Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 160
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Owszem zadziałało Saba juz nie chodzi po toże tylko biega, ale żeby nie móc jej dogonić to raczej nie możliwe. My 3 lata trenujemy.

Posted

[quote name='Saba']Ja jak biegne z Sabą to cały czas cos wołam, aż czasami mi głupio,
No, ja mam to samo. :lol:

[quote name='Saba'] ale dzieki temu toche szybciej biegnie.
Hm, no mam taka nadzieję, że Asti dzięki:

[quote=] jej to trzeba powtarzać "dobry pies" często i dobitnie
biegnie szybciej. :razz: Oj, a chwalona to ona luuuuuubi być, oj lubi. :eviltong:

Żeby jeszcze tak w obedience można było ciągle do psa gadać i chwalić i robić małpi cyrk :evil_lol: , oj to o wiele lepiej by nam wychodzilo. ;)

Posted

Saba napisał(a):
Ja jak biegne z Sabą to cały czas cos wołam, aż czasami mi głupio, ale dzieki temu toche szybciej biegnie.

A potem na zdjęciach z zawodów wszyscy przewodnicy mają otwarte usta :evil_lol: .

Posted

Mokka napisał(a):
A potem na zdjęciach z zawodów wszyscy przewodnicy mają otwarte usta :evil_lol: .
Ale tylko Kenia zawsze ma owtarty pysk, bo ona do PATI mówi"Dawaj, dawaj Pańcia, biegnij, no, doooobra PATI". :-)

Posted

Dzisiejszy trening początkujących w Cavano:

Slalom
Negra (strasznie mi się podoba, jak zarzuca tyłeczkiem ;-))

Samba:

Bianka:

Mini kombinacja
Negra:

Bianka:

Samba:

Tigra:

Tor
Negra:

Samba:

Bianka:

• 1 month later...
Posted

Paskuda_Bandzior napisał(a):
no proszę i to po kilku dniach :) a z jakiej części Poznania jesteś???

Za lotniskiem mieszkam;). Jak myślicie wyjdzie coś z tego psa?:lol: A ćwiczyłam z nią jakies 4 dni

• 2 weeks later...
Posted

Bandzior zrobił ogromne postępy,wielkie grtulacje dla Ciebie i psiaka. Jednak popełniacie niewielkie błędy(zresztą jak większość z nas) niby są to detale,ale zaważają na czystości przebiegu. Nie zaliczona strefa na huśtawce(chyba za szybko dobiegłaś od przeszkody i zeskoczył w bok zamiast w przód),slalom nie od tej strony(może lepiej jak byś odeszła kawałeczek w lewo i dopiero powiedziała slalom),zrzutka na ostatniej hopce to nie był nieudany skok tylko Ty się za wcześnie zatrzymałaś i psiak chcąc też zwolić zrzucił tyczkę. Jeszcze raz gratuluje postępów i oby tak dalej.

Posted

Dzięki bradzo :) zdaję sobie sprawę z tej strefy na huśtawce ale jak potem ćwiczyliśmy już na wyższym podparciu to zaliczał :) po prostu on na takiej nieskiej cos nie łapał i to już mamy dosyć przerobione :) chociaż na pełnej wys, nadal nie robimy :/
co do zrzutki na ostatniej tyczce to sszczerze powiem, że nie wpadłam na to ! Będę bardziej uważać na zwalnianie :)
A slolom od złej strony? chodzi o to że ja źle weszłam ? Bo Bandzi zaczął chyba dobrze :)

postępy to zasługa głównie ćwiczeń i cieszę się że nie tylko ja je zauważam :D

Posted

Jak pierwszy raz robi slalom to mija pierwszą tyczkę od złej strony,a dopiero jak go odwołałaś zrobił poprawnie. Dlatego uważam,że powinnaś odejść kawałeczek w lewą stronę i pokazać psu ruchem ręki jak ma wejść do slalomu.