Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 351
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Babinka wyszła dziś ze mną z boksu, biegała jak szalona ze szczęścia .. to dziarska jeszcze babeczka..tylko ją ten schron tak przygnębił, że od 2 dni nie wyścibiała nosa spod kocyka .. dziś pobyłam u niej trochę, wygłaskałam, chrupkiem rzuciłam i życie w niej się obudziło .. zrobiłam kilka fotek - trochę lepsze niż poprzednie .. upload wieczorem ..
Wiadomo coś na temat tekstu dla Babulinki?

Posted

ilon_n napisał(a):
Babinka wyszła dziś ze mną z boksu, biegała jak szalona ze szczęścia .. to dziarska jeszcze babeczka..tylko ją ten schron tak przygnębił, że od 2 dni nie wyścibiała nosa spod kocyka .. dziś pobyłam u niej trochę, wygłaskałam, chrupkiem rzuciłam i życie w niej się obudziło .. zrobiłam kilka fotek - trochę lepsze niż poprzednie .. upload wieczorem ..
Wiadomo coś na temat tekstu dla Babulinki?

Czekamy, jak Lady sie nie wyrobi to wystawie i tak allegro z tekstem który mam. Ale poczekajmy jeszcze.

Posted

Dziś usłyszałem propozycje imienia, ale są dwie. ilon_n mi je przestawiła. Zastanawia się nad jakimś fajniejszym. Na pewno dziś będzie wiadomo. Jeśli Wy macie jakieś to napiszcie. Bezimienna nie może pozostać.

Posted

Malagos, myślę, że tak .. najwyżej poświęcę moją kizię-mizię ;) (żartuję - nie zrobię tego mojemu Bubikusowi)
Przy najbliższej okazji postaram się zrobić "test reakcji na kota" w schronisku.
Zastanawiam się czy Nitka widzi na tyle, by w ogóle dostrzec kota .. na pewno jeszcze coś widzi, ale nikt nie wie na ile dobrze.

Posted

ilon_n napisał(a):
Malagos, myślę, że tak .. najwyżej poświęcę moją kizię-mizię ;) (żartuję - nie zrobię tego mojemu Bubikusowi)
Przy najbliższej okazji postaram się zrobić "test reakcji na kota" w schronisku.
Zastanawiam się czy Nitka widzi na tyle, by w ogóle dostrzec kota .. na pewno jeszcze coś widzi, ale nikt nie wie na ile dobrze.

Jamniki kota wyczują przez mur... przynajmniej te które znam :) i oczy im niepotrzebne

Posted

Moja była jamniczka mieszkała w stadzie kotów i generalnie tylko z jednego zrobiła sobie wroga .. ale to było chyba bardziej w drugą stronę, gdyż kot wbił sobie do głowy, że ten pies jest dziwny (miałam wtedy dwie sunie, jamniczkę i owczarka irlandzkiego) .. i to on pastwił się właśnie nad jamniczką ..
taka historyjka :: moja mama przydepnęła niechcący jednego z kotków, ten wrzasnął przeraźliwie a kotka, o której piszę ruszyła jak z procy do jamniczki i spuściła jej manto za gnębienie nadepniętej kici!!

Posted

Isadorko, jamniczka z Elbląga jest jeszcze na kwarantannie, poza tym musimy wziąść się za jej łapkę.
Mój Gucio w nocy odszedł, mial 3 ataki podaczki w ciągu dnia. 1 raz w zyciu porosiłam lekarza aby pomogł psu dejść za TM.