Agmarek Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 Od tej pory mam ze 20 rozmazanych zdjęć i tylko te nadają się do pokazania :evil_lol: Quote
Agmarek Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 I po imprezie Drogie Panie :evil_lol: Niestety nie wytrwałam do końca spaceru, bo chore dziecię w domu zostawiłam i musiałam już jechać, a teraz jestem już padnięta. W związku z tym że wiem jak czekałyście na te zdjęcia wstawiłam je, ale relację słowną postaram się zdać jutro ;) Mogę Wam tylko powiedzieć iż myślę że to idealny dom dla Welsha-Atosa :cool3: Quote
magda222 Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 Opłacało się tu wejść tak późno :) Szczęściarz z naszego Welsha :) Bardzo się cieszę, że tak super trafił i czekam na relację słowną ;) Quote
Agmarek Posted March 24, 2011 Posted March 24, 2011 Jestem. Jestem. Jak dla mnie to idealny dom dla Atosa. Ludzie są bardzo spokojni, zrównoważeni, do problemów podchodzą z dystansem. A Atos? To szaleniec z psim ADHD. Odniosłam wrażenie że on musi ciągle coś robić. Głowinie biega, biega, biega, kopie doły i biega, biega, biega :evil_lol: Państwo chodzą z nim dwa razy dziennie do lasu na spacery (a rzeczywiście warunki ku temu mają takie że grzechem byłoby nie skorzystać) a Atos stara się słuchać starszego kolegi, choć nie zawsze. Momentami odniosłam wrażenie że specjalnie go zaczepia :razz: a starszy kolega? No cóż...podobno ma 10 lat - czego po zachowaniu nie widać, bo biega, biega, biega :evil_lol: szarpie patyki, lubi poszczekać do dziamgotów za płotem i jak najbardziej czuje się przewodnikiem w stadzie. Kiedy trzeba to spokojny, a jak trzeba skarcić Atosa to skarci. Podobno na początku spały w jednej budzie (choć widziałam dwie) po podwórku jak hrabia łaził kot (nieganiany) a Pani Atosa mówiła że na początku pies jadł 2,3 razy dziennie, ale nie widać żeby był jakoś specjalnie upasiony przez to pewnie że tak biega. No i Pani mówi że biegając zaczyna biegać w koło człowieka i zatacza coraz mniejsze kręgi, po czym potrafi chwycić za kurtkę, albo nogę co jest dość bolesne. Nie wiem czy u Doty też się tak zachowywał, ale myślę że to może być problemem, ponieważ przyjdzie lato, Pani w krótkich spodenkach, albo spódniczce...pomyślałam sobie że skoro przez spodnie jest to bolesne, to na gołe ciało...brrr...:shake: Dziewczyny można coś temu zaradzić? Ja powiem szczerze że pierwszy raz się z czymś takim spotkałam, a wiem że Państwo nie kłamią, bo mnie też Atos próbował wziąć w taki krąg :mad: a zdaje się że ktoś z forumowiczów obiecywał mi całe portki :mad: i gdyby nie to że obracałam się wokół siebie prawie że z prędkością światła żeby dotrzymać Atosowi rytmu to pewnie doświadczyłabym tych podszczypanek :evil_lol: Macie jakieś pomysły? Quote
pumcia02 Posted March 24, 2011 Posted March 24, 2011 A on nie probuje po prostu zaganiać? Nosić smakołyki, jak zaczyna biegać w koło, kucnac i dać smakolyka. Wstać i dać smakolyka. Takie coś mi przychodzi do głowy. Quote
Agmarek Posted March 24, 2011 Posted March 24, 2011 pumcia02 napisał(a):A on nie probuje po prostu zaganiać? Próbuje... Quote
Akrum Posted March 24, 2011 Posted March 24, 2011 śliczne zdjęcia :) widać, że Welsh jest szczęśliwy :) i nawet na niektórych zdjęciach pychol uśmiechnięty miał :) Quote
Cantadorra Posted March 24, 2011 Posted March 24, 2011 No nie, trudno uchwycić Welsha. Niezły pędziwiatr z niego. Jestem miło zaskoczona. Przecież aparat ledwo nadążył za podmuchem, który Welsh zostawiał :) Quote
