magda z. Posted April 7, 2010 Posted April 7, 2010 ogłoszenia od fur juz też poszły w eter, ale niestety nie ma jesczze odzewu Quote
Vasco Posted April 7, 2010 Posted April 7, 2010 musi się w końcu coś ruszyć z adopcjami, ehhh...... Quote
magda z. Posted April 7, 2010 Posted April 7, 2010 [quote name='furciaczek']W jakim wieku jest Slimaczek?[/QUOTE] w karcie ma 4 lata Quote
lolka Posted April 7, 2010 Author Posted April 7, 2010 [quote name='Vasco']musi się w końcu coś ruszyć z adopcjami, ehhh......[/QUOTE] u nas wręcz odwrotny trend....zero adopcji, pierdyliard nowych sierot :( jutro zadzwonię do Marka i poproszę aby mi wypunktował najistotniejsze cechy Ramzesa .....i z ogłoszeniami porządnie czas ruszyć, niech chłopak znajdzie jakiś fajny domek... Quote
kasia310 Posted April 7, 2010 Posted April 7, 2010 [quote name='anett']Jak cudownie widzieć uśmiechniętego Ramzesa:lol::lol: A były może jakieś telefony o Ślimaczka? Furciaczku czy te ogłoszenia Ślimaka są już aktywne? W czwartek Ślimak znowu będzie w ofercie jeleniogórskiej. Aha, wiadomo może jak Ślimak reaguje na koty? z innymi psiakami się dogaduje?[/QUOTE] Na kotki trzeba jeszcze Ślimaka sprawdzić, ale chyba nie jest agresywny, co do innych psów, to jest raczej spolegliwy i schodzi z drogi, teraz ma w kojcu kolegę 10 letniego onka i ustapił mu miejsce na podeście, a sam kładzie się na ziemi przed samym wejściem do boksu, jest bardzo spokojny i smutny troszkę....:-( Quote
anett Posted April 8, 2010 Posted April 8, 2010 A Ślimak jest jeszcze w szpitaliku czy w normalnym kojcu? Kasiu udało Ci się zrobić jakieś nowe zdjęcia? i kolejny stary ONek:shake: Quote
furciaczek Posted April 8, 2010 Posted April 8, 2010 Ja mialam zapytanie w sprawie Slimaczka...to tak by dodac nadziei i zmobilizowac do dalszych ogloszen :) Quote
kasia310 Posted April 8, 2010 Posted April 8, 2010 [quote name='anett']A Ślimak jest jeszcze w szpitaliku czy w normalnym kojcu? Kasiu udało Ci się zrobić jakieś nowe zdjęcia? i kolejny stary ONek:shake:[/QUOTE] Ślimaczek jest w normalnym kojcu wewnątrz budynku, niestety do zrobienia zdjęć muszę mieć pomoc, pracownicy mają inną pracę i nie mogę angażować ich do pomocy, w przyszłym tygodniu może uda się by pojechała ze mną Magda, to wtedy zrobimy ładne zdjęcia na spacerku;) Myślę, że Ślimak nadaje się do każdego domu czy mieszkania jest naprawdę mało wymagającym i bardzo spokojnym pieskiem.. Quote
magda z. Posted April 8, 2010 Posted April 8, 2010 [quote name='anett']A Ślimak jest jeszcze w szpitaliku czy w normalnym kojcu? Kasiu udało Ci się zrobić jakieś nowe zdjęcia? i kolejny stary ONek:shake:[/QUOTE] U nas w schornie to Onkowatych na pęczki. Ja mam w planie więcej ich do bazy przenieść naszej, bo dla nich kojec i tak będzie lepszy niż schronisko. Ostatnio nam się udało 11 latka wyadoptować. Quote
papryka Posted April 8, 2010 Posted April 8, 2010 ten psiak jest nie do poznania:)))))))) super widziec usmiechniete pyszczycho:)))))))) Quote
Selenga Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 Marta, kogo mam molestować o fotki Ramzesa w dużej rozdzielczości? Bo mi się już darczyńcy z allegro niecierpliwią, a przecież im cegiełek z Ramzesem-Frankensteinem nie wyślę :) Quote
