Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witaj śliczny :loveu:
Dotka nie martw się jedzeniem. Gorąco jest. Moja onka też je mniej, za to pije jak smok.
Poza tym miała powierzchowne zapalenie skóry (czy tak jakoś) od tego upału. Podobno u onków to normalne.
Masakra :roll:

• Replies 2.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jeśli na działce nie da się wykąpać, to może na wczasach w jeziorze da radę......
Dotaaaaaa............. zabierz mnie ze sobą...............będę pilnować Welsha.........tylko potrzebuję "usprawiedliwienie" do pracy...........
A tej cholerze powiedz, że jak nie będzie chciał żreć to mu kroplówkę załatwię :mad:

Nizoral na łupież jest bezkonkurencyjny. Wystarczy jedna kąpiel i po kłopocie. Tyle, że na ON-ka idzie cała butelka szamponu więc nie radzę kupować w saszetkach bo wyjdzie drożej :cool3:

Posted

[quote name='anawa']JDotaaaaaa............. zabierz mnie ze sobą...............będę pilnować Welsha.........tylko potrzebuję "usprawiedliwienie" do pracy.........
ja też chcę, nawet mogę w bagażniku jechać :)
anawa będzie pilnować od rana, ja po południu, co?? :lol::lol::lol:

Dotka, zabierz nas ze sobąąąą :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

A ja jak zwykle będę namawiać cioteczki, które deklarowały się na Welsha, skoro tu już są wstrzymane wpłaty, to może przenieście ciotki swoje deklaracje na Dosieńkę?
http://www.dogomania.pl/threads/182555-*Dosia-SZKIELET-!Karmiona-chlebem-ze-smalcem!-Potrzebne-DEKLARACJ%C4%98-brakuje-80z%C5%82!

chociaż jednorazowe wpłaty zróbcie na lepszą karmę, proszę cioteczki... :-(:-(:-(

Posted

widzę,że kusi dziewczyny wizja urlopu w ciszy i spokoju :)
w samochodzie raczej miejsca już nie będzie :( ale domek ma dwa mieszkanka,jedno możemy odstąpić :)

a Welsh od wczorajszego wieczora znowu je.w związku z tym,że złapałam znowu jakiegoś obrzydliwego wirusa i leżałam wczoraj jak kłoda w łożku z temperaturą jak cholera,nie miałam jak ugotować chłopakowi.marcin kupił mu więc puszki.na razie zjada z apetytem.zobaczymy co będzie po kilku dniach :)

Posted

Welsh zjada puszki z apetytem.2 dziennie z makaronem.w związku z tym,zwracam się do Was,zwłaszcza do Ani z oficjalną prośbą o pomoc w zakupie większej ilości puszek dla chłopaka.marcin kupił mu w kakadu Animonde z jeleniem i jabłkiem.myślę,że właśnie domieszka jabłka tak mu posmakowała.
u nas cieniutko w tej chwili,najpóźniej jutro musze opłacić oc,zaraz wesele a połowy potrzebnych rzeczy jeszcze nie ma :(
głupio mi strasznie,ale pies jest najważniejszy.
Animonda jest potwornie droga (9.40 za puszkę 800g)ale w niej jest ponad 90% mięsa.Welsh wcina ją aż się uszy trzęsą,widzę po nim,że nie znudzi mu się tak szybko
a ja dalej zdycham,wczoraj wieczorem 40.2 goraczki,mało brakowało a widziałabym niebieskie słonie w mieszkaniu ;)
dziś obudziłam się z 38 stopniami.a gardło to jeden wielki wulkan :/
drugi dzień nie czeszę Welsha i nie sprzątam mieszkania.nie trudno wyobrazić sobie co się dzieje na podłodze ;)
Aniu,karma przysłana od Ciebie,smakowała mu może ze dwa dni.stoi nadal w drugiej misce nietknięte.nawet Koka żarłok nie chce się skusić.
królewskie podniebienia,czy cuś?

Posted

a moje psiska też uwielbiają animonde, z jabłuszkiem, z tortellini... ale nie gardzą też np. rocco, rinti czy happy dog... i na przemian raz lepszą dostają, raz ciut gorszą, wtedy lepszą suchą dodatkowo i tak na przemian, oczywiście najbardziej smakuje gotowany kurczak z warzywami i ryżem :)

może by trzeba zamówić w innym sklepie internetowym? np. [url]http://www.zooplus.pl/shop/markowy_sklep/animonda/mokra[/url] puszka 800g jest za ok. 7 zł
w krakvet jest droższa, bo 8 zł za puszkę, szukam dalej w innych wysyłkowych też drożej, najdrożej właśnie w kakadu takie puszki.

Można by Welshowi zamówić po kilka puszek z różnego rodzaju, bo jeden smak może mu się szybko znudzić. A w zooplusie fakt faktem idzie przesyłka kilka dni, ale jest spory wybór, od 100 zł o ile pamiętam jest przesyłka gratis.
A jeśli anawa by tam nie miała jeszcze swojego konta, to dla nowych klientów też są jakieś rabaty. Ja stamtąd zamawiam i jestem zadowolona.

Posted

ja znalazłam takie cuś-różne smaki:[url]http://www.zooplus.pl/shop/psy/karma_dla_psa_mokra/animonda/animonda_pakiet_probny/160149[/url]
ale to sa puszki 400g
ta opcja jest lepsza,puszka wychodzi dużo taniej w takim pakiecie(6.42):[url]http://www.zooplus.pl/shop/psy/karma_dla_psa_mokra/animonda/karma_animonda_pies/185069[/url]
marcinowi nie chciało się gotowac makaronu,kupił więc błyskawiczny i zmieszał z puszką.jak postawił Welshowi miskę,w ciągu minuty góra dwóch wszystko zniknęło.do najlepszych kąsków tak się nie trząsł jak do jelenia:)

a dziś na śniadanie,marcin zanim wyszedł do pracy dał mu makaron z wczorajszym serkiem białym niewykorzystanym do naleśników.ser z żółtkiem i cukrem waniliowym.mało brakowało marcin dałby mu ten ser z rodzynkami,ale na szczęście wyjął.
i taki biały serek,bardzo chłopakowi posmakował.
jak ja próbowałam dać mu ser z jogurtem to miał mnie gdzieś...

Posted

no właśnie w zooplus często są takie pakiety, wtedy wychodzi dużo taniej,
nawet biorąc tą opcję:
[URL="http://www.zooplus.pl/shop/markowy_sklep/animonda/mokra/180197"] [B]GranCarno Adult Mięso Plus 6 x 800g[/B] [/URL] Animonda GranCarno Adult Mięso Plus to karma dla psa z czystego, świeżego mięsa lub ryby z dodatkiem owoców i warzyw
- Jeleń i jabłko 42,80 (0,89 / 100g)

- Łosoś i szpinak 42,80 (0,89 / 100g)

- Wędzony węgorz i ziemniaki 42,80 (0,89 / 100g)

- Królik i zioła 42,80 (0,89 / 100g)

to wychodzi taniej, bo ok. 7 zł za puszkę, a nie jak w kakadu 9,40. a to jest 2 zł zaoszczędzone na puszce.
musiałaby tylko anawa podjąć szybko decyzję, bo jak mówiłam, przesyłka idzie czasami tydzień, bo to z Niemiec jest nadawane.
Przesyłka od zamówienia 99 zł gratis.

Posted

[quote name='dota&koka']znalzłam tu,po 6 puszek:[url]http://www.telekarma.pl/m141/animonda.gran.carno.htm[/url]
powyżej 89zł dostawa gratis w ciągu 24 godzin[/QUOTE]
no tylko że tam znów drożej wychodzi za 800 g ponad 8 zł...
a Ty na ile dni jeszcze masz tych puszek co kupiliście??
bo tak sobie myślę, że jakby anawa dzisiaj zamówiła i od razu zapłaciła z tego zoplusa, to w przyszłym tygodniu powinno być ok. środy - czwartku.

Posted

marcin kupił 6 puszek,myślał że na kilka dniu mu wystarczy :) a Welsh zjadł 4 w dwa dni,zostały dwie.w kakadu sa obrzydliwie drogie te puszki,a tu nigdzie nie ma podobnego sklepu :/
jest mały przywatny,ale tam ceny sa już z kosmosu

Posted

bo można jeszcze zrobić tak, że zamówić tylko kilka sztuk w tym internetowym, o którym Ty dota pisałaś, tam gdzie było za ponad 8 zł puszka, ale przesyłka w ciągu 24 godzin - czy jakoś tak. a większą ilość zamówić w zooplusie - tam gdzie za 7 zł puszka i dojdzie w międzyczasie, jak już będziecie mieć kilka tych droższych :)

Posted

Dota jak już się zdecydujecie jaką chcesz karmę dla Welsha, to napisz mi dokładnie jaka to ma być, a najlepiej podeślij link z jedzeniem ze strony [url]http://www.krakvet.pl/[/url] na pw razem ze swoim adresem.
Postaram się w przyszłym tyg zorganizować parę puszek.
Widzisz...moja Onka też nie gardzi jedzonkim z puszki i makaronikiem, tyle że troszkę za bardzo się na tym utuczyła i teraz jesteśmy na etapie odchudzania, także ja wiem jak sucha karma w ząbki kole :evil_lol:

Posted

Agmarek,Welsh sam zdecydował jaka chce karmę:) animonda (na razie)jest the best
zastanawiamy się nad jak najtańszą opcją i w miarę szybką,bo długo niewydolę z cenami jakie tu są.postaram się mu mieszać puszki z mięsem,tak żeby miał zapaszek jelonka,może pójdzie 1 dziennie
zadzwoniłabym do Ani,ale cholera mam tak gardło zawalone że mnie nie zrozumie:evil_lol:
ach,jak ja chciałabym żeby Welshyk tak sie podtuczył...

Posted

Sorry dziewczyny, nie było mnie tu wczoraj ale już wszystko przeczytałam i wiem. Ma być więc Animonda? Różne smaki, czy tylko ten jeleń? Zorientuję się gdzie będzie najtaniej i zamawiam. Ja jestem zarejestrowana na Telekarmie, Krakvecie i Zooplus (czy coś takiego-ostatnio zamawiałam tam Arthroflex dla Welsha).
Dota, zrobimy tak, jak poprzednio: zamówię na Twój adres.

Posted

[quote name='Szarotka']O witaj Anawa :):) dawno Cie nie widzialam:):)[/QUOTE]

Mam nadzieję, że niedługo się naprawdę zobaczymy........... Kiedy przyjeżdżasz?

Posted

anawa, my sprawdzałyśmy i najtaniej akurat jeśli chodzi o Animonde 800 g wychodzi za ok. 7 zł., więc chyba najlepiej tam zamówić, bo w krakvecie są o ile dobrze pamiętam to po 8-9 zł.

Posted

Welsh zjadł indyka z kaczką.
albo animonda trafiła w jego gust,albo stwierdził że już więcej nie wywalczy i albo przestanie pajacować albo wyschnie na wiór ;)

Posted

Cantadorra napisał(a):
Jak bedziecie w okolicach trojmiasta, to prosze dac mi znac :) Też chce zobaczyc wasze pyszczki :)

Niestety do Trojmiasta nie dotre. I tak wybieram sie do Krakowa, Krynicy, Inowroclawia, Warszawy i na 4 godziny na Slowacje, to chyba dosc :):)

Posted

Jak tam Welsh się miewasz?? nadal puszkowa karma ci smakuje??
a może Dotka Welsh by jadł też trochę samego jabłka? moje psiaki się przepadają za jabłkiem i sokiem z niego, tak samo za kompotem z truskawek :) no i daktyle oraz pestki dyni - a to dodatkowo działa korzystnie na wątrobę :)