dota&koka Posted July 27, 2010 Posted July 27, 2010 wreszcie jestem :) nie bylismy na działce,wczasowaliśmy się nieco dalej ;) Welsh jest grzeczny (z małymi wyjątkami-potrafi np wywalić zawartość kosza na śmieci i roznieść po całym mieszkaniu :) ) nauczył się kilku rzeczy,min po powrocie ze spaceru pięknie kładzie się w przedpokoju i czeka na zdjęcie obroży (to jest mój połowiczny sukces,bo chciałam żeby siadał) a na spacerze rozumie komendę "równaj" :) kiedy któreś z nas wraca do domu,Welsh na dźwięk domofonu "śpiewa" tak głosno,że słychać go juz w bramie.a w momencie otwierania drzwi odstawia prawdziwy taniec :) co do puszek:daję Welshowi puszki (duża na 2 razy,mała na raz)zmieszane z normalnym mięsem+makaron lub ryż,czasem z rozmoczonym suchym.ostatnio najczęściej z rozgotowanym ryżem,bo chłopaczyna w te upały miał biegunkę,która dopiero wczoraj mu przeszła :( także nikt z torbami nie pójdzie.coś trzeba było zrobić żeby on wreszcie zaczął normalnie jeść. mamy na stanie w tej chwili jeszcze 26 puszek.na miesiąc wystarczy.wydaje mi się,że to i tak jest tańsze niż ta obrzydliwa sucha karma,której hrabia nie chciał. Quote
Akrum Posted July 27, 2010 Posted July 27, 2010 witaj dotka :) teraz jesteś wypoczęta, naładowana nową energią to możesz działać :) masz siły na caalusi rok :) A jak Welsh zniósł podróż - daleko jechaliście? odnalazł się w nowym miejscu? nie bał się, że go tam chcecie zostawić? byliście nad morzem,jeziorem? jeśli tak, to jak się zachowywał w stosunku do wody? chętnie wchodził?? Quote
dota&koka Posted July 27, 2010 Posted July 27, 2010 Akrum,psiaki niestety zostały w domu z moją mamą.wyprawa 1500km w jedną stronę to za daleko żeby je męczyć :( Quote
Akrum Posted July 27, 2010 Posted July 27, 2010 dota&koka napisał(a):Akrum,psiaki niestety zostały w domu z moją mamą.wyprawa 1500km w jedną stronę to za daleko żeby je męczyć :( aaa... myślałam, że były z Wami... i Welsh jak się zachowywał pod Waszą nieobecność? z inną osobą przy boku? wszystko było ok? to teraz drugie wakacje Was w sierpniu czekają?? Quote
dota&koka Posted July 27, 2010 Posted July 27, 2010 pod naszą nieobecność był grzeczny,tak jak we wcześniejszym poście napisałam.kilka razy wywalił wszystko z kosza na smieci,ze dwa razy zdarzyły mu się rozwolnieniowe wpadki (i to w te upały-podobno smrodek podczas sprzątania był taki,ze mało nie zabił :diabloti:) wyjeżdżamy w tym tyg nad nasze Polskie morze.piesy znowu zostają,tym razem z marcinem(nie dostanie więcej wolnego).a zostają,dlatego,że jedziemy w miejsce,gdzie trudno byłoby upilnować zwierzaki :(boję się,że pogubię albo dzieci,albo psy.na wszystko naraz oka mieć się nie da. Quote
anawa Posted July 28, 2010 Author Posted July 28, 2010 Dota, to rozwolnienie może być wynikiem zmiany karmy. Hrabiemu kichy pokręciło........ Albo upał miał na niego zły wpływ....... Niedługo Hrabia wypocznie sobie nad jeziorem..... Dota, widziałaś tel link "wakacyjny", który umieściłam kilka postów wcześniej? Aha, jeszcze jedno...... My chyba zapomniałyśmy o szczepieniach? Przed wyjazdem trzeba koniecznie zrobić wściekliznę....... Pozdrawiam Hrabiego i całą jego Rodzinkę ;) Quote
anawa Posted July 28, 2010 Author Posted July 28, 2010 Szarotka, co Ty robisz w necie????? Wiem, to choroba........... Co Twoja rodzinka i znajomi sobie pomyślą? :evil_lol: Quote