lolka Posted April 9, 2010 Author Posted April 9, 2010 Selenga napisał(a):Marta, kogo mam molestować o fotki Ramzesa w dużej rozdzielczości? Bo mi się już darczyńcy z allegro niecierpliwią, a przecież im cegiełek z Ramzesem-Frankensteinem nie wyślę :) Selegna no głowe bym dała, że wysylałam Ci fotki chłopaka:roll:, ........ sprawdź prosze, jakby co podeślę w przeciągu chwili Quote
lolka Posted April 9, 2010 Author Posted April 9, 2010 w sprawie Slimaka dzwoniła jedna babeczka z podkarpackiego...bardzo miła, jedyny problem jaki stoi na przeszkodzie to jej jamniczka, wredna psina która startuje do wszystkich psów, z tego tez powodu ma swój własny pokoj i jest tam izolowana od drugiej jej jamniczki, z kolei łagodnej.....no i właśnie nie wiem czy ryzykować czy szukać dalej? Quote
Selenga Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 lolka napisał(a):Selegna no głowe bym dała, że wysylałam Ci fotki chłopaka:roll:, ........ sprawdź prosze, jakby co podeślę w przeciągu chwili niestety nie dostałam :) ostatnie fotki mam z 30.03, chwilę po przyjeździe Ramzesa do hotelu tych roześmianych nie mam Quote
lolka Posted April 9, 2010 Author Posted April 9, 2010 a wracając do Ramzesa to mamy mały problem.......Ramzes nie utrzymuje czystości w swoim pomieszczeniu, mimo długich i częstych spacerów, sika i koopa u siebie......Marek mówi, że to może być już nieodwracalne, mógł być wcześniej trzymany na krótkim łańcuchu lub w zamknięciu bez spacerów i taki ma już nawyk , nieświadomy, że można inaczej....to zdecydowanie utrudnia szukania mu potencjalnego domu i obawiam się, że jeśli nie uda się tego zmienić to skazuje go na kojec :( z dobrych wiadomości to Ramzesio nie wykazuje agresji do innych psów i jest bardzo łagodny do ludzi, uwielbia przytulanie i głaskanie...... nie jest to jednak pies typowo kanapowy i domowy, on najchętniej swoimi ścieżkami by chodził i człowiek jest dla niego ważny ale nie ma wykształconego poczucia totalnego przywiązania .....myślę, że jego przeszłość nie była różowa,i to psisko nie było obdarzane żadnymi pozytywnymi uczuciami ze strony ludzi ...........z obserwacji Marka wynika, że był to niczego nie uczony podwórkowiec na łańcuchu no i jakiego w takim razie domu mu szukać ????...najgorsze to załatwianie się wokół siebie Quote
lolka Posted April 9, 2010 Author Posted April 9, 2010 Selenga to chwilka i juz je wysyłam :) ...przepraszam, że mi umknęło Quote
amica Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 Nie moge uwierzyć że to ten sam pies, co jeszcze niedawno był w schronie. Nie do poznania!!! Jaki widok!!! Cudo!!! Quote
lolka Posted April 10, 2010 Author Posted April 10, 2010 mam do Was ogromną prośbe, .....czy ktoś zechciałby napisac jakis ładny tekst do ogłoszeń Ramzesa ? .....ja jestem kompletne beztalencie, moje teksty sa kiepskie i nie dzialają na ludzi....bardzo prosze oprócz jego historii w tekście należałoby niestety ując, że Ramzes może sprawiać problemy ze względu na nieutrzymywanie czystości w pomieszczeniu, czyli mieszkaniu/domu i że prawdopodobnie całe swoje dotychczasowe życie spędził na dworze stąd życie w pomieszczeniu może być dla niego jak i przyszłych właścicieli trudne......z bólem serca to pisze ale on ma największe szanse w kojcu, no chyba, że Markowi uda się to zmienić i nauczyć go tej czystości Quote
Recommended Posts