Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 286
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

enia napisał(a):
...
badań krwi nie było bo nie ma ciśnienia. Tj nie dało się przedwczoraj pobrać wstarczającej ilości.
I chyba tyle. Jeść nie chce. Pocieszające, że ma siłę bronić się przed zastrzykami...

:placz: Czy to oznacza, że biedaczek ma tak mało krwi ?? I jeszcze nie chce jeść, a właśnie powinien i to sporo. Straszne

Posted

elik napisał(a):
:placz: Czy to oznacza, że biedaczek ma tak mało krwi ?? I jeszcze nie chce jeść, a właśnie powinien i to sporo. Straszne

Kotek musi miec zrobiona morfologie i to bez zadnego ale-jak mozna leczyc kota nie wiedzac co podac.Takie osłabienie organizmu prowadzi tylko w jednym kierunku...Musi miec podstawowa morfologie i testy zrobione...Kotek nie jest taki ciupeńki...zyłke sie znajdzie...moze powinien jednak pojechac do swojego domu i to jak najszybciej...Troskliwa opieka i podanie leków (po ówczesnych zaleceniach)to jest klucz do walki kociaka...Takie mam doswiadczenie i wiedze, bo niejednego kota wykarmiłam pipeta i podgrzewałam termoforem.Kot z wyrokiem jaki do mnie trafi zyje juz wiele miesiecy, a koty oddane do hospitalizacji zeszły z rozpaczy Nie wiem...Maluch moze miec anemie, peneukopenie, białaczke...Musi miec natychmiastowe badania...

Posted

a to jemu badań nie robili?,czy mnie coś ominęło?o czym ja nie doczytałam?bozenazwisniewa,skąd wiesz,że nie robiono mu badań? przecież po to tam pojechał? ja już nic nie rozumiem. . . . .?

Posted

enia napisał(a):
Pipi, wczoraj nie udało mu się pobrać krwi z tego co zrozumiałam, może dziś .....

Tez tak wiem własnie-jesli nie mozna z łapki nalezy pobrać krew z żyły udowej....Badanie to podstawa działania..wtedy wiadomo jaki lek trzeba dać...Mam nadzieje ,ze na dzień dobry Zylexis dostał....Biochemi nie zrobia, bo kotek musiałby nie jesć co najmniej 8 godzin, co dla takiego "zdechlaczka'jest niestety niewskazane i niebezpieczne.Ale podstawowa morfologia i test pokaze w którym kierunku 'uderzyc'...Człowiek po latach mądry się robi...dopiero:oops:
Trzymaj sie kotusiu dzielnie

Posted

bozenazwisniewa napisał(a):
Tez tak wiem własnie-jesli nie mozna z łapki nalezy pobrać krew z żyły udowej....Badanie to podstawa działania..wtedy wiadomo jaki lek trzeba dać...Mam nadzieje ,ze na dzień dobry Zylexis dostał....Biochemi nie zrobia, bo kotek musiałby nie jesć co najmniej 8 godzin, co dla takiego "zdechlaczka'jest niestety niewskazane i niebezpieczne.Ale podstawowa morfologia i test pokaze w którym kierunku 'uderzyc'...Człowiek po latach mądry się robi...dopiero:oops:
Trzymaj sie kotusiu dzielnie

Przeczytałam na watku kocim Rumcajsa, ze kotek ...ma białaczkę...jest to niestety bardzo zła wiadomosc, tzn.choroba terminalna w tym przypadku jak sadze.Zabieram kotka do siebie Pipi,zeby dac mu dom na jak najdluzej .Podejrzewałam po wygladzie, dlatego naciskałam na testy.Zajme sie nim tak jak moim 3 kotami z białaczka.Rumcajsik bedzie leczony i rozpieszczany.Kiedy nadejdzie czas pozegnania..bedziemy przy nim.Jesli uda mi sie po niego jutro pojechac , to ok.Jesli nie-trzeba go szybko stamtad zabrac bo JEST zagrozeniem dla pozostałych kotów...Czy któras z "Ciotek'podwiozłaby kotka chocby do Miedzyrzecza Podlaskiego, badź Radzynia Podlaskiego?

Posted

Za godzinę Bożena wyrusza po małego.Rozumiem,że nikt nie ma nic przeciwko temu?
Wszystko dzieje sie tak szybko,że jestem w szoku.Chyba mi serce wyrwie :-(.Miałam nadzieję,że jeszcze go przytulę. . .:calus:
nie ważne,oby tylko żył. . .:bigcry::bye::kociak: maleńki.

