Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Agmarek']Dota trzymam kciuki i czekam tu z niecierpliwością na wieści jak poszło :multi: chociaż mam takie przeczucie że zakochasz się od pierwszego wejrzenia :loveu:

zakochana po uszy to ja już jestem :)
aż się boję co to będzie jak spojrzę mu w oczka...

• Replies 2.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Agmarek napisał(a):
Ja się pytałam czy jeśli wyślę swoją majową deklarację teraz to coś pomoże ale mój post został chyba przeoczony :mad: się starać czy się nie starać? :evil_lol:

Przepraszam, rzeczywiście musiałam przeoczyć.......... sorry ale mam metlik w głowie.........

Akrum napisał(a):
pewnie,że pomoże, bo skoro Welsh pojedzie w sobotę do doty, to nie bedziemy musieli płacić za hotelik, wówczas pieniądze ze stałych deklaracji pójdą na spłatę długu w klinice :)

Zgadzam się z Akrum........... najważniejsze, to zapłacic w piatek za operację. Potem pieniażki bedą potrzebne "tylko" na karmę i ewentualne konsultacje, wizyty kontrolne u weta i lekarstwa......... mam nadzieję.........

Posted

[quote name='agata51']Operacja, mówicie... No cóż, mus to mus.

Swoją deklarację wysłałam w piątek. Pocztą. Powinna już być. W piątek jedziemy z TŻem i psiakami na Mazury (muszą się w końcu wybiegać - tzn. psy, bo TŻ to raczej na rybach będzie wypoczywał) i nie będzie mnie do 9 maja (a jak nam będzie dobrze to może i dłużej - o ile bez dogo wytrzymam) - majową deklarację postaram się wysłać jeszcze przed wyjazdem (a jak mi się nie uda to zaraz po powrocie).

Welshu, będzie dobrze. Przecież tyle kochających serduszek jest z tobą
rzeczywiście, tyle dobrych serduszek pomaga Welshowi.........
Dzięki, agata51:calus:

Posted

[quote name='Agmarek']Moja deklaracja na maj już poszła. Wpłaciłam też dodatkowy grosik. Ja wiem że to niewiele :oops: ale może na coś się przydać :roll:
Bardzo dziękuję........ Twoja pomoc to bardzo wiele dla mnie i Welsha..........:buzi:

Posted

:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:
w takim nastroju wróciłam od Welsha :)
więc wreszcie nadeszła odpowiednia chwila,zapakowaliśmy się do bryki i sruuu pedzimy do kliniki.
choć pędzimy to za dużo powiedziane,bo w korkach staliśmy przez całą wawę,aż do Janek.ale nikt nie marudził,dzielnie wszyscy siedzieli na doopkach :)
dotarlismy i oczywiście ja zamiast spokojnie wypakowac dzieci i grzecznie udac się w stronę recepcji,wyleciałam z samochodu jak z procy z kocykiem pod pachą,wpadłam do kliniki,zdążyłam powiedzieć "dzień dobry,przyjechalismy zobaczyć się z Welshem",Pani z recepcji w takim samym tempie wyskoczyła zza recepcji i pobiegłyśmy do pokoiku w którym mieszka chłopczyk.
słuchajcie,w lecznicy na pewno stwierdzili że jakiś oszołom ze mnie:wpada baba jak po ogień z kocem pod pachą,leci do psa i rzuca się koło niego na podłogę:evil_lol:
marcin trochę bardziej rozgarnięty ode mnie,przyprowadził dzieciaki i przyniósł aparat (specjalnie po niego wracaliśmy z mostu poniatowskiego bo o nim zapomniałam)
a teraz do rzeczy.
oglądać zdjęcia psa,a widzieć jego stan na własne oczy,to jak dwa różne światy.
owszem,od razu dał mi sie głaskać,ale przyprawiało go to o niezłe palpitacje serca,a z nerwów w żołądku miał karuzelę (było słychać)
biedny próbował wogóle się nie ruszać,nie drgnąc nawet,łypał tylko ślipkami.zerkał mi co jakiś czas w oczy,ale to były chwile.kiedy przyszły dzieci,podnósł na chwilę łebek,musiały troszkę go zaciekawić-to dobry znak
żeby go nie stresować,dzieciaki poszły do samochodu i zostałam z nim sama.ciagle do niego mówiłam(przymknęłam drzwi,bo na fotelech naprzeciwko siedzieli klienci i pomyślałam,ze wystarczy że obsługa ma mnie za wariatkę:diabloti:),drapałam za uszkami,głaskałam główkę.wtedy sobie chłopczyk westchnął,tak porządnie,do dna.to był następny dobry znak.
chciałam zostawić mu nasz kocyk,żeby mógł zapoznać się z naszym zapachem.owszem,obwąchał go dokładnie,ale za bardzo się go bał :(
kiedy tak sobie leżałam z nim na podłodze (bo pies bezpieczniej się czuje kiedy jest się na jego wysokości) wpadła do nas miła Pani,taka blondyneczka i strasznie się zdziwiła widząc mnie na tej podłodze wyciągniętą jak śledzia.zaproponowała nawet ze coś mi przyniesie do leżenia :)
nie chciałam za długo go męczyć na pierwszy raz swoją osobą (w końcu za parę dni będziemy ze sobą spędzali mnóstwo czasu :multi:),nie wiem ile czasu spedziłam w lecznicy,może pół godziny.
z tego całego mojego zachwytu,zapomniałam porozmawiać o jutrzejszej operacji,nie wiem nawet o której godzinie zaczną,nie zapytałam o stan jego łapek :( ale ze mnie ogarnieta opiekunka :oops:

ogólne wrażenia?
jestem mega zakochana:loveu:
ale i mega zmartwiona.coś strasznego musiało go spotkać w życiu.
wyszłam z lecznicy z mocnym postanowieniem zrobić co tylko możliwe,żeby ten sponiewierany psisko wreszcie poczuł dobro,żeby ludzka ręka nie kojarzyła mu się tylko ze strachem.
łatwo nie będzie,ale dla mnie nie ma rzeczy niemożliwych :shake:

Posted

zrobiłam tylko dwie fotki,bo aparat go bardzo stresował :(
kochane,wystraszone ślipka

tu już było trochę lepiej,zaczynał przysypiać :)

a to moje strasznie wymęczone towarzystwo :)

Posted

biedny psiulek... przerażony pewnie otaczającym go teraz nowym światem,nową sytuacją...
ale pierwsze spotkanie już macie za sobą, na pewno zapamiętał twój zapach i drugie spotkanie już nie bedzie dla niego tak stresujące :)

Posted

obawiam się,że przez najbliższy miesiąc każda nowa sytuacja będzie dla niego potwornie stresująca.
kiedy go tak miziałam,zaczynał przysypiać,lecz niestety wystarczył umiarkowany hałas-stuknięcie za ścianą,głosy za drzwiami,szelest mojej kurtki,a biedak otwierał szeroko wystraszone oczka i dygał ze strachu.serce mi się krajało :(

Posted

To SUPER, że Dota zakochana :) Ja też. Po uszy.
Dota, ja zostawiłam Welshowi dwa duże ręczniki jako posłanko - to Welsh leżał na gołej podłodze????

Posted

Aniu,zapytałam jednej z pań,dla czego on lezy na gołej podłodze.pani twierdzi,że on wszystko spod siebie odrzuca,one mu donoszą różne kocyki,kapy itp,aon wszystko wybebesza i chce leżeć na gołej podłodze.
widocznie jest mu tak lepiej :(

Posted

No tak, faktycznie w klinice jest ciepło a on przecież ostatni rok spedził na betonie............
A wracajac do zdjęć.......... wydaje mi sie, że Welsh juz znacznie lepiej wyglada, niż w sobote....

Posted

Może jak mniej go boli to i lepiej wygląda :roll:
Cudownie że Dota zakochana jesteś od pierwszego wejrzenia :loveu:
Welsh to taka sierotka Marysia która przeprasza że żyje :-( aż się serce kraja :-( ale myślę że przy Tobie Dota Welsh...zejdzie na psy? :evil_lol:
Będzie dzielnym, wspaniałym i wesołym towarzyszem zabaw :lol:

Posted

Agmarek napisał(a):

Będzie dzielnym, wspaniałym i wesołym towarzyszem zabaw :lol:

troszkę dłużej potrwa wyprowadzanie chłopczyka "na psy",ale uda się,nie ma innej opcji :)
on jest tak przekochany,pod tą "skorupką" siedzi naprawdę wspaniały pies :)

Posted

Szarotka napisał(a):
Wyglada na wystraszonego, ale nie wyglada jak niektore psy co ze schronu wyszly, cale takie obskubane itp.

O takie coś obskubane Ci chodzi? To moje :oops:

Posted

az mi ulzylo,teraz to tylko dobre go czeka!!!!
chcecie zobaczyc obskubanego to wejdzcie na moj banerek RODI to dopiero obraz nedzy i rozpaczy:(tzn. -(czekam na pomoc)