Natula Posted November 2, 2012 Posted November 2, 2012 [quote name='malawaszka']łomatko jaki śmieszny ten ogolony :lol: on młody czy stary? i jaka mała główeczka :D 8 lat Haruś juz ma Eria dzięki, poszukam zaraz. Często mam u siebie jeszcze takie czarnuchy :diabloti: wtedy dopiero jest odlot Quote
malawaszka Posted November 2, 2012 Posted November 2, 2012 wowww ale chyba na spacery nie chodzisz wtedy z całą czwórką???? robią wrażenie :loveu: Quote
Tekla64 Posted November 2, 2012 Posted November 2, 2012 no wrazenie i ciekawosc dawaj dalej i zdjecia i relacje , poopowiadaj a my chetnie poczytamy i poogladamy mocne sa hihihi Quote
Natula Posted November 2, 2012 Posted November 2, 2012 Nie, nie :-) Spacery uznaje tylko w formie podwójnej, obojetnie od tego jak sie psy zachowują, a czasem jak mam czas to pojedyńczo bo mam wtedy mozliwosc cos z nimi robic ;-) Corso są zawsze na treningu wystawowym i raczej pojedyńczo, Uniqua ostatnio u nas miesiac siedziała :loveu: Ewentualnie jak nie mam czasu to wypuszczam wszystko na podwórko ale z racji tego ze mieszkam w kamienicy i z podwórka rózne ludzie korzystają to najpierw ostrzegam sąsiadów ze stado szaleje :evil_lol::evil_lol::evil_lol: kiedys na hotel mielismy weimara, to była jazda 24 h/dobe sie tłukli Quote
Naklejka Posted November 2, 2012 Posted November 2, 2012 Jak ja miałam psy na hotelu, to żadne poza CTRką się nie dogadywały z moimi psami.... Stały bywalec- golden ich się boi, ale udało mi się ich zabrać ostatnio razem na spacer i puścić na ogród, może kiedyś będzie lepiej :) http://sphotos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/600835_471462799546327_800231478_n.jpg świetne stadko :eviltong: Quote
Natula Posted November 2, 2012 Posted November 2, 2012 [quote name='Tekla64']no wrazenie i ciekawosc dawaj dalej i zdjecia i relacje , poopowiadaj a my chetnie poczytamy i poogladamy mocne sa hihihi ciesze sie ze sie podoba :multi: we wrzesniu wystawiałam babcie Amelki- Princesske :loveu: jak na szaloną babcie przystało BIS Weteran, a jak dała czadu... mam nadzieje ze Amela w jej wieku bedzie tak samo szybko biegac i taaak wyglądać Quote
Natula Posted November 2, 2012 Posted November 2, 2012 [quote name='Naklejka']Jak ja miałam psy na hotelu, to żadne poza CTRką się nie dogadywały z moimi psami.... Stały bywalec- golden ich się boi, ale udało mi się ich zabrać ostatnio razem na spacer i puścić na ogród, może kiedyś będzie lepiej :) http://sphotos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/600835_471462799546327_800231478_n.jpg świetne stadko :eviltong: bo CTRy mają coś w sobie takiego... moje jak juz pisałam wczesniej nigdy nie miały problemu z ZADNYM psem w domu, nie wiem moze tez dlatego ze przyzwyczajone od małego... Luna zlewa totalnie , a Amelka ze wszystkimi chce sie bawic, im mniejszy tym lepszy Quote
