Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witaj rozbojniku ;)

... dałeś troszkę panci odpocząć i co teraz ??? ... powtórka z rozrywki??? ... a nieładnie !!!

Dotka, trzymam kciuki, ale dzwoń szybko do TZ mru i umawiaj się na konsultację, jak on sam nie będzie mógł, to może kogoś zaufanego poleci.

Posted

piechcia15 napisał(a):
Dota przecież Agnieszka proponowała ci pomoc w behawiorze??

No właśnie, a kto ? Tak mi się zdawało, że ktoś proponował pomoc........
W piątek dostałam namiary na "zoopsychologa". Pani jest również lekarzem weterynarii. Mieszka w W-wie i dojeżdża do klienta.
Dota, co robimy? Chcesz namiary ode mnie czy może już się z kimś umawiałaś na pw?

Doszła wpłata od magda222. Bardzo dziękujemy :)

Posted

Szarotka napisał(a):
Ania dostalas ode mnie pw ????????????????????????????????????????????

Wysłałam do Ciebie maila.

Akrum napisał(a):
czyżby Welsh zaczął znów psocić, że dota się nie odzywa??

Może zjadł komputer? Jutro zadzwonię do Doty. Zaczynam sie denerwować.

Aha, dostałam pieniążki dla Welsha od Szarotki :) Wielkie dzięki :Rose:

Posted

anawa napisał(a):
No właśnie........... Czy brak wiadomości to dobre wiadomości.......... Aż się boje dzwonić. Behawioryści czekają...........

Zadzwoń. Zadzwoń. Bo i ja tu nerwicy dostaje.

Posted

Spoko, rozmawiałam z Dotą. Welsh jeszcze nie zjadł komputera ale powoli znów zaczyna rozrabiać. Dziś podałam Docie namiary na dwie behawiorystki - lekarzy weterynarii.
Dota miała trochę innych zajęć ale obiecała, że coś napisze więc nie denerwujcie się i jeszcze trochę cierpliwości.
Ogólnie nic nowego - pies czuje się dobrze, stare zwyczaje wracają, pomoc specjalisty potrzebna.

Posted

Tak, w klatce czuje się bardzo dobrze i cały czas tam siedzi ale jak Dota wychodzi z domu, to jakoś udaje mu się klatkę otworzyć, wydostaje się i rozrabia. Chyba ta klatka jest zbyt delikatnej konstrukcji, jak na tego szkodnika....... ;)

Posted

Ale on otwiera drzwiczki w klatce, czy ją w inny sposób rozbraja? Bo jeśli tylko drzwiczki, jak większość psów, to wiem, że dobrym sposobem jest spięcie ich dodatkowo karabińczykami, jak tymi od smyczy (można kupić w internecie, albo w niektórych sklepach z art. metalowymi).

Posted

jestem,wreszcie się udało :)
zacznę od początku.marcin jest znowu w domu.nietrudno się domyślic,że w związku z tym mam ciut za mało czasu na cokolwiek innego:diabloti:
nie było go w domu ponad 2 miesiące.tak się za sobą stęskniliśmy,że wszystko robimy razem,zupełnie jak nastolatki :evil_lol:
kiedy znalazłam chwilę i zalogowałam się żeby podzielic się z Wami dobrymi wiadomościami,zepsuł się komputer.następny cały dzień instalowałam nowego windowsa i wszystkie potrzebne programy.a kiedy udało mi się na dobre przywrócic komputer do życia,nawalał mi internet,ciągle wyrzucało mnie z dogo.dziś chodzi trochę lepiej.
jeśli chodzi o naszego szanownego chłopaczynę,do czasu było ok.w sumie nie jest bardzo źle,nie jest tak jak było,ale mogłoby być tak jak zaraz po zabiegu.prawie 2 tyg spokoju.jak na razie tylko raz wywalił smietki,ale wczoraj zabrał się spowrotem do grzebania tamgdzie nie powinien.wywalił mi wszystko z szafki z makaronami,mąkami,cukrami,kaszami,przyprawami...wyobraźcie sobie jak wyglądała podłoga w całym mieszkaniu :evil_lol:
klatka została wzmocniona przez meską rękę,więc chłopaczek znalazł sobie inny sposób na opuszczanie jej pod nasza nieobecność-otwiera drzwiczki.
w ciągu dnia nadal prawie jej nie opuszcza,czuje się w niej znakomicie.wczoraj wyciełam mu niechcący numer:będąc w domu,zamknęłam drzwiczki,żeby spokojnie zjadł jedzonko przysłane przez Anawę (inaczej koka opedzlowałaby za niego) i o tym zapomniałam.siedział biedny zamknięty ponad 2 godziny,wcale nie oponował.dopiero kiedy go zawołałam z pokoju,biedny zaczął popiskiwać.myślałam że coś mu się stało,wystraszyłam się.o,ja niedobra,zamknęłam psa w więzieniu:mad:
nie wiem co jest,dlaczego i wogóle o co chodzi.kupowałam mu suchą karmę bosha.każdy rodzaj wcinał aż mu się uszy trzesły...wczoraj przyszła karma zamówiona przez Anawę.i....on nie chce jej jeść.zwariuję przez tego psa :evil_lol: znowu muszę kombinować z czym mu to zmieszać żeby zjadł.
dziękuję za namiary na behawiorystki,zadzwonię umówię się a o wynikach poinformuję :)
tylko czy godzina lub dwie,wystarczą żeby go dobrze poznać,na tyle,żeby móc mu pomóc?

Posted

dota&koka napisał(a):
tylko czy godzina lub dwie,wystarczą żeby go dobrze poznać,na tyle,żeby móc mu pomóc?

Tak Dota. Wystarczą. Ja miałam behawiorystę który na podstawie rozmowy ze mną rad przez telefon mi udzielał i pomógł mi wyprowadzić psa na prostą.