Ania i Kajber Posted March 8, 2010 Posted March 8, 2010 Dziewczyny,moze nie bedzie tak żle. Rany Ramzesa na pewno sie zaleczą, widziałyśmy u nas w schronie rownie mocno, albo może nawet bardziej pogryziome psy, też bez całych płatow skóry, leczenie to oczywiście miesiące, ale na pewno się uda, nawet w war. schroniskowych. Najważniejsze,ze teraz Ramzes na pewno nie wróci już do agresywnych kolegów . Ciekawe, czy uda sie pomoc i uchronić pzred powrotem do tego samego boxu drugiego onkowetego psa. Trzymam kciuki za oba niunki. Quote
kmurdz Posted March 8, 2010 Posted March 8, 2010 tak! dajcie prosze koniecznie znak, bo tez chce dla niego przelac, jesli uda sie go wyciagnac. dziekuje! Quote
amica Posted March 8, 2010 Posted March 8, 2010 Zalarmowałam wszystkich moich znajomych i wiem, że kupili sporo cegiełek na aukcji charytatywnej na allegro dla Ramzesa/Czy jest szansa że piesek skorzysta z tych pieniędzy czy sądzicie że razcej nie uda się go wyciągnać ? Czy w takich przypadkach pieniądze przechodza automatycznie na innego pieska? Chciałabym wiedzieć co mówić znajomym jakby mnie pytali co z się dzieje w takich sytuacjach. Pozdrawiam i cieszę się, że Ramzes mimo całej tej tragedii czuje cie ciut lepiej! Quote
obraczus87 Posted March 9, 2010 Posted March 9, 2010 Pieniądze przeznaczone na Ramzesa są zamrożone na koncie Fundacji. Kasa czeka aż do wyjasnienia sprawy i wtedy na pewno skorzysta z Niej Ramzes. Quote
lolka Posted March 9, 2010 Author Posted March 9, 2010 Ramzesa na pewno nam wydadzą, jednak nie w tej chwili....może za tydzień lub dwa jak wet przeprowadzi dwa kolejne zabiegi ....wtedy juz nie będzie ptzrebna klinika a porządny hotel gdzie mógłby dojśc do siebie i gdzie można by było go całkowicie wyleczyć jak i przygotować do adopcji na dzień dzisiejszy zostały wyczerpane chyba już wszelkie możliwości jego wyciągnięcia, jednak polegam na słowie kierownika , który obiecal go wydać jak najszybciej....... Quote
obraczus87 Posted March 9, 2010 Posted March 9, 2010 Chciałabym serdecznie podziekować malibo57 oraz TERESIE BORCZ - One wiedzą za co!!!! Napiszę kto został powiadomiony o sprawie Ramzesa: 1. Prezes Zarządu Głównego TOZ-u W Warszawie 2. Rzecznik Odpowiedzialności Zawodowej Dolnosląskiej Izby Lekarsko-Weterynaryjnej 3. Powiatowy Inspektorat Weterynarii w Zgorzelcu Dzięki temu, schroniskowy weterynarz zaczął zajmować sie psem w sposób, który umozliwi Ramzesowi powolne dojście do siebie. Wet. codziennie jest w schronisku i dogląda Ramzesa. Psiak ma na tyle dużo siły, że samodzielnie wstaje i porusza się. Zdaniem Prezesa Zarządu Głównego TOZ oraz Kierownika schroniska, który jest członkiem Zarządu - Ramzes zostanie oddany wolontariuszkom w weekend. Oczywiście Jego leczenie będzie długotrwałe. jednak trzymajmy kciuki, aby Ramzes juz w weeekend opuścił teren schroniska. Z racji tego, że Ramzesa czeka leczenie oraz koszty związane z hotelem bądź kliniką bardzo prosimy o wsparcie finansowe na konto Fundacji Serce Serc. Wszystkie pieniądzę, które wpłyną na konto z dopiskiem dla Ramzesa, będa wykorzystane na pomoc Ramzesowi. Schroniskowy wet. teraz sie boi. Ramzesowi nie stanie sie krzywda. Quote
obraczus87 Posted March 9, 2010 Posted March 9, 2010 NUMER KONTA: Fundacja na Rzecz Zwierząt „Serce Serc” KRS: 0000323691 [FONT=Verdana]01-030 Warszawa ul. Pawia 55 lok. 212 IIp.[/FONT] [FONT=Verdana]Konto: Bank Zachodni WBK S.A. [/FONT] [FONT=Verdana]83 1090 1056 0000 0001 1187 7672 [/FONT] z dopiskiem "dla Ramzesa od......" Quote
Vasco Posted March 9, 2010 Posted March 9, 2010 super wiadomości, mimo wszystko. W piątek przeleję 100 pln dla Ramzesa jednorazowo, na stalę mogę deklarować 20 pln/m-c od kwietnia. Quote
obraczus87 Posted March 9, 2010 Posted March 9, 2010 [quote name='Vasco']super wiadomości, mimo wszystko. W piątek przeleję 100 pln dla Ramzesa jednorazowo, na stalę mogę deklarować 20 pln/m-c od kwietnia.[/QUOTE] Bardzo dziekujemy!!!!! :) Quote
magda z. Posted March 9, 2010 Posted March 9, 2010 Bardzo dziękujemy wszystkim za pomoc, mam foty drugiego psa od Kasi- Ślimaka. Dodam je do zrobionych ogłoszeń - niestety on wróci na boksy, ale do innych psów, na razie wciąż nie ma możliwośći swobodnego dysponowania mniejszymi boksami, bo psów jest dużo, a adopcje trochę stanęły przez ten snieg. Jak tylko wyjaśni się sprawa z cc, która w Bytomiu poszła w długą to wracam do Ślimaka - mamy zdjęcie od pracowników z Bytomia i właścicielka już tam jedzie, chyba wczoraj ja odłowili - wygląda na naszą Eccię. Quote
Selenga Posted March 9, 2010 Posted March 9, 2010 [quote name='obraczus87'] Schroniskowy wet. teraz sie boi. Ramzesowi nie stanie sie krzywda.[/QUOTE] Dziewczyny jesteście wielkie :) Dopiero teraz odetchnęłam z ulgą. Będzie dobrze :) Quote
obraczus87 Posted March 9, 2010 Posted March 9, 2010 [quote name='Selenga']Dziewczyny jesteście wielkie :) Dopiero teraz odetchnęłam z ulgą. Będzie dobrze :)[/QUOTE] Niech sie boi jak najdłużej. Nie wspomnę o tym, że pies został pogryziony tydzień po przyjęciu do schronu.... w tym czasie powinien siedzieć na kwarantannie. Quote
TERESA BORCZ Posted March 9, 2010 Posted March 9, 2010 OBY TO BYŁA WASZA ZGUBA. trzymam kciuki:multi: O zdrowie poranionego psika popyta też dziś weta z Dłużyny jego kolega ze studiów i zaoferuje pomoc im i nam. krąg zainteresowania się powieksza. zdrowiej pieskU !!!! Quote
magda z. Posted March 9, 2010 Posted March 9, 2010 Teresko wielkie dzięki:) jesteś niesamowitą osobą Quote
obraczus87 Posted March 9, 2010 Posted March 9, 2010 [quote name='TERESA BORCZ']OBY TO BYŁA WASZA ZGUBA. trzymam kciuki:multi: O zdrowie poranionego psika popyta też dziś weta z Dłużyny jego kolega ze studiów i zaoferuje pomoc im i nam. krąg zainteresowania się powieksza. zdrowiej pieskU !!!![/QUOTE] Dokładnie tak. Quote
papryka Posted March 9, 2010 Posted March 9, 2010 jejku super wiadomosci:))))))))) jestescie ANIOLAMI!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
magda z. Posted March 9, 2010 Posted March 9, 2010 Zguba chyba nasza, ale włascielka chyba ja porzuciła - idzie się pociąć przy tych cc - one chyba jakąś klątwa obarczone Quote
TERESA BORCZ Posted March 9, 2010 Posted March 9, 2010 dojdzie, napewno, musi. Teraz napewno wet siĘ postara tak jak obiecał. mialam dziś najswieżśze informacje. Wszelkie wysiłki zostaną podjęte aby piesek wydobrzał. Ma się ku dobremu. Quote
magda z. Posted March 9, 2010 Posted March 9, 2010 mam tylko takie foto ślimaka mam jescze dostać foto od kierownika, ale jutro. To ostanie dołaczyłam do ogłoszeń - one wszystkie mają taką treść http://wroclaw.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-limak-prawie-owczarek-pogryziony-przez-psy-pilnie-dom-W0QQAdIdZ190324006 nie mam czasu na wymyślne teksty, zresztą wolę kawę na ławę niż dłuższe wywody. Ma adopcje.org, gumtree, cafeanimal, psy.pl, przygarnijzwierzaka.pl - Czy ktos może zrobić allegro - tekst można przerobić, a ja chętnie skopiuje do swoich ogłoszeń:) Quote
amica Posted March 9, 2010 Posted March 9, 2010 obraczus87 napisał(a): Wet. codziennie jest w schronisku i dogląda Ramzesa. Psiak ma na tyle dużo siły, że samodzielnie wstaje i porusza się. Zdaniem Prezesa Zarządu Głównego TOZ oraz Kierownika schroniska, który jest członkiem Zarządu - Ramzes zostanie oddany wolontariuszkom w weekend. Z racji tego, że Ramzesa czeka leczenie oraz koszty związane z hotelem bądź kliniką bardzo prosimy o wsparcie finansowe na konto Fundacji Serce Serc. Wszystkie pieniądzę, które wpłyną na konto z dopiskiem dla Ramzesa, będa wykorzystane na pomoc Ramzesowi. Schroniskowy wet. teraz sie boi. Ramzesowi nie stanie sie krzywda. Ulżyło mi niesamowicie. To naprawde dobre wieści. Trzymam kciuki z całych sił, żeby Ramzes wyszedł jak najszybciej, oby w weekend:) Najważniejsze, że jest leczony! Zabieram się za dalsze rogłaszanie wśród znajomych sprawy malucha z prośbą o pomoc. Wydaje mi się że allegro się sprawdza :) Quote
Recommended Posts