Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

a ja wam powiem,że mój Borusiak na niecałe dwa miesiące prze odejściem machnął kilka sztuk suni mojego ojca:diabloti:
i to na trzech łapkach :evil_lol:
a myśleliśmy że nie będzie miał ani siły ani ochoty
Welshowi to nie "grozi" bo Koka jest u nas już 8 miesięcy i jeszcze nie miała cieczki.wetka powiedziała że możliwe że organizm jest wyniszczony ciążami i może jeszcze potrwać aż całkiem się zregeneruje.

• Replies 2.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

dota&koka napisał(a):
Koka jest u nas już 8 miesięcy i jeszcze nie miała cieczki.wetka powiedziała że możliwe że organizm jest wyniszczony ciążami i może jeszcze potrwać aż całkiem się zregeneruje.

Koka ile ma?

Posted

pseuduchy mówiły że 2,5 roku,jeden wet określił na ok 4,inny na 6.do dziś nie doczekałam się książeczki psa,więc nigdy się nie dowiem w jakim naprawdę jest wieku.
zachwuje się jak seniorka na emeryturze-śpi i je.je i śpi :-)

Posted

wiesz Aniu moze jednak dowiedz sie o ta kastracje , bylo by po krzyku za jednym razem i mniej stresu dla psa w przyszlosci(znowu rozstania,kliniki,narkozy ,gojenie,kolnierz itp).
Jedna znajdka w oplakanym stanie -Pompon mial usuwane oko,kastracje i czyszczenie zebow podczas jednej narkozy i pieknie sie wszystko goi pod okiem Tanitki w W-wie .
Oczywiscie decyzja nalezy do Ciebie:) to tylko taka moja sugestia...

Posted

IVV napisał(a):
wiesz Aniu moze jednak dowiedz sie o ta kastracje , bylo by po krzyku za jednym razem i mniej stresu dla psa w przyszlosci(znowu rozstania,kliniki,narkozy ,gojenie,kolnierz itp).
Jedna znajdka w oplakanym stanie -Pompon mial usuwane oko,kastracje i czyszczenie zebow podczas jednej narkozy i pieknie sie wszystko goi pod okiem Tanitki w W-wie .
Oczywiscie decyzja nalezy do Ciebie:) to tylko taka moja sugestia...

Też tak sądzę, chyba powinno się zadziałać radykalnie i pozbyć problemu za jednym stresem .. i psa i nas wszystkich.

Posted

Aniu, ja też sądzę, że jeżeli tylko lekarz nie będzie widział przeciwwskazań, Welsha od razu trzeba ciachnąć.
Wiesz, że czytam Dogo i wiele było takich przypadków, że kastracja "potem" a później osoba prowadząca psa nie mogła przeżałować, że nie zrobiła tego od razu.....

Posted

ano ja też uważam, że trzeba podpytać weta, co o tym sądzi. to w końcu nie jest duży zabieg ;)
tym bardziej, że z tego, co widzę, sunia doty nie jest wycięta (dobrze mi się wydaje?) i cieczki może dostać w najmniej spodziewanym momencie ;)
a izolowanie napalonej psiej pary to nie takie łatwe...

Posted

wczoraj po od 12 stej nie miałam netu, więc się strasznie denerwowałam Welshem, myślałam że już po operacji, że dziś wejdę tu i przeczytam, że już wszystko ok, że po strachu... a się okazuje że dopiero dziś...
Tak więc dziś znów myślami Welsh będę z toba, będę cię wspierać duchowo...
Czekam zatem z niecierpliwością na wiadomości, mam nadzieję że wszystko pójdzie ładnie sprawnie i szybko i może faktycznie uda się z tą kastracją?
Jeśli nie jest wnętrem, to faktycznie zabieg to ok 10-15 min, a jak już będzie w narkozie...
anawa - spytaj weta co o tym myśli.

