sacred PIRANHA Posted March 9, 2010 Posted March 9, 2010 dwie suki kundlice, suka yorczka i pies shih tzu- wszystkie są w dobrym stanie i biegają luzem...a ma też dwa Onki w kojcu dużym, porządna duża buda, psy ładne, cała zamrażarka kości dla nich... mnie cały czas zadziwia skąd ta różnica w traktowaniu...nie wiem po prostu nie wiem jak można o jednego psa dbać a na cierpienie innego patrzeć obojetnie... będę cały czas rozmawiać z synem i kombinować.., ale to potrwa po prostu... Quote
mshume Posted March 9, 2010 Posted March 9, 2010 A jego syn to jakoś tłumaczył?Przeciez te małe śliczne takie, a on się nad nimi znęcał :( Quote
sacred PIRANHA Posted March 9, 2010 Posted March 9, 2010 jego syn uważa, że ojciec jest popier****ny i nie da się z nim sensownie rozmawiać...i szczerze mowiąc po kilku próbach rozmowy z tym człowiekiem mogę to potwierdzić... facet jest stary i ma nierówno pod sufitem już, jedney psy ma zadbane inne są w fatalnym stanie...skąd różnica w traktowaniu nie mam pojęcia...nikt nie ma...ale syn ostatecznie chce wszystkich psów się pozbyć tylko po prostu chce to zrobić powoli, ja bym zabrała wszystkie na raz...no ale w tym przypadku musze działać powoli i nie marnowac tego że syn mi pomaga i pod nieoibecność ojca pozwala wchodzić, focić, wychodzić na spacery i robić co mi się podoba z psami Quote
sacred PIRANHA Posted March 9, 2010 Posted March 9, 2010 jego syn uważa, że ojciec jest popier****ny i nie da się z nim sensownie rozmawiać...i szczerze mowiąc po kilku próbach rozmowy z tym człowiekiem mogę to potwierdzić... facet jest stary i ma nierówno pod sufitem już, jedney psy ma zadbane inne są w fatalnym stanie...skąd różnica w traktowaniu nie mam pojęcia...nikt nie ma...ale syn ostatecznie chce wszystkich psów się pozbyć tylko po prostu chce to zrobić powoli, ja bym zabrała wszystkie na raz...no ale w tym przypadku musze działać powoli i nie marnowac tego że syn mi pomaga i pod nieoibecność ojca pozwala wchodzić, focić, wychodzić na spacery i robić co mi się podoba z psami Quote
Tola Posted March 9, 2010 Posted March 9, 2010 [quote name='Sylwia M.']Przepraszam, to ja deklarowałam - a dlaczego Filonek już kasy nie potrzebuje? Czegoś nie doczytałam?[/QUOTE] Pobyt Filonka w choteliku w całosci będzie oplacała Bianka0 i to ona prosila, abym proponowała przenoszennie delaracji na bardziej potrzebujaca psinkę, napisalam o tym na watku malca:cool3: Filonek cały czas potrzebuje wsparcia i trzymania kciuków, bo jego walka o nowe zycie dopiero się zaczyna... Zapraszam na wątek malca [URL]http://www.dogomania.pl/threads/181088-Mix-yorka-maleA-ki-Filonek-Jego-dni-sAE-policzone?p=14227500[/URL] Quote
Tola Posted March 9, 2010 Posted March 9, 2010 Dubel............................................[URL="http://www.dogomania.pl/threads/181088-Mix-yorka-maleA-ki-Filonek-Jego-dni-sAE-policzone?p=14227500"][/URL] Quote
agada Posted March 9, 2010 Posted March 9, 2010 [quote name='Osa']O ile wiem to facet ma jeszcze cztery "na pociechę"...:-? Tyle że mieszkają w domu a nie pod schodami. Trzeba je jakoś sukcesywnie i mądrze wyciągnąć od niego i to zadanie dla sacred PIRANHA[/QUOTE] :bigcry:łooszz matkoo, a ja w swej niewiedzy, bo Piranha pisała, że on z nimi zżyty myslałam, że dziadek będzie samotny:no-no-no:, a on cały harem psów ma, to może jakiś pokątny rozmnażacz:madgo:, chciał sobie do renciny dorobić:mad:? czy wszystkie u niego to suki? Quote