Szarotka Posted July 28, 2010 Posted July 28, 2010 anawa napisał(a):Szarotka, co Ty robisz w necie????? Wiem, to choroba........... Co Twoja rodzinka i znajomi sobie pomyślą? :evil_lol: I do tego komputer mojej Mamy jest taki wolny........a co tam u Welsha slychac ?? czy on nadal w Dt ?? i jakie plany ?? Quote
magda222 Posted July 29, 2010 Posted July 29, 2010 Może któraś z Was może pomóc albo ma jakiś pomysł. Podczas jednej z akcji adopcyjnych dom znalazł psiak z tyskiego schroniska Filip. Niestety okazało się, że Filip musiał zostać odebrany rodzinie. To ludzie, których poprzedni pies został wyrzucony z 9-tego piętra!!! Na szczęście Filipek jest już bezpieczny. Kuleje na łapkę (prawdopodobnie był bity i kopany) i ma biegunkę (nie wiadomo czym był żywiony), ale przynajmniej jego życiu nic nie zagraża... Jest w tej chwili w DT u Grażynki (grazyna9915). To osoba, która bardzo dużo pomaga zwierzętom i nie przejdzie obojętnie obok żadnej bidy. Tym sposobem ma w mieszkaniu 6 psów i 17 kotów... Bo niestety 3 psy prawie jedocześnie wróciły z adopcji Czy ktoś może pomóc i dać DT Filipkowi lub Chico? Chico to współlokator Filipa jeszcze ze schroniska.Nie słyszy i ma problemy z sercem Tu linki do wątków: http://www.dogomania.pl/threads/189979-Filip-odebrany-z-meliny-co-teraz-DT! http://www.dogomania.pl/threads/181431-Nies%C5%82ysz%C4%85cy-chory-Chico-b%C5%82aga-o-pomoc-Filip-wr%C3%B3ci%C5%82-z-koszmaru...Pilne-DT-dla-niego Bardzo proszę o pomoc,o radę... Quote
anawa Posted July 29, 2010 Author Posted July 29, 2010 Magda222, to strasznie smutna historia ale ja niestety nie znam nikogo, kto mógłby pomóc ........... :-( Quote
anawa Posted July 29, 2010 Author Posted July 29, 2010 Szarotka napisał(a):.......a co tam u Welsha slychac ?? czy on nadal w Dt ?? i jakie plany ?? Welsh nadal u Doty. Jest ogłaszany ale nie ma zainteresowania. Może po wakacjach coś się ruszy........ Quote
magda222 Posted July 29, 2010 Posted July 29, 2010 [quote name='anawa']Magda222, to strasznie smutna historia ale ja niestety nie znam nikogo, kto mógłby pomóc ........... :-( Dorzucę jeszcze link do wątku kociego: http://www.dogomania.pl/threads/190018-Dogomaniaczka-i-jej-koty-z-DT-potrzebuj%C4%85-naszej-pomocy!!!!!! Może chociaż ktoś zajrzy... I przepraszam wszystkich za offowanie,ale sytuacja jest dramatyczna... Quote
Akrum Posted July 30, 2010 Posted July 30, 2010 [quote name='magda222']Może któraś z Was może pomóc albo ma jakiś pomysł. Podczas jednej z akcji adopcyjnych dom znalazł psiak z tyskiego schroniska Filip. Niestety okazało się, że Filip musiał zostać odebrany rodzinie. To ludzie, których poprzedni pies został wyrzucony z 9-tego piętra!!! Na szczęście Filipek jest już bezpieczny. Kuleje na łapkę (prawdopodobnie był bity i kopany) i ma biegunkę (nie wiadomo czym był żywiony), ale przynajmniej jego życiu nic nie zagraża... Jest w tej chwili w DT u Grażynki (grazyna9915). To osoba, która bardzo dużo pomaga zwierzętom i nie przejdzie obojętnie obok żadnej bidy. Tym sposobem ma w mieszkaniu 6 psów i 17 kotów... Bo niestety 3 psy prawie jedocześnie wróciły z adopcji Czy ktoś może pomóc i dać DT Filipkowi lub Chico? Chico to współlokator Filipa jeszcze ze schroniska.Nie słyszy i ma problemy z sercem Tu linki do wątków: http://www.dogomania.pl/threads/189979-Filip-odebrany-z-meliny-co-teraz-DT! http://www.dogomania.pl/threads/181431-Nies%C5%82ysz%C4%85cy-chory-Chico-b%C5%82aga-o-pomoc-Filip-wr%C3%B3ci%C5%82-z-koszmaru...Pilne-DT-dla-niego Bardzo proszę o pomoc,o radę... o jeża... po co tacy ludzie biorą zwierzaki do domu? wrrr - taka sama kara powinna ich spotkać, jak oni traktowali psa... Filipek miał mieć lepiej niż w schronie, miał mieć rajskie życie, a co dostał? oh... dlatego tak ważne są wizyty poadopcyjne... Niestety też nie mogę pomóc... Quote