Posted

elik napisał(a):
Boziu, od kilu dni same złe wieści :placz::wallbash:

Jestesmy juz w domku, okruszek juz spi smacznie-wazy tylko 65dag...Najpierw zrobił siku, potem zjadł pół saszetki Interstinala.Pomoc finansowa nie jest nam potrzebna-dziekujemy.Jesli jakas Ciocia chciałaby prezent małemu zrobic -Rumcajsik jest na diecie Interstinal mokry (bo ma problemy jelitowe.Potem dostanie tez Suchy Interstinal i Covalescence.Powinien nazywac sie Ociupinka bo strach go dotknac.Pozdrawiam serdecznie...

Posted

To dogo do szału mnie doprowadzi..czekałam chyba z 5 minut,zanim mi się watek otworzył,ale koniecznie chciałam wiedzieć co z maluchem...
Elik,naklepszą wiadomoscia jest to,że Rumcjsik nie wróci do tego durnia u którego był...jest już we własnym domku..
Dziękujemy,pisz co u małego..

Posted

Mam dziś telefony z pogróżkami,proszę nie piszcie już o moich sąsiadach i ja nie będę chyba już pisać na wątkach.Powiem tylko,że mam pobożne życzenie żeby szlag trafił tęgo,kto podał linki i w ogóle powiedział wójtowi o dogomani.Jeden zero gnoju dla Ciebie,ciesz się.

Posted

Bożenko,dziękuję.Nosiłam go za pazuchą,czuł się bezpiecznie i było mu cieplutko.Nawet sprzątałam,a on siedział szczęśliwy.
Pokaż nam go,prosimy.

Posted

Evelin napisał(a):
...
Elik,naklepszą wiadomoscia jest to,że Rumcjsik nie wróci do tego durnia u którego był...jest już we własnym domku..
Dziękujemy,pisz co u małego..

Tak, to najlepsza wiadomość, jaką usłyszałam do wczoraj. Żeby jeszcze bidulek szybko wyzdrowiał i był szczęśliwym kotkiem :)
I bardzo prosimy o fotorelacje o maluszku Okruszku.

Posted

elik napisał(a):
Tak, to najlepsza wiadomość, jaką usłyszałam do wczoraj. Żeby jeszcze bidulek szybko wyzdrowiał i był szczęśliwym kotkiem :)
I bardzo prosimy o fotorelacje o maluszku Okruszku.

Witamy zagladajacych na watek zbójnika.I tak-noc mineła bdb.Malutki spał w łózeczku wtulony to we włosy to pod pacha.Rano na dzień dobry przypuscił atak na mój nochal i oczy gryzac go z niezwykła starannoscia.Biegunki nie miał, rozrabia i skacze po meblach.Raniutko zjadł sniadanko i scunumune ,oraz antybiotyk.Zakroplilismy oczka, które nadal brzydko wygladaja.Poradzimy sobie z tym.Teraz Rumcajsik sobie spi przy klawiaturze i głosno mruczy.To ewidentnie miziak na 100%-wszyscy zakochani w łobuziaku, który juz ucieczki z sypialni skutecznie urzadza.Jest w sypialni, bo taki ciupinek,ze na razie tam sobie pomieszka kilka dni, nim podlczy sie.rEZYDENCI FUTERKOWI TEZ NAS ODWIEDZAJA,szczególnie nas zbernardyn który myje malucha wielkim jezorem.Małemu bardzo to odpowiada.Fotek kilka zrobionych jest-postaram sie wrzucic komus na e-maila jak tylko maz zgra.Na razie miłego dnia(u nas dzisiaj 18-tka córci zastepczej, wiec dopiero wieczorkiem sie pojawimy).

Posted

magaaaa napisał(a):
Myślę że wiele osób ma wiele przeciwko temu, niestety.

nie podejmę tematu. . . .
Bożeno,życzymy córce Wszystkiego Najlepszego na urodzinki :loveu:

Posted

magaaaa napisał(a):
Myślę że wiele osób ma wiele przeciwko temu, niestety.

nie podejmę tematu. . . .
Bożeno,życzymy córce Wszystkiego Najlepszego na urodzinki :loveu:

Posted

magaaaa napisał(a):
Tak bedzie zdecydowanie lepiej.

magiel na miau zamknięty, proszę nie zaczynaj od nowa.......
Pipi wkleisz tu zdjęcia Rumcajsa?

Posted

To sa zdjęcia z NK,nie potrafię wkleić zdjęć stamtąd,ale skopiowałam adres obrazka i mam nadzieję,że będzie widocznie,bo na miau niektorzy nie widzieli zdjęć.Proszę napiszcie,czy sa.

Jak dogo chodzi?????cyk i poszło. . .

Posted

Pipi- fotek zdaje się nie widać. Nawet po zalogowaniu na naszą- klasę też nie można nic zobaczyć, chyba że jest się dodanym do znajomych Bożeny. Może prześlesz mi te fotki na maila, a ja wstawię je tu na wątek, co ?