Asiaczek Posted March 8, 2010 Posted March 8, 2010 Ja tez mogę zadeklarować parę złotych na diagnoze u weta. Juz ktoś tez deklarował. A post powyżej - deklaruje DT. Ktoś ogarnia ten temat? Buła sunia u weta? Pzdr. Quote
Wunia Posted March 8, 2010 Posted March 8, 2010 [quote name='agada']no właśnie na Gapciowym wątku trafiłam w czasie rannego obchodu:roll::evil_lol: i zadręczam ludzi prośbami:cool3:, ciekawe kiedy mnie zlinczują:razz:[/QUOTE] spokojnie ... po tym szpagacie, który zrobiłam u Gapcia, powiem Ci, że jeszcze nie jestem zlinczowana ... spamuj agada, spamuj, ja też to robię dla tej niuni :D Quote
mshume Posted March 8, 2010 Posted March 8, 2010 Porozsyłałam wątek. Znam specyfikę tej rasy, bo mam bolonczyka a niedawno była u mnie sunia biała mix bolonczyka.Znalazla dom w 2 tygodnie, domek zapłacił prawie w całości za operację, my zebraliśmy na diagnostykę.Te różowe pasma włosów to jest prawdopodobnie alergia np.na pchły. Sunia, która do mnie trafiła też tak miała, ale przy dobrej diecie i po Derma FIT, ma teraz piękne futro. Mam nadzieję,że Jaaga tu zajrzy... Quote
mshume Posted March 8, 2010 Posted March 8, 2010 Jeszcze refleksja: ta sunia wygląda na strzyżoną.Ona jest od dawna u tego człowieka? Może komuś zaginęła :( Quote
agada Posted March 8, 2010 Posted March 8, 2010 [quote name='mshume'] Mam nadzieję,że Jaaga tu zajrzy...[/QUOTE] wysłał ktoś info, bo nie chciałabym zaśmiecać jej skrzynki:cool3:? Quote
Jaaga Posted March 8, 2010 Posted March 8, 2010 Jestem i ja. Przebarwione włosy to drożdżaki. Typowe miejsca: wkoło oczu, na pysiu, pod pachami i między palcami. Pewnie będzie tez w uszach i wkoło sromu. Dobry szampon przeciwgrzybyczy sobie z tym poradzi bez problemu. Wystarczy sunię ostrzyć i będzie super. Martwiłabym się odbarwionym nosem. U maltańczyka najczęściej taki się robi, jeśli w organizmie coś jest nie tak. To, co jej wisi między nogami jeśli nie guzem, to może być przepukliną. Małe rasy często je mają. Można usunąć przy sterylce. Na wszelki wypadek powinno się pobrac wymaz z oka w kierunku bakterii i osobno zrobić test na chlamydię. To rasa, która często ją "łapie". Suczka na pewno ekspresowo znalazłaby dom, jesli da się jej szansę. Polecam wstawić ją na forum maltańczykowe. Może miłosnicy rasy wesprą ją finansowo, a i dobry dom może się znajdzie. Można też informację o niej przesłać na portal maltańczykowy. Quote
mshume Posted March 8, 2010 Posted March 8, 2010 Ja wysłałam :) Słuchajcie, czy jakaś fundacja może zorganizować cegiełki na Allegro?Udostępnić subkonto do wpłat na leczenie - wtedy ja mogę uderzyć do osób spoza dogo.To będą spore wydatki. Quote
Jaaga Posted March 8, 2010 Posted March 8, 2010 Zapomniałam hasła na forum, nie działa mi edycja i nie potrafię wysyłac linków z dogo. Mam nadzieję, ze Martyna mnie nie zamorduje. Nie mogę zadzwonić, bo pewnie jest w pracy. Napiszcie do martinimaltese@martinimaltese.pl z prośbą o wstawienie suni na portal i forum. Quote