Akrum Posted July 30, 2010 Posted July 30, 2010 [quote name='magda222']Dorzucę jeszcze link do wątku kociego: http://www.dogomania.pl/threads/190018-Dogomaniaczka-i-jej-koty-z-DT-potrzebuj%C4%85-naszej-pomocy!!!!!! Może chociaż ktoś zajrzy... I przepraszam wszystkich za offowanie,ale sytuacja jest dramatyczna... popytam jeszcze znajomych o kociaki, może akurat będzie ktoś chętny... Quote
magda222 Posted July 30, 2010 Posted July 30, 2010 Akrum napisał(a):popytam jeszcze znajomych o kociaki, może akurat będzie ktoś chętny... Bardzo dziękuję kochana :) Quote
ossa98 Posted July 30, 2010 Posted July 30, 2010 Dziewczyny, pogubiłam się trochę. Cały czas wpłacam stałą - ostatnią dzisiaj, mam kontynuować? bo z tytułu wątku wynika, że nie. Quote
anawa Posted July 30, 2010 Author Posted July 30, 2010 ossa98 napisał(a):Dziewczyny, pogubiłam się trochę. Cały czas wpłacam stałą - ostatnią dzisiaj, mam kontynuować? bo z tytułu wątku wynika, że nie. Już od dwóch miesięcy nie zbieramy pieniędzy, bo uzbierała się niemała kwota, która z pewnością wystarczy na karmę i leki. Jeśli Welsh nadal nie znajdzie domu stałego i pieniążki się skończą wtedy poproszę o pomoc w postaci wpłat jednorazowych. Są inne pieski w potrzebie, Welsh póki co ma się dobrze, również finansowo. Twoje wpłaty (poza dzisiejszą) są odnotowane na pierwszej stronie. Jeśli chcesz, zrobię przelew zwrotny, tylko poproszę o nr konta na pw. I zapraszam wszystkich sponsorów do odwiedzania wątku. Jesteście tu wszyscy współgospodarzami więc nie opuszczajcie nas i śledźcie losy Welsha bo jego droga jeszcze się nie skończyła..... Quote
ossa98 Posted July 30, 2010 Posted July 30, 2010 W takim razie rozumiem, że nie będziecie miały nic przeciwko temu jeśli na jakiś czas przeniosę opłatę na tę bidę? http://www.dogomania.pl/threads/189887-OFIARA-WAKACJI-16-KG-OWCZAREK-zdj%C4%99cia-drastyczne-POM%C3%93%C5%BBCIE!! Oczywiście odwiedzam Welsha od czasu do czasu i widzę, że chłopak ma się bardzo dobrze. Tymczasem większą uwagę skupiłam na tych w krytycznej sytuacji. Anawa - prześlę Ci na pw namiary na moje konto, oki? Quote
Akrum Posted August 2, 2010 Posted August 2, 2010 cześć Welsh :) jak ci mijają dni? wszystko u ciebie dobrze? Quote
Romka Posted August 2, 2010 Posted August 2, 2010 Dziewczyny zajrzyjcie na watek Iryska,starego onka z naszego schroniska. http://www.dogomania.pl/threads/184985-IRYS-starszy-ONek-do-adopcji-przywr%C3%B3%C4%87my-mu-nadziej%C4%99... Quote
Akrum Posted August 5, 2010 Posted August 5, 2010 ciocia, co u Welsha słychać ciekawego? a może ciocia dota już się wczasuje, co?? Quote
anawa Posted August 5, 2010 Author Posted August 5, 2010 Dota chyba na wczasach....... To w przerwie zajrzyjcie tu: http://www.dogomania.pl/threads/190271-Bazarek-fotograficzny-na-pomoc-psiakom-) Fajny konkurs :) Quote
anawa Posted August 6, 2010 Author Posted August 6, 2010 Welsh............... tęsknimy............... Może za wcześnie o tym mówić ale zadzwoniła bardzo miła pani z Warszawy, zainteresowana Welshem. Jest w tej chwili na wczasach, po powrocie ma się kontaktować. Quote
Recommended Posts