Akrum Posted April 16, 2010 Posted April 16, 2010 tak, póki co brakuje 140 zł, ale może gmina coś wspomoże finansowo. na to cały czas wyczekujemy z niecierpliwością :) Welsh, jeszcze tylko tydzień więzienia i potem jedziesz na odnowę biologiczno-psychiczną :) a potem zobaczysz jak domki się rozdzwonią :) bo teraz póki co pewnie nikt nie dzwoni z ogłoszen? nikt się tobą kochany nie zainteresował? no ale też zdjęcia nie były takie...reprezentacyjne ;) Quote
Agmarek Posted April 16, 2010 Posted April 16, 2010 Hotel u Jamora cieszy się dobrą opinią wśród moich znajomych, a Welsh przypomina moją sunię :-( Podczytuję wątek Jamora i myślę że to jest odpowiednie miejsce dla tak strachliwego psa. Deklaruję 40 zł miesięcznie tylko plissss PRZYPOMINAĆ MI :roll: Quote
anawa Posted April 16, 2010 Author Posted April 16, 2010 Cantadorra napisał(a):Dostalam, dziewczyna od bazarkow juz obrabia zdjecia. Tylko pewien problem, jakie ceny i opisy? Moze bede wysylac ci po kilka zdjec i bedziesz opisywac, np. jaki to zegarek i takie tam. Jak to zrobimy? Chyba będzie najlepiej, jak zrobimy to przez telefon..... Tylko ja pracuję teraz cały weekend a w poniedziałek pewnie Tobie bedzie ciężko z taka sesja telefoniczną...... Quote
anawa Posted April 16, 2010 Author Posted April 16, 2010 Agmarek napisał(a):Sory. Nie czytałam całego wątku,ale mam pytanie. Ile kasy brakuje? Czy te 140 zł jak w tytule? Tak, stałych deklaracji brakuje 140 zł. W pierwszym poście wszystko jest na bieżąco aktualizowane :) Quote
Lu_Gosiak Posted April 16, 2010 Posted April 16, 2010 Agmarek napisał(a):Hotel u Jamora cieszy się dobrą opinią wśród moich znajomych, a Welsh przypomina moją sunię :-( Podczytuję wątek Jamora i myślę że to jest odpowiednie miejsce dla tak strachliwego psa. Deklaruję 40 zł miesięcznie tylko plissss PRZYPOMINAĆ MI :roll: super:multi::multi::multi: czyli brakluje juz tylko 100zł to moze gmina dołozy:razz::razz: Quote
anawa Posted April 16, 2010 Author Posted April 16, 2010 Agmarek napisał(a):Hotel u Jamora cieszy się dobrą opinią wśród moich znajomych, a Welsh przypomina moją sunię :-( Podczytuję wątek Jamora i myślę że to jest odpowiednie miejsce dla tak strachliwego psa. Deklaruję 40 zł miesięcznie tylko plissss PRZYPOMINAĆ MI :roll: Superrrrrr! Wielkie dzieki, Agmarek :loveu: Będziemy sie przypominać, możesz byś pewny/-a :lol: To już brakuje tylko 100 zł..... :multi: Quote
anawa Posted April 16, 2010 Author Posted April 16, 2010 Akrum napisał(a): bo teraz póki co pewnie nikt nie dzwoni z ogłoszen? nikt się tobą kochany nie zainteresował? no ale też zdjęcia nie były takie...reprezentacyjne ;) Nikt nie dzwonił i to na pewno za sprawą tych mało zachęcajacych zdjęć. Jestem przekonana, że jak Welsh odżyje i porobimy mu piękne zdjęcia to telefon nie przestanie dzwonić. Welsh jest piękny, młody i zdrowy - domki sie posypią..... Lu_Gosiak napisał(a):super:multi::multi::multi: czyli brakluje juz tylko 100zł to moze gmina dołozy:razz::razz: Oj, Lu Gosiak, aż taka optymistką bym nie była.... Nie liczę na aż 100 zł z gminy..... :shake: Quote
Cantadorra Posted April 16, 2010 Posted April 16, 2010 Jak ona posegreguje i bede miala w "dzialach" te foty, to dam ci znac i zawsze znajde czas, zeby na spokojnie telefonicznie obgadac. Takze w przyszlym tygodniu dzwonie :) Quote
anawa Posted April 16, 2010 Author Posted April 16, 2010 [ Cantadorra napisał(a):Jak ona posegreguje i bede miala w "dzialach" te foty, to dam ci znac i zawsze znajde czas, zeby na spokojnie telefonicznie obgadac. Takze w przyszlym tygodniu dzwonie :) O.K. zdzwaniamy się..... Myślę, że jak obie będziemy miały te zdjecia przed oczami to telefonicznie bedzie najprościej i najszybciej..... Quote
