Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dziewczyny,moze nie bedzie tak żle. Rany Ramzesa na pewno sie zaleczą, widziałyśmy u nas w schronie rownie mocno, albo może nawet bardziej pogryziome psy, też bez całych płatow skóry, leczenie to oczywiście miesiące, ale na pewno się uda, nawet w war. schroniskowych.
Najważniejsze,ze teraz Ramzes na pewno nie wróci już do agresywnych kolegów .
Ciekawe, czy uda sie pomoc i uchronić pzred powrotem do tego samego boxu drugiego onkowetego psa.
Trzymam kciuki za oba niunki.

• Replies 746
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zalarmowałam wszystkich moich znajomych i wiem, że kupili sporo cegiełek na aukcji charytatywnej na allegro dla Ramzesa/Czy jest szansa że piesek skorzysta z tych pieniędzy czy sądzicie że razcej nie uda się go wyciągnać ? Czy w takich przypadkach pieniądze przechodza automatycznie na innego pieska? Chciałabym wiedzieć co mówić znajomym jakby mnie pytali co z się dzieje w takich sytuacjach.
Pozdrawiam i cieszę się, że Ramzes mimo całej tej tragedii czuje cie ciut lepiej!

Posted

Ramzesa na pewno nam wydadzą, jednak nie w tej chwili....może za tydzień lub dwa jak wet przeprowadzi dwa kolejne zabiegi ....wtedy juz nie będzie ptzrebna klinika a porządny hotel gdzie mógłby dojśc do siebie i gdzie można by było go całkowicie wyleczyć jak i przygotować do adopcji
na dzień dzisiejszy zostały wyczerpane chyba już wszelkie możliwości jego wyciągnięcia, jednak polegam na słowie kierownika , który obiecal go wydać jak najszybciej.......

Posted

Chciałabym serdecznie podziekować malibo57 oraz TERESIE BORCZ - One wiedzą za co!!!!

Napiszę kto został powiadomiony o sprawie Ramzesa:

1. Prezes Zarządu Głównego TOZ-u W Warszawie
2. Rzecznik Odpowiedzialności Zawodowej Dolnosląskiej Izby Lekarsko-Weterynaryjnej
3. Powiatowy Inspektorat Weterynarii w Zgorzelcu

Dzięki temu, schroniskowy weterynarz zaczął zajmować sie psem w sposób, który umozliwi Ramzesowi powolne dojście do siebie.

Wet. codziennie jest w schronisku i dogląda Ramzesa. Psiak ma na tyle dużo siły, że samodzielnie wstaje i porusza się.
Zdaniem Prezesa Zarządu Głównego TOZ oraz Kierownika schroniska, który jest członkiem Zarządu - Ramzes zostanie oddany wolontariuszkom w weekend. Oczywiście Jego leczenie będzie długotrwałe. jednak trzymajmy kciuki, aby Ramzes juz w weeekend opuścił teren schroniska.

Z racji tego, że Ramzesa czeka leczenie oraz koszty związane z hotelem bądź kliniką bardzo prosimy o wsparcie finansowe na konto Fundacji Serce Serc.
Wszystkie pieniądzę, które wpłyną na konto z dopiskiem dla Ramzesa, będa wykorzystane na pomoc Ramzesowi.

Schroniskowy wet. teraz sie boi. Ramzesowi nie stanie sie krzywda.

Posted

NUMER KONTA:

Fundacja na Rzecz Zwierząt „Serce Serc” KRS: 0000323691
[FONT=Verdana]01-030 Warszawa ul. Pawia 55 lok. 212 IIp.[/FONT]

[FONT=Verdana]Konto: Bank Zachodni WBK S.A. [/FONT]
[FONT=Verdana]83 1090 1056 0000 0001 1187 7672 [/FONT]

z dopiskiem "dla Ramzesa od......"

