mshume Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 Jak będziecie coś wiedzieć to napisz. Napiszcie też jak się mała miewa. Czy wyleguje się na słoneczku ;)? Quote
Osa Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 Są wyniki histopatologiczne - dodzwoniłam się na 99% guz nie jest złośliwy (nigdy nie dają 100% pewności więc jakaś obawa jest..) Tak jak pisałam wcześniej Tasia czuje się dobrze- na słońcu się nie wyleguje - jak dla niej jest jeszcze stanowczo za zimno i nie chcemy żeby się dodatkowo przyplatało jakieś przeziębienie. Pamiętajmy że sunia jest ostrzyżona i po operacji więc trzeba zachować dużą ostrożność w wyprowadzaniu jej na dwór. Quote
E-S Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 Całe szczęście ... cieszę się bardzo, mam fatalne doświadczenia z nowotworami u swoich psów, bałam się, że u Tasi - przy takich zaniedbaniach ze strony pierwszego właściciela, to świństwo dawno zezłośliwiało, ma farta maleńka :) Oby tak dalej. Quote
mshume Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 Bardzo się cieszę z tej wiadomości :) Może małej jakieś ubranko by się przydało? Quote
Osa Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 mshume napisał(a): Może małej jakieś ubranko by się przydało? Tasia nie wychodzi na zewnątrz bez swetrosków.:razz: Quote
sacred PIRANHA Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 no ba! :-) udało się suni oj miała farta wielkiego:-) Quote
Osa Posted April 12, 2010 Posted April 12, 2010 U małej wszystko w porządku. Nic na szczęście złego się nie dzieje i sunia w spokoju dochodzi do siebie. Tak jak pisałam nosi ubrano podtrzymujące wiotką skórę na brzuszku. Jest bardzo miłym, kochanym pieskiem który bardzo lubi się przytulać. Postaram się zrobić małej nowe zdjęcia. Mamy obecnie wysyp kleszczy - wszystkie zwierzaki są systematycznie zakraplane ale wiadomo że żaden środek nie chroni 100% więc z uwagi na bezpieczeństwo Tasia wychodzi tylko na teren Azylu Quote
mshume Posted April 12, 2010 Posted April 12, 2010 Cieszę się,że malutka dochodzi do siebie :) I czytam tu i tam,że jej 2 kolegów plaskatych przybędzie :) Dziękuję Wam za to wielkie serducho dla zwierzaków.:loveu: Quote
Osa Posted April 12, 2010 Posted April 12, 2010 Niestety pekińczykarnia ma ograniczoną pojemność - w tej chwili pod naszą opieką są prawie same samce które niekoniecznie lubią się nawzajem i które wymagają domów spełniających pewne wymagania a niełatwo o takie domy. Z uwagi na to przyjmujemy tylko przypadki potrzebujące pomocy na CITO Quote
mshume Posted April 12, 2010 Posted April 12, 2010 I to były takie przypadki, a Wy pospieszyłyście pekinkom na pomoc.:) Mam nadzieję,że te psiaki,w końcu nieschorowane, kilkuletnie znajdą swoje domki. Quote
Osa Posted April 22, 2010 Posted April 22, 2010 Najnowsze wieści. Tasia miewa się znakomicie.Bardzo lubi zabawy i towarzystwo innych psiaków. Rozrabia nawet...;) Skóra na brzuszku jest już dużo mocniejsza - jednak i ze względu na podtrzymanie i na chłody Tasia zawsze chodzi w ubranku. Ogi no daj się w końcu pobawić tą piłką... Quote
mshume Posted April 22, 2010 Posted April 22, 2010 Tasia jest słodka:loveu:A jakie ma twarzowe wdzianko:cool1: a jak jej oczęta? Quote
LadyS Posted April 22, 2010 Posted April 22, 2010 Osa, mogłabyś zaglądnąć tutaj: http://www.dogomania.pl/threads/184175-Starszy-przyjazny-czarno-bia%C5%82y-peki%C5%84czyk-szuka-w%C5%82asnego-domku. W sprawie tego psa dzwoniła do Ciebie sacred PIRANHA i pisał wiadomość PW Servet Cetin Quote
Osa Posted April 22, 2010 Posted April 22, 2010 [quote name='mshume']Tasia jest słodka:loveu:A jakie ma twarzowe wdzianko:cool1: a jak jej oczęta? Oczka na szczęście już dużo lepiej (chodzi mi o obrzęki i zaczewienienia) taki stan wziął się z nieleczonego,przewlekłego zapalenia spojówek. Niestety w jednym oczku sunia ma 70% łzawienia a w drugim 20% -tak stwierdził dr. Garncarz w związku z tym na pierwsze oczko niezbyt dobrze widzi a na drugie w ogóle... Jednak jest duża nadzieja na poprawę widzenia w obu oczkach przy podawaniu odpowienich leków. [quote name='ladySwallow']Osa, mogłabyś zaglądnąć tutaj: http://www.dogomania.pl/threads/184175-Starszy-przyjazny-czarno-bia%C5%82y-peki%C5%84czyk-szuka-w%C5%82asnego-domku. W sprawie tego psa dzwoniła do Ciebie sacred PIRANHA i pisał wiadomość PW Servet Cetin Byłam na wątku - dzisiaj będę o nim rozmawiała z Kasią Zadzwonię dzisiaj lub jutro do kierownika w jego sprawie. Quote
Asiaczek Posted April 22, 2010 Posted April 22, 2010 A na fotce to nawet 2 psy w kubraczkach:) http://images49.fotosik.pl/286/c300ff37e80eb5b7.jpg Pzdr. Quote
Osa Posted April 22, 2010 Posted April 22, 2010 [quote name='Asiaczek']A na fotce to nawet 2 psy w kubraczkach:) http://images49.fotosik.pl/286/c300ff37e80eb5b7.jpg Pzdr. Tak ta czarna kruszynka to Fifi z łódżkiego schroniska... Malutka sunieczka po zapaleniu mózgu.Jest już duża poprawa ale sunia ciągle jest pod opieką wet. Quote
sacred PIRANHA Posted April 22, 2010 Posted April 22, 2010 cudowne foty!!! aż serce drży na samą myśl że mogła tam zginąć pod tymi schodami... Quote
Borówka16 Posted April 22, 2010 Posted April 22, 2010 Foty są super ! A Tasia cudna jak zawsze :):):) Quote
Recommended Posts