mshume Posted March 6, 2010 Posted March 6, 2010 Daszeńka to czarna, puchata sunia,ma dwa lata, jest średniej wielkości . Daszeńka nigdy nie poznała, co to ciepła kanapa i kochający dom. Od szczeniaka błąka się na wsi pod Radomskiem. Co cieczkę rodzi szczeniaki, które giną w różnych okolicznościach. Mała jest bardzo łagodna,lgnie do człowieka, dokarmia ją pewna Pani.Daszka uwielbia dzieci. Sunia ładnie chodzi na smyczy i pięknie jeździ autem.Zachowuje czystość w domu. Oto, co napisała mi Pani z TOZ Radomsko: 2 letnia bezdomna suczka. Od małego szczeniaka błąka się po tej samej wsi co poprzednie pieski. Co roku rodzi małe , które giną z rąk ludzi. Kobieta , która się nią opiekowała,nie wpuszcza jej teraz do mieszkania aby się trochę ogrzała , ponieważ jej pies zachorował na parwowirozę. Suczka nie ma się teraz gdzie ogrzać i przespać. Suczka jest bardzo miła i przyjazna. Teraz może być znowu przychówek , bo idzie wiosna. Jest przed kolana ,łagodna , delikatna , posłuszna . Jeśli idzie za tą panią , która ją dokarmia to idzie przy nodze i cierpliwie czeka przed sklepem.Wieczorem dotrą do mnie inne jej zdjęcia. TEKST DO OGŁOSZEŃ: DASZA to czarna, długowłosa sunia małej, no może średniej wielkości .Ma 2 lata. Wygląda jak mini flat coated. Waży 9 kg, sięga przed kolano. Miała smutne dzieciństwo:dotąd nie wiedziała, co to ciepła kanapa i kochający dom. Od szczeniaka błąkała się na wsi pod Radomskiem. Co cieczkę rodziła szczeniaki, które ginęły w różnych okolicznościach. Mimo to ma maniery damy i psa domowego. Sunia jest bardzo łagodna, grzeczna i uwielbia dzieci. Ładnie chodzi na smyczy i pięknie jeździ autem. Zachowuje czystość w domu. Jest cichutka, nie szczeka za dużo. Jest bardzo wdzięczna za każdy przyjazny gest, spojrzenie, słowo. To pies niemal idealny, śliczny, miły i posłuszny. Sunia przebywa w domu tymczasowym niedaleko Makowa Maz. Jest po sterylizacji, odrobaczeniu i szczepieniach. kontakt : domalagos@gmail.com 692 781 745. Quote
mshume Posted March 6, 2010 Author Posted March 6, 2010 Nowe zdjęcia z DT u Malagos :multi: Malagos zglosiła chęć przygarnięcia suni na DT.:loveu: Koszt niewielki, bo 150 zł/m-c. Prosze o deklaracje, to wielka szansa na dopm dla tej małej suni! Quote
lika1771 Posted March 6, 2010 Posted March 6, 2010 Słuchajcie moge jej zapłacic za miesiac 150 zł ale dopiero pod koniec miesiaca, czy Malagros sie zgodzi a mysle ze sunia długo nie bedzie dt Quote
malagos Posted March 6, 2010 Posted March 6, 2010 Zgodzę się, oczywiście.Za tę kwotę kupuję karmę i zapewniam podstawową opiekę weterynaryjną w naszym gabinecie. Oprócz sterylizacji, bo większych zabiegów u nas nie robimy. Lika zapłaciła za pierwszy miesiąc dt Pusi! :multi: Quote
mshume Posted March 6, 2010 Author Posted March 6, 2010 Oj, lika1771, z nieba Daszeńce spadasz :loveu: Quote
lika1771 Posted March 6, 2010 Posted March 6, 2010 No to super ja pod koniec miesiaca wpłace pieniazki,tylko zeby sunia juz była bezpieczna Quote
malagos Posted March 6, 2010 Posted March 6, 2010 To czekamy na zdjecia. A ile to psiatko waży? jak reaguje na koty? I czy ta pani, która sie nią czasem opiekuje, nazwała ją Dasza? Quote
mshume Posted March 6, 2010 Author Posted March 6, 2010 Ile waży, to nie wiem jeszcze.Jest mała, podkolanko.Dopytam się,jak z kotami. Ja ją nazwałam Dasza, bo moja sunia za TM, była identyczna :( Quote
malagos Posted March 7, 2010 Posted March 7, 2010 Czy Dasza jest na ulicy? Czy nic jej nie grozi? Quote
mshume Posted March 7, 2010 Author Posted March 7, 2010 Dasza bedzie wysterylizowana a potem hop na DT do malagos. :) Quote
mshume Posted March 7, 2010 Author Posted March 7, 2010 Jeszcze chwila i jej smutne życie się odmieni. :) Quote
mshume Posted March 7, 2010 Author Posted March 7, 2010 Obrabiam fotki na bazarek, postaram się posłać je dzisiaj. Czekam na wiadomosc od pani z Radomska. Quote
malagos Posted March 8, 2010 Posted March 8, 2010 Zdjecia odebrałam, wieczorem zrobię bazarek. Będzie na szczepienia suczynki. Quote
malagos Posted March 8, 2010 Posted March 8, 2010 A są jeszcze jakies zdjecia Daszy? W pierwszym poscie sie zapowiedziały... Quote
mshume Posted March 9, 2010 Author Posted March 9, 2010 No własnie czekam i czekam :( Wypytuje też kiedy ją przywiozą. Malagos, do Ciebie ile sie jedzie z Wwy? Quote
malagos Posted March 9, 2010 Posted March 9, 2010 e, to rzut beretem. 100km zaledwie. Najgorzej się jedzie w piątek po południu, bo trasa oblegana-na Pułtusk, Przasnysz, Mazury. Czy jest nadzieja, że Daszę ktoś do Warszawy przywiezie? Quote
mshume Posted March 9, 2010 Author Posted March 9, 2010 Do Warszawy mają ją dowieźć. Dalszą część trasy musimy zorganizować. Quote
malagos Posted March 9, 2010 Posted March 9, 2010 rozmawiałam teraz z Figu, jedzie do Katowic w piątek wieczorem, może zabrać Hesię. Pytanie tylko, czy ja zdążę zawieźć Hesie do Warszawy w piatek po południu (te cholerne korki....) i czy Dasza byłaby do "odbioru" ?...Czy zdążymy po prostu? Czekam na odpowiedź od ania-sami na transportowym, jadą w weekend do Częstochowy.Miałybyśmy trochę więcej czasu, 1 dzień. Quote
malagos Posted March 9, 2010 Posted March 9, 2010 rozmawiałam teraz z Figu, jedzie do Katowic w piątek wieczorem, może zabrać Hesię. Pytanie tylko, czy ja zdążę zawieźć Hesie do Warszawy w piatek po południu (te cholerne korki....) i czy Dasza byłaby do "odbioru" ?...Czy zdążymy po prostu? Czekam na odpowiedź od ania-sami na transportowym, jadą w weekend do Częstochowy.Miałybyśmy trochę więcej czasu, 1 dzień. Quote
Recommended Posts