ilon_n Posted March 5, 2010 Posted March 5, 2010 Danka dziękuję, jutro postaram się z porządnym aparatem do Niej wejść, może uda się wyostrzyć foto i poprawić jakość. Quote
Cajus JB Posted March 6, 2010 Author Posted March 6, 2010 Małej też przydałby się jakiś plakacik. Quote
ilon_n Posted March 6, 2010 Posted March 6, 2010 Isadora, pięknie dziękujemy, wygląda na to, że jeszcze dziś zmontujemy dla Babuni ładne ogłoszenie :) Quote
ilon_n Posted March 6, 2010 Posted March 6, 2010 Babinka wyszła dziś ze mną z boksu, biegała jak szalona ze szczęścia .. to dziarska jeszcze babeczka..tylko ją ten schron tak przygnębił, że od 2 dni nie wyścibiała nosa spod kocyka .. dziś pobyłam u niej trochę, wygłaskałam, chrupkiem rzuciłam i życie w niej się obudziło .. zrobiłam kilka fotek - trochę lepsze niż poprzednie .. upload wieczorem .. Wiadomo coś na temat tekstu dla Babulinki? Quote
Isadora7 Posted March 6, 2010 Posted March 6, 2010 ilon_n napisał(a):Babinka wyszła dziś ze mną z boksu, biegała jak szalona ze szczęścia .. to dziarska jeszcze babeczka..tylko ją ten schron tak przygnębił, że od 2 dni nie wyścibiała nosa spod kocyka .. dziś pobyłam u niej trochę, wygłaskałam, chrupkiem rzuciłam i życie w niej się obudziło .. zrobiłam kilka fotek - trochę lepsze niż poprzednie .. upload wieczorem .. Wiadomo coś na temat tekstu dla Babulinki? Czekamy, jak Lady sie nie wyrobi to wystawie i tak allegro z tekstem który mam. Ale poczekajmy jeszcze. Quote
Cajus JB Posted March 6, 2010 Author Posted March 6, 2010 Jak nie ilon_n to ja wieczorem załaduję je w normalnym rozmiarze. Quote
Isadora7 Posted March 6, 2010 Posted March 6, 2010 malagos napisał(a):a ma ona jakieś imię? No właśnie, trzeba by ją ochrzcić. Miałaby już coś własnego. Quote
Cajus JB Posted March 6, 2010 Author Posted March 6, 2010 Dziś usłyszałem propozycje imienia, ale są dwie. ilon_n mi je przestawiła. Zastanawia się nad jakimś fajniejszym. Na pewno dziś będzie wiadomo. Jeśli Wy macie jakieś to napiszcie. Bezimienna nie może pozostać. Quote
malagos Posted March 6, 2010 Posted March 6, 2010 Mam w głowie "Jaśminka" , ale kiedys tak sie juz jedna nazywała i smutno skończyła sie jej historia.... moze Balbinka? Quote
Isadora7 Posted March 6, 2010 Posted March 6, 2010 [quote name='malagos']Mam w głowie "Jaśminka" , ale kiedys tak sie juz jedna nazywała i smutno skończyła sie jej historia.... moze Balbinka? Małgosiu ja mam już Balbinkę http://www.allegro.pl/item949030868_sunia_z_szalika_szokujacy_widok.html Quote
Cajus JB Posted March 6, 2010 Author Posted March 6, 2010 Chyba jesteśmy na dobrym tropie bo teraz mnie olśniło i usłyszałem Babinka. Quote
ilon_n Posted March 6, 2010 Posted March 6, 2010 Wklejam oryginalny rozmiar fotek:: Dorzucam moją propozycję imienia dla suni :: Nitka, Niteczka Quote
malagos Posted March 6, 2010 Posted March 6, 2010 Pazurki ma za długie.... Boże, bardzo bym chciała ją wziąć i przytulić... Czy jest możliwość sprawdzenia jak reaguje na koty? Quote
ilon_n Posted March 6, 2010 Posted March 6, 2010 Malagos, myślę, że tak .. najwyżej poświęcę moją kizię-mizię ;) (żartuję - nie zrobię tego mojemu Bubikusowi) Przy najbliższej okazji postaram się zrobić "test reakcji na kota" w schronisku. Zastanawiam się czy Nitka widzi na tyle, by w ogóle dostrzec kota .. na pewno jeszcze coś widzi, ale nikt nie wie na ile dobrze. Quote
Isadora7 Posted March 6, 2010 Posted March 6, 2010 ilon_n napisał(a):Malagos, myślę, że tak .. najwyżej poświęcę moją kizię-mizię ;) (żartuję - nie zrobię tego mojemu Bubikusowi) Przy najbliższej okazji postaram się zrobić "test reakcji na kota" w schronisku. Zastanawiam się czy Nitka widzi na tyle, by w ogóle dostrzec kota .. na pewno jeszcze coś widzi, ale nikt nie wie na ile dobrze. Jamniki kota wyczują przez mur... przynajmniej te które znam :) i oczy im niepotrzebne Quote
ilon_n Posted March 6, 2010 Posted March 6, 2010 Moja była jamniczka mieszkała w stadzie kotów i generalnie tylko z jednego zrobiła sobie wroga .. ale to było chyba bardziej w drugą stronę, gdyż kot wbił sobie do głowy, że ten pies jest dziwny (miałam wtedy dwie sunie, jamniczkę i owczarka irlandzkiego) .. i to on pastwił się właśnie nad jamniczką .. taka historyjka :: moja mama przydepnęła niechcący jednego z kotków, ten wrzasnął przeraźliwie a kotka, o której piszę ruszyła jak z procy do jamniczki i spuściła jej manto za gnębienie nadepniętej kici!! Quote
basia0607 Posted March 6, 2010 Posted March 6, 2010 Isadorko, jamniczka z Elbląga jest jeszcze na kwarantannie, poza tym musimy wziąść się za jej łapkę. Mój Gucio w nocy odszedł, mial 3 ataki podaczki w ciągu dnia. 1 raz w zyciu porosiłam lekarza aby pomogł psu dejść za TM. Quote
basia0607 Posted March 6, 2010 Posted March 6, 2010 Moja propozycja imienia dla jamniczki to Malinka. Quote
Dorothy Posted March 6, 2010 Posted March 6, 2010 ale ona chudzienka jest i taka smukla, delikatna... Quote
Recommended Posts