Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Przepraszam że wchodzę z buciorami ale nie mogę tak jej zostawić bez pomocy:
Nic nie zapowiadało choroby. Wydarta z osamotnienia ze schronu, otwierająca się na nowy lepszy świat, pogodna i ufna Akita Zosia nagle uległa atakom padaczki. Nie pozwólmy jej zatracić się w chorobie, pomóżmy zdiagnozować i leczyć tą uroczą sunie. Potrzebne datki na diagnozę i lekarstwa. Zajrzyjcie proszę.
http://www.dogomania.pl/threads/190602-Bia%C5%82a-Akita-Zosia-prosimy-o-wsparcie-i-pomoc-w-walce-o-jej-%C5%BCycie!?p=15159829#post15159829

• Replies 545
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

na tą chwilę zaksięgowane są takie wplaty;
NA SIERPIEN od 8 do 8 wrzesnia
(12.07) ogonek 10zl
(15.07)Mruczka 25zl =35zl
(20.07) Monika 10zl
(22.07) Mamamuminka 10zl
(29,07) RenW 10zl = 65zl
(02,0 Agnieszka 103 15z =80zl
(02.0AnnaA 10zl =90zl
(02.0 Amenzalizm 10zl=100z
(04.0 Apiurek 40zl = 140zl
(05.0 Koelka10zl =150zl
(05.0 Havanka 15zl =165zl

poczekam na to co pisałyście i pojdzie do kikou :)

Posted

Jaka piękna psia mordeczka. Taki śliczne oczęta, a niewidome, jaka szkoda. A jest jakaś szansa na cofnięcie zmian choćby w jednym oku?
Dopłaciłam i grosz od siebie, zapomniałam tylko wpisać nicka.
A Fabio teraz jest już w DT?

Posted

RenWroc napisał(a):
Jaka piękna psia mordeczka. Taki śliczne oczęta, a niewidome, jaka szkoda. A jest jakaś szansa na cofnięcie zmian choćby w jednym oku?
Dopłaciłam i grosz od siebie, zapomniałam tylko wpisać nicka.
A Fabio teraz jest już w DT?

tak Fabiuś jest u mnie na dt... Wiesz, nie byłam z nim u psiego okulisty, wet ogólny, "pierwszego kontaktu" mówił, że nie ma szans na cokolwiek...tymbardziej że Fabiuś jest strasznie stareńki, taki prawie duszek i ma chore nereczki wiec każdy zabieg jest już mocno ryzykowny. Już wielkim ryzykiem byl zabieg jaki miał wiosną w pyszczku i jajeczkach...ale ten był konieczny bo inaczej Fabiuś i tak by umarł z głodu( miał krwawiące rany w pyszczku, przetoki, że palec można było włożyć) o kolejnych nie ma mowy...:shake:

Posted

dzis doszło jeszcze :
(10.08 ) Mag602 20zl ( + 80zł ) razem 100zł
(10.0 Maria23 10zl
(10.0 ela40 40zl
(10.0 Renata Ś. 35zl =270zl -250zl DT sierpien =20zl

Mag602 zapisalam te 20zl na ten miesiąc, a 80zł na dole do łatania dziur finansowych, bo to chyba pierwszy raz od dłuższego czas jak nie trzeba dokładać :) DZIĘKUJEMY :loveu::loveu::loveu::loveu:

• 2 weeks later...
Posted

no wiadomo można.... tylko ciężko o takim dziaduszeńku ciągle coś nowego pisać..... Fabiuś dużo śpi, ma szalony apetyt.... to tak cieszy..jak sobieprzypominam jak na początku z tymi dziurami w dziąsłach niemal nic nie jadł, nawet cieżko mu było z papkami, a tera zpożera renala, a nawet surowe mięsko, którego ciuteczke mu też czasem daje niech ma chłopak coś z życia.... je tak dziarsko że kierując sie nosiem umie znaleźć jeszcze jakiegoś kompana, który nie skończył posiłku i usiłuje mu wyżerać z miseczki... przeważnie kiedy Fabiuś budzi sie, zaczyna sie wiercić, biegne i szybko wynosze go na podwórko...bo inaczej sisia tam gdzie stoi... ale jak pochodzi po ogródku to jest na tyle trzeźwy, że podrepcze troche i znajduje drogę do domku... a jak bardzo pada to go nie wynoszę tylko pozwalam mu sikać i wycieram w kółko siki.... i tak codziennie.
Zdrówko, odpukać trzyma sie, nawet ustąpiły te objawy jaskry w lewym oczku.... tylko prawe oczko ciągle nie takie jak powinno być

Posted

[quote name='holly101']Cześć Reniu :)

Dawno Cię nie widziałam :D

Wiem, że offtop dokumentny ale nie wiesz co tam u Ketuni? Bazarkowa cisza taka...
Cześć Kochana. :loveu:
:diabloti:A czy Ty mnie w ogóle widziałaś?:eviltong::megagrin::megagrin::megagrin::megagrin:
No Ketunia zalatana, zabiegana..ostatnio rzadko bywała na Dogo, na dniach ma wystawić nowy bazarek. Dam Ci cynk jakby co..;)

Posted

Oj tam, oj tam - wirtualnie oczywiście - chociaż na realne spotkanko też bym miała chrapkę :)

Czekam niecierpliwie na cynk - ja ostatnio głównie leżę - i tak już będzie do "rozpakowania" na początku listopada...

Posted

holly101 napisał(a):
Oj tam, oj tam - wirtualnie oczywiście - chociaż na realne spotkanko też bym miała chrapkę :)

Czekam niecierpliwie na cynk - ja ostatnio głównie leżę - i tak już będzie do "rozpakowania" na początku listopada...

Muszę się wybrać na wycieczkę do Karpacza w takim razie..:D:D:D
Leżysz? To niedobrze, ale jak trzeba.. co zrobić. Tylko nie przytyj za dużo, pamiętaj - fatałaszki Ketuni tylko dla mikro ludzi. :D Ja w ciąży przytyłam 28 kg..:errrr::ekmm: No ale to dawno było. :)

Posted

holly101 napisał(a):
Już za późno na takie rady - jestem wieeelka i zbliżam się do Twojego wyniku ;)

Oż cholibcia, przystepuj, bo to jeszcze 2 miesiące..:-o Wklepuj mikstury, kremy na rozstępy.. tylko nie mów, że też za późno..
Ale my tu sobie dysputy uskuteczniamy..

Posted

no ladnie, to moze bazarek dla przyszlych mam zrobic... tyle tutaj ciezarowek na dogo... Gosia tez.. :evil_lol::evil_lol::evil_lol:
i biedne pieski sie dodatkowo stresuja, bo martwia sie, ze ciocie tak puchna... :lol::lol::lol:
ale nie martwcie sie dziewczyny- jak bobasy sie pojawia, to kg spadna, a przybedzie dogomaniakow :multi::multi::multi: