SoniaSola Posted March 2, 2010 Posted March 2, 2010 Nowa Dęba - szukamy nowy dom i miłość opiekuna Quote
aisai Posted March 2, 2010 Posted March 2, 2010 Na prośbę pani Bożeny zaangażowanej w los psiaków z przytuliska umieszczam pieski z Nowej Dęby aktualnie szukające domów. PIES- DANIELEK Wiek od 3-4 lat Wielkość 15-20 kg wysokości do przystojnego kolana, PROSTY PRAWDZIWY PIES. Bardzo miły, gościnny zwłaszcza jak mu coś przyniesiesz dobrego Stan psychiczny bardzo dobry, zdrowy piesek z małym sarnim ogonkiem, porządny wygląd. Odważny, postawny ogrzany przez wiatr CZEKA tylko na mądrego gospodarza. Za ciepły kąt i posiłek obiecuje pracować i towarzyszyć do końca dosłownie. Popatrz jak pięknie się uśmiecha do ciebie- czy złamie twoje serce ? zaproś go do siebie będzie niezły tandem. Tylko odpowiedzialnie ! Quote
aisai Posted March 2, 2010 Posted March 2, 2010 PIES – GOŚĆ Wiek ok. 7 lat wielkość ok. 15 kg sięga do kolana przytojniaka. Może ktoś zna, może ktoś go szuka ? Bardzo ładny pies ! Elegancki GOŚĆ. Malowany słońcem chętny do pracy, zdrowy ! Nie jedno widział , nie jedno wie. Obieżyświat :lol: Czeka na uczciwego odpowiedzialnego opiekuna – popilnuje mu ogrodu - gospodarstwa. Pomyśl, może zaprosisz go do siebie? Quote
aisai Posted March 2, 2010 Posted March 2, 2010 PIES-KARIN Wiek ok. 1 roku, wielkość ok. 8 kg sięga do ¾ łydki przystojniaka Siedział i czekał na swojego pana cały długi tydzień przed marketem a on o nim zapomniał. Trafił do przytuliska ok 2 mcy temu i bardzo pragnie wolności Jest miły, cały czas uśmiechnięty , gładziutki, czyściutki, odda życie w twoje ręce . Jego kondycja jest do pozazdroszczenia, chętny do zabawy i psot . Sprytny. Pozna Pana/Panią do towarzystwa na długie spacery i figle po lesie. Ach !!! czy te oczy mogą kłamać ? chyba NIE ! Lgnie do człowieka , do zwierząt nie okazuje agresji. Quote
aisai Posted March 2, 2010 Posted March 2, 2010 Suka –malowana LALA Wiek ok. 3 lat Wielkość ok. 5 kg jest malutka, przytulna, czyściutka ojjjj byłaby maskotką i ozdobą ciepłego domu. Znaleziono ja na wydeptanej skarpie śniegu przy głównej trasie. Też czekała na swojego pana, który nieopatrznie zapomniał ja zabrać. Po tygodniu oczekiwania dla bezpieczeństwa została zabrana do przytuliska i dalej czeka. Być może ktoś wie, być może zna, być może to sąsiada Lala. Malutka z pięknymi bursztynowymi oczkami do obcych ludzi z dystansem ale do przysmaku podchodzi udając nieśmiałą. Bystra mała terrorystka ;-) zagania swojego większego towarzysza kojca w kącik i konsekwentnie króluje – zdecydowana kobitka. Ale gdyby tak ktoś przytulił, pogłaskał, pokochał odda z siebie wszystko z miłości do człowieka. Quote
aisai Posted March 2, 2010 Posted March 2, 2010 Suka -MILI Wiek ok. 2 lat Wielkość 4,5 kg wysokość do połowy łydki Jest piękna ! Zdjęcie nie oddało jej uroku. Mocne słońce, nieznani ludzie - schowała się bidulka. Porzucona na parkingu błąkała się 2 tygodnie po czym trafiła do przytuliska. Kiedy błądziła opuszczona , zalotnie podchodziła do innych suczek zapraszając do zabawy zawsze jednak bardzo ostrożnie. Jest bojażliwa, bardzo skromna perełka. Przytula się do Pana z obsługi, niepewna marzy o miłości i ciepełku. Ma krotką niekłopotliwą sierść błyszczącą jak złotko, malutka, zgrabniutka jak modelka...gdyby tak jakaś miła pani miała chęć na wesołe spacery po lesie - pokocha do końca życia. Quote
aisai Posted March 2, 2010 Posted March 2, 2010 PIES- MANIEK Wiek ok. 2 lat Wielkość ok. 10 kg wysokość pod przystojne kolano Piesek bojaźliwy, siedzi skromnie w kąciku zagoniony przez mała Malowana Lalę towarzyszkę współlokatorkę dużo mniejszą zresztą. Smutna piękna mordka siedzi cichutko , patrzy co się dzieje i będzie działo. Nieufny. Pewnie to złe doświadczenia powodują jego skromność. Ale za to jest śliczny smagany słońcem, oczka troszkę wystraszone, nie wie co go czeka. Z pewnością uśmiechnie się kiedy odzyska wiarę w człowieka. Chętnie pomoże pilnować zagrody , dotrzyma towarzystwa dobre słowo wystarczy na zapłatę. Cierpliwość i serce ośmieli Mańka i wyciągnie z niego to co ukrywa RADOŚĆ ŻYCIA. Tylko odpowiedzialnie. Quote
aisai Posted March 2, 2010 Posted March 2, 2010 SUKA – Szili Wiek ok. 2 lata Wielkość 4,5 kg do połowy łydki Prześliczna ! Zgarnięta z ulicy, porzucona i najprawdopodobniej niedopilnowana zaciążona, wyrzucona, to krótka smutna historia . Otoczona opieka ok. 3 tyg temu. Miodzio ! uśmiechnięta, błoga, przytulna złamie każde serce, nie ma co pisać wystarczy popatrzeć. Fizycznie bardzo dobrze zachowana, w stosunku do ludzi oddana bezgranicznie, zapewne błaga o pomoc w tym bardzo trudnym okresie. Bardzo ładna, towarzyska, nieprzeciętna. Nie rozumiem jak można jej nie szukać i nie otoczyć opieka za ludzka nieodpowiedzialność . Bo ona sama walczy o zachowanie gatunku a ty człowieku zwiększasz bezdomności jej dzieci pozostaje żal. A jednak nadzieje mamy wszyscy i tak trzymać , na świecie przecież więcej dobroci! Quote
aisai Posted March 2, 2010 Posted March 2, 2010 (edited) Nowa Dęba jest niedaleko Tarnobrzegu. W sprawie piesków można kontaktować się ze Strażą Miejską, tel 15 846 4240, Panowie umawiaja sie z ludzmi i wioza po odbior pieskow - przytulisko mieści się w środku puszczy Sandomierskiej, ciężko samemu trafić. Pozdrawiam, aisai Edited January 6, 2013 by aisai Quote
Basia1968 Posted March 8, 2010 Posted March 8, 2010 ooo kurcze własnie ja jestem z Tarnobrzega - nic cholerka nie wiedziałam, że jest takie przytulisko. Czy można prosić o ewentualny kontakt? jak można pomóc? czy można tam pojechać? prosze o wszelkie infor na adres email wray22@interia.pl Quote
aisai Posted March 8, 2010 Posted March 8, 2010 Basiu, wszystko podeslalam na maila. Dziekuje za odzew! Nadal szukamy domków dla psiaków z pierwszej strony... Może ktos się zakocha? aisai Quote
czarnula Posted March 12, 2010 Posted March 12, 2010 Suczka Lala i Szili maja domy. Zrobiłam im zbiorowe allegro. Quote
Basia1968 Posted March 12, 2010 Posted March 12, 2010 czarnula my ie spotkałysmy sie u majki w przytulisku???? Quote
