JinnyAl Posted March 13, 2006 Posted March 13, 2006 Czy ktoś zna takie przypadki? Gdzieś znalazłam tylko stweirdzenie, że średnio sobie radzą, ale też niewiele psów w ogóle próbowało. Co wiecie na ten temat? Quote
Marysia_i_gończy Posted March 13, 2006 Posted March 13, 2006 Te, co znam, radzą sobie świetnie :) W agility biega Saga (czyli BETA Ruś nad Łyną) - ona chyba najbardziej "zawodowo", mają trochę sukcesów na koncie (np. pokonanie bordera czasem - zdaje się w Poznaniu :p ). Biega PHARA Kłusująca Sfora. Bardziej rekreacyjnie biega Zula, czyli AKCJA Goniec Pomorski, BYSTRA Olfactus... Una nie biega, bo w Poznaniu nie ma toru :angryy: ale miałyśmy okazję popróbować w Gdańsku i BARDZO jej się podobało :lol: Problemy, których należy się spodziewać, to problemy ze "sterownością" (Una najpierw biegnie, potem myśli ;)) oraz tendencje do zawąchiwania (w końcu gończy "myśli" nosem). Myślę, że jedno i drugie do wypracowania :) Pozdrawiam Marysia i Una Quote
JinnyAl Posted March 13, 2006 Author Posted March 13, 2006 To super!!! :loveu: Cieszę się, bo chyba bym chciała mojego przyszłego psa trenować do agility :) No, oczywiście, jeśli mu się taki charakterek trafi ;) Quote
Viz Posted March 14, 2006 Posted March 14, 2006 U nas jest gończy francuski na agility :) Aktualnie ma przerwe, ale wcześniej doskonale dawała sobie rade :) Quote
Kajka_777 Posted March 14, 2006 Posted March 14, 2006 Witam. Właśnie zaczęłam pierwsze ćwiczenia agility z moją 10-miesięczną gończuszką i początki są bardzo zadowalające. Fakt, że czasami nos bierze górę, czy też piłeczka przestaje być interesującym aportem po kilku rzutach, ale nie jest źle. Wiem, że gp wymaga więcej czasu i pracy, a sesje muszą być krótkie, bo psisko się dość szybko nudzi, ale widzę postępy, które pozytywnie mnie motywują. Poza tym powoli gp zaczynają być psami wszechstronnymi, a ruch jest dla nich konieczny, wieć czemu nie na torze agility. Pozdrawiamy - Anna i Salma Quote
talut Posted March 14, 2006 Posted March 14, 2006 my w niedzielę zaczęliśmy agility z 9 miesięczną beagielką :) najgorze były pierwsze przejścia, ale potem szło nam świetnie :D Quote
kamowa Posted March 19, 2006 Posted March 19, 2006 a biega gonczy, ten z ava :evil_lol: Kama jest dosyc powolna, ale za to superdokladna ;) w calej swojej karierze sportowej (:lol:) nie zaliczylysmy dzieki temu jeszcze zadnej detki. fajnie sie nakreca na zarcie i koncentruje na biegu Quote
Marysia_i_gończy Posted March 19, 2006 Posted March 19, 2006 Uprzejmie donoszę co następuje: (tu trąbki grające fanfary!) Na dzisiejszym pierwszym IALu we Wrocławiu Saga (BETA Ruś nad Łyną) w trzech konkurecjach zajęła pierwsze miejsce! Na dzisiejmym pierwszym IALu we Wrocławiu PHARA Kłusująca Sfora w debiutanckim starcie zajęła trzecie miejsce w jumpingu! Brawa dla naszych dzielnych zawodniczek! :klacz: :klacz: :klacz: :klacz: :klacz: :klacz: Pozdrawia Wasz korespondent - donosiciel :evil_lol: Marysia (z Uną) PS Gończe górą!!!!!!!! :evil_lol: Quote
JinnyAl Posted March 19, 2006 Author Posted March 19, 2006 :BIG: :ylsuper: :sweetCyb: :Cool!: :bigcool: :klacz: :BIG: Przyłączam się do gratulacji!!! To na prawdę super!!! Może udało im się jakieś zdjęcia zrobić i mogłyby wkleić? Bo bardzo bym chciała jeszcze je trochę popodziwiać!!! Quote
martynkao Posted March 25, 2006 Posted March 25, 2006 Maine bajgel ;) tysz biega ;] puki co mamy klase A2 ...psiak ma prawie 3 lata..wiec jest ok:] Ale oczywiscie my najwiekszy problem mamy z "niuchaniem" ::mad: Quote
JinnyAl Posted March 26, 2006 Author Posted March 26, 2006 martynkao napisał(a):Maine bajgel ;) tysz biega ;] puki co mamy klase A2 ...psiak ma prawie 3 lata..wiec jest ok:] Ale oczywiscie my najwiekszy problem mamy z "niuchaniem" ::mad: Tak? czyli jednak... hm, bo właśnie w innym wątku ciekawiłam się czy często się zdarza myśliwskiemu psu zawąchać... :) Super stronka, fajne zdjęcia :D Ten Twój beagle to ma taki refleksyjny wyraz pycha... myśliciel? Quote
martynkao Posted March 26, 2006 Posted March 26, 2006 Mysliciej az...za bardzo :mad: :] Ale sa psu goncze ktory nnie wachaja na torze...:] mysle ze to zalezy od tego jak pies bardzo ma we wkrwi tropienie ...:] no coz my walczymy z niuchaniem na torze jak tylko potrafimy :] Quote
Recommended Posts