Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Znaleźliśmy ok. 5 - miesięcznego szczeniaka, husky lub alaskan malamute.
Piesek.
(aktualizacja z 08.03.2010)
Znaleźliśmy jego aukcje na Allegro.
Ktoś chciał się go pozbyć.
(08.03.10 - wieczór)
Byli właściciele oddali nam psa gratis. Wyjaśnienie na stronie 5.

• Replies 55
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzięki za podniesienie :)

Niestety obawiam się, że piesek został wyrzucony. Nikt go nie szuka.
Przybiegł pod nasz dom za samochodem męża, biegł za nim spory kawałek, a wcześniej niemal wpadł mu pod koła.
Być może ktoś wyrzucił go z samochodu..

Osoby, które mogłyby mu zapewnić dom są bardzo mile widziane.
My mamy już trzy psy (w tym jedną przybłąkaną sunię), dwa koty...
Duże psy ( owczarek i dobermann) kiepsko na niego reagują, choć na razie w miarę spokojnie, bo nie zrobią krzywdy szczeniakowi, ale kto wie co się może wydarzyć wkrótce.
Zupełnie nie mamy warunków dla czwartego psa i jeśli nikt go nie odbierze, będziemy zmuszeni odwieźć szczeniaczka do schroniska.

Posted

To, że biegł za autem, może oznaczać, że go ktoś z samochodu wyrzucił, lub ktos w ten sposób go męczył. Pies jest piękny,a znając haskowate mógł pobiec przed siebie i nie ma to nic wspólnego z włascicielem.
Zobacz też www. zaginionepsy.pl

Posted

Daliśmy anons na zaginionepsy.pl od razu - kilka minut po przygarnięciu i nakarmieniu szczeniaczka.
Rozwiesiliśmy też ogłoszenia.
Niestety nikt go nie szuka, w okolicznych miejscowościach nikt nic nie wie.
Dziękuję za zainteresowanie - pozdrawiam.

Posted

Chipa ma obowiązek sprawdzić każdy weterynarz. To wielka szkoda, że nie mozecie go zostawić. To nie jest typ rasy, która lezie za każdym. Cos w Was jest. A tak między Bogiem a prawdą ma tak bandyckie spojrzenie, że poezja :D

Rozpuściłam wici. Trzymajcie się

Posted

Nie polecam, nie znam i nie karmię karmą White Wolf.

Ale nie każdy wet ma czytnik.
A w pachwinie pod sierścią sprawdzaliście? czasami tam jest tatuaż, nie każdy wie.

Posted

wrzuć też na gumtree w znalezionych, chciałabym wierzyć, że jednak komuś uciekł... albo niestety komuś znudziła się piękna mała puchata kuleczka...

Posted

Dziękuję Wam za pomoc.
Jestem zachwycona Waszą bezinteresowną życzliwością.
Ogłoszenie poszło na Gumtree i na forum "Husky w potrzebie".
Od wczoraj wisi też w okolicznych sklepach.
Na razie brak jakiegokolwiek odzewu.
Pozdrawiam.

Posted

Tu jeszcze zdjęcie mordki:

A tu zdjęcie z dnia, kiedy trafił do nas :)
Nazwaliśmy go "Zmorkiem" z powodu miny na tej fotce :)
W rzeczywistości wygląda piękniej.

Na moim "macierzystym" forum też zastanawialiśmy się, czy to husky czy malamut. Padło na malamuta, choć nikt z nas się nie zna :)

Piesek jest świetny, dobrze socjalizuje się w stadzie, zna swoje miejsce.
Sygnalizuje, gdy chce wyjść za potrzebą. W ogóle nie lubi za długo siedzieć w domu (wpada się tylko poprzytulać), ale nie ma żadnych tendencji do uciekania i zbliżania się do furtki.
Gdy wracamy do domu samochodem czeka i radośnie biega wzdłóż płotu.
Łazi za nami (zwłaszcza za mężem) przy nodze i oczywiście jego najulubieńszym miejscem w domu jest kuchnia.

Nie mamy dotąd żadnego odzewu od ewentualnego właściciela. Nawet nasi znajomi widzieli już ogłoszenia, a właściciel jakoś nie.

Posted

Co ja z Karmą?!

Bo mi sie losowo pojawia jakaś cholerna reklama White Wolf w postach- innym zresztą też.
Jest o to awantura na administracji, ale modzi twierdza, że nie mogą jej usunąć.
To jak nie mogą, to ja piszę, że ja tej karmy nie polecam- skoro karma nie pytała, czy może sobie mną gębę wycierać.

Posted

nie znajdą się właściciele to ich strata:) piesek piękny, a nowy potencjalny domek może by coś więcej o sobie powiedział na forum;)????

No tak, ta reklama jest lekko upierdliwa;)

Posted

Dobrze byłoby dowiedzieć się czegoś więcej od potencjalnej, nowej właścicielki :)
Jednak wierzę w jej dobre intencje i że jeszcze coś napisze - mój nr telefonu jest podany w pierwszym poście.
Człowiek o nieuczciwych zamiarach mógłby od razu zadzwonić bezpośrednio do nas.

Skierowano mnie tu z mojego forum pisząc, ze obecne tu osoby nie pozwolą na adopcje psa przez osobę o złych zamiarach, albo przez osobę niesprawdzoną.
Każdy, potencjalny zainteresowany musi być przygotowany na inwigilację :) Dla dobra cudnego szczeniaczka :)

Posted

dla mnie jest to malamut :) patrząc na ostatnie zdjęcia z mniejszej wysokości raczej na takiego psa wygląda :)
a co do domku to musi go sprawdzić ktoś kto zna się na rasie :) na malamutach dora zrobiła wątek szczeniorkowi i to jedyne najlepsze forum w sprawdzaniu dt dla malamutów :)
przydałoby się imię dla malucha :)

Posted

Witam,
przepraszam ,że dopiero dzisiaj ale wczoraj miałam problemy by znów wejść na forum,zresztą dzisiaj również usiłuję kolejny raz wysłać wiadomość i mam nadzieję,że teraz się uda.....
Na tym forum jestem nowym,raczkującym użytkownikiem i może stąd te problemy a może to mój net....
O piesku przeczytałam na innym forum,chyba na tym na którym poradzono ogłoszenie na dogomanii:)
Nie dzwoniłam bo wierzę,że nikt pieska nie wyrzucił i ktoś go szuka.......jesli nie to jak pisałam zapewnię mu domek i kochających ludzi na długie lata:)
Dawno miała dwa owczarki(no,jakby owczarki bo bez rodowodu:)-piesek i suka,Laki odszedł ze starości,Dora niestety na raka wkrótce po nim......Dopiero od roku myślę o kolejnym piesku...A ten chwyta za serce,spojrzenie,mina,no cudny jest:) i jak dla mnie to nie Zmorek,spojrzenie ma zbójnickie,więc niemal Janosik:)))))))))
Na wszelakie pytania chętnie odpowiem-może uda mi się zalogować bezproblemowo kolejnym razem:)
i zastanawiam się czy te wszystkie wiadomości,które wysłałam pojawią się w temacie.....jeśli tak to przepraszam za nawał wieści.
Pozdrawiam
Ewa