Natula Posted January 19, 2011 Posted January 19, 2011 RODION KODIAKOWICZ z Ruskich Bylin vel.. Rodion :eviltong: z nim pracuje najwiecej chyba , nie pamietam ile razy doskonała, pare CWC i Zw.Mł, Mł.Ch.Pl , Ch.Pl Wrocław 2009 , dosk, lok 1, Zw.Mł Nowa Ruda 2009, dosk lok1 Zw.Mł http://img833.imageshack.us/img833/9132/img6227r.jpg Nowa Ruda 2010, dosk , lok1 CWC http://img207.imageshack.us/img207/1473/dsc01410zr.jpg sorki za linki ale mam w takim formacie zapisane, troche za duze a nie mam aktualnie fotoszopa , a innymi nie lubie zmniejszać :diabloti: jeszcze z obcych psów z tego co pamietam wystawiałam mame mojej Amiśki - Miśke :evil_lol: KROPECHKA ZVIOZDECHKA MALAHOVSKAJA Magnateria , oc doskonała, lok 1 CWC , siostre Aslana i Rodiona - Mirke RADOMIRA KODIAKOWNA z Ruskich Bylin, doskonała chyba 3 razy ale nie pamietam jak z lokatami i jeszcze pare ruskich się chyba przewineło ale mam skleroze i tylko tyle zdjęć Quote
zuzolandia Posted January 19, 2011 Posted January 19, 2011 http://img38.imageshack.us/img38/3434/wetlc.jpg a jak z kopiowaniem ruskich? w Rosji dozwolone? noo gratulujee sukcesóww !!!!! a w Polszy która hodowla najlepsza ? Quote
Natula Posted January 20, 2011 Posted January 20, 2011 zuzolandia napisał(a): noo gratulujee sukcesóww !!!!! dzięki ;) w Polsce jak wiadomo ciąć teoretycznie nie można, ale niektórzy tną dalej ... :angryy: Kiedys ruskie miały obowiazek, ta sunia z tego zdjęcia to starsza kobitka, urodzona jeszcze w czasach kiedy wszystkie szły pod nożyk A Rosja, jedni tną jedni nie. Jednak te mioty lub wybrane szczenieta które idą(lub chcą żeby poszły) do europy mają zostawianie. Co do hodowli to zależy co się chce mieć :razz: jest kilka dobrych hodowli w Polsce, a i tak w nich nie wszystkie mioty by mnie interesowały :evil_lol: jak chcesz konkretne nazwy to moge na pw Quote
chi23 Posted January 24, 2011 Posted January 24, 2011 Cześć futra:sweetCyb: Trafiłam na waszą galerie z tematu obrożowego i przeczytałam wszystko od początku:razz: Super się was czyta i jestem zachwycona ruskimi:Cool!: Jakie one są z charakteru? Quote
Natula Posted January 25, 2011 Posted January 25, 2011 [quote name='chi23']Cześć futra:sweetCyb: Trafiłam na waszą galerie z tematu obrożowego i przeczytałam wszystko od początku:razz: Super się was czyta i jestem zachwycona ruskimi:Cool!: Jakie one są z charakteru? Cześć :loveu: ruskie z charakteru są genialne , gdyby nie to ze tyle jedzą to miałabym na pewno więcej :loveu: są to psy wpatrzone w swoja rodzine, musza byc blisko zeby nie trzeba było długo isc do pani sępić o głaskanie :eviltong: wielkie misie do przytulania, choć potrafią tez postraszyć. Wraz z osiągnięciem dojrzałości (koło 3 lat) są troche bardziej agresywne do obcych psów i jak do tego momentu kochały wszystkie psy i w ogóle wszytko co się rusza tak potem niektórych nie lubią. Jednak jesli pies wchodzi do domu lub idziemy MY z TYM psem to wszystko jest ok. Dziwne jest to ze moje dziewczyny zawsze jak są bez smyczy do psów podbiegają przyjacielsko, a na smyczy momentami jest gorzej. Gdy jakiś piesek się boi to wtedy Luna udaje jeszcze bardziej groźną i ważną :diabloti: jak chce sie bawić to Luna nigdy nie odmawia, a jak jest agresywny to świetnie CSuje i spokój. Luna ma jakiś dar rozwiązywania konfliktów. Gdy jest zadyma ona staje miedzy psami i mruczy, psy sie uspokajają :roll: Nie szczekają, sa spokojne. W domu praktycznie psa nie ma. Dzwonek dzwoni one to mają gdzieś. Kolęda przyszla, mlode zamknełam a Luna nawet z legowiska nie wstała zobaczyc kto to . Ich wady to tak jak mówiłam ogromne ilosci jedzenia, czesto się o nie potykamy szczególnie w kuchni i przejsciach(bo one uwielbiaja spac pod nogami) i tooony piachu na łapach w dni takie jak ostatnio-bezśniegowe. " ej no baw się ze mna dale, masz misia " Amelka i dziaciak którego widziała pierwszy raz. Szaleli razem przez godzine :loveu: Quote
