yuki Posted March 11, 2010 Posted March 11, 2010 Agucha, a czas to się tak sam wydłuża dla opiekunów tymczasowych , pieniądze na drzewach rosną na utrzymanie siebie , rodziny... Quote
monika083 Posted March 11, 2010 Posted March 11, 2010 Agucha napisał(a):250zł miesięcznie za DT? To pieniądze przeznaczone na co? Pieska trzeba leczyć? Przepraszam, że tak piszę, ale nie rozumiem takiej instytucji jak "płatny DT"... Na karmę czy ewentualne leczenie to wiadomo, ale za opiekę i serce? Widze po ilosci Twoich postow ,ze juz troszke na dogo jestes i bardzo dziwi mnie Twoja wypowiedz. Wiesz kikou nie ma tylko u siebie w tej chwili tego psiaka ,ale kilka innych ,poswieca im czas i swoje sily ,musi z czegos utrzymac psy ,siebie ,oplacic dom.Przeciez to jej czas ,moglaby w zamian tego pojsc do normalnej pracy ale ona woli pomagac psom na zasadzie platnego dt i chwala jej za to. Quote
xmartix Posted March 11, 2010 Author Posted March 11, 2010 Yuki dobre dobre :D:D Agucha na pewno rozumie już :) a Kikou i tak bierze więcej piesków niż miała brać i wiele jest na niepłatnym dt ... :) Quote
Agucha Posted March 11, 2010 Posted March 11, 2010 Nie chcę się wdawać tu w sprawy formalne odnośnie hotelików a pDT... to bez sensu. Wiem, że ja pieniędzy za opiekę bym nie wzięła... Sama w tej chwili nie pracuję, jeżeli biorę tymczasy to proszę ewentualnie o pieniądze albo na leczenie/opłaty wet albo na karmę. Czas, który poświęcam psom nie wynika z mojej sytuacji materialnej tylko z serca i dobrych chęci. Pracę ciężko jest znaleźć, zwłaszcza kiedy ma się małe dzieci... i co w takiej sytuacji powinnam zrobić - również ogłosić się płatnym DT? Cóż, jakoś nie potrafię... Eh, ale nie mnie tu oceniać i rozliczać nikogo... Ps. Wpłacę jednorazowo jakiś grosik na leczenie Dziadziusia... Dane do przelewu gdzie znajdę? Quote
Agucha Posted March 11, 2010 Posted March 11, 2010 xmartix napisał(a):Yuki dobre dobre :D:D Agucha na pewno rozumie już :) Niestety, nie do końca i chyba nie chce zrozumieć... Quote
monika083 Posted March 11, 2010 Posted March 11, 2010 [quote name='Agucha']Nie chcę się wdawać tu w sprawy formalne odnośnie hotelików a pDT... to bez sensu. Wiem, że ja pieniędzy za opiekę bym nie wzięła... Sama w tej chwili nie pracuję, jeżeli biorę tymczasy to proszę ewentualnie o pieniądze albo na leczenie/opłaty wet albo na karmę. Czas, który poświęcam psom nie wynika z mojej sytuacji materialnej tylko z serca i dobrych chęci. takie DT tymczasowe to na wage zlota ..a masz moze wolne miejsce?? Quote
RenW Posted March 11, 2010 Posted March 11, 2010 [quote name='Agucha']Nie chcę się wdawać tu w sprawy formalne odnośnie hotelików a pDT... to bez sensu. Wiem, że ja pieniędzy za opiekę bym nie wzięła... Sama w tej chwili nie pracuję, jeżeli biorę tymczasy to proszę ewentualnie o pieniądze albo na leczenie/opłaty wet albo na karmę. Czas, który poświęcam psom nie wynika z mojej sytuacji materialnej tylko z serca i dobrych chęci. Pracę ciężko jest znaleźć, zwłaszcza kiedy ma się małe dzieci... i co w takiej sytuacji powinnam zrobić - również ogłosić się płatnym DT? Cóż, jakoś nie potrafię... Eh, ale nie mnie tu oceniać i rozliczać nikogo... Ps. Wpłacę jednorazowo jakiś grosik na leczenie Dziadziusia... Dane do przelewu gdzie znajdę? Bardzo spodobała mi się ta wypowiedź. Quote
