Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

dziękuję Wojutuś :) Ja zawsze staram się umieszczać w 1 poście wszystko, a na razie od czasu przeprowadzki czas mi się skurczyl i to bardzo dlatego na dogo jest na razie z doskoku - zajrzę dziś na konto czy mam co aktualizować :)
[FONT=Arial]nr konta
ING : [/FONT]
04 1050 1575 1000 0090 6906 2785 Małgorzata Kowal-Luber
50-234 Wrocław
w tytule wpłat proszę napisać nick z dogo i imię pieska Fabio
WSZYSTKIM DZIĘKUJEMY

• Replies 545
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Poker napisał(a):
już się poprawiłam , stara głowa coraz gorzej pracuje.Wpłaciłam dyszkę.

Pięknie dziekujemy - e ..tam.. czasem to przemęczenie:)

A Małgosia w 1 poście dała nam już full namiary ;)
I też dziekujemy:)

Posted

z oczkami Fabiusia jest gorzej niż sie zapowiadało, chyba ma jaskre, byliśmy dzisiaj znowu u weta,
dostał jeszcze antybiotyk ogólny i jakiś lek jeszcze na te oczka... kiepsko to wygląda

Posted

kikou napisał(a):
z oczkami Fabiusia jest gorzej niż sie zapowiadało, chyba ma jaskre, byliśmy dzisiaj znowu u weta,
dostał jeszcze antybiotyk ogólny i jakiś lek jeszcze na te oczka... kiepsko to wygląda

w Obornikach mamy maleńkiego Krecika - był zupełnie ślepy, ale po jakichś lekach i witaminach.... widzi!
może Stefan (Krecikowy doktor) coś poradzi i dla Fabiusia...
to wspaniały człowiek i naprawdę bardzo dobry lekarz!

Posted

Fabiunio ma sie nieciekawie....

od tych oczek po prostu ruszyła lawina...
dziadziunioo ma objawy takie nieciekawe, neurologiczne, jest pobudzony, chaotycznie sie porusza, taki przyspieszony, za chwile znowu opada z sił, łapki traca czucie, tak sie podwijają, słabiutko drepcze.. ostatnie dwa dni nie chce jeść, ma sie ogólni gorzej...

zrobiłyśmy mu z Panią wet badania w kierunku nerek bo miał je w marcu uszkodzone, a te jego objawy wyglądają na przytrucie mocznikiem...
paradoksalnie wyniki są ciut lepsze niż te pierwsze ale istnieje prawdopodobieństwo, że może z powodu długotrwałego podtruwania organizmu jest jednak zatruty mocznikiem mimo że wuniki są minimalnie lepsze niż dwa miesiące temu..

na te oczka dostał niestety antybiotyk, który mógł to pogorszenie nerkowe zkatalizować...

koniec końców dziadzio dostaje kroplówki żeby sie płukał, jeśli źle sie czuje od nerek to mu ulży, jeśli to co innego zwiększona ilośc płynów mu nie zaszkodzi....

istnieje też druga ewentualność, że dziadzio ma coś w główce co wywołuje te neurologicze objawy..

ostatnio nie miałam czasu na fotki...ale Fabiunio raczej nie nadaje sie jż do adopcji...
a teraz jak mu sie tak pogorszyło to już w ogóle...
jutro znowu kroplówka....
co by to nie było rokowania są marne :(

Posted

ale kuracja chyba ciut troche coś dała...
bo wczoraj dziadzi zgłodniał i wieczorkiem ładnie zjadł... i nie zwymiotował,
dzisiaj znowu nie ma apetytu.. może później, zaraz znowu jedziemy na kroplówke

Posted

Korenia napisał(a):
Trzymamy kciuki za Dziadzia!

chyba to jednak od nereczek, bo po trzech płukaniach dziadzio jest trzeźwiejszy, ma apetyt i nie wymiotuje.. oczka ciągle wyglądają nieciekawie... ale używamy teraz tylko maści, bo mam wrażenie że to właśnie leki na obniżenie ciśnienia w oczku i antybiotyk tak źle wpłynęł na stan ogólny Fabiuśka...
jak wreszcie kiedyś doczekamy słoneczka porobie jakieś nowe zdięcia...

Posted

[quote name='Korenia']Kikou chesz paski do accu-checka czy jak sie to tam pisze:P?

kurcze ostatnie długie miesiące udaje sie, odpukać, tak równo trzymać Rudziuszke (znaczy cukier na równym odpowiednim poziomie) że bardzo mało używałyśmy glkometru wiec mam jeszcze sporo pasków z tych co mi w zeszłym roku załatwiłaś, to może lepiej komuś innemu przekazać zwłaszcza komuś kto ma piesia na początku cukrzycy jak sie ustawia dawki bo wtedy strasznie często się mierzy...