sacred PIRANHA Posted March 8, 2010 Posted March 8, 2010 kochani dostałam od mmd 150zł na zdiagnozowanie jej u weta, zorganizuje sobie transport i pojade z nią dzisiaj...czy wystarczy dowiem się na miejscu ale chciałabym zeby ją gruntownie obejrzeli z każdej strony... u tego faceta ona podobno jest od ponad roku i on ją kupił na rynku...pisze "podobno" bo to stary schorowany facet i równie dobrze może nie pamietać ile dokładnie czasu minęło... rozmawiałam z E-S jej siostra mieszka pod Zamościem, jest mobilna i ma wielkie serce dla takich bidulinek ale kase trzeba zbierać bo jeśli sunia nadaje się do leczenia to pociągne to olbrzymie koszty...zna ktoś moze fundacje, która mogłaby wystawić allegro cegiełkowe? Trzymajcie kciuki, żeby dała mi się złapać i nie odstawiała cyrków u weta:-) biore skórzane rekawiczki bo pekinka przy łaaniu kąsała na lewo i prawo... Quote
agada Posted March 8, 2010 Posted March 8, 2010 Piranha trzymam kciuk, coby cię nie zjadła:evil_lol:, bo trzeba będzie podwójnie za leczenie płacić:roll:, (a tak poważnie uważaj, bo dziecko masz małe, anie wiadomo co ona tam ma?:shake:) Quote
Asiaczek Posted March 8, 2010 Posted March 8, 2010 No to ja tez mocno zaciskam kciuki za wizytę u weta. Pzdr. Quote
Wunia Posted March 8, 2010 Posted March 8, 2010 Napiszcie do Kundelkowej Skarbonki w sprawie leczenia ... Quote
malawaszka Posted March 8, 2010 Posted March 8, 2010 jejku jakie maleństwo biedactwo :( dziewczyny Koci Świat przygarnia też takie malizny - nie tylko pekinki - może jednak dałybyście im znać - tam miałaby wszystko co potrzeba i stałe miejsce do czasu znalezienia domku Quote
sacred PIRANHA Posted March 8, 2010 Posted March 8, 2010 malawaszko juz rozmawiam z Osą:-) przepraszam ale mam tutaj gorącą linie, wisze na telefonie, zaraz zbieram się po nią i urządzam łapanke i do weta... wszyscy na razie sa brani pod uwagę z DT, bardzo dziękuje za chęc pomocy, bez Was nic sie nie uda...teraz najważniejsze to ją zdiagnozowac i ocenić jaki jest jej stan faktyczny i co należałoby przy niej zrobić...będziemy wiedziec na czym stoimy to będziemy podejmowac decyzje co dalej... Quote
mmd Posted March 8, 2010 Posted March 8, 2010 Czlowiek śpi, a tu już nawet DT się zgłosił Dziewczyny, jesteście super! Quote
evel Posted March 8, 2010 Posted March 8, 2010 Boże, tragedia... :( Na razie tylko zaglądam i posyłam wątek dalej, bo nie umiem pomóc... :( Quote
marzenKa Posted March 8, 2010 Posted March 8, 2010 Super ze tylu ludzi chce jej pomoc:) Jestescie kochani:) Oby wet powiedzial same dobre diagnozy:) trzymam kciuki Quote
malawaszka Posted March 8, 2010 Posted March 8, 2010 trzymam :kciuki: niech już maleńka będzie bezpieczna!!! Quote
sacred PIRANHA Posted March 8, 2010 Posted March 8, 2010 decyzja zapadła...maltanką zdecydował się zaopiekować Koci Świat a ja bardzo chętnie na to przystałam:-) w tej chwili zbieram się do małej i zabieram ją do weta, musimy zobaczyć czy jest szansa na leczenie a co za tym idzie sens targać ją do Wawy...jesli sa dla niej jakieś szanse na wyzdrowienie szukamy transportu zamość-wawa! Quote
Recommended Posts