yuki Posted March 11, 2010 Posted March 11, 2010 Agucha to pięknie , że stać Cię na utrzymanie wielu psów za darmo , super, i że masz czas na pracę, dzieci i w ogóle, pogratulować. Chwała Ci za to , ale pamiętaj , że są różne sytuacje w życiu, różni ludzie, różne prace, rózne zarobki, różne dzieci, różne warunki bytu, różne rózne różne. Więc nie mierz ludzi swoją miarą , bo to niedorzeczne, bardzo nieuprzejmy był ten komentarz z Twojej strony. To lekarze też powinni ludzi za darmo leczyć itd, naucziciele za darmo uczyć.... Och niedobra ta nasza Kikou niedobra. Przepraszam , że tak piszę ale takie wypowiedzi kierowane do takich osób jak Kikou to jak dla mnie za dużo... Quote
Agucha Posted March 11, 2010 Posted March 11, 2010 Wpłaciłam na skarpetkę Dziadziusia 10zł. Z racji mojej sytuacji materialnej, opłaceniu deklaracji i bazarków - więcej nie jestem w stanie... Yuki, udam że nie doczytałam do końca Twojej wypowiedzi... podobnie z resztą chyba do Ciebie - nie doszukałaś się ukrytego sensu w tym co napisałam. Nie doszukuj się proszę w tym co pisałam, żąńć zarzutów ani oskarżeń w kierunku kikou, bo takowych nie było! Póki co to z Waszej strony natknęłam się na zbyt pretensjonalny ton... Quote
yuki Posted March 11, 2010 Posted March 11, 2010 To dlaczego napisałaś post dotyczącego płatnego Dt u Kikou? co chciałaś tym osiągnąć, pokazać , ze Ty dajesz Dt za darmo ? Jesteś już troszkę na dogo i pierwszy raz się spotykasz z płatnym Dt ? Każdy pomaga jak potrafi. Ty dajesz za darmo , bo widocznie Cie na to stać , inni nie, bo ich nie stać, ale jedni i drudzy robią to z miłości do zwierząt. Proste. Dziekujemy za wpłatę. Quote
Agucha Posted March 11, 2010 Posted March 11, 2010 Przede wszystkim - pisząc post z zapytaniem o płatny tymczas - NIE WIEDZIAŁAM, że pies jest/będzie u Kikou! Nikogo nie zamierzałam obrazić czy rozliczyć a już na pewno nie szukałam poklasku ani okazji do pochwalenia się moją wizją na domy tymczasowe - jest jaka jest i otwarcie się określiłam. Dlaczego sądzisz, że miałam jakiś cel w tym? Znam wiele dogomaniaków, którzy tymczasują psy i mają takie same poglądy jak ja... dlatego zupełnie nie rozumiem takiego zaskoczenia... Broń Boże, nie twierdzę, że Kikou robi coś źle! Mam szacunek dla ludzi którzy pomagają psom, ale jednakowoż mam też i pewne zasady. Yuki, dlaczego doszukujesz się w moich wypowiedziach czegoś czego nie ma i nachalnie usiłujesz wmówić że próbuję kogoś obrazić? yuki napisał(a): Ty dajesz za darmo , bo widocznie Cie na to stać , inni nie, bo ich nie stać, ale jedni i drudzy robią to z miłości do zwierząt. Proste. Dziekujemy za wpłatę. Nie uważnie czytasz to co napisałam... skąd pomysł, że ja oferuję DT bo mnie na to stać? Sytuacja jest odwrotna, tak jak już pisałam wcześniej... Quote
monika083 Posted March 11, 2010 Posted March 11, 2010 Kikou trzeba wspierac w tym co robi ,a nie rozmyslac czy bierze za duzo ,czy za malo ,czy w ogole powinna... Podziwiam ja za to co robi dla tych schorowanych Dziadkow ,ktore moga u niej godnie dozyc ostatnich dni . Co innego jest wziasc mlodego ,ladnego psa na dt ,o ktorego bija sie wrecz domy a co innego przygarnac starego psa ,ktory w schronisku mial juz wyznaczona date eutanazji... Ja szczerze mowiac za zadna kase Swiata nie podjelabym sie takiego wyzwania...psychicznie bym sie zalamala. Bardzo szanuje Kikou za to co robi. Quote