Natula Posted November 2, 2012 Posted November 2, 2012 miłość i radość moja najwieksza Amelek :loveu: osiągnięcia w jej krótkiej karierze, mam nadzieje ze jak tylko odrosnie broda to odbijemy sobie przerwe :lol: choć w sumie nie wiem czy mi sie jeszcze chce... MŁODZIEZOWY CHAMPION RUMUNII MŁODZIEZOWY CHAMPION SLOWACJI MŁODZIEZOWY CHAMPION WEGIER MŁODZIEZOWY CHAMPION POLSKI BEST IN SHOW III BEST IN SHOW Junior IV 2x BEST IN SHOW Junior 4x BOG Junior 6x BOB Junior 2x BOB Baby 10x CAJC 2x CWC 2x BOS 3x BOB kwiecień czerwiec na drugie urodzinki fotka Quote
Natula Posted November 2, 2012 Posted November 2, 2012 Amelka z mamusią:loveu: ( a tu jeszcze z babcią http://i49.tinypic.com/2zdu8uo.jpg) Quote
Tekla64 Posted November 2, 2012 Posted November 2, 2012 gratulacje za osiagniecia zdjecia czarnych...... ale dyc one nic nie widza a napewno ja nie widze ich lockow Quote
Saththa Posted November 2, 2012 Posted November 2, 2012 http://sphotos-b.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/386499_344034695622472_1705805896_n.jpg u Tej po lewej widze oczka :) Quote
Tekla64 Posted November 2, 2012 Posted November 2, 2012 no prosze juz nowa nazwa, ladna teraz zdjecia calej psiej gromadki naleza sie Quote
Natula Posted November 2, 2012 Posted November 2, 2012 (edited) postaram sie zrobic zdjecia całej czwórki ale potrzebuje kilka dni na ogarniecie towarzystwa bo przez to moje łożko dzieciaki jeszcze nie potrafią nic, wiec trzeba chyba od 'zostań' zaczać ;) Dreamer jest nienormalny, lezą mi z Amelką pod łożkiem i młody najpier zaczał od wylizywania Amelce pyska czy tam zlizywania rzeczy z brody a teraz wklada całą głowe do jej pyska, a ona biedna delikatnie warczy i siedzi cierpliwie z owartą buzią :D A młody ma to gdzieś EDIT: Padły ... Edited November 2, 2012 by Natula Quote
Natula Posted November 3, 2012 Posted November 3, 2012 Dzisiaj Alice kończy 5 miesiecy wiec troszeczke wiecej o niej :loveu: ALICE IN WONDERLAND Kardelen urodziła się 3 czerwca niecałe 20 km ode mnie. Wcale jej nie chciałam :evil_lol: ba nawet nie wiedziałam o jej istnieniu( co mi sie raczej nie zdaza bo czekam na konkretnego psa dłuugo). Znajoma podeslała mi taką fotke pytając czy widziałam ze w Kardelen urodziła sie biało czarna sunia ( mamy shiza na punkcie tego umaszczenia). Napisałam do Kardelen z ciekawosci czy ona napewno czarno biała i w ogóle czy ma wiecej zdjeć. Od słowa do słowa okazało sie ze mieszkają kawałek ode mnie no to dobra jedziemy na kawe zobaczyc maluchy( nadal nie chciałam psa bo miałam zarezerwowanego Dreamera). Pojechałam bezpiecznie bo Klaudia(hodowczyni) powiedziała ze dwukolorowe dziewczyny ma juz zarezerwowane i od pierwszego dnia juz z zaliczką. Dzieciaki i reszta lhasa była urocza wiec za dwa tygodnie pojechalismy z rodzinka znowy na kawe... Klaudia stwierdziła ze czerwona dziewczynka jest tak boska ze jak ludzie dzwonią to mówi ze nie ma wolnych i ta albo pójdzie do mnie albo sobie zostawi. Ja nie, absulutnie nie chce teraz, poczekam na nastepny miot na czarno białą. No i pojechalismy trzeci raz na kawe i wrócilismy z Alice :diabloti: Umowa była taka ze to pies mojej siostry, bo ona zawsze marudzi ze ja mam psy a ona nie( czego zupełnie nie rozumiem :shake:, ja to na jej miejscu bym sie ciesyzłą ze są w ogóle jakies psy w domu bo do 11 roku zycia w ogóle nie miałam), zupełnie nie trafia do niej ze jest nieodpowiedzialna