Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Poszukujemy domu dla 3 letniej brązowej sunia rasy amstaff.
Sunia jest bardzo towarzyska i potulna jak na tą rasę. Jej właściciel wyjechał
na trochę za granicę oddając psa swoim znajomym, i tak minęły już 2 lata,
albo i więcej. Amstaffy nie są potulnymi barankami, ale ta zalizałaby na amen.
Nie jest już szczeniakiem, czyli charakter jej się już nie zmieni. W obecnym domy
odnalazła miłość i tylko wiek Państwa, nie pozwala na częste spacery i opiekę nad nią.
Obecnym właścicielom trudno rozstać się z sunią, ale wiedzą że w swoim wieku nie
mogą zapewnić jej odpowiedniej opieki. Owa rasa potrzebuje się wybiegać, potrzebuje
długich spacerów - starsi Państwo nie mogą zapewnić jej takiej opieki, chociaż bardzo
by chcieli. Przed oddaniem psiaka chcieli by poznać nowych właścicieli psa i chcieli by
zapoznać się z warunkami w jakich sunia będzie mieszkać. Sunia mieszka ze swoimi
obecnymi właścicielami w Szczecinie.

Telefon kontaktowy to (091) 486 32 95 - Maria i Kazimierz.
Proszę powoływać się na Tadeusza.

Na temat $$ na sterylkę w 5 poście !

• Replies 93
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No to zrobie tutaj :)

Pomóżmy starszym ludziom, którzy nie mogą trzymać swojej amstaffki z powodów zdrowotnych przede wszystkim.
Nie chcą, aby sunia w przyszłości trafiła do PSEUDO, ale nie stać ich na sterylkę !
Pomóżmy im, dołóżcie chociaż po złotóweczce !
Ja zobowiązuję się dołożyć do sterylki, jeśli nie uzbieramy (postaram się), jeśli na sterylkę uzbieramy, to kupię jej do nowego domu dużą paczkę dobrej karmy.

Jeśli ktoś chciałby pomóc to niech napisze tutaj, a na PW podam dane do wpłaty.

POMÓŻCIE ! :-(

Posted

[quote name='blacky764']Bazarek zrobiłam psiakom z mojego przytuliska, nie mam już rzeczy na bazarek... :([/QUOTE]

Ależ piękne stworzenie!! jak chcesz zrobić bazarek, chętnie poratuje różnościami (jestem ze Szczecina).
Tylko daj znać.
Ale psidło rewelacyjne :)

Posted

[quote name='Archi34']Ależ piękne stworzenie!! jak chcesz zrobić bazarek, chętnie poratuje różnościami (jestem ze Szczecina).
Tylko daj znać.
Ale psidło rewelacyjne :)[/QUOTE]
Ja z Gryfina i nie mam samochodu :(
Chyba że zmienie bazarek na suńkę, a nie na psiaki...

Dowiedziałam się dzisiaj że sterylka amstaffki około 250-300 złotych. :placz:
Pomocy ! :(

Posted

2 małe pytania.
1.Czy status prawny psiny jest uregulowany?
2.Przeprowadziłaś tak spektakularną akcję na forum gryfińskim na rzecz Bruna, może spróbuj jeszcze raz.
Wtedy udało Ci się uzbierać koło 2 tyś, więc teraz 3 stówki to dla Ciebie pikuś.

Posted

[quote name='katlis']2 małe pytania.
1.Czy status prawny psiny jest uregulowany?
2.Przeprowadziłaś tak spektakularną akcję na forum gryfińskim na rzecz Bruna, może spróbuj jeszcze raz.
Wtedy udało Ci się uzbierać koło 2 tyś, więc teraz 3 stówki to dla Ciebie pikuś.[/QUOTE]

Status prawny ? Rozwiń swoje pytanie...

Oczywiście akcję na forum jest zareklamowana, z tego jak tam sobie myślę to już mamy 100 złotych, jeszcze jakieś 200 zł...

