Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Przepraszam nie mam czasu czytać wątku, zobaczyłam w czyimś banerku psa , który od dawna siedzi mi w głowie. Jestem z Gm.Babice i często sprawdzam ile i jakie psy trafiają koło Kutna. Niestety ostatnio miałam 10 psów na swoim utrzymaniu i nie mogłam go zabrać ze schronu....
Kto tam bywa, kto mu zrobił zdjęcie w schronisku. Ile potrzeba jeszcze na hotel. Czy będzie to hotel w którym opiekun ma doświadczenie z tak lękliwymi psami, czy będzie potrafił mu pomóc. Proszę o wszelkie info , chętnie w miarę możliwości pomogę .

Posted

izabellah-aldonda napisał(a):
Przepraszam nie mam czasu czytać wątku, zobaczyłam w czyimś banerku psa , który od dawna siedzi mi w głowie. Jestem z Gm.Babice i często sprawdzam ile i jakie psy trafiają koło Kutna. Niestety ostatnio miałam 10 psów na swoim utrzymaniu i nie mogłam go zabrać ze schronu....
Kto tam bywa, kto mu zrobił zdjęcie w schronisku. Ile potrzeba jeszcze na hotel. Czy będzie to hotel w którym opiekun ma doświadczenie z tak lękliwymi psami, czy będzie potrafił mu pomóc. Proszę o wszelkie info , chętnie w miarę możliwości pomogę .

Brakuje 140 zł, ale anawa i tak już ma rozmawiać w sprawie Welsha z Jamorem, tam najprawdopodobniej by ten cudowny psiak poszedł do hoteliku.
czekamy jeszcze tylko na decyzje gminy co do dołożenia się do kosztów utrzymania tam psa!

Posted

Cantadorra napisał(a):
Szarotka, prosze powrzucaj na swoje wątki zapytanie o ludzi z okolic Łeby. Mamy dobrze brzmiący domek dla niesfornej Sońki :)

Kochana Cantadorro ( a tak a propos skad wzielas takie imie ??) moge wrzucic dopiero wieczorem.

Posted

izabellah-aldonda napisał(a):

Fajnie, że się odzywasz..... rozumiem, że znasz Welsha i jego ponurą historię. Pies jest cały czas w Kutnie ale już nie długo. Dzięki pomocy koleżanek z Dogo zebraliśmy już prawie całą (brakuje 140 zł) sumę na hotel. Na 99% Welsh pojedzie do Warki, do Jamora w przyszłym tygodniu. To fachowiec, trener psów policyjnych w Sułkowicach. Znam go osobiście i głowę za niego daję. Już jeden mój pies z Kutna (z mojego awararu) był pod jego opieką ponad trzy miesiące i znalazł wspaniały dom. Miejsce piękne, profesjonalnie urządzony hotel. Ma wątek na Dogo (http://www.dogomania.pl/threads/138231-Hotel-dla-psów-JAMOR). Jesteśmy w stałym kontakcie z gminą Babice, może i gminie uda się jakoś pomóc Welshowi.....

Posted

Szarotka napisał(a):
Liczymy na gmine, jak nie to trzeba bedzie dozbierac.

Czekam na maila, podobno jakieś decyzje zapadły ale muszę się uzbroić w cierpliwość. Mam nadzieję, że warto.......

Posted

Szarotka napisał(a):
Trzymamy kciuki za zdrowy rozsadek gimny ??
Chyba masz wolne ??
Ja znikam i pisze wreszcie ten newsletter co to go juz pisze miesiac :):)

Mam wolne, z Jamorem rozmawiałam, teraz już tylko gmina....... Tak, czy inaczej chyba w przyszły weekend wyruszę w drogę.......

Posted

Na razie dowiedziałam się tylko tyle, że gmina ma ustalić ze schronem formalny sposób odebrania psa. Ja raczej nie mogę go adoptować, bo wtedy Welsh stałby się prywatną własnością i z pomocy finansowej nici........
Nastawiam się optymistycznie i wierzę, że nadchodzący tydzień będzie ostatnim koszmarnym tygodniem w życiu Welsha........ Potem już tylko droga do szczęścia.......

Posted

anawa napisał(a):
Na razie dowiedziałam się tylko tyle, że gmina ma ustalić ze schronem formalny sposób odebrania psa. Ja raczej nie mogę go adoptować, bo wtedy Welsh stałby się prywatną własnością i z pomocy finansowej nici........
Nastawiam się optymistycznie i wierzę, że nadchodzący tydzień będzie ostatnim koszmarnym tygodniem w życiu Welsha........ Potem już tylko droga do szczęścia.......

i bardzo dobrze...najwazniejsze to pozytywne myslenie:) juz niedlugo Welsh bedzie wesolo biegal po sadzie Jamora:D:D

Posted

Cantadorra napisał(a):
Akcja ruszyla na calego widze, padają daty. Bedzie pieknie jak uda sie zdobyc dofinansowanie gminy.

Cantadorra, nic nie wspominasz o bazarku...... Dostałaś mojego maila z fantami?

Posted

Dostalam, dziewczyna od bazarkow juz obrabia zdjecia. Tylko pewien problem, jakie ceny i opisy? Moze bede wysylac ci po kilka zdjec i bedziesz opisywac, np. jaki to zegarek i takie tam. Jak to zrobimy?