Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 869
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Madallena napisał(a):
malagos, ktora nastepna sunieczka przyjezdza na Twe salony? :)

Ma przyjechać Nutka od Murki - jest juz po sterylizacji i przed weekendem majowym ma być u mnie.

Posted

Jestem.
Sorki za opoznienie ale najpierw musialem Pusie zapoznac z Figa i Lilka.

Zacznijmy od poczatku. Z relacji Julii Pusia zachowywala sie perfekcyjnie. Gdy ja odbieralem na dworcu byla troszeczke zdezorientowana ale po kilku minutach pojawily sie delikatne merdniecia ogonkiem.
Na smyczy chodzi perfekcyjnie. Bog mi swiadkiem, pelne zaskoczenie...
W domu moje suki powitaly ja frontalnym atakiem ktory zaskoczyl Pusie i troszke zestresowal. Rozdzielilem wiec psiaki po pokojach i zapoznawalem pojedynczo. Warczenia sie skonczyly, chodza tylko wokol siebie na wyprezonych lapach. Moje tak chodza bo Pusia pokornie okazuje poddanstwo. Napila sie troche wody ale na zarelko nie ma ochoty. Zeby mogla spokojnie odpoczac przenioslem jej kocyk do pokoju mojej mamy i sunia spi. Ciezko wzdycha... i pewnie sni o jutrzejszym dniu. Ja zrobie wszystko zeby to byl piekny dzien :)

Posted

Teraz kiedy Pusia jest juz w domu chcialbym jeszcze raz podziekowac wszystkim za uratowanie Pusi. To sliczny i naprawde madry pies ktory powinien miec swojego czlowieka. I strasznie sie ciesze ze to ja nim jestem. Dzieki Wam...

Posted

Raport poranny.
Wczoraj przespacerowalem Pusie ok. polnocy, pozniej zdecydowala sie zjesc troche kurczaka z marchewka i poszla spac w sypalni mojej mamy. W nocy byla spokojna.
Kolejny spacerek mielismy dzisiaj o 7 rano i bylo pierwsze siku :)
Sunie poznaje dom, obwachuje wszystko ale widac ze szuka poprzednich domkow :(
Moje suczki troche sie uspokoily, Figa juz proponuje Pusi zabawe (chwilowo bez skutku) a Lilka ja ignoruje. Teraz cala sfora siedzi ze mna i wzajemnie sie obserwuje.
Moja mama jest pod urokiem suczydla i nadziwic sie nie moze ze to taki grzeczny pies. Ale Pusia pokazala tez "pazur". Kiedy rano Figa wpadla do sypialni mamy i podeszla do kocyka Pusi, ta wrocila szybciutko na kocyk i wydala z siebie cichutkie wrrr. Figa postawila tylko malego irokeza i merdajac swoja kitka zapraszala do zabawy. Mam nadzieje ze dzisiaj sie suczki poznaja i bariery towarzyskie zostana przelamane.

Posted

Andy B. napisał(a):
Jestem przekonany ze dzisiejszy dzien bedzie zapoznawczo-rozpoznawczy a jutro suczki beda sie razem bawily. Figa caly czas zacheca Pusie do figli :)

Pusiaczek musi sie odnaleźć w tym wszystkim, tyle zmian. Ale to bardzo dobry znak, myślę, że Lilka nie wytrzyma i też ogłosi zwieszenie broni. Bedzie super trójca, zobaczysz.

Posted

Andy, bardzo się cieszę,że Pusia już w domku :) Dziękuję Ci za to,że dałaś suni tą szansę. Ona się odwdzięczy całym serduchem. Pewnie jeszcze dzień, dwa będzie trochę tęsknić, ale myślę że to będzie wreszcie pies Twojej Mamy ;) Trzymam kciuki,żeby dziewczyny się szybko zaprzyjaźniły :)

Posted

Zachowanie Pusi zdumiewa. To genialny pies. Z Figa stosunki prawie towarzyskie, z Lilka byly dwa incydenty plegajace na warczacych prowokacjach. Ogonek Pusi zatacza coraz wieksze polkola:) Apetyt w normie. Teraz wychodzimy na spacerek wokol osiedla. W poniedzialek wrzuce jakies fotki... i pewnie przeniesiemy sie z Puska do watku "sfora andy'ego' :lol: