GoskaGoska Posted March 9, 2010 Posted March 9, 2010 dziękujemy dałam link do bazarku do 1 postu Quote
kikou Posted March 9, 2010 Posted March 9, 2010 dzisiaj pól dnia u weta, dziadziunka jest w koszmarnym stanie: morfologia wykazała niedomaganie trzustki, i wyniki dla nerek są złe: mocznik podniesiony 4krotnie w stosunku do normy, na szczeście kreatynina podniesiona tylko nieznacznie, wiec stan nie jest krytyczny, nastepny problem to powiekszone zmienione jądro, mocno rozrośnieta prostata już uciskająca na jelita, a najgorszy z tego wszystkiego jest pyszczek, kamień dłuższy niż zęby, zgniłe ząbki, koszmarne stany zapalne, pootwierane rany z cieknącą krwią, ten psiak nie może jeść, jest wychudzony, przez ten pyszczek umiera śmiercią głodową zanim jeszcze pogorszy sie z nerkami.. tak czy inaczej musi mieć zabieg w buziaku, mimo że narkoza obciąży mu dodatkowo te słabe nereczki bez zabiegu wykończy sie głodowo albo od infekcji... ale zacząć musieliśmy w ogole od antybiotyku bo psiak ma jeszcze krwawą silną biegunke ... straszliwy biedak, masakra po prostu, kto gdzie go trzymał i doprowadzil do takiego stanu, a potem wyrzucił???? koszt dzisiaj 80,- planowany koszt zabiegu 150,- Quote
amensalizm Posted March 9, 2010 Posted March 9, 2010 Da się wykastrować i zrobić ząbki na raz? Chyba to nie problem? Boje się bardzo, że kreatynina niska bo masa mięśniowa mała... Biedny, biedny :( Trzeba się pozbyć jajek myślę, bo problemy z jelitami też go podtruwają. I do tego ten mocznik. Da się ząbki uratować czy wyrywać trzeba? Jakąś glukozę dostał? :( Quote
GoskaGoska Posted March 9, 2010 Posted March 9, 2010 jejku biedaczysko ;( wszystkie wpłaty jednorazowe pojdą na weta, ale to i tak za mało - prosimy jeszcze , zeby się zebrało te 30zł deklaracji stałych :( i może jeszcze któs cos ma na bazarek Quote
kikou Posted March 9, 2010 Posted March 9, 2010 nie ma wyjścia, mimo że to nie jest do końca wskazane żeby robic zęby i jajeczka razem ale musimy tak zrobic bo nereczki dwoch barkoz to juz na bank nie wytrzymaja, glukozy nie dostal ale ciutke cos zjadł biedula, troche kurczaka z rosolkiem i kluseczkami wiec nie jest zupelnie tragicznie Quote
amensalizm Posted March 9, 2010 Posted March 9, 2010 Kikou. Jesteś niesamowita! Trzymam kciuki za psinkę. Przynajmniej anemii nie ma? Teraz optymistycznej psy i koty są w stanie normalnie żyć z 25% sprawności nerek. Przynajmniej tak jest napisane w ulotce od karmy pro nerkowej ;) Quote
kikou Posted March 9, 2010 Posted March 9, 2010 ... i jeszcze zapomniałam o jednym, jeszcze łapke ma zrośniętą krzywo, na sztywno w kolanie, nie może jej zginać, wygląda na stary poważny uraz, który zrastał sie siłami natury... no biedak straszny az sie serce kraje ale! w głowce taki dość przytomny bo w gabinecie wetki poszedł sobie do Niej na zaplecze i wyciągnął sobie ze śmietnika skórke od kiełbasy ;) no i nie widzi na bank nic, z uszkami też niezbyt na cokolwiek reagował.... Quote
amensalizm Posted March 9, 2010 Posted March 9, 2010 Cwaniaczek! Tylko te nereczki niech sobie radzą ;) Brak słów jak można psa doprowadzić do takiego stanu :( Kikou ile Ty masz już potworów w domu? Quote
GoskaGoska Posted March 9, 2010 Posted March 9, 2010 a ja dalej proszę o deklaracje , bo ciągle brakuje 30zł :( Quote