Agmarek Posted March 24, 2011 Posted March 24, 2011 No a najśmieszniejsze jest to że mam aparat z funkcją redukcji wstrząsów (czy tak jakoś) i sobie nie poradził :evil_lol: Wczoraj jak przeglądałam zdjęcia to miałam nawet takie na którym jest sam ogon :-o Słuchajcie...ja mam wrażenie że on się powoli odnajduje w tym domu. Uważa że w budzie jest bezpieczny, bo właśnie tam zmierzał przed moim aparatem. Uwielbia swoich ludzi, bo jak tylko ktoś kręci się pod drzwiami z tamtej strony Atos już przy nich jest. Podobno trochę boi się Pana, ale jak tylko widzi smycz w jego ręku już jest szczęśliwy. Tam dopiero jest 6 tyg. Nasza onka jest u nas 2 lata i nadal boi się mojego TZ-a choć nigdy nic jej nie zrobił złego. Wczoraj jak Pan wyszedł ze smyczą Atos obskakiwał go z wielką lubością i patrzył z miłością na pysku, więc myślę że się panowie dogadają ;) Quote
anawa Posted March 24, 2011 Author Posted March 24, 2011 Agmarek, obiecywałam Ci całe portki, bo Welsh nigdy wcześniej tak nie zaganiał.....:eviltong: Myślę, że z tymi smakołykami do dobry pomysł a w ogóle, to się nie martwię, bo Państwo Welsha są bardzo rozsądni a szczególnie Pan świetnie daje sobie radę z psami. Najlepszy dowód, że Welsh już do niego śmiało podchodzi i razem wychodzą na spacerki. Welsh zawsze czuł ogromny lęk przed mężczyznami. Zdjęcia piękne, wielkie dzięki, Agmarek. Liczę, że to nie ostatnia wizyta i zdjęcia :razz: Welsh-Atos wygląda na szczęśliwego. Jeszcze nigdy nie miał tylu "uśmiechniętych zdjęć" :p Troszkę przytył i widzę znów piękne futerko :multi: Pobyt na powietrzu wyraźnie mu służy :lol: Quote
Akrum Posted March 24, 2011 Posted March 24, 2011 KOLEJNE DOGOMANIACKIE DT OKAZAŁO SIĘ WIELKĄ ŚCIEMĄ ARKTYKA OBIECYWAŁA DOMOWY RAJ, a w rezultacie ofiarowała psiakom oborę... http://www.dogomania.pl/threads/204773-Domowy-hotel-w-oborze-DT-u-Arktyki?p=16560428&posted=1#post16560428 Quote
magda222 Posted March 24, 2011 Posted March 24, 2011 A ja też przyszłam o pomoc prosić :placz: Błagam Was zajrzyjcie: http://www.dogomania.pl/threads/204528-Bernardyny_matka-w-wysokiej-ci%C4%85%C5%BCy-i-syn_-W-TRAGICZNYCH-WARUNKACH_-POMYS%C5%81Y_dt_-PILNE! Może coś wymyślicie... Ryczę nad psiakami od kilku dni... Potrzebny dom z ogródkiem; dobry, cierpliwy człowiek i towarzyszka-sunia... Quote
wapiszon Posted March 24, 2011 Posted March 24, 2011 Widać,że Atos szczęśliwy , znalazł swoich Ludzików :) Quote
Akrum Posted August 29, 2011 Posted August 29, 2011 czy wiadomo co u Welsha słychać? znaczy Atosa?? Quote
anawa Posted August 30, 2011 Author Posted August 30, 2011 Welsh ma się dobrze ale nowi państwo są oszczędni w słowach i zdjęciach. Ostatnio dostałam dwa ale cos mi sie porobiło i nie mogę wstawić :( Mogę wysłać na maila, może jakaś dobra dusza wstawi. Welsh wygląda świetnie, przytył, nabrał futerka - zupełnie inny pies :) Quote
wapiszon Posted August 30, 2011 Posted August 30, 2011 Najważniejsze ,że u Welsha - Atosa wszystko w porządku :) Quote
bela51 Posted August 30, 2011 Posted August 30, 2011 [quote name='anawa']Welsh ma się dobrze ale nowi państwo są oszczędni w słowach i zdjęciach. Ostatnio dostałam dwa ale cos mi sie porobiło i nie mogę wstawić :( Mogę wysłać na maila, może jakaś dobra dusza wstawi. Welsh wygląda świetnie, przytył, nabrał futerka - zupełnie inny pies :) Jesli mozesz przeslij na mojego maila. Wstawie, to zaden kłopot. iza_roj@poczta.fm Quote
anawa Posted August 30, 2011 Author Posted August 30, 2011 [quote name='bela51']Jesli mozesz przeslij na mojego maila. Wstawie, to zaden kłopot. iza_roj@poczta.fm Dzięki. Wysłałam :) Quote
Akrum Posted August 31, 2011 Posted August 31, 2011 już się nie mogę doczekać zdjęć Welsha (dla mnie zawsze będzie Welshem :)). Quote
bela51 Posted September 6, 2011 Posted September 6, 2011 anawa napisał(a):Dzięki. Wysłałam :) Sorrki za spory poslizg, ale net mi ostatnio szaleje Quote
Recommended Posts