yuki Posted March 11, 2010 Posted March 11, 2010 [quote name='Agucha']Nie chcę się wdawać tu w sprawy formalne odnośnie hotelików a pDT... to bez sensu. Wiem, że ja pieniędzy za opiekę bym nie wzięła... Sama w tej chwili nie pracuję, jeżeli biorę tymczasy to proszę ewentualnie o pieniądze albo na leczenie/opłaty wet albo na karmę. Czas, który poświęcam psom nie wynika z mojej sytuacji materialnej tylko z serca i dobrych chęci. Pracę ciężko jest znaleźć, zwłaszcza kiedy ma się małe dzieci... i co w takiej sytuacji powinnam zrobić - również ogłosić się płatnym DT? Cóż, jakoś nie potrafię... Eh, ale nie mnie tu oceniać i rozliczać nikogo... Ps. Wpłacę jednorazowo jakiś grosik na leczenie Dziadziusia... Dane do przelewu gdzie znajdę? 1. Co bez sensu, że Kikou zabiera stare , brzydkie psy,sikające pod siebie. 2. A Kikou to tak dla fanu zbiera psy za pieniądze. Nie z serca i dobrych chęci. 3. No Kikou potrafi i nikt jej nie ma tego za złe. Nikt niczego od Ciebie nie wymaga, chcesz być bezpłatnym Dt bądź, ale nie dawaj do zroumienia ze bycie płatnym DT jest niefajne, bo to grubo n ie w porządku. 4. No oceniłaś tak mi się zdaje , pisząc ,że to bez sensu. Nie naskauję na Ciebie tylko nie rozumiem , po co był ten post.... Quote
Agucha Posted March 11, 2010 Posted March 11, 2010 [quote name='yuki']1. Co bez sensu, że Kikou zabiera stare , brzydkie psy,sikające pod siebie. [quote name='yuki']4. No oceniłaś tak mi się zdaje , pisząc ,że to bez sensu. Bez sensu jest porównywać hotele z płatnymi domami tymczasowymi, bo to dwie różne instytucje choć o podobnym zakresie działań. A moje zdanie do którego się odnosisz bylo w odpowiedzi na post GoskaGoska... [quote name='GoskaGoska']Agucha a funkcje hotelików rozumiesz? To tak samo tylko , ze lepiej, bo w domu a nie w kojcu. [quote name='yuki'] 2. A Kikou to tak dla fanu zbiera psy za pieniądze. Nie z serca i dobrych chęci. Ty to powiedziałaś, ja do nikogo personalnie się nie odniosłam. Skończmy już tę dyskusję, bo zaczyna schodzić na grząski grunt... Prosze o potwierdzenie mojej wplaty jak dojdzie. Będzie to dla mnie znakiem, że nie pokićkałam nic z nr konta :) Quote
xmartix Posted March 11, 2010 Author Posted March 11, 2010 Agucha nie pretensjonalny ton ale wyraziła Yuki niezrozumienie :) Yuki jest przyjacielską osobą :) tak, tak, skończcie :) Quote
Agucha Posted March 11, 2010 Posted March 11, 2010 martix, ależ ja nie mam żadnych wątpliwości i nie szukam zwady ;) ----------------------------------------------------------- Edit: nie matrix a martix :lol: Quote
yuki Posted March 11, 2010 Posted March 11, 2010 Dobra kończymy dyskusję, bo i tak nic z niej nie wynika :) ja uważam , że się personalnie odniosłaś, bo chyba w powietrze tego nie pisałaś na tym wątku ;), Ty tak nie uważasz, cenię Cię za to robisz , jak każdego z resztą, kto daje tymczas . Agucha tak czy tak dziękujemy za wpłatę na dziadeczka . Quote
xmartix Posted March 11, 2010 Author Posted March 11, 2010 tak Agucha wiem, ja nie piszę nic w negatywnym sensie :) Quote
Agucha Posted March 11, 2010 Posted March 11, 2010 yuki napisał(a):Dobra kończymy dyskusję, bo i tak nic z niej nie wynika :) ja uważam , że się personalnie odniosłaś, bo chyba w powietrze tego nie pisałaś na tym wątku ;), Ty tak nie uważasz, cenię Cię za to robisz , jak każdego z resztą, kto daje tymczas . Agucha tak czy tak dziękujemy za wpłatę na dziadeczka . yuki, słuchaj uważnie bo powtarzać nie będę :P Odniosłam się tylko i wyłącznie do płatnych domów tymczasowych a nie do poszczególnych osób ;) Nie znam kikou i nie mam prawa oceniać jej osoby ani wdrażać się w jej życie :) No! Teraz to już na prawdę skończyłam:eviltong: Quote
