Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

a ja muszę zacytować fragment maila koleżanki, chyba się nie obrazi :)

"Tylko tak sobie myślę że ona ma teraz wspaniałe warunki... taki raj dla młodego psa... i nie wiem na jakich zasadach tam przebywa... ale się boję że jeśli ją wezmę to ja unieszczęśliwię..jak już pisałam mieszkam w mieszkaniu wiec nie wiem czy by się w nim taki spory pies odnalazł... ja niestety pracuje ale moj chłopak raczej na zlecenie i siedzi w domku... tylko ze nie wiem czy to sie nie zmieni i moze być tak ze sunia tak max 6 h będzie musiała być sama w ciągu tygodnia pracujacego:/ ale obiecuję że będę z nią wychodzić na długie i częste spacery, brać do stajni na 3h dziennie i w weekend na jakiś rower czy cos :) proszę napisz mi czy nie uwazasz ze jak ją wezmę to spotka ją krzywda???? "

• Replies 82
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Matko jaka krzywda ?:)
Dziewczyno kochana, ja mam same duze psy i one o wiele lepiej zachowuja sie w mieszkaniach kiedy zostaja same niz te maluchy szczekliwe.
8 kwietnia Jagusia bedzie miala sterylizacje a wiec i ten klopot spadnie tobie Kochana Dziewczyno z glowy:)
To o czym piszesz to po prostu bajka a nie zwykle zycie dla psa:)

Posted

izabellah-aldonda napisał(a):
Jesteśmy umówione. Jutro wieczorem zdam Wam relacje.

Koniecznie :)

:thumbs::thumbs::thumbs::thumbs::thumbs:

Posted

Mój Aniołek Jagusiowy pojechała do domku :multi::multi::multi: ( na umowe warunkową- sterylizacja) Jaguś była trochę zdezorientowana, czuła, że coś się święci...
Łezka w oku mi się zakręciła, kocham ją :loveu: choć tęsknie to ciesze się, że ma swój własny dom i swojego człowieka, że ma rodzinę. Rozmawiałam już z Martą jej nową Pańcią i jest Jagusią zachwycona, Jaguś też wydaje się być szczęśliwa, bo blisko człowieka, bo wreszcie do kogoś przynależy, ma swój kąt, spacery i uwagę swoich ludzi.
Jagusia zamieszkała w Warszawie, dziś była już pobiegać na Polach Mokotowskich :lol:

Bardzo Wam dziekuję za pomoc. Szczególne podziękowania dla Ellig i Lulki .

Posted

izabellah-aldonda napisał(a):
Mój Aniołek Jagusiowy pojechała do domku :multi::multi::multi: ( na umowe warunkową- sterylizacja) Jaguś była trochę zdezorientowana, czuła, że coś się święci...
Łezka w oku mi się zakręciła, kocham ją :loveu: choć tęsknie to ciesze się, że ma swój własny dom i swojego człowieka, że ma rodzinę. Rozmawiałam już z Martą jej nową Pańcią i jest Jagusią zachwycona, Jaguś też wydaje się być szczęśliwa, bo blisko człowieka, bo wreszcie do kogoś przynależy, ma swój kąt, spacery i uwagę swoich ludzi.
Jagusia zamieszkała w Warszawie, dziś była już pobiegać na Polach Mokotowskich :lol:

Bardzo Wam dziekuję za pomoc. Szczególne podziękowania dla Ellig i Lulki .

