simbik Posted March 11, 2006 Posted March 11, 2006 Bokserka została już pokazana w innych wątkach, ale ze względu na jej wiek i stan ma małe szanse na adopcję i myślę, że łatwiej będzie zdziałać dla niej coś więcej w osobnym temacie. Żeby nie była bezimienna nazwałam ją Tigra. Ma 8 lat (najpierw określono ją na 12) i przebywa w łódzkim schronisku. To zdjęcia z poprzednich wątków: Myślałam, że uda mi się ją wziąć na domek tymczasowy, jednak obecnie jest to nie możliwe. Jutro będę miała więcej informacji na jej temat. W domku tymczasowym: -Tigra na allegro: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=92037964 - wychudzona, z odleżynami, ale wyniki badań krwi całkiem poprawne, no i całkiem żwawa dziewczynka interesująca się żywo otoczeniem - napewno mieszkała w domu, mimo początkowego rozwolnienia, ani razu nie załatwiła się w domu - łagodna, mieszka z sunią - ufna i garnąca się do człowieka, raczej nikt jej nie skrzywdził, to Opka (mój psiak po przejściach) boji się ruchu ręki czy podniesionego głosu, Tigra na coś takiego nie reaguje -bez problemu można jej zabrać miskę czy kość, włożyć do gardła tabletkę -na dzisiejszym spacerku próbowała nawet brykać jak Opka (tylko jest jeszcze słaba po tym ciągłym leżeniu w schronisku) [SIZE="6"]23.03 TIGRA JUŻ W NOWYM DOMKU U kluska4 -fotki z domku tymczasowego: Quote
bunia Posted March 11, 2006 Posted March 11, 2006 Może uda nam się dowiedzieć czegoś więcej i jakieś fotki zrobić jeżeli nam ją z boksu wyprowadzą:oops: Sama nie wiem czy to nie ze szkodą dla niej będzie Zobaczymy na miejscu .W kartę to napewno zajżymy. Może jakiś miłośnik bokserów podaruje jej serce i kącik do spania we własnym domu? Suni już chyba dużo życia nie zostało... Spieszmy jej z pomocą:-( Quote
Imbirka Posted March 11, 2006 Posted March 11, 2006 Simbik, ja trzymam kciuki :kciuki: :kciuki: :kciuki: :kciuki: :kciuki: Quote
Bodziulka Posted March 11, 2006 Posted March 11, 2006 Kochanie, pokaż się na samej górze, bo na pięknych górach są budowane zamki dla cudownych księżniczek, jaką jesteś! Na pewno znajdziesz sowjego księcia z bajki! Quote
Zu Posted March 11, 2006 Posted March 11, 2006 do góry!!!! może ktoś cię pokocha... LUDZIE BŁAGAM NIE POZWÓLMY JEJ UMRZEĆ W SCHRONISKU, jej zostało mało czasu, napewno nie jest kłopotliwa, potrzebuje tylko ciepłego kącika żeby tam dożyć spokojnie swoich dni...to przecież tak niewiele... Quote
magdaSt Posted March 12, 2006 Posted March 12, 2006 Bokserce bardzo potrzebny jest domek. Ona ciągle siedzi w budzie, kompletnie nie wychodzi na zewnątrz. Ma bradzo smutne oczy i w ogóle zachowuje się jakby świat już dla niej przestał istnieć a nadzieja na poprawe psiego losu odeszła razem z jej panem. Możecie podawać do mnie namiary m-staniszewska@neostrada.pl lub 606-48-48-06 Quote
Marka Posted March 12, 2006 Posted March 12, 2006 Podnoszę do góry to niezwykłe stworzenie - niech ktoś się zlituje, nie pozwólmy na jej umieranie w schroniksu przez najbliższych kilka lat... :-( Quote
Zu Posted March 12, 2006 Posted March 12, 2006 nie pozwólmy biednej spędzić ostatnich jej dni w schronisku!!!!:-( pilnie potrzebny domek tymczasowy na ten krótki czas, który suni jeszcze pozostał!!! Quote
Bodziulka Posted March 12, 2006 Posted March 12, 2006 Niech na jej drodze stanie taka Zu, jaka stanęła na drodze Bubu - i żeby Tigra nie podzeliła losu Majki z Olsztyna... Quote
Zu Posted March 12, 2006 Posted March 12, 2006 ratujmy Tigrę zanm będzie za późno!!! Bokseromaniacy, może jakiś hotelik, zrzutka na biedaczkę???? Quote
Bodziulka Posted March 12, 2006 Posted March 12, 2006 Zu napisał(a):ratujmy Tigrę zanm będzie za późno!!! Bokseromaniacy, może jakiś hotelik, zrzutka na biedaczkę???? Jestem za, ale jeszcze lepszy był by domek tymczasowy. Quote
simbik Posted March 12, 2006 Author Posted March 12, 2006 Mam trochę dobrych wieści. Po pierwsze Tigra ma około 7-8 lat a nie 12 :multi: . Przypuszczalnie jest nawet młodsza niż jej koleżanka która ma rzekomo 8 lat. Nie ma zmian nowotworowych. Dziś nie leżała w budzie i nawet trochę łaziła. Jak dobrze pójdzie w piątek zabieram ją do siebie na odchuchanie, a potem sterylizacje. W międzyczasie rozpoczynam szukanie domku na stałe. Za chwilę wrzucę nowe zdjęcia. Quote
magdaSt Posted March 12, 2006 Posted March 12, 2006 hymmmm, no to ciekawe co za sprytne oko poprzednio oceniło jej wiek? :) Świetna wiadomość, bardzo sie ciesze, teraz na pewno domek się znajdzie!! Quote
magdaSt Posted March 12, 2006 Posted March 12, 2006 wcale bym się nie zdziwiła gdyby ośmiolatka okazała się 5 latką :) Quote
Bodziulka Posted March 12, 2006 Posted March 12, 2006 :multi: :multi: To tak jak z wiekiem Bubu buło ;) na oko wyglądał na staruszka, ale ząbeczki ma piękniusie ;) Czekam na foteczki :loveu: I brawa dla Simbik za domek tymczasowy :Rose: Quote
simbik Posted March 12, 2006 Author Posted March 12, 2006 Tigra jest w schronisku już od 12.11.05, czyli kawał czasu. W karcie ma wpisane tylko zmiany skórne (grzybicze). A oto jak się dzisiaj prezentowała: a tu ze swoją towarzyszką (już wizualnie widać, że od niej starszą) Quote
Imbirka Posted March 12, 2006 Posted March 12, 2006 Byle więcej takich dobrych wiadomości:multi: Ciekawe kto jej dodał lat???????? Quote
Zu Posted March 12, 2006 Posted March 12, 2006 to super wieści...i to że jest młodsza i to że idzie na "odchuchanie" do domku tymczasowego do simbik:loveu: Quote
boksiedwa Posted March 12, 2006 Posted March 12, 2006 Biedna starowinka. Qurcze żeby moje nie były takie małpy :placz: ale nawet nie mam co próbować Quote
Zu Posted March 12, 2006 Posted March 12, 2006 boksiedwa napisał(a):Biedna starowinka. Qurcze żeby moje nie były takie małpy :placz: ale nawet nie mam co próbować w tym rzecz, że ona wcale nie taka starowinka jak sie okazało!!! Quote
Bella11 Posted March 12, 2006 Posted March 12, 2006 Z boksiami już tak jest że szybko im pysio siwieje a jeszcze w takim miejscu jak schronisko bardzo szybko widać te zmiany Quote
Recommended Posts