Sylwia M. Posted March 9, 2010 Posted March 9, 2010 Do postu #124 Sylwia M. napisał(a):Przepraszam, to ja deklarowałam - a dlaczego Filonek już kasy nie potrzebuje? Czegoś nie doczytałam? ponawiam pytanie? Quote
Tola Posted March 9, 2010 Posted March 9, 2010 Sylwia M. napisał(a):Do postu #124 ponawiam pytanie? Bo ma sponsora na cały pobyt w hoteliku:) Quote
zadra Posted March 9, 2010 Posted March 9, 2010 Tola napisał(a):Bo ma sponsora na cały pobyt w hoteliku:) Takie rozwiązanie jest dla Fionka korzystniejsze Quote
zadra Posted March 9, 2010 Posted March 9, 2010 Tola napisał(a):Bo ma sponsora na cały pobyt w hoteliku:) Takie rozwiązanie jest dla Fionka korzystniejsze Quote
koci-świat Posted March 9, 2010 Posted March 9, 2010 Niewykluczone, że te dwie zabrane przestały być użyteczne, bo przestały rodzić-stąd różnica w traktowaniu. Źródło dochodu-jakie by nie było, traktuje się lepiej. sacred PIRANHA napisał(a):dwie suki kundlice, suka yorczka i pies shih tzu- wszystkie są w dobrym stanie i biegają luzem...a ma też dwa Onki w kojcu dużym, porządna duża buda, psy ładne, cała zamrażarka kości dla nich... mnie cały czas zadziwia skąd ta różnica w traktowaniu...nie wiem po prostu nie wiem jak można o jednego psa dbać a na cierpienie innego patrzeć obojetnie... będę cały czas rozmawiać z synem i kombinować.., ale to potrwa po prostu... Quote
mmd Posted March 9, 2010 Posted March 9, 2010 Jak ten facet jutro wraca, to nie będzie problemu z zabraniem suni? Quote
sacred PIRANHA Posted March 9, 2010 Posted March 9, 2010 ehh mozliwe...chciałabym w pierwszej kolejności zgarnąć teraz shih tzu bo to samiec...jedyny samiec tam więc jak on "zniknie" to nie będzie komu zapładniać suczek... Quote
Osa Posted March 9, 2010 Posted March 9, 2010 sacred PIRANHA pogadaj z synem tego starszego Pana niech schowa do czwartku naszą sunię bo dziadek może rzeczywiście jej nie dać jak wróci... A ją zdiagnozować trzeba jak najszybciej. A co do reszty to rozmawiaj z synem spokojnie,grzecznie,stopniowo ale jak najczęściej. Na pierwszy ogień weź samca - musisz go stamtąd koniecznie wyciągnąć Niech już nie zapładnia tych suk... Quote
robkowa Posted March 9, 2010 Posted March 9, 2010 u nas w regionie mam wrażenie że yorki i owczarki są w "modzie", jak przeglądam prasowe ogłoszenia lokalne najczęściej są ogłoszenia szczeniaków właśnie tych ras Quote
mmd Posted March 10, 2010 Posted March 10, 2010 No to teraz tylko kciuki trzymać. Też myślałam,że on tak z samotności, a to interesik... BTW: Nie ma to jak przyjść do maltańczycy, a na ręcznikach wylądować;) Quote
Sylwia M. Posted March 10, 2010 Posted March 10, 2010 Tola napisał(a):Pobyt Filonka w choteliku w całosci będzie oplacała Bianka0 i to ona prosila, abym proponowała przenoszennie delaracji na bardziej potrzebujaca psinkę, napisalam o tym na watku malca:cool3: Filonek cały czas potrzebuje wsparcia i trzymania kciuków, bo jego walka o nowe zycie dopiero się zaczyna... Zapraszam na wątek malca http://www.dogomania.pl/threads/181088-Mix-yorka-maleA-ki-Filonek-Jego-dni-sAE-policzone?p=14227500 Przepraszam, nowa jestem :) Nie wiedziałam kto to Bianka0 ? Napisałaś, że się nad nim zastanawia, ale nie wiedziałam nad czym? Co teraz mam zrobić? Tam deklarowałam 10,-zł miesięcznie + fryzjer. Quote
LadyS Posted March 10, 2010 Posted March 10, 2010 Pirahna napisała mi, że wszystko jest zgrane, ale ona będzie dopiero wieczorem, bo jej Tim ma pogorszenie stanu zdrowia. Quote
Recommended Posts