Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[FONT=Franklin Gothic Medium]Wyniki:[/FONT]
[FONT=Franklin Gothic Medium]WBC+1 70 Cell/uL[/FONT]
[FONT=Franklin Gothic Medium]KAT+1 1,5 mmol/L[/FONT]
[FONT=Franklin Gothic Medium]URO +2 66umol/L[/FONT]
[FONT=Franklin Gothic Medium]BIL+2 34umol/L[/FONT]
[FONT=Franklin Gothic Medium]SG 1,030[/FONT]
[FONT=Franklin Gothic Medium]BIL - 0Cell/uL[/FONT]
[FONT=Franklin Gothic Medium]PRO +1 0.39/L[/FONT]
[FONT=Franklin Gothic Medium]GLU- 0mmol/L[/FONT]
[FONT=Franklin Gothic Medium]NIT - [/FONT]
[FONT=Franklin Gothic Medium]PH 6.0[/FONT]
[FONT=Franklin Gothic Medium]Czy to znów zapalenie pecherza czy cewki moczowej.???:placz::shake:[/FONT]

Posted

Pedro jest leczony miał serie antybiotyków w styczniu wyniki były dobre teraz znów to samo Nerki to napewno nie sa miał krew i wszystko w normie.Pies ma apetyt bawi sie jest radosnym psiakim.Może to pod wpływem dojżewania ???pies nie ma jeszcze 12 miesiecy...

Posted

Hawanka, podtrzymuję tylko sugestię skonsultowania psiaka u specjalisty (a u dr Neski w szczególności). I również przestrzegam przed mówieniem, że to "na pewno" nie cośtam, bo zdaje się, że żaden wet nie postawił jeszcze jakiejś konkretnej diagnozy...?

Posted

Hawanka czemu nie pójdziez z psiaiem do lekarza?? miał robione jakieś badania krwi? jakie są objawy? sam wynik niewiele mówi bez podania problemu ...

Posted

A ja się uprę na swoją śpiewkę - konsultacja u dr Neski... W moczu pojawiało się białko. Psiak dojrzewa, więc białko może być z przyczyn fizjologicznych, ale warto to sprawdzić. Stosunku białka do kreatyniny nie mamy albo ja nie widzę (ślepa trochę jestem, to inna sprawa). Ciężar właściwy moczu jest niski. Przyczyn może być wiele (łącznie z poliurią i podaniem Furosemidu na przykład), ale ja bym przyczynę sprawdziła nie u "lekarza weterynarii" po prostu, bo ja takich zaliczyłam kilkunastu (z czego kilku sugerowało uśpienie mojego psiaka), ale właśnie u dr Neski. Bo tylko ona w tym naszym dziwnym kraju ma wiedzę nefrologiczną na światowym poziomie.

Posted

No to masz diagnozę i problem widoczny w wynikach moczu. Schorzenie ma to do siebie ,że często zdarzają się nawroty a zaniedbanie leczenia moze prowadzić do zapalenia nerek.Przy tej chorobie stosuje się też neomycynę(maść) zewnętrznie na ujście cewki moczowej.

Posted

Na pocieszenie, zapalenia nerek chyba nie było, bo nie ma wałeczków w badaniu moczu:). Ale - jak dla mnie i wielu innych właścicieli psiaków z problemami układu moczowego - badanie moczu bez oznaczenia stosunku białka do kreatyniny mówi tylko półprawdę. Proponuję oznaczyć przy okazji kolejnych badań również i ten parametr - wiele mówi o stanie nerek, a te są tu najważniejsze, bo ich ewentualne uszkodzenie jest trwałe. Rozumiem, że nie zaniedbujesz leczenia psa, a jednak problem powraca, więc leczenie powinien poprowadzić wet, który psa wyleczy, a nie nafaszeruje antybiotykami na ślepo i na wszelki wypadek. Antybiogram był robiony przy nawrocie choroby?

Posted

Dziękuje wam kochani za wszyskie wskazówki :) Jestem bardzo wdzieczna !!!! I czekam jeszcze na jakies podpowiedzi :( Pedruś jest leczony od jutro przez miesiac raz dzienie jedna tabletka Urinovet Dog 300 mg . Antybiotyku vetka nie chciała narazie dac ...Pużniej kolejne Badania.Vetka cos jeszcze mówiła ale juz wszystkiego nie pamietam z tego wszystkiego.Bede robic wszystko zeby go wyleczyc... Moja vetka jest ostatnią osobą która nafaszeruje psa niepotrzebnie antybiotykiem.Ufam jej jest najlepsze w moim miescie!!!:lol:

Posted

Objawy Śmierdzący mocz,pies interesuje sie siuraczkiem wylizuje,i te wyniki czyli Białko takto nie widac po psie choroby siusia NORMALNIE nie kurczy sie nie napina tzn ze go nie boli ....:shake: