Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Misia jest 10 miesięczną suczką którą zabrałem we wtorek z nowotarskiego schroniska była bardzo wystraszona i apatyczna brudna śmierdząca z oczu płynęła ropa a raczej strumienie łez.
Kiedy dojechała na miejsce do swojego domu tymczasowego zaczęła machać ogonkiem ale nie podnosiła go góry zapomniała co to znaczy uniesiony ogon. po podwójnym praniu kiedy została wysuszona zaczęła się usmiechać. Była w takim stresie że posikała się na dywan musiała być bita wcześniej ponieważ momentalnie schowała się pod ławę. Jest już w dt 2 dni zachowuje czystości potrafi chodzić na smyczy bardzo lubi biegać za patykami nie ucieka pilnuje się bardzo jest wesolutka nie skacze po meblach po prostu ideał. Jest zaszczepiona przeciwko wściekliżnie została odrobaczona do pełnego szczęścia brakuje jej STERYLIZACJI NA KTÓRĄ POTRZEBNE SĄ PIENIĄDZE BARDZO PROSZĘ O POMOC i kochającego opiekuna któremu odwdzięczy się milutkim charakterkiem i setkami buziaków które rozdaje każdemu w podzięce że została zabrana z tego psiego piekła. bardzo lgnie do ludzi lubi dzieci dogaduje się z psami i sukami. Musi się pilnować ponieważ wie gdzie może wrócić jak będzie nie grzeczna . Szukamy dla niej tylko super domku, proszę pomóżcie zeby on był super i ona za bardzo nie pokochała opiekuna nie chcę żebyznów cierpiała

• Replies 98
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Na prośbę greg24 wstawiam zdjęcia Misi :
Jeszcze w schronisku :

Już w samochodzie - nie wierzy , że się wyrwała z piekła :

Naprawdę jadę do domu !!!!!!

Jestem niedużą suczką :

W całej okazałość :

Posted

Jest śliczna i młoda! Napewno znajdzie domek, trzeba tylko solidnie poogłaszać.

Ale cuda w tym schronisku! Nowy Targ... Od dawna zastanawiałam się, jakie tam panują warunki, bo jedna z gmin naszego powiatu - gmina Alwernia, odwozi/odwoziła tam psiaki. Niestety ani jeden pies z Alwerni nie wrócił do swojego właściciela, gdyż odległość jest ogromna...

Na fotce całkiem nieźle wygląda. Jest przepełnienie? Jak ogólny stan psów?
Śliczne psiaki, świat powinien je ujrzeć.

Posted

jak to w schronisku jedne są silne psychicznie dobrze odżywione a drugie te bardziej delikatne to szkielety schowane po kątach uciekające na widok człowieka. Proponowaliśmy Właścicielce żeby robiła zdjęcia nowym psiakom ale ona stwierdziła ze te co trafiają to są bezdomne bo gminy z których bierze wcześniej je ogłaszają. w niektorych boksach jedna buda na kilka psów.Suki nie są sterylizowane przez co jak muszę wysterylizować misie ale nie mam na tyle funduszy.

Posted

Niestety wlascicielka sie myli... Gminy nie tylko nie oglaszaja, ale nawet nie staraja sie wyraznie poinformowac ludzi do ktorego schroniska zabierane sa psy...

Ile wazy Misia? Ile u Was wyjdzie za sterylke?

(a schronisko, ktore nie sterylizuje psow to pseudohodowla!)

Posted

ona gada byle gadać, sterylizacja u nas 150zl to jest najtaniej jak na razie co zostalo znalezione mamy juz 50 zl nie jest zle jak na drugi dzień oby tak dalej to byloby super bo jak dostanie cieczki to szczenieta murowane przy 2ch psie i terenie nieogrodzonym

Posted

Śliczna sunieczka, musi szybko znlaeźć domek.Wpłacę 30 zł na jej sterylkę. Jest skarpeta sterylkowa, którą prowadzi rozi, może dorzuciłaby parę groszy.Można się powołać na mnie.

Posted

Poker napisał(a):
co to za kudłatki po bokach Misi? porób im zdjęcia i załóż watki albo wklej na wątek kudłaczy w potrzebie.

Poker to tylko jest jedno zdjęcie , tam nie wolno robić psom zdjęć - właścicielka schroniska nie pozwala.
Także niestety nie założymy wątków innym psiakom , niż tym które są wyciągnięte ze schronu.

Posted

Poker napisał(a):
co to za kudłatki po bokach Misi? porób im zdjęcia i załóż watki albo wklej na wątek kudłaczy w potrzebie.

Poker to tylko jest jedno zdjęcie , tam nie wolno robić psom zdjęć - właścicielka schroniska nie pozwala.
Także niestety nie założymy wątków innym psiakom , niż tym które są wyciągnięte ze schronu.

Posted

Poker napisał(a):

Posted

dziękuje serdecznie!!!!!!!!!!!! kudladka zostala jedna ta kremowa. niestety zdjecia udalo sie zrobic z ukrycia wlascicielka nie pozwala robic zdjec tak to bysmy popmogli wiekszej ilosci psiakow nie tylko te ktore zabralismy na tymczas

Posted

dobry duszek Lucynka zacznie działać z ogłoszeniami i bedzie dobrze.
Co za paranoja z właścicielką schronu? ma porąbane we łbie czy coś do ukrycia?
ale i tak możecie coś o tym piesiu napisać, chociaż tutaj.

Posted

Suczka pierwsza po lewej stronie - w typie chińskiego grzywacza ale ma krótki ogonek.
W środku Misia a koło Misi po prawej stronie suczka , która pojechała do domku w tym samym dniu co Misia.
Nic więcej nie napiszę o tym kudłaczu , bo nic nie wiem. Ciężko jest cokolwiek od Pani właścicielki schroniska wyciągnąć , nie bardzo się ona orientuje co do wieku psa nie mówiąc już o charakterze.Oczywiście żadna suka nie jest tam wysterylizowana ,nie mówiąc już o kastracji psów. A świstek papieru, który pisze ta Pani jak psa wydaje to jedna wielka żenada. Podpisuję się tą kartkę papieru i już. Musiałam się wykłócić żeby mi dała kopię tego co podpisałam bo ona nie praktykuje wydawania kopii.
Jak chcecie to zamieszczę Wam to o co dostałam w schronisku .

Posted

dziekuje lucynko pooglaszalem juz ja na paru stronkach. jak bys oglaszal to tekst wez z tad. mam podejrzenie skad ona mogla sie wziasci w schronisku konkretna osoba przypadkowe fakty i kilka rozmow swiadcza ze pewna osoba jezeli nie pomylilem psow albo ja dala do nowego domu bo nie mogla jej zatrzymac i z tamtad ja wyrzucili albo dlugo nie bylo chetnego i mama dziewczyny ktora znalazla psa pojakims czasie go wyrzucila. w koncu dojde to tego. jak by sie moje przypuszczenia okazaly prawda to misia po raz drugi wzyciu stracila dom na poczatku jak byla malutkim szczeniakiem

Posted

a jaka przytulanka z niej. teraz kiedy zimno nazewnatrz zadoewolona ze ma cieplutki kacik w domu a nie marznie w lodowatym boksie. najgorsze tam są szczeniaki malutkie teraz pewnie polowa z nich padnie:-((((((((((((((((((((((((((((((((((((((