Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Raczej nie pchły, nie drapie sie, chociaż może jeszcze działa steryd. Ale sypie się mu sierść, ma mocny łupież. Wykąpałam go jak doktor radził, ale się zaczęło jeszcze mocnej sypać:roll:

Musze go jeszcze zważyć, mam wrażenie że nic nie chce utyć, a dostaje już i tak większe ilości jedzenia.

Posted

[quote name='Pianka']Raczej nie pchły, nie drapie sie, chociaż może jeszcze działa steryd. Ale sypie się mu sierść, ma mocny łupież. Wykąpałam go jak doktor radził, ale się zaczęło jeszcze mocnej sypać:roll:

Musze go jeszcze zważyć, mam wrażenie że nic nie chce utyć, a dostaje już i tak większe ilości jedzenia.[/QUOTE]
oj oj oj... niezbyt ciekawe objawy :(

Posted

Byliśmy u dr. Dembele.

Bakuś ma zespół złego wchłaniania.
Właśnie zastanawiało mnie co on tak ostatnio na swoją suche karme się rzucał, jakby tydzień nie jadł. Na dodatek nie tył mimo, że dostawał dużo wiecej jedzenia, ta suchą dawane miał w dawca na 25 kg psa, a waży poniżej 17 kg. Gotowane też wiecej dostawał, ale powiem wam, ze z gotowanego jest jeden plus, odkąd dostaje gotowane ani razu nie miał biegunki, a wcześniej opanowanie tego było trudne.

Na skóre dostaliśmy manusan, trzeba go w tym wykąpać, jak łupież będzie dalej to po 5 dniach powtórzyć. Doktor powiedział, ze może po tym troche wyłysieć po bokach, mam sie tym nie przejmować.

Doktor zalecił ponowne odrobaczenie, co już uczyniłam.
Na poprawę wchłaniania dostaliśmy recepte na kreon, kosztował 47,90
http://i1172.photobucket.com/albums/r567/Faunar/Bakus/kreon_zpsc7c4b765.jpg
Mam podawać jedną kapsułke przed każdym posiłkiem.

jak nic się nie poprawi to po 2-3 tygodniach mam pójść do dr

Posted

[quote name='Bjuta']Pianko jak stoisz (czy też leżysz) finansowo? Czy trzeba coś podesłać?[/QUOTE]
na razie jest ok. wasze stałe deklaracje póki co starczają :)

Posted

Dostaliśmy dzisiaj karme od aguchy :) dziekujemy :)

Bakuś został wykąpany po raz drugi w manusanie. Pod koniec lutego trzeba sie zapisać do kardiologa, bo to już minie 3 mies, leki sie też konczą wtedy, no i Bakuś zaczął kaszleć, nie wiem czy nie bedzie miał zmienianych

Posted

Pianka napisał(a):
Dostaliśmy dzisiaj karme od aguchy :) dziekujemy :)

karma zupełnie przypadkiem trafiła do moich rąk więc nie ma za co dziękować :) w schronisku pewnie by się zmarnowała...

Posted

Monika z Katowic napisał(a):
Moja deklaracja dla kochanego Bakusia za luty 2013 już wysłana.:loveu:
Jak tam zdrówko psiaczka?

ja mam zlecenie stałe, więc przelew pewnie się już sam zrobił ;)
ale martwię się o Bakusiowe zdrówko...

Posted

Pianka napisał(a):
Karma smakuje Bakusiowi, nawet bardzo :)
Skóra, waga bez zmian.

Kończy sie arthrofos, nie wiem czy zamawiać kolejny, czy robimy przerwę?
jeśli mu służy podawanie arthrofosu to zamów..

Posted (edited)

Wooow, chyba po miesiącu wreszcie mi odpisała redakcja miesięcznika "Przyjaciel pies". Bakuś bedzie miał w tej gazecie ogłoszenie. Poprosili o większe zdjęcia, żeby nadawały się do druku. posłałam im kilka ktore miały powyżej 150KB, jesli nie będa dobre to poproszę Cie Pianko o posłanie mi ich na maila...

edit.:
a jednak...
Pianka poślij mi duże zdjęcia Bakusia! te co mają 180KB sa za małe do druku...
agucha007@op.pl

Edited by agucha007