Jeszcze raz powiem ,ze bardzo sie ciesze:)

Posted

Qrcze pisałam, pisałam i gdzies mi uciekło....więc jeszcze raz

Byłam we wtorek u Jagusi w odwiedzinach.
Kiedy patrzysz na szczęśliwą psią mordkę , merdający ogon ,jej własny kąt, a do tego wspaniałą rodzinę....ciężko nie uronić łzy wzruszenia.
O takim domu dla Jagi marzyłam - ludzie , którzy ją kochają i podziwiają, codziennie mimo ludzkich spraw mają czas tylko dla niej. Spacery ,zabawy,szaleństwa z napotkanymi czworonogami . W domu piękne posłanko, wiele zabawek, pełna miska i głaski bez umiaru.
Widziałam w jej oczach wdzięczność. Dla takich chwil warto to robić, choć nie zawsze się udaje,często tracimy chęć i nadzieje, pamiętajcie dla takich chwil warto :)

Posted

[quote name='izabellah-aldonda']Qrcze pisałam, pisałam i gdzies mi uciekło....więc jeszcze raz

Byłam we wtorek u Jagusi w odwiedzinach.
Kiedy patrzysz na szczęśliwą psią mordkę , merdający ogon ,jej własny kąt, a do tego wspaniałą rodzinę....ciężko nie uronić łzy wzruszenia.
O takim domu dla Jagi marzyłam - ludzie , którzy ją kochają i podziwiają, codziennie mimo ludzkich spraw mają czas tylko dla niej. Spacery ,zabawy,szaleństwa z napotkanymi czworonogami . W domu piękne posłanko, wiele zabawek, pełna miska i głaski bez umiaru.
Widziałam w jej oczach wdzięczność. Dla takich chwil warto to robić, choć nie zawsze się udaje,często tracimy chęć i nadzieje, pamiętajcie dla takich chwil warto :)

Ta wspanialy prezent na Swieta:)

Posted

Witam,
Nie wiedziałam że tak wiele osób było zaangażowanych w los Jagi. Chciałam ogromnie wszystkim Wam podziękować bo dzięki temu udało nam się (mojemu chłopakowi Maćkowi i mi) adoptować super psa. Jaga jest wspaniała, bardzo grzeczna, pojętna, wesoła, przyjacielska.... Cała nasza rodzina jest nią zachwycona. W zeszły czwartek miała sterylizację... muszę powiedzieć że po zabiegu nie było żadnego problemu, jestem pod wrażeniem jak szybko doszła do siebie. Jest w świetnej formie, ciągle chce się bawić ale równie chętnie uczy się nowych rzeczy. Już nauczyła się komendy siad, waruj daj łapę (z tym nie było problemów bo w praktyce Jaga jak tyko się do niej wyciąga rękę chce dawać łapę), już prawie nie ciągnie na smyczy (jedynie jak widzi inne psy) i bardzo chętnie aportuje. Na wołanie zazwyczaj przychodzi, chociaż są sytuacje że pokusy są zbyt wielkie (szczególnie zabawa z innymi psami)... może macie jakieś wskazówki co zrobić by przychodziła jednak na każde zawołanie... (choć pewnie w jej przypadku to jest kwestia wieku... jest taka póki co bardzo ciekawska i zabawowa... wszystko jest dla niej nowe... więc nie dziwi mnie że jeśli wokół dzieje się tyle ciekawych rzeczy to czasami można wołania nie usłyszeć...). Jeszcze raz Wam wszystkim bardzo dziękuję. Pozdrawiam serdecznie
Marta

Posted

quisiek napisał(a):
Dziękuję za powitanie :)
Chciałam wgrać jakieś zdjęcia ale nie wiem jak/....:(

Chetnie pomoge poprosze wiadomosc z mailem na pw:)

Posted

Cześć,
U jagusi wszystko w jak najlepszym porządku :) brzuszek się pięknie po sterylizacji zagoił, jest tylko malutka blizna... teraz czekamy tylko aż włoski odrosną :)
Wczoraj by6łyśmy na konikach i na spacerze na polach więc pies się wybiegał ale od dzisiejszego ranka już znowu energia ją rozpiera i ciągle mnie zaczepia by się z nią pobawić :) dobry humor jadze dopisuje :)
P.S. Ellig wysłałam Ci zdjęcia Jagi na adres który mi podałaś...