olenka_f Posted March 5, 2010 Posted March 5, 2010 Czaka została przyprowadzona do schroniska w grudniu zeszłego roku. W styczniu zauważyłam guza przy ogonie, wet obejrzał i stwierdził że nie ma co ruszać. Kilka dni temu zobaczyłam że guz jest większy, pojechałam z nią do innego weta. Czakę czekają dwie operacje choć jest szansa że da radę zrobić jedną. Okazało się że prócz tego guza przy ogonie ma jeszcze na listwie mlecznej dwa i jeden przy szyi. W poniedziałek będzie robiona biopsja. Parametry wątrobowe są tak wysokie że jak stwierdziła doktor w skali jej maszyny do badania krwi się nie mieszczą. Ma liczne guzki na całym ciele ale to jest wynik strasznego łojotoku. Dziś miała robioną kąpiel i za kilka dni znów bedzie trzeba powtórzyć bo z Czaki "leje" się łój . Czaka ma może z 8 lat, to grzeczna fajna sunia. Czaka w chwili obecnej dostaje antybiotyki i lada chwila będzie operowana. Quote
olenka_f Posted March 6, 2010 Author Posted March 6, 2010 hej Dorotko , fajnie że zajrzałaś do Czaki. Mam nadzieję że z Czaką będzie lepiej niż z Księciem, to wszystko to jakiś koszmar Quote
olenka_f Posted March 6, 2010 Author Posted March 6, 2010 hej Dorotko , fajnie że zajrzałaś do Czaki. Mam nadzieję że z Czaką będzie lepiej niż z Księciem, to wszystko to jakiś koszmar Quote
Dorothy Posted March 6, 2010 Posted March 6, 2010 no dobrze chociaz ze zostala zakwalifikowana do jakiejs pomocy... a te proby watrobowe, ciekawe czemu takie zle, czy to nie ma wplywu na decyzje o operacji? poza tym dobrze byloby wyslac material z guzów na histopatologie, niech powiedza co to jest, czy to zlosliwe nie jest przypadkiem... Quote
olenka_f Posted March 6, 2010 Author Posted March 6, 2010 w poniedziałek bedzie robione, jest jeszcze maleńkie g.. na kręgosłupie ranka sącząca się ochydna i tego boimy sie bardzo Quote
olenka_f Posted March 6, 2010 Author Posted March 6, 2010 on umiera , jest jej kolegą , mam nadzieję że to nie czarna seria http://www.dogomania.pl/threads/179019-Czarny-KsiAE-A-AE Quote
Dorothy Posted March 6, 2010 Posted March 6, 2010 nie kracz, nie moze tak byc... babcia musi sie trzymac... Quote
olenka_f Posted March 8, 2010 Author Posted March 8, 2010 Czaka miała dziś robioną biopsję, wycinki będą wysłane do Niemiec więc kilka dni potrwa nim poznam wyniki. Jest cały czas na antybiotyku Quote
Recommended Posts