agucha007 Posted January 19, 2013 Posted January 19, 2013 [quote name='Pianka']chyba znowu musze sie przejść do doktora :([/QUOTE] dalej te pchły? :( Quote
Livka Posted January 19, 2013 Posted January 19, 2013 [quote name='Pianka']chyba znowu musze sie przejść do doktora :([/QUOTE] Co się dzieje ? Quote
Pianka Posted January 19, 2013 Author Posted January 19, 2013 Raczej nie pchły, nie drapie sie, chociaż może jeszcze działa steryd. Ale sypie się mu sierść, ma mocny łupież. Wykąpałam go jak doktor radził, ale się zaczęło jeszcze mocnej sypać:roll: Musze go jeszcze zważyć, mam wrażenie że nic nie chce utyć, a dostaje już i tak większe ilości jedzenia. Quote
agucha007 Posted January 19, 2013 Posted January 19, 2013 [quote name='Pianka']Raczej nie pchły, nie drapie sie, chociaż może jeszcze działa steryd. Ale sypie się mu sierść, ma mocny łupież. Wykąpałam go jak doktor radził, ale się zaczęło jeszcze mocnej sypać:roll: Musze go jeszcze zważyć, mam wrażenie że nic nie chce utyć, a dostaje już i tak większe ilości jedzenia.[/QUOTE] oj oj oj... niezbyt ciekawe objawy :( Quote
natie Posted January 19, 2013 Posted January 19, 2013 kurcze.. czekamy na wieści po wizycie u weta.. Quote
Monika z Katowic Posted January 24, 2013 Posted January 24, 2013 Jak zdrowie kochanego Bakusia? :loveu: Niecierpliwie czekamy na nowe wieści. Quote
Pianka Posted January 24, 2013 Author Posted January 24, 2013 Póki co nie zastałam dr żeby sie z nim umówić. Ale nic sie nie dzieje, nie ma nic gorzej, tylko łupież ciągle jest. Quote
Pianka Posted January 28, 2013 Author Posted January 28, 2013 Byliśmy u dr. Dembele. Bakuś ma zespół złego wchłaniania. Właśnie zastanawiało mnie co on tak ostatnio na swoją suche karme się rzucał, jakby tydzień nie jadł. Na dodatek nie tył mimo, że dostawał dużo wiecej jedzenia, ta suchą dawane miał w dawca na 25 kg psa, a waży poniżej 17 kg. Gotowane też wiecej dostawał, ale powiem wam, ze z gotowanego jest jeden plus, odkąd dostaje gotowane ani razu nie miał biegunki, a wcześniej opanowanie tego było trudne. Na skóre dostaliśmy manusan, trzeba go w tym wykąpać, jak łupież będzie dalej to po 5 dniach powtórzyć. Doktor powiedział, ze może po tym troche wyłysieć po bokach, mam sie tym nie przejmować. Doktor zalecił ponowne odrobaczenie, co już uczyniłam. Na poprawę wchłaniania dostaliśmy recepte na kreon, kosztował 47,90 http://i1172.photobucket.com/albums/r567/Faunar/Bakus/kreon_zpsc7c4b765.jpg Mam podawać jedną kapsułke przed każdym posiłkiem. jak nic się nie poprawi to po 2-3 tygodniach mam pójść do dr Quote
agucha007 Posted January 28, 2013 Posted January 28, 2013 zdrowiej chłopaczku :) Pianka dmucha i chucha na ciebie :D Quote
Bjuta Posted January 28, 2013 Posted January 28, 2013 Pianko jak stoisz (czy też leżysz) finansowo? Czy trzeba coś podesłać? Quote
Pianka Posted January 28, 2013 Author Posted January 28, 2013 [quote name='Bjuta']Pianko jak stoisz (czy też leżysz) finansowo? Czy trzeba coś podesłać?[/QUOTE] na razie jest ok. wasze stałe deklaracje póki co starczają :) Quote
Monika z Katowic Posted February 1, 2013 Posted February 1, 2013 Moja deklaracja dla kochanego Bakusia za luty 2013 już wysłana.:loveu: Jak tam zdrówko psiaczka? Quote
Pianka Posted February 2, 2013 Author Posted February 2, 2013 Dostaliśmy dzisiaj karme od aguchy :) dziekujemy :) Bakuś został wykąpany po raz drugi w manusanie. Pod koniec lutego trzeba sie zapisać do kardiologa, bo to już minie 3 mies, leki sie też konczą wtedy, no i Bakuś zaczął kaszleć, nie wiem czy nie bedzie miał zmienianych Quote
agucha007 Posted February 2, 2013 Posted February 2, 2013 Pianka napisał(a):Dostaliśmy dzisiaj karme od aguchy :) dziekujemy :) karma zupełnie przypadkiem trafiła do moich rąk więc nie ma za co dziękować :) w schronisku pewnie by się zmarnowała... Quote
Pianka Posted February 9, 2013 Author Posted February 9, 2013 Karma smakuje Bakusiowi, nawet bardzo :) Skóra, waga bez zmian. Kończy sie arthrofos, nie wiem czy zamawiać kolejny, czy robimy przerwę? Quote
mari23 Posted February 9, 2013 Posted February 9, 2013 Monika z Katowic napisał(a):Moja deklaracja dla kochanego Bakusia za luty 2013 już wysłana.:loveu: Jak tam zdrówko psiaczka? ja mam zlecenie stałe, więc przelew pewnie się już sam zrobił ;) ale martwię się o Bakusiowe zdrówko... Quote
natie Posted February 9, 2013 Posted February 9, 2013 Pianka napisał(a):Karma smakuje Bakusiowi, nawet bardzo :) Skóra, waga bez zmian. Kończy sie arthrofos, nie wiem czy zamawiać kolejny, czy robimy przerwę?jeśli mu służy podawanie arthrofosu to zamów.. Quote
Monika z Katowic Posted February 9, 2013 Posted February 9, 2013 natie napisał(a):jeśli mu służy podawanie arthrofosu to zamów.. Też tak myślę... Może lepiej dopiero wiosną zrobić przerwę? Mizianko dla mojego ulubionego Bakunia!:loveu: Quote
agucha007 Posted February 11, 2013 Posted February 11, 2013 (edited) Wooow, chyba po miesiącu wreszcie mi odpisała redakcja miesięcznika "Przyjaciel pies". Bakuś bedzie miał w tej gazecie ogłoszenie. Poprosili o większe zdjęcia, żeby nadawały się do druku. posłałam im kilka ktore miały powyżej 150KB, jesli nie będa dobre to poproszę Cie Pianko o posłanie mi ich na maila... edit.: a jednak... Pianka poślij mi duże zdjęcia Bakusia! te co mają 180KB sa za małe do druku... agucha007@op.pl Edited February 11, 2013 by agucha007 Quote
Pianka Posted February 11, 2013 Author Posted February 11, 2013 Wszystkie zdjęcia mam na laptopie, którego teraz nie mam. I byłam zmuszona do zrobienia nowych:mad: Quote
Recommended Posts