aisai Posted March 12, 2010 Posted March 12, 2010 czarnula, dzieki za odzew! ja znam przytulisko i Pania Bozene z tego, ze odbieralismy stamtad charta - tam psiaki dobrze traktowane sa, ten charciak w bardzo dobrej kondycji psychicznej, sadze ze reszta tak samo. Mam nadzieje, ze znajda kochajace domki - jak dlugo mozna zyc w oczyszczalni sciekow? aisai Quote
czarnula Posted March 13, 2010 Posted March 13, 2010 [quote name='Basia1968']czarnula my ie spotkałysmy sie u majki w przytulisku???? tak to ja z tego niskopodłogowca:) Quote
czarnula Posted March 13, 2010 Posted March 13, 2010 [quote name='aisai']czarnula, dzieki za odzew! ja znam przytulisko i Pania Bozene z tego, ze odbieralismy stamtad charta - tam psiaki dobrze traktowane sa, ten charciak w bardzo dobrej kondycji psychicznej, sadze ze reszta tak samo. Mam nadzieje, ze znajda kochajace domki - jak dlugo mozna zyc w oczyszczalni sciekow? aisai Wiem ;) Ja pisałam do ciebie o nim bo pani Bozenka prosiła o pomoc.. Super ze jestescie.. aaa to jest link do allegro http://allegro.pl/item941734440_pieski_z_przytuliska_z_nowej_deby_czekaja_na_dom.html Quote
Basia1968 Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 to jakos wspólnymi siłami poogłaszamy psiapsiule. Quote
blacky. Posted March 20, 2010 Posted March 20, 2010 [quote name='czarnula']Wiem ;) Ja pisałam do ciebie o nim bo pani Bozenka prosiła o pomoc.. Super ze jestescie.. aaa to jest link do allegro http://allegro.pl/item941734440_pieski_z_przytuliska_z_nowej_deby_czekaja_na_dom.html Można gdzieś spotkać wątek tego dalmatyńczyka o którym jest dodany wpis na aukcji allegro ? Wyślij mi na PW info. bo nie jestem stąd i pewnie o tym wątku zapomnę. Quote
Marlena:) Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 No jak Basia i Czarnula (z niskopodłogowca) są to i mnie zabraknąć nie może. Melduję się ;) Quote
SoniaSola Posted May 12, 2010 Author Posted May 12, 2010 Kolejne szczęście spotkało Gościa - znalazł l się opiekun - piesek jest czszęśliwy :) MA DOM Sunia owczarka niemieckiego po wypadku nie zagrzała długo - znalazła dom:) choć jeszcze jedna nóżka niesprawna- sukcesss ! ale muszę dodać :( ze w worku na płocie ktoś powiesił a ktoś znalazł 3 szczeniaczki 2- miesięczne, dwa szcześliwie trafiły już do domków dobrych ludzi a jeden biedaczek (sunia) niestety trafił za kraty przytuliska fotkę dodam. POZDRAWIAM WSZYSTKIE PSIAPSIÓŁKI, btrojnar@gmail.com Quote
minia913 Posted July 1, 2010 Posted July 1, 2010 RUDY WILK samotny, uwiązany na palu lub w kojcu :(( tęskni za swoim wybawca - jest gotowy do pracy ma ok roku. Znaleziony zagubiony poszukiwacz szczęścia po tchórzliwym czynie człowieka -wyrzucony w wakacje - bo przeszkadzał :(( Jest młody,miły, łagodny widać ze chce kochać i być kochanym. Chętnie się uczy i odda swe życie w dobre odpowiedzialne ręce. POMYŚL MOŻNE ZAPROSISZ GO DO SIEBIE NA DOBRE I ZŁE ? Quote
Basia1968 Posted July 22, 2010 Posted July 22, 2010 tak z NOwej Dęby. Ale z tego co sie orientuję, to chyba juz maja nowe domki. Quote
minia913 Posted July 26, 2010 Posted July 26, 2010 husky rzeczywiście znalazł już dom ale ten drugi psiak nadal siedzi w przytulisku :( Quote
Recommended Posts