tu_ania_tu Posted March 4, 2010 Posted March 4, 2010 Kupiłam małą na allegro coby nie trafiła w ręce pseudo. Hera, bo takie wyszukane :-) imię nosi jest teraz w Nowogardzie u mojej również zadożonej koleżanki. Malutka jest świetna, szybciutko dogadała sie i z maleńkim kundelkiem i z ogromnym dogiem, choć na starcie chyba się go wystraszyła i obszczekała - no bo kto to widział takiego wielgachnego psa :lol: Kocha dzieci, koleżanka ma brata 6 letniego który szaleje z nią bez umiaru :D a Hera w trakcie zapoznania chciała go zalizać. Szukamy małej poprzez Stowarzyszenia Dogi-Adopcje, w którym działam, domu po całej Polsce ale wiecie... fajnie by było gdyby udało się gdzieś w okolicy. Gdybyście mieli pomysł kogo by tu na doga namówić ;) to dajcie znać. Quote
Cudak Posted March 4, 2010 Posted March 4, 2010 Cudeńko :loveu: Dlaczego w kolczatce? Będzie wysterylizowana przed adopcją? Quote
Kunda Posted March 4, 2010 Posted March 4, 2010 moje najwieksze marzenie!!czarna dozia z bialym krawatem jak moja kundzia(*) Quote
Enigma79 Posted March 4, 2010 Posted March 4, 2010 nic tylko przytulic sie do tego slodkiego siersciucha Quote
ageralion Posted March 4, 2010 Posted March 4, 2010 Kunda napisał(a):moje najwieksze marzenie!!czarna dozia z bialym krawatem ... Moje tez :placz: Quote
tu_ania_tu Posted March 4, 2010 Author Posted March 4, 2010 Nie będziemy suni ciachać, jakoś amerykańskie podejście do sterylki mnie nie przekonuje a już szczególnie u molosa, który do 18 miesiąca jest właściwie podrostkiem a nie dorosłym psem...moim zdaniem sterylka po pierwszej cieczce. Dlatego tak bardzo zależałoby mi na domku w okolicy, chciałbym mieć kontakt z nowymi właścicielami, ale jak sie znajdzie dobry domek dalej to mała do niego pójdzie tyle że będę nękała telefonami Quote
ageralion Posted March 4, 2010 Posted March 4, 2010 tu_ania_tu napisał(a):Nie będziemy suni ciachać, jakoś amerykańskie podejście do sterylki mnie nie przekonuje a już szczególnie u molosa, który do 18 miesiąca jest właściwie podrostkiem a nie dorosłym psem...moim zdaniem sterylka po pierwszej cieczce. Dlatego tak bardzo zależałoby mi na domku w okolicy, chciałbym mieć kontakt z nowymi właścicielami. Mnie tez te serylki przed pierwsza cieczka nie przekonuja. Szczegolnie, ze mozna przeoczyc jakies problemy zdrowotne jakby ta cieczka sie wogole sama z siebie nie pojawila. Quote
tu_ania_tu Posted March 4, 2010 Author Posted March 4, 2010 W kolcach Hercia przyjechała do nas. Teraz już taśmowa obróżkę ma. Byliśmy z nia u weta, zaszczepiona została przeciwko wściekliźnie - akurat ma 6 miesięcy. Iinne szczepienia ma, jest odrobaczona i zdrowa. Quote
tu_ania_tu Posted March 4, 2010 Author Posted March 4, 2010 W kolcach Hercia przyjechała do nas. Teraz już taśmowa obróżkę ma. Byliśmy z nia u weta, zaszczepiona została przeciwko wściekliźnie - akurat ma 6 miesięcy. Inne szczepienia ma, jest odrobaczona i zdrowa. Quote
ageralion Posted March 5, 2010 Posted March 5, 2010 Nie widze jej w dogomaniackich dogach w potrzebie... http://www.dogomania.pl/threads/10652-Dogi-w-potrzebie/page22 moze warto ja dodac :razz: Quote
tu_ania_tu Posted March 5, 2010 Author Posted March 5, 2010 ageralion napisał(a):Nie widze jej w dogomaniackich dogach w potrzebie... Hera ma swój wątek na forum Molosy na stronach Doga Niemieckiego - tam wszyscy dogomaniacy siedzą. Założyłam go tutaj specjalnie na zachodniopomorskich stronach z nadzieja ze może uda się w poblizu.... Jutro jade na wizyte przedadopcyjna do Nowogardu, zobaczymy... Quote
ageralion Posted March 5, 2010 Posted March 5, 2010 No to faktycznie bez sensu dublowac :oops: To ja trzymam kciuki za jutrzejsza wizyte :cool3: Quote
tu_ania_tu Posted March 6, 2010 Author Posted March 6, 2010 Hera w nowym domu w Nowogardzie!!! :-) Quote
ageralion Posted March 6, 2010 Posted March 6, 2010 Ale super :multi: Podrzuc tu czasem jakies fotki co? :cool3: Quote
tu_ania_tu Posted March 6, 2010 Author Posted March 6, 2010 jak tylko dostane jakies foty od właścicieli to wkleję. Mała jest bardzo żywiołowa, skacze na drzwi i otwiera je sobie... na szczęście pani pracuje w domu więc będzie ją miała na oku, mam nadzieje że poradzą sobie z tą iskierką Quote
tu_ania_tu Posted March 7, 2010 Author Posted March 7, 2010 Chyba gałki zamiast klamek bedą musieli zrobić. Inteligentny pies to zmora dla właściciela :-) Quote
ageralion Posted March 27, 2010 Posted March 27, 2010 I jak tam sie miewa Hera w nowym domku? :) Quote
tu_ania_tu Posted March 28, 2010 Author Posted March 28, 2010 ageralion napisał(a):I jak tam sie miewa Hera w nowym domku? :) Rozmawiałam z Marleną - nowa panią Herci. Hercia nie okiełznana alei zaczynają klikerowe szkolenie w Goleniowie i mam nadzieje że za jakis czas będzie lepiej. Fajnie, że właściciele mówiąc o szkoleniu myślą również o tym, że naucza się jasno komunikować z psem, bo teraz może po prostu nie wiedza jak i kiedy zareagować - jak dla mnie maja wielki plus za to. Mała potrafi się obrazić jak sie na nią nakrzyczy i odmawia przyjmowania pokarmu mimo że nie jest niejadkiem, jak foch to foch a co! Drzwi zmasakrowała zostając na 10 minut sama w domu, oczywiście podpowiedziałam jak uczyć zostawania ale z Hercia nie będzie łatwo chyba. Na razie jest w stanie zostać sama na dole i przestaje zauważać, że państwo właśnie udali sie na pięterko, ale to przy niezamknietych drzwiach. Na górę póki co nie wchodzi bo dość strome schody ja zniechęcają. Noc przesypia spokojnie - po wieczornym spacerku o 23 wytrzymuje do 6 rano. Komentarze w stylu niech pani zabierze tego wielkiego psa juz oczywiscie padły... a Hera przeciez taka malunia jest. Przyznam, ze wydaje mi się że ktoś wpisał jej w książeczce inna nieprawdziwą datę urodzin i o jakiś miesiąc ją postarzył... może w pseudo chcieli się szybciej pozbyć a chcieli stworzyć pozory że szczeniaki odchowane już i stąd ten wrzesień jako miesiąc urodzin. We wtorek mama koleżanku u której Hera była kilka dni na DT idzie do nich w odwiedziny, więc będą nowe świeże informacje Quote
ageralion Posted March 28, 2010 Posted March 28, 2010 Moja matka zawsze mi powtarza "Nie miala baba klopotu, wziela sobie psa" :evil_lol: Ciesze sie, ze nowi wlasciciele chca pracowac z psem i wiedza, ze wszystko mozna osiagnac cierpliwoscia i praca :loveu: Quote
Recommended Posts