itp. Ona bedzie karmic, wystawiac i oczywiscie za wszystko płacić ( :lol: ) zgodziłam sie bo to zawsze jakas pomoc finansowa, niech se młoda mysli ze ma psa a i tak wiedziałam ze po jakims miesiacu Alice bedzie znowu "moja". No ale sie zdziwiłam i to mocno. Paulina opiekowała sie Alice 3 DNI! Bo jej sika w pokoju, bo trzeba wczesnie wstac, bo ona sobie woli ciuchy kupic niz na szczepienie dać :roll: dziewczynki tatuś: Xsanda KEY TO MY HEART czyli Antek ze Szwecji mamusia: APRIL From The Himalaya Hill's czyli Api z Holandii Alice juz od pierwszego dnia totalnie niczego sie nie bała. Ludzie- SUPER! Wszystkie pokoje w domu i straszne miejsca-SUPER! Duze dziewczyny- O BOZE JAKIE FAJNE, O BOZE BAWMY SIE! :lol::lol::lol: Myślałam ze bedzie spać bo drodze i nowych wrazeniach ale gdzie tam...nawet zdjecia sie jej nie dało zrobic, zapierdzielała po calym mieszkaniu. Juz wtedy miałam pewne podejrzenia co do zamontowanych w niej baterii... po tych wspólnych trzech miesiacach jestem przekonana ze tam ktos cos mieszał :lol: Od poczatku jak juz musiała isc spac to wchodziła w rózne trudno dostepne miejsca, miedzy meble a sciane, pod szafki itp. Potem wpadłam na pomysł zeby ją wyciszac to klatka. Nie mam klatki dla lhasaków wiec spi w duzej wystawowej od CTRów, smieje sie ze ma tam toalete, stołowke i plac zabaw. A z szafkami kuchenymi mielismy niezłą zabawe bo prowokowała czernysze i uciekala pod szafke, ale nastał ten piekny moment kiedy sie pod tą szafke nie zmiesciła... jaka cała trójka zdziwiona była :lol: pierwszy dzien u nas Quote
Natula Posted November 3, 2012 Posted November 3, 2012 debiut w Chorzowie , Best Baby 4 miesiac i jej kolorowy rodowód, uwielbiam róznorodnosc i dowolnosc kolorów w LA, nie to co CTRy Quote
Natula Posted November 3, 2012 Posted November 3, 2012 i ostatnia seria w Warszawce jeszcze :lol: z małą Anią która debiutowała na ringu w Legionowie, wybiegały Best Baby a sędzia zachwycal się wystawianiem i po ocenie poprosił Anie żeby jeszcze raz zaprezentowała psa bo podobno zrobiła to świetnie :loveu: moja mała warszawska siostra i dzisiejsze choc jakiekolwiek próby ustawienia tego psa wystawowo są na wstępie skazane na niepowodzenie.. mam 50 zdjec, na 15 stoi, na kazdym wygląda jak inny pies, a na zadnym jak Alice :shake: Quote
malawaszka Posted November 3, 2012 Posted November 3, 2012 fajna mała łobuzica :lol: a z siostrą to nieźle się różnicie... zresztą co ja się dziwię - u mnie też tak jest, mimo że siostra starsza Quote
Tekla64 Posted November 3, 2012 Posted November 3, 2012 no prosze jaka pikna reportazowa opowiesc i jaka ciekawa. no ja sie powoli wycofuje z malych piesow, ciezko mnie sie juz teraz z nimi dogadac a jeszcze ciezej zlapac hihihi ale Alicja urocza jest niezmiernie i pewnie podbijecie ringi nie tylko u nas Quote
Culineo Posted November 3, 2012 Posted November 3, 2012 ja w mojej starszej siostrze zaszczepiłam tą miłość i mówi, że teraz gdziekolwiek jest na świecie i to dorwie jakiegoś psa bezdomnego i go karmi, albo się z nim bawi a jej piloci się z niej śmieją. I mówi, że tylko zamieszka na stałe na lądzie to od razu kupuje psa :) a dziewczynki masz przesłodkie :D widzę, że slabość do szczeniąt masz niezłą :D wcześniej lubiłaś lhasaki, że dopiero jak ją wzięlaś ? nie ma co gromadka ciekawa ! :loveu: i śliczna do tego :) Quote
