Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 385
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witam się :hand:
Od dawna podczytuję twoją galerię, ale dopiero teraz się ujawniam :oops:
Przykro mi z powodu Nessie :-( , ale gratuluję nowych domowników, wszystkie psiaki piękne :loveu: Nigdy nie przepadałam za małymi psami i jedyne małe psy na jakie bym się zgodziła to Buldożek francuski albo właśnie Lhasa, mają ciekawe ubarwienia i przesłodkie mordki :loveu: w charakter się nie zagłębiałam jeszcze, bo jednak moim sercem zawładnęły rasy olbrzymie, a najbardziej Niufki :loveu: Więc jak mały pies to najwyżej na emeryturze :evil_lol:

Posted

[quote name='Aleksandrossa']Dawno nas u Was nie było
:oops:
Super stadko :)

Bo nas tez długo nie było ;) Witamy ponownie

[quote name='Pestkaa']Super masz stadko :)
Super się patrzy na takie zdjęcia, będziemy zaglądać!

dzięki, zaglądne tez do Was jak sie tylko ogarne z remontem ;)

[quote name='vege*']Witam się :hand:
Od dawna podczytuję twoją galerię, ale dopiero teraz się ujawniam :oops:
Przykro mi z powodu Nessie :-( , ale gratuluję nowych domowników, wszystkie psiaki piękne :loveu: Nigdy nie przepadałam za małymi psami i jedyne małe psy na jakie bym się zgodziła to Buldożek francuski albo właśnie Lhasa, mają ciekawe ubarwienia i przesłodkie mordki :loveu: w charakter się nie zagłębiałam jeszcze, bo jednak moim sercem zawładnęły rasy olbrzymie, a najbardziej Niufki :loveu: Więc jak mały pies to najwyżej na emeryturze :evil_lol:

witamy, witamy ;) tez do Was zaglądałam i z obrozowego wątku pamietam jak sie swego czasu identyfikowałam z tym szalonym nałogiem

mi tez sie strasznie w lhasakach podoba dowolnosc kolorów futerek, a mordki to prawda :loveu: z charakteru tez takie słodziaki przytulaki ale posłuszeństwo... mi sie podoba wszystko co długowłose, afgany, bearded colie... ale obie rasy charakter nie dla mnie, przynajmniej teraz bo moze sie cos zmienic :evil_lol:

[quote name='eria']ja na emeryturze to bym chciała grzywka powderka :loveu:
słyszałam rózne opinie na temat ich charakterów no ale to wiadomo jak jest, niektóre grzywki mi sie podobają , z konkretnych lini a reszta jakos tak mnie nie zachwyca

[quote name='eria']no to powodzenia i czekamy na zdjęcia efektu końcowego, ale 'przed' też chcemy coby było różnicę widać ;)
[quote name='Saththa']Łooooooooo remont :) Pokaż zdjecia :)

doobra pokaze ale w linkach coby mi nie psuło galerii :diabloti:
nie mam stanu wyjsciowego ale powiedzmy ze poza zwiekszonym balaganem, prawie wyniesionym biurkiem i rzeczami z psiej czesci wygladało to mniej wiecej tak :

DZIEN PIERWSZY

http://i45.tinypic.com/dyoorb.jpg

http://i47.tinypic.com/a48zcz.jpg

a tu taka ciekawostka czyli wykladzina, wiedzialam ze jest brudna ale nie sadziłam ze az tak, lezała moze ponad pół roku i choc wiem ze to nie praktyczne przy psach ale po pierwsze nie podoba mi sie to co jest pod spodem, a raczej o nowe cos sie nie doprosze, po drugie jest mi wiecznie ziemno a po trzecie stare budownictwo i mam spadek w kierunku mebli i jak nie bylo wykladziny i Nessie jeszcze i potem juz sikała to pod meble leciało. Mysle ze przeczekam az mlode skończą sikac i wywale to a na podłoge sobie duze i duzo drybedów kupie :D

http://i50.tinypic.com/1z20dht.jpg :oops:

dzisiaj dzień drugi, wykladzina wyprana i woda odesana, róznica w kolorze zdecydowanie mniejsza niz na fotce wyzej :diabloti: w piecu napalone mocno i schnie, przy moim mikroklimacie do jutra bedzie sucha, zwijam i zaczynam drapać ściany. Psy sie przeprowadzily juz do pokoju siostry bo w kojcu zostaly kable i modem. Najgorsze w tym wszystkim jest to ze musze korzystac z jej lapka, a nie lubie sie prosic zeby mi zeszła. Wiec dostęp ograniczony

lece jakies treningi porobić, Dreamka w koncu trzeba na smyczy nauczyc chodzic...

Posted

Noooo szalejesz;)

Ja wczoraj odsuwałam i przenosiłam kawałek Kanapy sprzed kaloryfera.... jestem w szoku ilez rzeczy pod nią znalazłam a myslałam ze już na amen zagubione :roll:

Heheh Drybedy to chyba nie zły pomysł;)

Posted

[quote name='Saththa']

Ja wczoraj odsuwałam i przenosiłam kawałek Kanapy sprzed kaloryfera.... jestem w szoku ilez rzeczy pod nią znalazłam a myslałam ze już na amen zagubione :roll:
[/QUOTE]

Ja za to jak wynosiłam to wszystko z pokoju to sie zastanwialam skad ja mam tyle niepotrzebnych rzeczy...jak sie bede wprowadzac to połowe wywale.

Nosem mi juz ten remont wychodzi. Wszystko byłoby ładnie i pieknie gdyby mój tatus miał czas połozyc cholerną gładź.. przedwczoraj zdrapałam cały pokój, wszystko gotowe pod gładź no ale sory tego sama sobie nie zrobie. I tak bede czekac...ciekawe jak długo. A czuje sie taka bezdomna :D i psy tez co chwile chca do pokoju...A jakie są brudne przez ten syf...nawet nie ma sensu kąpać. I nie mialam internetu przez jeden dzien, co było najstraszniejsza czescią remontu.

Ale nauczyłam Dreamka chodzic ładnie na smyczy :loveu:

I zaczełam z czarnymi posłuszeństwo na nowo bo przez wakacje i niechec do upalu, a potem noge troche sie suki rozbestwiły. Tak sie zastanawiam czy zdaze do grudnia Amelową na egzamin PT przygotowac... ale raczej nie :evil_lol: choc w sumie wszystko potrafi na 'odwal sie' :roll:

Posted

jejku przez ten remont moj komp nie czynny i mam tylko jednego laptopa na trzy...a czasem jeszcze tata chce, ogólnie to masakra. Co wchodze na dogo to mnie wyrzucaja i ledwo przeczytac zdąze... :shake:

mój pokój bez zmian... bo tata nie ma czasu.

ale pozazdrosciłam Wam łysolków :evil_lol: i mam jednego w domu

Posted

Tak to Dreamer, nasz maly pluszak :D

[IMG]http://i49.tinypic.com/nqu7oz.jpg[/IMG]

boszz rozczesywalam Amelce łapy i głowe (na której za duzo nie ma,łapy zresza tez miala krótko...) i dwie godziny mi zeszło ponad
reszte zgoliłam na brudno bo nie mialam siły a nie wyprałabym tego... to teraz czas na kąpiel a jutro bede nozyczkami poprawiac...moze wyjdzie :D

Posted

tylko wiecie ja z groomingu to tylko kąpac suszyc i czesać moge, nożyczki i inne ostre rzeczy nie bardzo :diabloti: a tak serio to dziury bo ciachałam ręczną maszynką...musze w końcu kupic sobie Mosera

ale mi sie podoba, chuda sie zrobiła bez tego futra jak nie wiem i chyba młodsza o 2 lata :evil_lol: no i obroze widac , bo w pudlowej nawet 3 cm sie nie przebijały

Posted

ściachałam jej 7 cm grzywki :diabloti: chcialam zrobic sznaucerową i bokobrody tez ciachnąć troche ale sie bałam... jednak chce ją wystawiac kiedys. Mysle ze kilka cm brody wystarczy i reszta to zakryje. Mam nadzieje ze na drugą połowe 2013 sie nada juz

Posted

[quote name='Tekla64']pieeeeknaa jest !!!!
i zdjcia fajne i obrozka taka rozowiutka do czarnego w sam raz hihihi

[quote name='eria']http://i47.tinypic.com/2vk0pag.jpgszna
sznaucer jak ta lala !

A różowy komplecik taki jak mi się marzy od dawna - nie umiem się dopatrzeć co to - amiplay ? zawsze żałowałam,że Kreon był psem bo nie mogłam mu sprawić różowej garderoby hihi, ale teraz se to odbiję !

dziękujemy, a obróżka moa ulubiona. Mase tego mam ale ta jest idealna dla A. w ogóle różowe rzeczy na niej ekstra wyglądają, ale np Lune wole w innym kolorze

Eria, komplecik tak jak pisze Aleks89 to Rogz Pink Bone

[quote name='zuzolandia']ooooo jakby sznup a jednak nie sznup ;-) hihih

gromadka fajnista i tak puchata ;-) ...słodkosci;-)

Pozdrawiamy !!!

puchato jak u Ciebie, tylko Ty kudłata jak my, prawie cala reszta zgolona... :lol:

a sznaucera to pierwszy raz robiłam sama, wczesniej mi Ola Lune sznaucerowo robiła ( nawet z głową, choc jej to akurat nie pasowało bo ona to taki ruski czolg)