Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dzwoniłam już, dzięki. Ale niestety dalej nie mamy transportu :(

Zapytałam przy okazji jaka karme je Bakuś, zeby mu nie zmieniać. jest to karma Country dog.
tu za 84 zł, nie wiem na ile starczy, bo nie widze jakie jest dawkowanie
http://allegro.pl/country-dog-maintenance-15kg-z-olejem-z-lososia-i2721704696.html

Tyle, ze Bakuś chyba już by musiał seniora jeść, a nie moge znaleźć nic z tej karmy z seniora.

To nie wiem, zamówic już tą?

Posted

[quote name='Pianka']Dzwoniłam już, dzięki. Ale niestety dalej nie mamy transportu :(

Zapytałam przy okazji jaka karme je Bakuś, zeby mu nie zmieniać. jest to karma Country dog.
tu za 84 zł, nie wiem na ile starczy, bo nie widze jakie jest dawkowanie
http://allegro.pl/country-dog-maintenance-15kg-z-olejem-z-lososia-i2721704696.html

Tyle, ze Bakuś chyba już by musiał seniora jeść, a nie moge znaleźć nic z tej karmy z seniora.

To nie wiem, zamówic już tą?
zamów.. ode mnie z bazarku będzie minimum 100 zł na Bakusia:)

Posted

Pianka napisał(a):
Nie, bo ja wtedy w Wawie jestem
Jeszcze tylko wchodzi w gre 31.10

Czekam jeszcze na odpowiedź dwóch osób z Krakowa

zaraz zamówie tą karme

to oby się udało.. ja 31.10 niestety nie mogę:(

Posted

Godzinę temu, zupełnie przypadkiem, spotkałam na Placu Andrzeja w Katowicach Piankę i kochanego Bakusia.
Bakuniu był, jak zwykle, grzeczny i spokojny. Rezolutnie rozglądał się dokoła. To takie wyjątkowe, wspaniałe psisko!:loveu:
Cieszę się niezmiernie, że znowu i tak niespodziewanie mogłam pogłaskać mojego ulubieńca!:multi:

Wiem, że Bakuś znów na minusie, więc wysłyłam jednorazowo 70 zł na badania (moja deklaracja stała pójdzie w przyszłym tygodniu).
Powodzenia pieseczku w nowym dt - uważam, że jesteś w dobrych i troskliwych rękach!:loveu:

Posted

Monika mi rownież było miło poznać :)

Na początek dziękuje Anasharowi za transport do Krakowa:loveu:

Musze to napisać, sorry. Nie pisze tego, żeby wzbudzać tu dyskusje, ale muszę powiedzieć to co mi leży.
Nie takiego psa chciałabym odbierać z hotelu.
Płacimy 300 zł, a ja odbieram psa w takim stanie w jakim bym go odbierała ze schroniska. Bakuś przyjechał brudny, śmierdzący, niewyczesany. Nawet panie nie pofatygowały sie, żeby choć dzień przed coś z tym zrobić.
Nigdy bym juz tam psa nie dała i będę robić wszystko, żeby tam nie wrócił. Jeśli nie dogada się ze zwierzakami, będzie trzeba szukać czego innego..
Nie dziwcie sie mojej refleksji na ten temat, ale po cyrkach jakie miałam pół roku temu z innym hotelem, teraz każde uchybienie z hotelu będzie wzbudzać we mnie taka reakcje. My w końcu za to płacimy.
Nie odpowiadajcie nawet na ta część postu, nie chce na ten temat dyskutować, każdy i tak będzie miał swoje zdanie.

ok. to skupmy sie teraz na ważniejszej części.

Bakus był grzeczny w aucie u Anashara. Na dworcu w Krakowie na środku zrobił kupę:mad:
W pociągu, no cudo a nie pies. jechał spokojnie, spał sobie z małymi przerwami, jak ktoś zaszeleścił, to od razu leciał wyłudzać, podawał łapki. Wcale nie przejmował sie ty, że opuścił swoje dotychczasowe miejsce.
Trochę mi wstyd było, że on tak śmierdzi, dlatego mówiłam w przedziale, że dopiero co go zabrałam ze schroniska i dlatego śmierdzi. Na szczeście jechaliśmy z psiarzami i kociarzami, wiec było miło.

Drapie się, ma zmiany skórne na końcach uszu, albo wynik braku kąpieli (mało prawdopodobne), albo pchły, albo to z czym często sie spotykałam przy takich zmianach czyli świerzb, ale zobaczymy co wet powie.

Dużo pije, karmy swojej nie chce, ale chodzi głodny. Nie wiem co z tym fantem będzie dalej, bo skubał trochę karmy dopiero jak dałam mu parę ziarenek do tego z pedigree. Ja wiem, ze psy tak mają że chcą zawsze coś lepszego, moja sucz tak ma, ale po niej widać, że karmę swoja lubi. A Bakus zachowuje sie tak jakby mu ona kompletnie nie smakowała. Nie wiem zobaczymy, ale jeśli on jej przez pare dni nie ruszy, to będzie trzeba chyba zmienić.

generalnie Bakus jest chudy i to dużo za chudy, zebra czuć, kręgosłup. Boje sie tylko, żeby nie było to jakieś choróbsko (panie na pewno go nie głodziły, o to jestem pewna). Badania krwi konieczne.
Trochę słabo chodzi, wiec i chyba witaminy na stawy będzie trzeba kupić. Ale nie wiem czy juz teraz, u mnie w końcu większość czasu będzie w domu. A propos domu to jest grzeczny, wcale nie jest smutny, ani przygnębiony, no normalnie jakbym psa ze schroniska zabrała, a nie z "raju". Szuka co chwile czegoś do jedzenia. Dostał gryzaka teraz to sie czymś zajmie, a ja mogę tu coś napisać.

