Viz Posted March 11, 2006 Posted March 11, 2006 Mój Teddy (jamnik krótkowłosy) w wieku szczenięcym miał skręt jelit. Nie pytajcie skąd, bo mozna sie tylko domyślać... Chorego psa już kupiłam :( Po jakimś czasie wyskoczyła mu przepuklina. Zamierzam mu to zoperować, ponieważ ćwiczymy agility, a nie chce, aby były z tym jakiekolwiek problemy. Zatem... Na czym polega taka operacja? Czy jest jakies zagrozenie dla psa? :( Musze dodac, ze Teddy od dwoch dni ma problemy zdrowotne. Wymiotuje i ma problemy z zywproznianiem. Dzisiaj rano zwymiotował wodą. Byliśmy u weta. Dał jakiś zastrzyk i kazał przetrzymać na głodówce. Narazie wyglada na to, iz z miśkiem wszystko wraca do normy :) Prosze wypowiadajcie sie na temat tej operacji... Bo ja już się boję. Panikuję na zapas, jak to miewam w zwyczaju. Quote
rekus Posted March 11, 2006 Posted March 11, 2006 przepuklina plus teeraz jakies problemy jelitowwe, moze uwezniecie jelit w tej przepuklinie, pospiech wskazany. Quote
Viz Posted March 11, 2006 Author Posted March 11, 2006 To wlasnie nam wet powiedzial. :( Operacja najprawdopodobniej w poniedzialek. Quote
rekus Posted March 11, 2006 Posted March 11, 2006 trzeba sie spieszyc moze dojsc do jakis stanow zapalnych jelit i konieczna bedzie wieksza operacja niz tylko przepukliny. szkoda ze wet czeka do poniedzialku, przy tych problemach z wyproznianiem juz powinien podzialac. Quote
Recommended Posts