Posted

Koka nie jest jeszcze ciachnieta,ponieważ najpierw czekalismy aż dojdzie do siebie (była strasznie wychudzona,wyłysiała i cała w strupach ),a teraz czekamy na cieczkę.w razie gdyby jednak niespodziewanie jej dostała,moge wywieźć ją do mojej mamy.więc nie będzie wielkiego problemu

Posted

Ja wzięłam moją ONkę nie wysterylizowaną i zobowiązałam się do zrobienia z tym porządku, ale...a to nie ten czas, szkoda mi jej było, a jak się już prawie zdecydowałam (pod naporem dogomaniaków:evil_lol:) to Szansa dostała cieczki. Psy mi się złaziły watahami pod bramę, wyły po nocach pod oknami, jeden odważny skakał przez płot :shake: istna masakra :placz:
Po czterech tygodniach cieczki miałam tak dość że nie mogłam się doczekać terminu sterylizacji. Dobrze że mój pies był ciachnięty, bo jeszcze jakby ten zaczął szaleć to nie wiem :angryy:
Jestem za ciachaniem, tylko oczywiście decyzja należy do Was i weta.
Jeśli Welsh będzie musiał czekać na kastrację to cóż...mus to mus...:roll:

Posted

Dziewczyny, wszystkie macie rację co do kastracji. Oczywiście ostateczne zdanie nalezałoby nie do mnie, tylko do weta ale...........
to pewnie kolejne 200 zł........ Cena 730 zł za operację jest ceną szacunkową. Może się zmienić i to w górę. Rozmawiałam ze swoja wetką i powiedziała mi, że tego typu operacja to koszt ok.1000 zł więc i tak potraktowano nas bardzo ulgowo. Być może będzie potrzebna narkoza wziewna, a to dodatkowe pieniądze... Do tego dojdą leki (nie mam pojecia, za ile) i specjalistyczna karma (ok. 190 zł).... Potem jeszcze wizyty kontrolne u weta i kolejne leki a za jakiś czas znów karma...Ja cały czas drżę przed tym rachunkiem. Wiecie, że brakującą kwote bedę po prostu musiała wyjąć z kieszeni i dopłacić, nie ma innego wyjścia... Zawiozłam tam psa, bedę go odbierać i muszę się wywiązać z zobowiązania.... Proszę, nie obciążajcie mnie jeszcze poczuciem winy, że czegoś nie robię...... Po prostu nie jest to teraz sprawa życia i śmierci a ja mam ograniczone możliwości....

Posted

ok. rozumiemy anawa :)
nie pomyślałyśmy chyba wcześniej, że przecież to się wiąże też z kasą...
a nie można z kliniką się umówić, żeby rachunek w chociażby dwóch ratach spłacić??

Posted

Akrum napisał(a):
ok. rozumiemy anawa :)
nie pomyślałyśmy chyba wcześniej, że przecież to się wiąże też z kasą...
a nie można z kliniką się umówić, żeby rachunek w chociażby dwóch ratach spłacić??

Miałabym odwagę prosić o to, gdyby cena nie była ulgowa ale w takiej sytuacji to wstyd.

Doszła wpłata 100 zł od Bahlsa...... Wieeeelkie dzięki........ :Rose:

Wpłata od IVV wisi gdzieś w bliskiej przestrzeni ;) Musiałam załozyć konto PayPal i to pierwsza wypłata. Trzeba było zweryfikować konto i dlatego to musi potrwać... :lol:

Posted

Szarotka napisał(a):
Zalozylas paypala to ja moze nastepna wplate tez tak zrobie, bo to taniej.

Tak, już możesz przez PayPal.

wiq napisał(a):
mnie też podeślij nr konta to coś wyślę, bo obiecałam :)

Dzięki. Podeślę :)

Posted

chyba musi byc juz po wszystkim? teraz tulko wybudzanie...i 6 godz po ktore sa najbardziej niebezpieczne i krytyczne...
teraz musi byc tylko lepiej