Naklejka Posted January 25, 2011 Posted January 25, 2011 To ile one żrą, że tak narzekasz?:diabloti: piękne, piękne, koleżanka ma CTR, charakterne babsko:evil_lol: Quote
zuzolandia Posted January 25, 2011 Posted January 25, 2011 Hejka ..tak pytalam z ciekawości ..narazie nie mam w planach nabycia żadnego psioka bo by mnie mój TZ z chaupy wywalił razem z nimi ;-) Podpytuje o ruskie bo wlasnie fakt że sa w miare niehałaśliwe przyciąga moją uwagę co jest dośc istotne gdy sie mieszka w blokowisku i ma upierdliwego sąsiada ;-) U mnie tez schodzą tony jedzenia i mam mega tony piachu hihihih więc gdybym sie kiedyś zdecydowła to akurat jest najmniejszy problem. Pozdrawiam;-) Quote
Natula Posted January 25, 2011 Posted January 25, 2011 [quote name='Naklejka']To ile one żrą, że tak narzekasz?:diabloti: piękne, piękne, koleżanka ma CTR, charakterne babsko:evil_lol: na pewno nie więcej niz Twój :evil_lol: ale na dwie czarne suki idzie mi 35 kg miesiecznie [quote name='zuzolandia'] U mnie tez schodzą tony jedzenia i mam mega tony piachu hihihih więc gdybym sie kiedyś zdecydowła to akurat jest najmniejszy problem. no i w przypadku ruska mniej czesania niż briard i shih :eviltong: Luna i Queri od Oli Wykapana= obrażona Quote
Tekla64 Posted January 25, 2011 Posted January 25, 2011 Lomatko jaki foch okrutny! alezes zrobila suce niedobrze!!! jakas ty niedobra pancia jestes! hihihi pieknie wyglada nawet obrazona Quote
Natula Posted January 25, 2011 Posted January 25, 2011 Tekla64 napisał(a):Lomatko jaki foch okrutny! alezes zrobila suce niedobrze!!! jakas ty niedobra pancia jestes! hihihi pieknie wyglada nawet obrazona oj tam oj tam :evil_lol: tu juz czysta i pachnąca :loveu: Quote
Saththa Posted January 25, 2011 Posted January 25, 2011 Ahhh jakie wielkie psicha :) Tazz je 15 kg na 30 dni ;) więc w przeliczeniu wychodzi, że Twoje jedza 2,5kg więcej miesiecznie :) A jaka różnica wagi :D Śliczne są :) Quote
Natula Posted January 25, 2011 Posted January 25, 2011 Saththa napisał(a):Ahhh jakie wielkie psicha :) Tazz je 15 kg na 30 dni ;) więc w przeliczeniu wychodzi, że Twoje jedza 2,5kg więcej miesiecznie :) A jaka różnica wagi :D Śliczne są :) bo moje to sucze, psy jedza więcej :D tzn Lun ogólnie je mało, jej worek 15 kg starcza na ponad miesiąc(no chyba ze jakoś strasznie duzo pracujemu to wiecej jada), ale ta rosnąca cholera zjada ponad 20 kg :diabloti: ale jak do tego dojdą jeszcze ochrony na stawy to sie nazbiera a dla mnie- niepracującej uczennicy która dostaje 100zł kieszonkowego od rodziców miesiecznie , to duzo :eviltong: karme kupuje sama, kase mam z opieki nad zwierzętami tak ze jeszcze starcza na szczepienia i wystawy ;) z trzecim ruskiem nie dałabym rady finansowo no chyba ze psy jadły by karme z biedronki :diabloti: a tak zachowuje się grzeczna, spokojna i opanowana dorosła suka z dysplazją :evil_lol: to nie mozliwe fizycznie zeby ona miała dysplazje TAK się ruszając, co z tego ze ma stwierdzoną lekką... jedziemy w przyszłym miesiacu sie przeswietlic i zobaczyc co w tej dooopce siedzi Quote
Naklejka Posted January 25, 2011 Posted January 25, 2011 W moim przypadku psa utrzymują rodzice.. uff. Ja go tylko kupiłam :lol: (no ale nie dostaję kieszonkowego, w domu jeszcze kot, 2 ptoki, 5 świń... :lol:) U nas idzie 18kg karmy miesięcznie... Była Acana, teraz Brit. A Ty czym karmisz czarnuchy? A mi by marzył się drugi tybetanek... Z dysplazją ciężko, Jetsan też nas nastraszył, a właściwie to wet.... Ma dwa prześwietlenia za sobą.... Quote
