obraczus87 Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 Kropko wszystkiego dobrego na nowej drodze zycia :) Quote
anouk92 Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 AAAAAAA dopiero teraz przeczytałam że Kropa w nowym domu!!!!! Super!!! Madallena dzięki, dzięki że dałas jej szansę!!! Mam nadzieję że Pąństwo będą wytrwali i nie poddadzą się za szybko!!!! :) Quote
Madallena Posted March 29, 2010 Author Posted March 29, 2010 anaouk cała przyjemność po mojej stronie ;) Quote
anouk92 Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 Madallena pamiętaj prosze o Klementynce - jakbyś miala wolny tymczas ;) Quote
Madallena Posted March 30, 2010 Author Posted March 30, 2010 anouk. oczywiscie ze pamietam. Na razie mam bidule z Lowicza, pozniej jeszcze jedna i Klementynka bedzie mogla szykowac sie do przyjazdu do mnie. Tylko przed jej przyjazdem ustalimy zasady,oj ustalimy :D anouk da rade ja zdiagnozowac? i podleczyc? Quote
anouk92 Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 Madallena napisał(a):anouk. oczywiscie ze pamietam. Na razie mam bidule z Lowicza, pozniej jeszcze jedna i Klementynka bedzie mogla szykowac sie do przyjazdu do mnie. Tylko przed jej przyjazdem ustalimy zasady,oj ustalimy :D anouk da rade ja zdiagnozowac? i podleczyc? A czemu trzeba ją podleczyć? Mi się ywdaje że ona jest zdrowa ale jeszcze dokładnie dopytam. Quote
Madallena Posted March 30, 2010 Author Posted March 30, 2010 Zwróć uwagę na jej uszy. Z tyłu ma wszystko wyłysiałe. przyczynę trzeba poznać, bo ja kurcze nie wiem co to. Kropa tez miała wyłysiałe ale kawałeczek. ROZLICZENIE: Advocate - 35 zł Wizyta u weta - 20 zł WPŁYWY Kana 30 zł (dziękuję :) ) Stan końcowy - 25 zł (które pokrywam ja) Quote
Ilka21 Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 Madallena ja już mówiłam to samo ci przy Kropie, że te łyse uszy są przyczyną pewnie niedoboru witamin lub alergii a nie jakiejś choroby bo gdyby takowa panowała to były by psy przełysiałe nie tylko na uszach Quote
pati_zabrze Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 Przepraszam za OFFa Pilnie potrzebna każda pomoc i deklaracje na hotelik... Psiaki gasną w schronisku http://www.dogomania.pl/threads/182235-550zA-cena-przyjaA-ni-i-A-ycia-Dogomanio-nie-daj-im-zginAE-AE Quote
Madallena Posted March 30, 2010 Author Posted March 30, 2010 dawalam kropce witaminy, rzeczywiscie uszy tak jakby zarastaly, a moze to moja jakies wzje:) Dzwonilam do kropki. bedzie nazywala sie Tosia. Pakiety na wykladzinie. spacer koszmar. Ale juz zaczyna krecic doopka i usmiechac sie jak ich widzi. okupuje kanape. zamwili jej bardzo dobra sucha karme, dzisiaj przyjezdza. Sa bardzo chlonni wiedzy. Chca jak najlepiej dla Kropki i wspolnie rozwiazujemy jej problemy ;) "Pani Magdo. Ona jest członkiem nasej rodziny. To, ze robi na wykładzine, nie oznacza, ze ja odddamy!" - to poezja dla moich uszu :D kurcze, moze ja za czesto ich tymi telefonami nawiedzam? :D Quote
anouk92 Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 Faktycznie Kropka trafiła na fajnych ludzi. Będzie dobrze, musi być! A Państwo mieszkają w bloku czy w domku? Quote
Madallena Posted March 30, 2010 Author Posted March 30, 2010 Kochana! Kropka ma jeden DOM - ogródek jeszce nie wykończony i nie będzie wykończony bo Kropka przeprowadza się do swojego DRUGIEGO domu! Spacerki odbywają się na terenie ogródka, na razie nie wychodzą na zewnątrz. zasugerowałam, żeby z szynką w kieszeni ganiali z nią po ogrodzie bez smyczy. wcześniej oczywiście posprawdzają na wszelki wypadek czy nie ma dziur i miejsc, któredy moglaby spierniczyc. zadwonie do nich.... w piatek? niby zloze zyczenia ;), a co :P Quote
