Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

dziękuję za bardzo miłe słowa:iloveyou:
nasz domek jest taki całkiem zwyczajny,ale od zawsze bardzo psiolubny.
jestem wdzięczna za szansę obcowania z tak cudownym psem jakim jest Welsh.
On zrobił ogromne postępy,ale i ja nauczyłam się wiele przez ten czas.
(zwłaszcza zamykać dokładnie okna:evil_lol:)

Akrum,na pewno gdzieś tam jest taki domek,który tak jak my pokocha go od pierwszego wejrzenia i nie zrazi się jego przeszłością i problemami.tylko pytanie czy go znajdziemy?
jeśli nie,ON zostanie z nami na zawsze...

kiedyś,kiedy byłam młoda,pisałam piękne opowiadania.ale już mózgownica nie ta :evil_lol:
w miarę możliwości postaram się coś chwytajacego sklecić.

• Replies 2.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Cioteczki, robimy akcje zbierania kasy na dt dla Dosi z banerku od dotki
Dosia miała trafić do doty na dt, ale jest tu Welsh, na dniach się okaże, czy Dosia będzie mogła iść do Igiełki na dt - pomożemy wtedy zarówno zwierzakowi jak i człowiekowi, czyli Dosi i Igiełce :) dwa w jednym
tylko potrzebne pieniążki, chociaż jednorazowe wpłaty.

Cioteczki, skoro anawa zarządziła koniec z wpłatami deklaracji na Welsha, to może choć częśc z Was przerzuci swoje deklaracje na ten psi szkielecik, co?
ciocie, prosimy... :) :) :)
Welsh też wesoło za to zamerda dla Was ogonkiem i pokaże uśmiechnięty pycholek, prawda dotka??

Posted

Akrum napisał(a):
Cioteczki, robimy akcje zbierania kasy na dt dla Dosi z banerku od dotki
Dosia miała trafić do doty na dt, ale jest tu Welsh, na dniach się okaże, czy Dosia będzie mogła iść do Igiełki na dt - pomożemy wtedy zarówno zwierzakowi jak i człowiekowi, czyli Dosi i Igiełce :) dwa w jednym
tylko potrzebne pieniążki, chociaż jednorazowe wpłaty.

Cioteczki, skoro anawa zarządziła koniec z wpłatami deklaracji na Welsha, to może choć częśc z Was przerzuci swoje deklaracje na ten psi szkielecik, co?
Welsh też wesoło za to zamerda dla Was ogonkiem i pokaże uśmiechnięty pycholek, prawda dotka??

tak,tak cioteczki prosimy:modla:
i dotka i Welshyk i Dosia prosimy :):)

Posted

a ja dodam, że za jakiś czas chciałybyśmy widzieć takie zdjęcia Dosi, że było tak :-( a jest tak :multi:

to co cioteczki, przyłączacie się do akcji pomocy Dosi??

Posted

Akrum napisał(a):
a ja dodam, że za jakiś czas chciałybyśmy widzieć takie zdjęcia Dosi, że było tak :-( a jest tak :multi:

Dosia też zasluguje na szansę,prosimy :modla:

Posted

IVV napisał(a):
Dotka Dosia ma DT jedzie do Igielki ;)

kamień z serca mi spada...ale potrzebujemy dla Dosi więcej deklaracji:(

dziś Welsh nauczył się żebractwa od Koki.od rana łażą za mną oboje i ślepia w moje kanapki wlepiają :)

Posted

kosu32 napisał(a):
A ja tu wpadłam tylko na chwilę by uprzejmie donieść że poszedł przelew na tego przystojniaka - chyba w piątek. Matko jedyna - ale ciotki szalejecie z tymi wpisami. I kiedy ja mam to wszytsko czytać ???... :)

Czytać wszystko, czytać......... i cieszyć się z nami :multi:

Szarotka napisał(a):
To maly teraz juz domku szuka ???

Najlepszego pod słońcem. Oddamy go tylko do domku lepszego, niż u Doty (jeśli taki w ogóle się znajdzie).........

IVV napisał(a):
takie domy Dotak istnieja ,najlepszy wlasnie jest u Ciebie;)

No to trzeba sklonować Dotę ;)

agata51 napisał(a):
[FONT=Verdana]Więcej takich domków [/FONT]

WIĘCEJ! WIĘCEJ!

Akrum napisał(a):

Welsh też wesoło za to zamerda dla Was ogonkiem i pokaże uśmiechnięty pycholek

Mam nadzieję, że szybko "spadek" po Welshu będzie można przekazać innym psim biedakom....Ależ będziemy mieli radość w dzieleniu........:roll:

Ja też jakoś nie mam ostatnio weny..... Jeszcze nie wymysliłam tekstu ogłoszenia. Wiem tylko, że dobry byłby krótki, treściwy i tylko leciutko łapiący za serce :lol:

Dota, właśnie dostałam info, że dziś wysłali do Ciebie Arthroflex.

Posted

Akrum napisał(a):
dota, no nie bądź taka, powiedz nam o co chodzi z tymi kotami?
masz jakiś domek upatrzony, tak?

upatrzony jeszcze nie jest,ale zarys jest bardzo ciekawy :)
musimy sprawdzić Welsha na koty,dopiero będa podjęte dalsze kroki
może Welsh nie jest pogromcą kotów...

Posted

dota&koka napisał(a):
upatrzony jeszcze nie jest,ale zarys jest bardzo ciekawy :)
musimy sprawdzić Welsha na koty,dopiero będa podjęte dalsze kroki
może Welsh nie jest pogromcą kotów...

Dotka nie bądź taka tajemnicza bo dziewczyny skręci z ciekawości :evil_lol:
Domek zapowiada się świetnie. Jest w Warszawie a więc blisko nas no i jest pięć kotów, wychowanych przez ON-ka, który odszedł za tęczowy most. Miał raka biedaczyna..... Tak więc Welsh musi pokochać koty...... :crazyeye:

dota&koka napisał(a):
Aniu,melduję przybycie Arthroflexu i paczuszki z karmą :)
znaczy listonosz zostawił awizo w skrzynce,ale domyślam się że to paczuszka od Ciebie

To co, nie chciało mu się paczek nosić??? Przecież nie jest taka znowu wielka :roll:
Smacznego, Welsh - mam nadzieję, że łosoś Ci posmakuje :cool3:

Posted

nasz listonosz to taki dziwny typ,co nawet listów poleconych do drzwi nie przynosi,tylko zostawia awiza w skrzynce i trzeba samemu śmigać na pocztę.
leniwy strasznie jest...

jutro wieczorem jadę z koleżanką po jej kotka i przywozimy go do nas.
ciekawe jak nasz przystojniacha to zniesie:lol:

Posted

Normalnie do wieczora to się tu posr...my z ciekawości :evil_lol:
Jakby co to niedaleko Was mam koleżankę z większą ilością kotów. Jak się ładnie do niej uśmiechnę to może pozwoli Welshykowi je obwąchać :diabloti:
Dota pamiętaj że Twoja pierwsza reakcja na zachowanie Welsha będzie NAJWAŻNIEJSZA!
Moja Onka pogoniła kota już pierwszego dnia kiedy do nas przyjechała i dostała taki opier... że cała wieś pewnie słyszała. Więcej nie próbowała tego robić i do dziś żyje w zgodzie z pięcioma sztukami :eviltong:

Posted

moja jedna sunia jak się pojawiła w domu, to była już u nas leciwa kotka, która poprzednią sunię
[*] tolerowała, ale jeść musiały osobno, spały razem :), więc jak pojawiła się nowa sunia, to kicia na dzień dobry, mimo że sunia była mega wystraszona i wycofana, zlękniona - kicia podeszła, obwąchała sunię (ta była wciśnięta w kąt ściany i siedziała nieruchomo jak posążek) i szczeliła suni z łapy, a raczej pazura... od razu sunia wiedziała, że z kicią nie ma żartów i że to kot żądzi :)
kicia odeszła za TM i pojawiły się dwa kocury (dzikie z ulicy), tym razem to sunia podeszła i je obwąchała, ale wiedziała, że nie wolno ich tknąć, chyba pamiętała jak boli draśnięcie kocim pazurem :) od tej pory owszem na dworze się gonią, ale w domku nawet razem śpią :)
nasz kolejny psiak, który pojawił się ok. 2 miesiące temu, w schronie przeszedł test na koty - w ogóle nie zwracał na nie uwagi, w domu też przechodził początkowo obok i nic, tylko sobie noski podawały, a teraz się psiak rozbestwił i je goni... ale pracujemy nad tym ciężko, żeby jednak się na nowo pokochały :)

dlatego mam nadzieję, że z Welshem będzie wszystko ok, że pokocha kotki i że kotki sobie go ustawią :)

Posted

A ja troszkę offa wkleję, może jednak ciotki się zlitują i zechcą cosi wpłacić:
Dosia-Szkielecik, pilnie musi być wyciągnięta ze schrony, ona jest wycofana, zestresowana, zdziczałą i przeraźliwie chuda... miała badania robione, jest zdrowa, je dużo i mimo to jest szkielecikiem...
ma już zapewnione miejsce w dt, gdzie będzie miała kontakt non stop z człowiekiem, ale brakuje nam kasy...
tu jest wątek: http://www.dogomania.pl/threads/182555-*Dosia-SZKIELET-!Karmiona-chlebem-ze-smalcem!-Potrzebne-DEKLARACJ%C4%98-brakuje-210z%C5%82!
może mogłabyś/mógłbyś pomóc, mile widziane deklaracje jednorazowe i miesięczne oraz obecność na wątku.
Pomożemy nie tylko Dosi, ale również osobie, która zgodziła się przygarnąć pod swój dach i dać dt psiakowi :)

Posted

przyłączam się do prosby Akrum
Welsh jest już bezpieczny,szczęśliwy i prawie zdrowy
możliwe,że za chwilę pojedzie do nowego domku
a Dosia czeka na swoją szansę
prosimy :)

Posted

Oczywiście jeśli Ciotki/Wujkowie wspólnie tak zdecydują a Welshowi się uda z kotami i z domkiem to pewnie wspomożemy Dosię z kasy, która zostanie :)