Monika z Katowic Posted September 23, 2013 Posted September 23, 2013 I jak po operacji naszego kochanego Bakunia? Czy wszystko dobrze? Wybudził się??? Quote
Pianka Posted September 23, 2013 Author Posted September 23, 2013 Dostałam przed chwilą telefon z lecznicy, że Bakuś jest słaby, ale żyje. Miał kilka guzów na śledzionie, w tym jeden wielki. Mam po niego przyjechać za 1,5h. Quote
Bjuta Posted September 23, 2013 Posted September 23, 2013 Dzięki za wieści. Trzymaj się Bakusiu! Quote
Monika z Katowic Posted September 23, 2013 Posted September 23, 2013 [quote name='Pianka']Dostałam przed chwilą telefon z lecznicy, że Bakuś jest słaby, ale żyje. Miał kilka guzów na śledzionie, w tym jeden wielki. Mam po niego przyjechać za 1,5h.[/QUOTE] Kochana, dzielna psinka! Bakuniu trzymaj się i zdrowiej szybko.:loveu: Quote
Pianka Posted September 23, 2013 Author Posted September 23, 2013 Bakus odebrany. Leży i odpoczywa, jest bardzo słaby. Ważne teraz żeby się pozbierał po operacji. Jeden guz na śledzionie był tak ogromny, że jeśli by go zostawić to w niedługim czasie rozrósł by się do takich rozmiarów, że trzeba by było uśpić Bakusia. Bez tego ma dużą szanse ze jeszcze se pożyje, byleby tylko się jako tako pozbierał. W lecznicy mi powiedzieli że dobrą decyzje podjełam. Podczas operacji nie było zadnych problemów z sercem, dostał do znieczulenia takie leki żeby najmniej obciążały serce. Mamy przyjść w środę na kontrole. Bedzie trzeba dokupić Karsivan, który prawdopodobnie dołączy do stałych leków Bakusia. Tak wogóle niedługo trzeba bedzie dokupić leki na serce. W środe też dowiem sie kiedy bedzie trzeba powtózyc badanie krwi, bo pewnie będzie trzeba. Przy okazji narkozy wyczyszczono Bakusiowi ząbki. Koszt 200 zł Quote
Monika z Katowic Posted September 23, 2013 Posted September 23, 2013 Wysłałam dzisiaj 100 zł na operację dla Bakunia. Trzymaj się psiaku kochany, walcz i zdrowiej!:loveu: Quote
Livka Posted September 23, 2013 Posted September 23, 2013 Zdrówka Bakusiu - trzymam kciuki :thumbs::thumbs::thumbs: Razem z Nikusiem wysyłamy 50 zł na najpilniejsze potrzeby ;) Quote
Pianka Posted September 23, 2013 Author Posted September 23, 2013 dziękuje wam bardzo za wsparcie, za to że jesteście :loveu: trzymajcie teraz kciuki żeby Bakuś doszedł do siebie;) Quote
mdk8 Posted September 23, 2013 Posted September 23, 2013 pomogę troszkę ale dopiero po 1-szym bo już lecę "na oparach" Quote
Magdalena Posted September 23, 2013 Posted September 23, 2013 bardzo sie ciesze :multi: sprawdzę czy nie został mi karsivan po moim psiaku Quote
Pianka Posted September 24, 2013 Author Posted September 24, 2013 Nocke przeżyliśmy, więc powinno być już coraz lepiej. Bakus dalej jest osłabiony. Wyszedł na spacer, po paru krokach miał dość, ale swoje potrzeby załatwił. Po schodach go musiałam wnieść, już na 3 piętrze myślałam, że mi ręce odpadną:razz: Dostał do jedzenia troche rosołku, bardzo chętnie zjadł. Ma apetyt wiec to dobry znak:multi: Quote
Nikus Posted September 24, 2013 Posted September 24, 2013 super wieści - dzięki Pianka za wszystko co dla niego robisz:) Quote
Monika z Katowic Posted September 24, 2013 Posted September 24, 2013 To wspaniale, że z Bakuniem idzie ku dobremu.:loveu: Opieka, jak zwykle - perfekcyjna. Wielkie dzięki!:iloveyou: Quote
Pianka Posted September 25, 2013 Author Posted September 25, 2013 Bakuś ma sie już wyśmienicie :) Byliśmy na kontroli, Bakus dostał jeszcze antybiotyk. Nie płaciłam nic :) W sumie wetka powiedziała, ze mogą być już jakieś przerzuty, ale tak czy siak bez guza pożyje dłużej. Krew trzeba zbadać za ok. 3 tyg. Quote
Monika z Katowic Posted September 25, 2013 Posted September 25, 2013 Całuję mocno pyszczek naszego dzielnego Bakunia. :loveu: Quote
mdk8 Posted September 25, 2013 Posted September 25, 2013 cieszę się ,że Bakuś dochodzi do siebie :loveu: kochane cioteczki, zapraszam na " smaczny " bazarek dla 3 starszych schorowanych psiaków http://www.dogomania.pl/forum/threads/247374-w-budowie?p=21344998#post21344998 Quote
Magdalena Posted September 26, 2013 Posted September 26, 2013 Bakusiu nie mam już niestety karsivanu zdrowiej psinko, masz super opiekę! Quote
Monika z Katowic Posted September 27, 2013 Posted September 27, 2013 Jak czuje się nasz kochany Bakuś?:loveu: "Karsivan" można kupić na allegro? Znalazłam lek tutaj: http://allegro.pl/karsivan-dla-psow-50mg-60tabl-poprawia-krazenie-i3576254637.html Quote
mari23 Posted September 29, 2013 Posted September 29, 2013 [quote name='Magdalena']Bakusiu nie mam już niestety karsivanu zdrowiej psinko, masz super opiekę![/QUOTE] ja też już nie mam, wysłałam niedawno innemu psiakowi ale postaram się dołożyć coś dodatkowo do mojej stałej deklaracji - na rekonwalescencję Bakusia jak dobrze, że jest lepiej - i oby tak już zostało na dłuuuuuuuuuuuugo !!! wracaj do zdrówka, Bakusiu nasz! Pianko - żeby Tobie wyrazić wdzięczność to po prostu brakuje właściwych słów..... Quote
Recommended Posts