Posted

[quote name='Vasco']super wiadomości, mimo wszystko. W piątek przeleję 100 pln dla Ramzesa jednorazowo, na stalę mogę deklarować 20 pln/m-c od kwietnia.[/QUOTE]

Bardzo dziekujemy!!!!! :)

Posted

Bardzo dziękujemy wszystkim za pomoc, mam foty drugiego psa od Kasi- Ślimaka. Dodam je do zrobionych ogłoszeń - niestety on wróci na boksy, ale do innych psów, na razie wciąż nie ma możliwośći swobodnego dysponowania mniejszymi boksami, bo psów jest dużo, a adopcje trochę stanęły przez ten snieg. Jak tylko wyjaśni się sprawa z cc, która w Bytomiu poszła w długą to wracam do Ślimaka - mamy zdjęcie od pracowników z Bytomia i właścicielka już tam jedzie, chyba wczoraj ja odłowili - wygląda na naszą Eccię.

Posted

[quote name='obraczus87']
Schroniskowy wet. teraz sie boi. Ramzesowi nie stanie sie krzywda.[/QUOTE]
Dziewczyny jesteście wielkie :)
Dopiero teraz odetchnęłam z ulgą. Będzie dobrze :)

Posted

[quote name='Selenga']Dziewczyny jesteście wielkie :)
Dopiero teraz odetchnęłam z ulgą. Będzie dobrze :)[/QUOTE]

Niech sie boi jak najdłużej.
Nie wspomnę o tym, że pies został pogryziony tydzień po przyjęciu do schronu.... w tym czasie powinien siedzieć na kwarantannie.

Posted

OBY TO BYŁA WASZA ZGUBA. trzymam kciuki:multi:

O zdrowie poranionego psika popyta też dziś weta z Dłużyny jego kolega ze studiów i zaoferuje pomoc im i nam. krąg zainteresowania się powieksza. zdrowiej pieskU !!!!

Posted

[quote name='TERESA BORCZ']OBY TO BYŁA WASZA ZGUBA. trzymam kciuki:multi:

O zdrowie poranionego psika popyta też dziś weta z Dłużyny jego kolega ze studiów i zaoferuje pomoc im i nam. krąg zainteresowania się powieksza. zdrowiej pieskU !!!![/QUOTE]

Dokładnie tak.

Posted

mam tylko takie foto ślimaka

mam jescze dostać foto od kierownika, ale jutro. To ostanie dołaczyłam do ogłoszeń - one wszystkie mają taką treść
http://wroclaw.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-limak-prawie-owczarek-pogryziony-przez-psy-pilnie-dom-W0QQAdIdZ190324006
nie mam czasu na wymyślne teksty, zresztą wolę kawę na ławę niż dłuższe wywody. Ma adopcje.org, gumtree, cafeanimal, psy.pl, przygarnijzwierzaka.pl - Czy ktos może zrobić allegro - tekst można przerobić, a ja chętnie skopiuje do swoich ogłoszeń:)

Posted

obraczus87 napisał(a):

Wet. codziennie jest w schronisku i dogląda Ramzesa. Psiak ma na tyle dużo siły, że samodzielnie wstaje i porusza się.
Zdaniem Prezesa Zarządu Głównego TOZ oraz Kierownika schroniska, który jest członkiem Zarządu - Ramzes zostanie oddany wolontariuszkom w weekend.

Z racji tego, że Ramzesa czeka leczenie oraz koszty związane z hotelem bądź kliniką bardzo prosimy o wsparcie finansowe na konto Fundacji Serce Serc.
Wszystkie pieniądzę, które wpłyną na konto z dopiskiem dla Ramzesa, będa wykorzystane na pomoc Ramzesowi.

Schroniskowy wet. teraz sie boi. Ramzesowi nie stanie sie krzywda.

Ulżyło mi niesamowicie. To naprawde dobre wieści. Trzymam kciuki z całych sił, żeby Ramzes wyszedł jak najszybciej, oby w weekend:) Najważniejsze, że jest leczony!
Zabieram się za dalsze rogłaszanie wśród znajomych sprawy malucha z prośbą o pomoc. Wydaje mi się że allegro się sprawdza :)