Wykąpałam go, grzeczny był, ale stękał przy myciu okolic żeber, brzucha. Dawno nie widziałam, żeby z jakiegoś psa tyle brudu wyleciało.
Jutro go wykąpie jeszcze raz, bo zapach swoisty dalej sie utrzymuje. A potem po 3 dniach odpchlę go.

Za bilet dla psa zapłaciłam 15,20 zł.
W piątek planuje weta, tylko problem jest z kasa, Bakus już jest na minusie, wcześniej sie nie przejmowałam, bo wiedziałam, ze troche kasy z bazarku będzie, a kase chwilowo pożyczyłam od innego psa z hotelu. A teraz nie wiem co wet powie, co zleci itp. mam nadzieje, ze damy rade jakoś.

Na razie go odrobaczyłam.

A jeszcze jedno. Nie dostałam potwierdzenia szczepienia na wściekliznę. Dzwoniłam do hotelu i mówiłam o tym, panie ponoć nie maja nigdzie, bo wszystko przeszukały. Bez komentarza, chyba będzie go trzeba jeszcze raz zaszczepić (normalnie termin był do stycznia ważny). No ale nikt mi go nie zaszczepi jak okaże sie, że trzeba go trochę podleczyć. Oby sie w niedziele w pociągu nie doczepili o brak zaświadczenia.

Chyba wszystko póki co

Posted

no wesoło to mi nie jest czytając to co Pianka napisała.Jestem zaskoczony bo jak odbierałem z Przebieczan w tamtym roku psiaka który jechał do DS to nie było takich niespodzianek.Póki co dziś jeszcze zrobimy przelew z bazarku Livki - miało być na promocję,ale skoro są pilniejsze i ważniejsze sprawy....

Posted

ojej, ależ wieści...
wpłacę coś dodatkowo oprócz deklaracji dla Bakusia - na badania czy inne potrzeby
nie będzie to wiele, ale jakbyśmy tak wszyscy deklarowicze np. podwoili w tym miesiącu wpłatę?
to taka moja propozycja oczywiście tylko, ja tak właśnie zrobię

Posted (edited)

Mnie jest przykro, że dziewczyny zawieruszyły dowód szczepień no i gdyby się okazało, że to świerzb, to byłoby bardzo źle, a tak szczerze mówiąc, to że jest brudny, mnie yupenie nie dziwi - przecież Bakuś mieszkał w ogrodzie. Co prawda, skoro była znana data zabrania Bakusia, to faktycznie można było go chociaż wyczesać.
Cieszę się, że dobrze znosi tą zmianę.

Edited by Bjuta
Posted (edited)

No i jak tam pierwsza noc?

Pianko, posłałam 50 zł - ale tej mojej stałej deklaracji nie jestem w stanie zwiększyć. Będzie 10 zł - jak ostatnio.

Edited by Bjuta
Posted

Dziękuje, że jesteście:loveu:
Jak możecie coś wpłacać dodatkowo to super, jak nie to trudno, ważne, żeby nam nikt już nie zrezygnował ze swojej deklaracji na Bakusia

Nocka minęła dobrze, ale z niespodzianką:mad: Juz wczoraj przed wieczornym spacerem sie zlał, ale chyba nie wiedział, ze będzie wogóle wychodził. Szybko się uczy, teraz jak już widzi, że biorę smycz to sie cieszy i od razu po wyjściu załatwia swoją potrzebę.
W nocy sie skupciał:mad: Moja siostra mówi, że szła w nocy do kibla za potrzebą i wlazła w kupe:evil_lol:

Troche skubnął dzisiaj karmy, ale nie wiele, pare ziarenek dosłownie. Ale co innego to szuka:shake:

W dalszym ciągu duzo pije, ja moze jestem troche przewrażliwiona, ale po tym jak mój ostatni tymczas odszedł z powodu nerek i nie zrobienia mu badań wole być ostrożna.
Póki co staram sie z nim wychodzić co 3h, bo jak dużo pije to i dużo sika.

Jest spokojny, opanowany, nie skacze po meblach, kanapach i jest wielce zdziwiony jak widzi moja sucz na łóżku:loveu:

Posted

ale dobrze, że się wszystko udało.. teraz tylko trzeba trzymać kciuki, żeby w W-wie dogadał się z psiakami..
Pianko jak już potrzebujesz pieniędzy na Bakusia to daj znać, wyślę z mojego bazarku - nie mam jeszcze wszystkich wpłat co prawda, ale to najwyżej inaczej podzielimy pieniążki

Posted

Wyślij jak będziesz mieć całość, ta chyba będzie z 200 zł?
Najwyzej narazie skorzystam z pieniedyz innego psa hotelowego, w koncu i tak zaraz sie wyrówna, albo powiem w przychodni, ze zapłące później

A ja zapomniałam napisać, że dostałam smycz i obroze z hotelu, będzie wyprawka do ewentualnego DS

Gryzaczek sobie zjada

A tu pilnuje kuchni, bo obiad sie robi;)