Posted

Status prawny - czy właściciele podpiszą np. zrzeczenie się suni lub umowę adopcyjna z nowymi właścicielami?

bullowatych w tej chwili bardzo dużo...z resztą jak zawsze:( tylko adopcje stoją...Postarajcie się o lepsze zdjęcia, bo te są marniutkie...

finansowo niestety nie dam rady w tej chwili pomóc:( w ciagu ostatniego mies. sterylizowałam za swoje 1 sunie plus 2 suni pokryłam koszty w 2/3......

Posted

Oczywiście właściciele mogą podpisać taką umowę, a nawet chcieli by, aby było wiadomo gdzie idzie sunia i żeby taki papierek istniał.
Zdjęcia lepsze będę mieć około środy, te które teraz są, były robione telefonem i wysyłane ememesem, bo osobistego kontaktu z właścicielami nie mam.

Posted

[FONT=Tahoma][quote name='blacky764'] Jej właściciel wyjechał [/QUOTE][/FONT][quote name='blacky764']
[FONT=Tahoma]na trochę za granicę oddając psa swoim znajomym, i tak minęły już 2 lata, [/FONT]
[FONT=Tahoma]albo i więcej. [/FONT][/QUOTE]
[FONT=Tahoma]Powyżej piszesz, że właściciel psa jest poza granicami kraju.[/FONT]

[FONT=Tahoma][quote name='blacky764'] Obecnym właścicielom trudno rozstać się z sunią, ale wiedzą że w swoim wieku nie mogą zapewnić jej odpowiedniej opieki…….. Sunia mieszka ze swoimi [/QUOTE][/FONT][quote name='blacky764']
[FONT=Tahoma]obecnymi właścicielami w Szczecinie.[/FONT][/QUOTE]
[FONT=Tahoma]A w jaki sposób Ci Państwo awansowali z opiekunów na właścicieli?[/FONT]

[FONT=Tahoma][quote name='blacky764']Oczywiście właściciele mogą podpisać taką umowę…….[/QUOTE][/FONT]
[FONT=Tahoma]Właściciele czyli kto?[/FONT]
[FONT=Tahoma]Pan przebywający za granicą, czy opiekunowie?[/FONT]

[FONT=Tahoma]To jest status prawny psiaka. Wyjaśnij to zanim zaczniesz ogłaszać psa do adopcji, bo możesz mieć później przez to nieprzyjemności.[/FONT]

Posted

Dobra wyjaśnię się inaczej.

Jej pierwszy właściciel jest za granicą, nie ma z nim kontaktu...
Obecni właściciele (bo przez 2 lata to już chyba nie opiekunowie) czyli Ci starsi Państwo mogą ową umowę podpisać.

Katlis, jak awansowali ?

Przez 2 lata opiekują się suńką lepiej niż jej pierwszy właściciel, podobno on suni dobrze nie traktował...
Wydali na nią kupe kasy, kupują najlepsze karmy jakie mogą, chodzą z nią regularnie na szczepienia, chodzą z nią na kontrole, które nie muszą się odbywać. Po prostu zależy im na suni. A w sprawie finansowej wiadomo jak jest - dwójka starszych ludzi na emeryturze...

Posted

200 złotych :( Jakieś 50 już mamy
( ja daje 20 - dorobiłam u sąsiadów, 25+3+5=33 złote z bazarku)
w sumie 53 złote mamy...
I jak napisałam wcześniej kupię suni do nowego domu worek karmy...
Słabo idzie... :(

Posted

Właśnie otrzymałam wiadomośc dobrą i złą od właścicieli (czy jak kto woli opiekunów) amstaffki,
dobra to taka że sunia od 2 latem jest wysterylizowana
zła, to taka że za kilka dni oddadzą ją do schronu w Szczecinie,
postaram jej się załatwić miejsce u mnie w przytulisku, ale nie wiem czy dam radę...

Pomóżcie !

Proszę :(

Zmieniam tytuł wątku

Posted

ale nie wiem czy kierownictwo się zgodzi, bo działam na terenie Gminy Gryfino,
ale ja tam "rządzę" dlatego powinni mi pozwolić ją przyjąć,
tylko żebym z gminy później nie miała przerypane...
ale wole mieć przerypane niż marnować sunię...