Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dostałam przed chwilą telefon z lecznicy, że Bakuś jest słaby, ale żyje. Miał kilka guzów na śledzionie, w tym jeden wielki.
Mam po niego przyjechać za 1,5h.

Posted

[quote name='Pianka']Dostałam przed chwilą telefon z lecznicy, że Bakuś jest słaby, ale żyje. Miał kilka guzów na śledzionie, w tym jeden wielki.
Mam po niego przyjechać za 1,5h.[/QUOTE]

Kochana, dzielna psinka! Bakuniu trzymaj się i zdrowiej szybko.:loveu:

Posted

Bakus odebrany. Leży i odpoczywa, jest bardzo słaby. Ważne teraz żeby się pozbierał po operacji. Jeden guz na śledzionie był tak ogromny, że jeśli by go zostawić to w niedługim czasie rozrósł by się do takich rozmiarów, że trzeba by było uśpić Bakusia. Bez tego ma dużą szanse ze jeszcze se pożyje, byleby tylko się jako tako pozbierał. W lecznicy mi powiedzieli że dobrą decyzje podjełam.
Podczas operacji nie było zadnych problemów z sercem, dostał do znieczulenia takie leki żeby najmniej obciążały serce.
Mamy przyjść w środę na kontrole. Bedzie trzeba dokupić Karsivan, który prawdopodobnie dołączy do stałych leków Bakusia. Tak wogóle niedługo trzeba bedzie dokupić leki na serce.
W środe też dowiem sie kiedy bedzie trzeba powtózyc badanie krwi, bo pewnie będzie trzeba.

Przy okazji narkozy wyczyszczono Bakusiowi ząbki.

Koszt 200 zł

Posted

Nocke przeżyliśmy, więc powinno być już coraz lepiej.

Bakus dalej jest osłabiony. Wyszedł na spacer, po paru krokach miał dość, ale swoje potrzeby załatwił. Po schodach go musiałam wnieść, już na 3 piętrze myślałam, że mi ręce odpadną:razz:
Dostał do jedzenia troche rosołku, bardzo chętnie zjadł. Ma apetyt wiec to dobry znak:multi:

Posted

Bakuś ma sie już wyśmienicie :)

Byliśmy na kontroli, Bakus dostał jeszcze antybiotyk. Nie płaciłam nic :)
W sumie wetka powiedziała, ze mogą być już jakieś przerzuty, ale tak czy siak bez guza pożyje dłużej.

Krew trzeba zbadać za ok. 3 tyg.

Posted

[quote name='Magdalena']Bakusiu nie mam już niestety karsivanu
zdrowiej psinko, masz super opiekę![/QUOTE]

ja też już nie mam, wysłałam niedawno innemu psiakowi
ale postaram się dołożyć coś dodatkowo do mojej stałej deklaracji - na rekonwalescencję Bakusia
jak dobrze, że jest lepiej - i oby tak już zostało na dłuuuuuuuuuuuugo !!!
wracaj do zdrówka, Bakusiu nasz!
Pianko - żeby Tobie wyrazić wdzięczność to po prostu brakuje właściwych słów.....