Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 336
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

dwie suki kundlice, suka yorczka i pies shih tzu- wszystkie są w dobrym stanie i biegają luzem...a ma też dwa Onki w kojcu dużym, porządna duża buda, psy ładne, cała zamrażarka kości dla nich...
mnie cały czas zadziwia skąd ta różnica w traktowaniu...nie wiem po prostu nie wiem jak można o jednego psa dbać a na cierpienie innego patrzeć obojetnie...
będę cały czas rozmawiać z synem i kombinować.., ale to potrwa po prostu...

Posted

jego syn uważa, że ojciec jest popier****ny i nie da się z nim sensownie rozmawiać...i szczerze mowiąc po kilku próbach rozmowy z tym człowiekiem mogę to potwierdzić...
facet jest stary i ma nierówno pod sufitem już, jedney psy ma zadbane inne są w fatalnym stanie...skąd różnica w traktowaniu nie mam pojęcia...nikt nie ma...ale syn ostatecznie chce wszystkich psów się pozbyć tylko po prostu chce to zrobić powoli, ja bym zabrała wszystkie na raz...no ale w tym przypadku musze działać powoli i nie marnowac tego że syn mi pomaga i pod nieoibecność ojca pozwala wchodzić, focić, wychodzić na spacery i robić co mi się podoba z psami

Posted

jego syn uważa, że ojciec jest popier****ny i nie da się z nim sensownie rozmawiać...i szczerze mowiąc po kilku próbach rozmowy z tym człowiekiem mogę to potwierdzić...
facet jest stary i ma nierówno pod sufitem już, jedney psy ma zadbane inne są w fatalnym stanie...skąd różnica w traktowaniu nie mam pojęcia...nikt nie ma...ale syn ostatecznie chce wszystkich psów się pozbyć tylko po prostu chce to zrobić powoli, ja bym zabrała wszystkie na raz...no ale w tym przypadku musze działać powoli i nie marnowac tego że syn mi pomaga i pod nieoibecność ojca pozwala wchodzić, focić, wychodzić na spacery i robić co mi się podoba z psami

Posted

[quote name='Sylwia M.']Przepraszam, to ja deklarowałam - a dlaczego Filonek już kasy nie potrzebuje? Czegoś nie doczytałam?[/QUOTE]
Pobyt Filonka w choteliku w całosci będzie oplacała Bianka0 i to ona prosila, abym proponowała przenoszennie delaracji na bardziej potrzebujaca psinkę, napisalam o tym na watku malca:cool3:
Filonek cały czas potrzebuje wsparcia i trzymania kciuków, bo jego walka o nowe zycie dopiero się zaczyna...
Zapraszam na wątek malca
[URL]http://www.dogomania.pl/threads/181088-Mix-yorka-maleA-ki-Filonek-Jego-dni-sAE-policzone?p=14227500[/URL]

Posted

Dubel............................................[URL="http://www.dogomania.pl/threads/181088-Mix-yorka-maleA-ki-Filonek-Jego-dni-sAE-policzone?p=14227500"][/URL]

Posted

[quote name='Osa']O ile wiem to facet ma jeszcze cztery "na pociechę"...:-?
Tyle że mieszkają w domu a nie pod schodami.
Trzeba je jakoś sukcesywnie i mądrze wyciągnąć od niego i to zadanie dla sacred PIRANHA[/QUOTE]
:bigcry:łooszz matkoo, a ja w swej niewiedzy, bo Piranha pisała, że on z nimi zżyty myslałam, że dziadek będzie samotny:no-no-no:, a on cały harem psów ma, to może jakiś pokątny rozmnażacz:madgo:, chciał sobie do renciny dorobić:mad:? czy wszystkie u niego to suki?

Posted

Niewykluczone, że te dwie zabrane przestały być użyteczne, bo przestały rodzić-stąd różnica w traktowaniu. Źródło dochodu-jakie by nie było, traktuje się lepiej.

sacred PIRANHA napisał(a):
dwie suki kundlice, suka yorczka i pies shih tzu- wszystkie są w dobrym stanie i biegają luzem...a ma też dwa Onki w kojcu dużym, porządna duża buda, psy ładne, cała zamrażarka kości dla nich...
mnie cały czas zadziwia skąd ta różnica w traktowaniu...nie wiem po prostu nie wiem jak można o jednego psa dbać a na cierpienie innego patrzeć obojetnie...
będę cały czas rozmawiać z synem i kombinować.., ale to potrwa po prostu...

Posted

sacred PIRANHA pogadaj z synem tego starszego Pana niech schowa do czwartku naszą sunię bo dziadek może rzeczywiście jej nie dać jak wróci...
A ją zdiagnozować trzeba jak najszybciej.

A co do reszty to rozmawiaj z synem spokojnie,grzecznie,stopniowo ale jak najczęściej.
Na pierwszy ogień weź samca - musisz go stamtąd koniecznie wyciągnąć
Niech już nie zapładnia tych suk...

Posted

u nas w regionie mam wrażenie że yorki i owczarki są w "modzie", jak przeglądam prasowe ogłoszenia lokalne najczęściej są ogłoszenia szczeniaków właśnie tych ras

Posted

No to teraz tylko kciuki trzymać. Też myślałam,że on tak z samotności, a to interesik...
BTW: Nie ma to jak przyjść do maltańczycy, a na ręcznikach wylądować;)

Posted

Tola napisał(a):
Pobyt Filonka w choteliku w całosci będzie oplacała Bianka0 i to ona prosila, abym proponowała przenoszennie delaracji na bardziej potrzebujaca psinkę, napisalam o tym na watku malca:cool3:
Filonek cały czas potrzebuje wsparcia i trzymania kciuków, bo jego walka o nowe zycie dopiero się zaczyna...
Zapraszam na wątek malca
http://www.dogomania.pl/threads/181088-Mix-yorka-maleA-ki-Filonek-Jego-dni-sAE-policzone?p=14227500

Przepraszam, nowa jestem :) Nie wiedziałam kto to Bianka0 ? Napisałaś, że się nad nim zastanawia, ale nie wiedziałam nad czym?

Co teraz mam zrobić? Tam deklarowałam 10,-zł miesięcznie + fryzjer.