GoskaGoska Posted March 9, 2010 Posted March 9, 2010 czerda ja zbieram dane do przelewu są 1 poście- a zuzia nie wiem skąd Ci się wzięła :eviltong: - bo ja to Goska , a psiak u -Kasi kikou :) Quote
czerda Posted March 9, 2010 Posted March 9, 2010 tk tak , jakoś za długo dzisiaj siedzę na dogo , i ciężki dzień dzisiaj miałam < pan na rozprawie w sądzie pokazywał mi gest palcem środkowym w górę >musiałam 3 godz, co chwile to oglądać i chyba mi to zaszkodziło na głowę > kikou , do ciebie miały pojechać nasze 2 ślepki ....ale pewnie sie doczekają mimo wszystko deklaracja moja jest aktualna Quote
EVA2406 Posted March 9, 2010 Posted March 9, 2010 Gosiu, coś na bazarek znajdę. Podaj mi maila na pw to zdjęcia wyślę. Kasę dzisiaj wpłaciłam. Myślę, że zabieg Dziadunia powinien być w narkozie wziewnej, bo to bezpieczniej dla psinki. Quote
Poker Posted March 10, 2010 Posted March 10, 2010 bazarek również i na dziadunia http://www.dogomania.pl/threads/181584-OZDA-B-SIAE-NA-WIOSNAE-dla-kudA-aczy-i-kilku-bid-Do-15-03?p=14270846#post14270846 , podnoście chociaż czasem Quote
amensalizm Posted March 10, 2010 Posted March 10, 2010 mag602 (z racji godziny mogłam przekręcić nick ;) ) Deklaruje 20 zł- stała deklarcja! Czyli dyszki brakuje, a dyszka to tyle no nic ;) Quote
GoskaGoska Posted March 10, 2010 Posted March 10, 2010 mag602 - dziękujemy Poker dziękujemy Eva - dziękujemy, tylko jeśli masz Ty fotki i masz Ty nadawać rzeczy, to najprościej by było jakbyś Ty wystawiła rzeczy na bazarek , a my będziemy podnosić :) Quote
EVA2406 Posted March 10, 2010 Posted March 10, 2010 GoskaGoska napisał(a):mag602 - dziękujemy Poker dziękujemy Eva - dziękujemy, tylko jeśli masz Ty fotki i masz Ty nadawać rzeczy, to najprościej by było jakbyś Ty wystawiła rzeczy na bazarek , a my będziemy podnosić :) Tylko moje umiejętności komputerowe w tym zakresie są, delikatnie powiedziawszy niewystarczające :shake: Quote
monika083 Posted March 10, 2010 Posted March 10, 2010 EVA2406 napisał(a):Tylko moje umiejętności komputerowe w tym zakresie są, delikatnie powiedziawszy niewystarczające :shake: ja zrobie ten bazar,tylko wyslij mi fotki ,opisy i ceny: monisia_florkiewicz@yahoo.de Quote
kikou Posted March 10, 2010 Posted March 10, 2010 dziadziunio na szczęscie zupki i miękkie rzeczy ładnie je.. pojadł jeszcze późnym wieczorkem i rano ładnie zjadł...więc na pewno ma wielką wole życia, myślę że chyba uda nam sie podreperować jego zdrówko żeby sobie jeszcze pożył godnie... Quote
RenW Posted March 10, 2010 Posted March 10, 2010 Oj, te staruszki kochane..:loveu: Jak to ktoś powiedział.. nie udała się starość Panu Bogu...:shake: Quote
GoskaGoska Posted March 10, 2010 Posted March 10, 2010 dokładnie RenW :( a ja tak przypomnę, ze brakuje 10zł , by piesek miał komplet deklaracji - kto jeszcze dyszkę może dołożyć? :) Quote
koelka Posted March 10, 2010 Posted March 10, 2010 Ja wpłaciłam już miesięczną deklarację, ale mogę dopłącić jednorazowo 10 zł, jeśli tylko dzięki temu piesek będzie mógł jak najszybciej być w DS. Quote
kikou Posted March 10, 2010 Posted March 10, 2010 dziadziunko już jest u mnie na dt od poniedziałku ;)... jest biedak tak zszargany życiem, że nie można było czekać Quote
koelka Posted March 10, 2010 Posted March 10, 2010 Gapa ze mnie, ale tyle czytam wątków, że się pogubiłam;) To dobrze, że biedaczek ma już dobrą opiekę. Quote
Recommended Posts