eria Posted November 3, 2012 Posted November 3, 2012 mamusia: APRIL From The Himalaya Hill's oooooo moja APRIL ma imienniczkę !!! :) Quote
Natula Posted November 3, 2012 Posted November 3, 2012 malawaszka napisał(a):fajna mała łobuzica :lol: a z siostrą to nieźle się różnicie... zresztą co ja się dziwię - u mnie też tak jest, mimo że siostra starsza no moja tez podejrzewam ze niezaleznie od wieku bedzie ciagle taka sama jesli chodzi o systematycznosc i odpowiedzialność :roll: Tekla64 napisał(a):no prosze jaka pikna reportazowa opowiesc i jaka ciekawa. no ja sie powoli wycofuje z malych piesow, ciezko mnie sie juz teraz z nimi dogadac a jeszcze ciezej zlapac hihihi ale Alicja urocza jest niezmiernie i pewnie podbijecie ringi nie tylko u nas małe psy są zupełnie inne, ale nudno jest bez nich strasznie. Choc w lhasakach irytuje mnie dosc mocno ich poczucie własnej wartosci,które jest moooocno zawyzone :evil_lol: i to jakie są uparte... z czernyszami jest inaczej, pomysle co chce od nich a one to juz robią. Do lhasaka mozna sie drzeć, drzeć i drzeć a i tak bedzie wolał biegac w kółko zeby tylko nie wykonac polecenia ktore dobrze zna. Chyba ze jest sesja treningowa wtedy lhasaki są mega wyszkolonymi psami, ale w zyciu... Za tą są mega pocieszne,słodkie i mało jedzą :lol: Culineo napisał(a): a dziewczynki masz przesłodkie :D widzę, że slabość do szczeniąt masz niezłą :D wcześniej lubiłaś lhasaki, że dopiero jak ją wzięlaś ? nie ma co gromadka ciekawa ! :loveu: i śliczna do tego :) małe długowłose psy są mi bardzo bliskie juz od dawna, moim pierwszym psem był shih tzu bez papierów, chciałam potem papierowego ale te fryzury które one musza miec i ten spłaszczony nos mnie zniechęcały i znalazłam lhasaki. Jak miałam Nessie chciałam juz drugiego, w grudniu miałam suke na oku ale Nessie zaczeła chorowac to odpusciłam bo i chciałam jej wiecej czasu poswiecic i finansowo jej choroba była mocno wyczerpująca a jak odeszła to powiedziałam ze nigdy wiecej lhasa... Quote
Natula Posted November 4, 2012 Posted November 4, 2012 wymyśłiłam sobie remont w pokoju :D w sensie wymysliłam dawno ale rodzice odpowiadali ze kiedys mi zrobią... siedze teraz caly czas w pokoju i juz nie moge na niego patrzeć, ściany na dole brudne od psów masakrycznie a w psiej czesci totalny sajgon( choc tam było malowane w styczniu...) w mojej czesci wykładzina zasikana wiec sobie musze wyprac i jak wziełam sie wczoraj do prania tak stwierdziłam ze sama sobie zrobie ten pieprzony remont. Wczoraj sie wyprowadziłam do pokoju siostry, dzisiaj zawołam kolege coby ciezsze rzeczy wynosił (bo jakby nie było nadal NIE POWINNAM chodzic :D ), a potem bede drapac sciany. O i sobie zrobie ładnie :) Quote
eria Posted November 4, 2012 Posted November 4, 2012 no to powodzenia i czekamy na zdjęcia efektu końcowego, ale 'przed' też chcemy coby było różnicę widać ;) Quote
Recommended Posts