Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 349
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

AAAAAAA dopiero teraz przeczytałam że Kropa w nowym domu!!!!! Super!!! Madallena dzięki, dzięki że dałas jej szansę!!!
Mam nadzieję że Pąństwo będą wytrwali i nie poddadzą się za szybko!!!! :)

Posted

anouk. oczywiscie ze pamietam. Na razie mam bidule z Lowicza, pozniej jeszcze jedna i Klementynka bedzie mogla szykowac sie do przyjazdu do mnie. Tylko przed jej przyjazdem ustalimy zasady,oj ustalimy :D

anouk da rade ja zdiagnozowac? i podleczyc?

Posted

Madallena napisał(a):
anouk. oczywiscie ze pamietam. Na razie mam bidule z Lowicza, pozniej jeszcze jedna i Klementynka bedzie mogla szykowac sie do przyjazdu do mnie. Tylko przed jej przyjazdem ustalimy zasady,oj ustalimy :D

anouk da rade ja zdiagnozowac? i podleczyc?

A czemu trzeba ją podleczyć? Mi się ywdaje że ona jest zdrowa ale jeszcze dokładnie dopytam.

Posted

Zwróć uwagę na jej uszy. Z tyłu ma wszystko wyłysiałe. przyczynę trzeba poznać, bo ja kurcze nie wiem co to.
Kropa tez miała wyłysiałe ale kawałeczek.

ROZLICZENIE:

Advocate - 35 zł
Wizyta u weta - 20 zł

WPŁYWY
Kana 30 zł (dziękuję :) )

Stan końcowy - 25 zł (które pokrywam ja)

Posted

Madallena ja już mówiłam to samo ci przy Kropie, że te łyse uszy są przyczyną pewnie niedoboru witamin lub alergii a nie jakiejś choroby bo gdyby takowa panowała to były by psy przełysiałe nie tylko na uszach

Posted

dawalam kropce witaminy, rzeczywiscie uszy tak jakby zarastaly, a moze to moja jakies wzje:)

Dzwonilam do kropki. bedzie nazywala sie Tosia.

Pakiety na wykladzinie. spacer koszmar. Ale juz zaczyna krecic doopka i usmiechac sie jak ich widzi. okupuje kanape. zamwili jej bardzo dobra sucha karme, dzisiaj przyjezdza.

Sa bardzo chlonni wiedzy. Chca jak najlepiej dla Kropki i wspolnie rozwiazujemy jej problemy ;)

"Pani Magdo. Ona jest członkiem nasej rodziny. To, ze robi na wykładzine, nie oznacza, ze ja odddamy!" - to poezja dla moich uszu :D

kurcze, moze ja za czesto ich tymi telefonami nawiedzam? :D

Posted

Kochana!

Kropka ma jeden DOM - ogródek jeszce nie wykończony i nie będzie wykończony bo Kropka przeprowadza się do swojego DRUGIEGO domu!

Spacerki odbywają się na terenie ogródka, na razie nie wychodzą na zewnątrz.

zasugerowałam, żeby z szynką w kieszeni ganiali z nią po ogrodzie bez smyczy. wcześniej oczywiście posprawdzają na wszelki wypadek czy nie ma dziur i miejsc, któredy moglaby spierniczyc.

zadwonie do nich.... w piatek? niby zloze zyczenia ;), a co :P

• 3 weeks later...
Posted

Najpierw mile wiesci, czyli to co chcialam uslyszec: Pani Magdo. Tosia to nie ta sama Kropka ktora Pani do Nas przywiozla :)
Kochaja, kocha i ona.

A teraz zle wiesci:

KROPKA jest w 50 dniu CIAZY!

Mimo wpisu w ksiazeczce o sterylizacji, Kropka zostala zaplodniona, wynika na to, ze w schronie.

Pani poszla z Tosia do fryzjerki (mowila wczesniej,z e Tosia cos dziwnie tyje, ale obydwie bylysmy swiecie przekonane, ze jest sterylizowana, wiec tyje bo wcina porcje swoja i Brutusa, MIKI) i fryzjerka powiedziala, ze cos jest nie tak.
Natychmiast USG i okazalo sie co okazalo. Kropeczka ma szczeniaki po duzym psie.
Jutro o 8 rano sterylka.

Musze dac upust swoim emocjom i zlosci jaka mnie ogarnela.

Niewysterylizowana, wrzucona do ciemnego pudla z samcami, rżnięta przez każdego po kolei. Gwałcona bez możliwości ucieczki!!! Szlag mnie trafia i łzy w oczach się zbierają jak sobie o tym pomysle!

Posted

Nie zauważono wcześniej, że ma cieczkę? Może się mylę, ale ona w Klembowie chyba z dziewczynami siedziała, ponadto jak miała cieczkę w Klembowie to sunie się tam raczej rozdziela od samców.

Posted

Wlasnie nie. Jak ja zobaczylam zapytalam sie Celiny co to tam w kacie siedzi. Ona powiedziala, ze to jest sunia a reszta (chyba 4 albo 3 byly inne) to samce. Suka z psami? - zapytalam. Tak, bo ona sterylizowana.

Czy nie zauwazono, nie wiem. Nie byla u mnie tylko w schronie, wiec to pytanie nalezy kierowac do pracownikow.
Jedno jest pewne. Kropka zaszla w ciaze w scronisku :(

Posted

Rozmawialam znowu z Pania.

Nie maja zamiaru oczywiscie jej oddawac! to nie ten typ czlowieka. To ludzie o wielkim sercu i oby tacy zawsze sie trafiali.

Pancia jest zalamana, strasznie sie denerwuje jutrzejszym zabiegiem.
Faktura bedzie wystawiona na Stowarzyszenie tylko ona zaplaci gotowka.

Biedna Kropka :(:( ale dobrze, ze ma wsacie w postaci swojej ukochanej Panci...

Posted

Dla mnie to jest duży skandal i ktoś powinien za to odopwiedzieć. Biedna Kropeczka, co ona musiała przeżyć w tym ciemnym kartonie ze znudzonymi samcami :(