Saththa Posted January 26, 2011 Posted January 26, 2011 Natula napisał(a): to nie mozliwe fizycznie zeby ona miała dysplazje TAK się ruszając, co z tego ze ma stwierdzoną lekką... jedziemy w przyszłym miesiacu sie przeswietlic i zobaczyc co w tej dooopce siedzi Jak ja to ostatnio stwierdziłam z tym, że o Foxi Eri z tym, że o wiek chodziło a nie o dysplazję- Może i ma ale ona o tym nie wie :) W każdym razie czekam na "raport koncowy" i 3 mam kciuki. A co do jedzenia. to moja koleżanka dziś mi powiedziała, że jak chciałam aby pies jadł mało to mogłam sobie jorka kupić :D (ona sama ma ONka :) w kazdym razie się posmiałyśmy bo ani do mnie a ni do niej york to tak nie bardzo jest :D A jesli chodzi o Tazza to w tej chwili mój miesieczny przychód to całe 400 zł... także na jedzenie dla psa mam refundacje reszta(smaki, kości itp na mojej głowie) z tym, że ja na dupie w domu siedze, 5 lat uczelni a pracy ni ma:niewiem: Tylko w łeb sobie strzelić poprostu :eek3::eek3: Quote
Natula Posted January 26, 2011 Posted January 26, 2011 Lun była przeswietlana 2 lata temu i wyszło HD-C, literka nie jest ważna w przypadku gdy sucz nie ma najmniejszych problemów z dooopką :) ale jak ma mieć skoro tony mięśni utrzymują biodra. Saththa co do jedzenia to weź jeszcze pod uwage to ze chociaz Twój Tazz jest mniejszy od moich lasek to na pewno jest bardziej ruchliwy i potrzebuje przez to wiecej jedzenia. Moje sucze są ogólnie spokojne, czasem mają goopawki takie jak wyzej :evil_lol: ale to inksza inkszość :razz: Naklejka, moje futra co chwile co innego.Ulubioną karmą moją i Luny jest Purina Pro Plan łososiowa, jedyna karma która jej sie nie nudzi po worku. Wiec po paru robie przerwe co by jej sie nie znudziła i wracam. Teraz mam wszystkie sucze na regalach. Amelka długo jadła acane potem purina pro plan dla duzych dzieci, potem nutra gold breeders bag ( tez zadowolone jestesmy z niej bardzo) regal mi absolutnie nie odpowiada, jakies koooopy dziwne i nie chca tego jeść a mam jeszcze jakieś 25 kg activa i 20 puppy large :roll: wiec musze kombinowac co dalej, rozwazam powrót do Acany . gdybym miała kase to jadłyby orijena :diabloti: i mięso i w ogóle wszystko :diabloti: Ness wykąpana nie robi takich fochów jak jej starsza siostra :lol: [SIZE="1"]ale cóż ma zrobić, przyzwyczaiła się ze przychodzi sobota/niedziela i Pani się znęca nad psem :evil_lol: od piątku jest u nas Peper, pies w typie sznaucera mini co dziwne pierwsza zaakceptowała go Nessie, Luna jak zwykle olewa, Amelia dziwnie go przywitała ale juz ok. Jedyne co to dalej nie zgadza się z Dżinem ale co sie rudemu dziwić, siedzi tydzień z 3 sukami, a tu nagle jakieś takie małe przychodzi co non stop sie drze i znaczy po domu. Wiec Peper ma areszt z Nessie i mna :diabloti: a czarne i Dżin mają reszte domu z rodzicami tak wygladali po paru godzinach EDIT: Naklejka napisał(a): w domu jeszcze kot, 2 ptoki, 5 świń... trzymasz świnie w domu :evil_lol: ? Quote
Naklejka Posted January 26, 2011 Posted January 26, 2011 Tak, trzymam świnie w domu:evil_lol: http://img828.imageshack.us/img828/9742/img4783q.jpg:cool3: Quote
eria Posted January 26, 2011 Posted January 26, 2011 cudne są te Twoje panny, wszystkie 3 :) Inka bierz ruskiego !!! :D Quote
zuzolandia Posted January 26, 2011 Posted January 26, 2011 eria napisał(a):cudne są te Twoje panny, wszystkie 3 :) Inka bierz ruskiego !!! :D No powiem Ci ze zaczyna mi to łazic po glowie hihihihih jezeli faktycznie to takie niemowy to dla mnie po prostu bajka ;-) hihihih http://img3.imageshack.us/img3/918/p1120648.jpg noo nie wiem czy ten foch jest mniej wyrazisty niz Luny hhihiihi pozdro;-) pss. u mnie Zuzia jedzie na Bricie a Fruziol na Royalu ;-) Quote
Natula Posted January 26, 2011 Posted January 26, 2011 zuzolandia napisał(a):No powiem Ci ze zaczyna mi to łazic po glowie hihihihih jezeli faktycznie to takie niemowy to dla mnie po prostu bajka ;-) hihihih http://img3.imageshack.us/img3/918/p1120648.jpg noo nie wiem czy ten foch jest mniej wyrazisty niz Luny hhihiihi polecam polecaam :razz: Nessie tak ma na codzień :diabloti: jak nie śpi :lol: Quote
Natula Posted January 26, 2011 Posted January 26, 2011 zapomniałam Wam pokazac jakie mam mądre dziewczynki :D :loveu: Luna http://www.youtube.com/watch?v=Ivh2JsSOcvU http://www.youtube.com/watch?v=2Lrkk3_H0Vs http://www.youtube.com/watch?v=HRHHakJjSuk Nessie http://www.youtube.com/watch?v=TKFMbBbTBXw http://www.youtube.com/watch?v=mJpNd2d22zQ http://www.youtube.com/watch?v=tHZTGfXEgQY maluszek :loveu: Amelka http://www.youtube.com/watch?v=9JJHX_-x3KE http://www.youtube.com/watch?v=rExVpV_rmjY Quote
zuzolandia Posted January 26, 2011 Posted January 26, 2011 Superrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr ;-) a Nessi jako taka mała klucha rozkoszna ...jak Fruzia byla malenka to często ładowała się do takiej wlasnie michy od Zuzi ;-) hihihih Quote
chi23 Posted January 26, 2011 Posted January 26, 2011 Natula napisał(a):Cześć :loveu: ruskie z charakteru są genialne , gdyby nie to ze tyle jedzą to miałabym na pewno więcej :loveu: są to psy wpatrzone w swoja rodzine, musza byc blisko zeby nie trzeba było długo isc do pani sępić o głaskanie :eviltong: wielkie misie do przytulania, choć potrafią tez postraszyć. Wraz z osiągnięciem dojrzałości (koło 3 lat) są troche bardziej agresywne do obcych psów i jak do tego momentu kochały wszystkie psy i w ogóle wszytko co się rusza tak potem niektórych nie lubią. Jednak jesli pies wchodzi do domu lub idziemy MY z TYM psem to wszystko jest ok. Dziwne jest to ze moje dziewczyny zawsze jak są bez smyczy do psów podbiegają przyjacielsko, a na smyczy momentami jest gorzej. Gdy jakiś piesek się boi to wtedy Luna udaje jeszcze bardziej groźną i ważną :diabloti: jak chce sie bawić to Luna nigdy nie odmawia, a jak jest agresywny to świetnie CSuje i spokój. Luna ma jakiś dar rozwiązywania konfliktów. Gdy jest zadyma ona staje miedzy psami i mruczy, psy sie uspokajają :roll: Nie szczekają, sa spokojne. W domu praktycznie psa nie ma. Dzwonek dzwoni one to mają gdzieś. Kolęda przyszla, mlode zamknełam a Luna nawet z legowiska nie wstała zobaczyc kto to . Ich wady to tak jak mówiłam ogromne ilosci jedzenia, czesto się o nie potykamy szczególnie w kuchni i przejsciach(bo one uwielbiaja spac pod nogami) i tooony piachu na łapach w dni takie jak ostatnio-bezśniegowe. Naprawdę fajne psy, i jabym z takim wychodziła to może ktoś by sie pofatygował żeby swojego psa na smycz przypiąć:roll: A co konsumują, że tak narzekasz:evil_lol:? Już doczytałam co wcinają, wcześniej nie zauważyłam;) Quote
Saththa Posted January 26, 2011 Posted January 26, 2011 Saththa co do jedzenia to weź jeszcze pod uwage to ze chociaz Twój Tazz jest mniejszy od moich lasek to na pewno jest bardziej ruchliwy i potrzebuje przez to wiecej jedzenia. Moje sucze są ogólnie spokojne, czasem mają goopawki takie jak wyzej :evil_lol: ale to inksza inkszość :razz: hehhee no dobra dobra :D Quote
Recommended Posts