anouk92 Posted April 1, 2010 Posted April 1, 2010 Dzwoń, dzwoń bo my tu ciekawe jesteśmy. I może jakieś fotki od nich wyciągniesz. A sunia ma adresatkę? Quote
Madallena Posted April 1, 2010 Author Posted April 1, 2010 Jutro zadzwonie...dzisiaj sie jeszcze wstydze... :) Oczywiscie, ze ma! osobiscie zostawilam :D Quote
Madallena Posted April 20, 2010 Author Posted April 20, 2010 Najpierw mile wiesci, czyli to co chcialam uslyszec: Pani Magdo. Tosia to nie ta sama Kropka ktora Pani do Nas przywiozla :) Kochaja, kocha i ona. A teraz zle wiesci: KROPKA jest w 50 dniu CIAZY! Mimo wpisu w ksiazeczce o sterylizacji, Kropka zostala zaplodniona, wynika na to, ze w schronie. Pani poszla z Tosia do fryzjerki (mowila wczesniej,z e Tosia cos dziwnie tyje, ale obydwie bylysmy swiecie przekonane, ze jest sterylizowana, wiec tyje bo wcina porcje swoja i Brutusa, MIKI) i fryzjerka powiedziala, ze cos jest nie tak. Natychmiast USG i okazalo sie co okazalo. Kropeczka ma szczeniaki po duzym psie. Jutro o 8 rano sterylka. Musze dac upust swoim emocjom i zlosci jaka mnie ogarnela. Niewysterylizowana, wrzucona do ciemnego pudla z samcami, rżnięta przez każdego po kolei. Gwałcona bez możliwości ucieczki!!! Szlag mnie trafia i łzy w oczach się zbierają jak sobie o tym pomysle! Quote
mala_czarna Posted April 20, 2010 Posted April 20, 2010 Nie zauważono wcześniej, że ma cieczkę? Może się mylę, ale ona w Klembowie chyba z dziewczynami siedziała, ponadto jak miała cieczkę w Klembowie to sunie się tam raczej rozdziela od samców. Quote
Madallena Posted April 20, 2010 Author Posted April 20, 2010 Wlasnie nie. Jak ja zobaczylam zapytalam sie Celiny co to tam w kacie siedzi. Ona powiedziala, ze to jest sunia a reszta (chyba 4 albo 3 byly inne) to samce. Suka z psami? - zapytalam. Tak, bo ona sterylizowana. Czy nie zauwazono, nie wiem. Nie byla u mnie tylko w schronie, wiec to pytanie nalezy kierowac do pracownikow. Jedno jest pewne. Kropka zaszla w ciaze w scronisku :( Quote
Madallena Posted April 20, 2010 Author Posted April 20, 2010 Rozmawialam znowu z Pania. Nie maja zamiaru oczywiscie jej oddawac! to nie ten typ czlowieka. To ludzie o wielkim sercu i oby tacy zawsze sie trafiali. Pancia jest zalamana, strasznie sie denerwuje jutrzejszym zabiegiem. Faktura bedzie wystawiona na Stowarzyszenie tylko ona zaplaci gotowka. Biedna Kropka :(:( ale dobrze, ze ma wsacie w postaci swojej ukochanej Panci... Quote
mshume Posted April 20, 2010 Posted April 20, 2010 Dla mnie to jest duży skandal i ktoś powinien za to odopwiedzieć. Biedna Kropeczka, co ona musiała przeżyć w tym ciemnym kartonie ze znudzonymi samcami :( Quote
mala_czarna Posted April 20, 2010 Posted April 20, 2010 Mam dość istotne pytanie. Czy w książeczce Kropeczki był wpis i sterylce, pieczątka doktora i podpis? Quote
Ilka21 Posted April 20, 2010 Posted April 20, 2010 no to jest już żenada, druga suka tak samo "załatwiona" chyba się wnerwię... Quote
Madallena Posted April 20, 2010 Author Posted April 20, 2010 W ksiazeczce byl wpis bez pieczatki. Quote
mshume Posted April 20, 2010 Posted April 20, 2010 Jak to druga?:crazyeye: Ilka21 napisał(a):no to jest już żenada, druga suka tak samo "załatwiona" chyba się wnerwię... Quote
Recommended Posts