Kinia Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 Gratuluję! Pokaż zdjęcia Amelki!! Chcę zobaczyć;) Quote
vege* Posted August 5, 2010 Posted August 5, 2010 Oj pokaż zdjęcia nie tylko ty chcesz cieszyć oczy takim widokiem :evil_lol: Quote
Natula Posted August 5, 2010 Posted August 5, 2010 wtrzymacie :evil_lol: za to popowiadam Wam troche o moich dziewczynkach :lol: no więc tak PANI KSIĘZNICZKA LUNA :loveu: Luna od małego była zawsze grzeczna, nic nie narozrabiała itp w ogóle idelany pies. Miała czasem starszne goopawki na spacerach,czasem takie że ja leżałam w błocie :evil_lol: Od ponad roku(ma skończone 3 lata) jest juz spokojną czernyszką co by tylko spała i jadła (a miała starszne chumory dot jedzenia :shake: ). Kilka miesięcy temu nagle pies przestaje chodzić, odmawia wyjścia z domu, kładzie się, nie wiedziałam o co chodzi. Luna ma stwierdzoną lekką dysplazje(HD-C) i myślałam że jej sie pogorszyło ale badania wszystkie też zrobiłam-wszystko ok (nawet borelioze). Zwiększyłam dawke leków na stawy(jest na profilaktycznej) i była delikatna poprawa, tzn zaczełą wychodzic na podwórko- do parku dalej nie było mowy. I tak sobie zmuszałam dziecko do chodzenia tylko na skwerku koło kamienicy i było ok. Ostatnio pojechałam z psami na wieś i pies szaleje,głoopawki takie jak wczesniej no to se myśle, oo psu sie polepszyło i mega zadowolona wracam do domu a tam znowu to samo, pies udaje że jest chory i że wszystko go boli :diabloti: i dajcie wy mu wszyscy świety spokój Kilka dni temu poszłam odebrać Ole z dworca(czyli wychodzimy innym wyjściem , na miasto) i pies nie tylko pięknie kłusuje ale aż płynie :loveu: ale tylko zmieniam kierunek na park znowu udaje chorego :mad: Od tego czasu Luna chodzi na spacerki na miasto albo...jeździ autem na pola. Ulubioną formą spaceru nadal jest ... auto, widzi kluczyki to szalony galop po schodach na dół, a ja dziecku ograniczalam schody i prawie nosiłam bo myślałam że ją bolą stawy :mad: Luna 2 lata ,od małęgo wychowywała się na osiedlu gdzie wokół były same pola, ani jednego drzewa. A teraz nagle betonowe alejki, mase psów które trzeba CSować lub bronić stada i drzewa co chyba troche przytłoczyło moją dziewczynke Bardzo sie ciesze że to tylko jej widzimisie ale jestem na nią cholernie zła za te kilka miesięcy stresu :mad: Zdolną mam bestie? :razz: Quote
mimi_91 Posted August 5, 2010 Posted August 5, 2010 cwaniara "mała" :loveu: dobrze, że ze zdrowiem wszystko ok i to tylko jej małe fanaberie z tym chodzeniem ;) Quote
Onomato-Peja Posted August 6, 2010 Posted August 6, 2010 Pozdrów Lunę, spryciara dopięła swego :D Quote
zuzolandia Posted August 6, 2010 Posted August 6, 2010 No to znowu bedzięcie mieli futerka ;-) Gratuluje ... Zuzola miała podobny etap ...jak widziała klucze z auta i smycz to płyneła w powietrzu jak tylko smycz to szła ze spuszczonym łbem jak na skazanie ... z tym ze tak chorobowych numerów jak Luna to nie odstawiała hihihih Quote
Natula Posted August 6, 2010 Posted August 6, 2010 [quote name='mimi_91']cwaniara "mała" :loveu: dobrze, że ze zdrowiem wszystko ok i to tylko jej małe fanaberie z tym chodzeniem ;) [quote name='Lucky.']Hehe, jaka cwaniara ! :P Ona woli pola ;D [quote name='Onomato-Peja']Pozdrów Lunę, spryciara dopięła swego :D ale ile stresu mnie to kosztowało, Luna pozdrowiona :p [quote name='Obama']Piękne psy dziękujemy [quote name='zuzolandia'] Zuzola miała podobny etap ...jak widziała klucze z auta i smycz to płyneła w powietrzu jak tylko smycz to szła ze spuszczonym łbem jak na skazanie ... powiedz że jej to przeszło :lol: mam nadzieje ze Amelka będzie miała troche wiecej energii od Luny i będzie bardziej chętna do pracy, bo Luna to i owszem do klikania tak jeśli klikam cos z ruszaniem/dotykaniem łapą :roll: najgorszy dla Luny jest aport, fuj, po cholere ona ma cos brac do pyska jak przeciez można łapą przesunąć :diabloti: a tak wracając do Amelki to dostałam nowe fotki :loveu: ahh ta głowa, front, łapska i w ogóle cudna :loveu::loveu::loveu: nie wytrzymam i pojade w nastepnym tyg ją odebrac chyba :evil_lol: Quote
Obama Posted August 6, 2010 Posted August 6, 2010 Współczuję śmierci przyjaciela,bardzo młody pies.Nie wyobrażam sobie,żeby mój miał odejść. Z drugiej strony,gratuluję nowych pociech :) Podtrzymuję swoje poprzednie zdanie :piękne psy :) Quote
mimi_91 Posted August 6, 2010 Posted August 6, 2010 Natula napisał(a): a tak wracając do Amelki to dostałam nowe fotki :loveu: ahh ta głowa, front, łapska i w ogóle cudna :loveu::loveu::loveu: nie wytrzymam i pojade w nastepnym tyg ją odebrac chyba :evil_lol: i znowu robisz nam smaka pisząc o fotkach Amelki, a się podzielić radością z nami nie chcesz:mad::lol: Quote
Natula Posted August 6, 2010 Posted August 6, 2010 pochwale się nią juz niedlugo, jak tylko do mnie przyjedzie :loveu::loveu::loveu: a mocno skróciłam czas oczekiwania na dziecko więc nie bedziecie musieli długo czekać :evil_lol: sama sie nie moge doczekać, kupiłam jej juz obroże zacisk Vive Rogz i do tego smycz czarna z RD wszystko M, ale i tak tego rozmiaru mam pelno ze wzgledu na kurduple wiec na małe czarne na chwile bedzie ok :eviltong: kupiłam tez juz jej własny prywatny rózowy kocyk...który sobie Nessie przywłaszczyła :razz: jutro jedzie Fadi do domu wiec denzyfekacja , ostre mycie i doprowadzanie do porządku z czasów przed Fadim (booże 2 mies był u mnie..ale zleciało :roll:) i w ogóle jestem mega wkurzona bo mialam tyle psów miec, ludzie bili sie o terminy. Cały sierpień zarezerowałam i codziennie kilku ludziom odmawiałam a ci co byli pierwsi zrezygnowali i został mi tylko 1 pies :angryy: od nastepnego razu biore zaliczki za zarezerowanie terminu booooze , Amelka :loveu::loveu::loveu: o niczym innym teraz nie myśle :loveu: rodzice mnie z domu wyrzucą Quote
Kinia Posted August 8, 2010 Posted August 8, 2010 Hej! Mogłabyś się pochwalić Amelką...:evil_lol: Następnym razem bierz zaliczki, przynajmniej będziesz miałam większą pewność, że nie zrezygnują, a tak to tym ludziom to wszystko jedno bo i tak nic nie tracą... Quote
Natula Posted August 10, 2010 Posted August 10, 2010 Amelka od wczorajszego wieczora jest już ze mną :loveu::loveu::loveu::loveu: Jest cudowna, kochana ,śliczna,niesamowita i w ogóle suuuuuuuuuper. No i śmieszna :lol: padły mi baterie w aparacie,więc zdjęcia będą jak sie troche podładują ;) Quote
Molli Posted August 10, 2010 Posted August 10, 2010 Natula napisał(a):Amelka od wczorajszego wieczora jest już ze mną :loveu::loveu::loveu::loveu: Jest cudowna, kochana ,śliczna,niesamowita i w ogóle suuuuuuuuuper. No i śmieszna :lol: padły mi baterie w aparacie,więc zdjęcia będą jak sie troche podładują ;) Super, czekam na zdjęcia :) Quote
Natula Posted August 10, 2010 Posted August 10, 2010 :loveu: [SIZE="4"]Amelka :loveu: z Nesunią :loveu: boszzzz zjem ją zaraz :diabloti: Quote
vege* Posted August 10, 2010 Posted August 10, 2010 aaaaaaaa jaka śliczna :loveu: a jak się słodko patrzy tymi czarnymi oczkami :loveu: Quote
Kinia Posted August 14, 2010 Posted August 14, 2010 Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa przepiękna jest:loveu: Quote
Natula Posted August 14, 2010 Posted August 14, 2010 bardzo sie ciesze że Wam się moje najmłodsze dziecko podoba ;) fotki Amelki mam na aparacie a to za duzo czasu zajmuje zeby je przerzucić na kompa, wole sie z dzieckiem poprzytulac :loveu: za to mam mase slicznych fotek Nessie ze spaceru z Princem-briardem, tylko ze po już którejść selekcji i usuwaniu zostało..44 i nie jestem w stanie wybrac które pokazac, a które nie :evil_lol: kolejna cudna sobota u Martyny i Princa http://www.animalsphoto.za.pl/ Martyna dostanie tyt. fotografa hodowli Erro Barbatus :razz: za pare dni Martyna przyjezdza do nas i w kolejce do focenia tym razem bedzie AMELKA :loveu: Quote
Feigned Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 i ja do Was przybyłam :) świetne są te Twoje kudłacze, będę do Was zaglądać na pewno :loveu: Quote
Marchewkowy Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 Tytuł fotografa Erro Barbatusów mi pasuję :D bedę się tak przedstawiać. Amelcia obfocona dziecko przesłodkie, a w ogóle wszystkie Twoje futra uwielbiam :D Quote
Recommended Posts