mamamuminka Posted March 11, 2010 Posted March 11, 2010 Ja napiszę krótko. Jestem pełna podziwu dla Kikou i mam dla Niej wielki szacunek za to co robi dla tych biednych staruszków. Gdyby mi sytuacja finansowa pozwalała,to zadeklarowałabym więcej,bo to co robi Kikou dla psiaków jest bezcenne. Quote
amensalizm Posted March 11, 2010 Posted March 11, 2010 Agucha wielkie dzięki za wpłatę! ;) Co do Kikou i płatnych dt. Na początku tez mnie to raziło i będzie razić jeśli w domu znajduje się jeden pies na dt, czy dwa. Jest dla mnie rzeczą nienormalną jak niektóre psy sa na dt 400 zł + żarcie. Też jest dla mnie dziwne, że ktoś traktuje "hotelowanie" psów zarobkowo, ale tak czy inaczej zazwyczaj nie mamy wyjścia. A Kikou jest wyjątkowa! Ona nawet połowy psów nie ma na płatnym dt! Na prawdę ma do tego serce. I ratuje psiaki, nawet jak nikt jej o to nie prosi. Ja uważam, że absolutnie powinniśmy ja wspierać. Quote
GoskaGoska Posted March 11, 2010 Posted March 11, 2010 dziewczyny naprawdę bym nie chciała aby wątek zrobi się dyskusją o pDT. Najlepiej jakby ludzie chcieli adoptować takie psy, jeśli nie chcą i cos trzeba robić i gdzieś je dawać - każda, która szuka miejsca dla psa wie jak ciężko jest o miejsce dla psa - i to miejsce płatne , i zeby było domowe a nie w kojcu. A już starszaków wiele osób unika jak ognia. Nikt instytucji hoteli nie krytykuje, a takie domy płatne są lepsze niż hotel i do tego tańsze , i naprawdę nie wartościujcie tego, kto co robi - Ula i nie chodzi tu tylko o kikou, bo np sąsiadka kikou - kobieta wzięła Agatka - nie miała innego psa , ale to nie znaczy, że to było coś rażącego i kłującego w oczy, bo pokochała go mimo jego choroby i starość , a że do renty doszło jej 200zł- myślisz , ze jakis hotel by psa przyjął za 200zł, gotował specjalną dietę, masował łapki, nosił jak nogi nie dawały rady - NIE! Po prostu skończymy ten temat- jeśli ktoś chce kasę za psa proszę pisać , bo dużo osób na dogo szuka pDT . Nikt przecież nikogo nie zmusza, zeby psy do niego dwać. Agucha dajesz DT super, ale też nie wartościuj co robią inni, bo każdy ma ograniczone możliwości i robi tyle ile może, a reakcji dziewczyn się nie dziw, bo my kikou znamy i wiem co robi i jakie psy ma u siebie. np ma bezpłatnie takiego psa- ile osób by go przyjęło za darmo, bo nawet za kasę pewnie niewiele daję zdjęcia , zebyś się nie dziwiła czemu tak wszyscy stają murem za nią; Ale proszę nie wartościować tego co robią inni, bo płatne domy tymczasowe robię kupę dobrej roboty i ratują życie nie jednego psa, a gdyby nie one, to psy by zdychały w schroniskach. Quote
holly101 Posted March 11, 2010 Posted March 11, 2010 Kochane, jutro postaram się zrobić bazarek dla Fabia - Dziadzio po prostu musi żyć! Quote
Marta666 Posted March 11, 2010 Posted March 11, 2010 Dostałam niedawno Pw...... Jak na razie do czerwca mogę zadeklarować 10zł. Nie wiem jak będzie później więc nie chcę obiecywać. Za marzec zapłacę w przyszłym tygodniu :) Czy mogę ustawić zlecenie stałe na 10 każdego miesiąca?czy lepiej inna data? Quote
amensalizm Posted March 11, 2010 Posted March 11, 2010 Tadadam! MAMY KOMPLET DEKLARACJI! wszystkim bardzo dziękujemy! ;) Quote
Recommended Posts