dota&koka Posted April 16, 2010 Posted April 16, 2010 cioteczki,czy chłopak musi być pod okiem szkoleniowca,czy wystarczyłby mu dt pełen miłości ? miałabym taki dla niego,darmowy jedynie trzeba byłoby zaopatrywać chłopaka w karmę pieso jest wycofany,ale nie agresywny,prawda? Quote
andzia69 Posted April 16, 2010 Posted April 16, 2010 dota&koka napisał(a):cioteczki,czy chłopak musi być pod okiem szkoleniowca,czy wystarczyłby mu dt pełen miłości ? miałabym taki dla niego,darmowy jedynie trzeba byłoby zaopatrywać chłopaka w karmę pieso jest wycofany,ale nie agresywny,prawda? no proszę!:) mnie się wydaje, że psiak ma depresję...i pewnie zmieni się nie do poznania jak tylko opuści ten luksusowy przybytek!:) Quote
anawa Posted April 16, 2010 Author Posted April 16, 2010 dota&koka napisał(a):cioteczki,czy chłopak musi być pod okiem szkoleniowca,czy wystarczyłby mu dt pełen miłości ? miałabym taki dla niego,darmowy jedynie trzeba byłoby zaopatrywać chłopaka w karmę pieso jest wycofany,ale nie agresywny,prawda? Pies nie jest agresywny. Boi się wszystkiego dookoła. Ma zaufanie tylko do dwóch pracowników schronu, którzy go karmią i tylko ich sie nie boi. Myślę, że dom pełen miłości, czas i cierpliwe podejście do psa wystarczą, żeby pies doszedł do siebie ale oczywiście moge sie mylić..... Ten pomysł bardzo mi sie podoba. Koszty karmy to żaden problem bo mamy deklaracje na utrzymanie psa w hotelu. Bardzo proszę o więcej informacji o domku. Quote
dota&koka Posted April 16, 2010 Posted April 16, 2010 ja sama przymierzam się do dania chłopczykowi dt.dziś opuszcza nas tymczasowicz Dyzio,dlatego zaczęłam rozglądac się za nastepnym biedakiem. mamy swoją suczkę,niestety jeszcze nie wysterylizowaną,dlatego dobrze byłoby gdyby był wykastrowany.jestem praktycznie cały czas w domu,pracuję tylko 2 godzinki dziennie,ale wtedy kiedy mnie nie ma w domu,jest mój tz z dziecmi.dzieci są "normalne",nie traktują zwierząt jak zabawek.mam w pobliżu super wetkę w razie czego. Dyzio kiedy do nas przyjechał,ze strachu bał się ruszyć i sikał pod siebie biedactwo.po tygodniu to był nie ten sam pies :-) Quote
anawa Posted April 16, 2010 Author Posted April 16, 2010 dota&koka napisał(a):ja sama przymierzam się do dania chłopczykowi dt.dziś opuszcza nas tymczasowicz Dyzio,dlatego zaczęłam rozglądac się za nastepnym biedakiem. mamy swoją suczkę,niestety jeszcze nie wysterylizowaną,dlatego dobrze byłoby gdyby był wykastrowany.jestem praktycznie cały czas w domu,pracuję tylko 2 godzinki dziennie,ale wtedy kiedy mnie nie ma w domu,jest mój tz z dziecmi.dzieci są "normalne",nie traktują zwierząt jak zabawek.mam w pobliżu super wetkę w razie czego. Dyzio kiedy do nas przyjechał,ze strachu bał się ruszyć i sikał pod siebie biedactwo.po tygodniu to był nie ten sam pies :-) piszę do Ciebie pw...... Quote
dota&koka Posted April 16, 2010 Posted April 16, 2010 anawa,zaraz muszę wychodzić do pracy,więc odpiszę po powrocie,dobrze?muszę zmykać,na natolin przez całą wawę muszę jechać :( Quote
anawa Posted April 16, 2010 Author Posted April 16, 2010 dota&koka napisał(a):anawa,zaraz muszę wychodzić do pracy,więc odpiszę po powrocie,dobrze?muszę zmykać,na natolin przez całą wawę muszę jechać :( o.k.................................. Widzę, że do Welsha usmiecha się coraz większe szczęście :lol: Pozwólcie, cioteczki, że wszelkie ustalenia z dota&koka zrobimy poza forum, bo duzo tego bedzie do ustalania a Wam damy znać juz o konkretach :lol: Quote
Szarotka Posted April 16, 2010 Posted April 16, 2010 Jak by Welsh poszedl do darmowego DT, tzn. pewnie za karme i weta trzeba by placic, to moze wesprzecie moich chlopakow ?? http://www.dogomania.pl/threads/182235-8-lat-za-kratami!-Brakuje-225z%C5%82-%C5%BCeby-psiaki-mog%C5%82y-opu%C5%9Bci%C4%87-schronisko... I Fiona: http://www.dogomania.pl/threads/129203-%C5%9Al%C4%85sk-Fiona-opuszcza-DT-b%C5%82aga-o-dekaracje! Quote
anawa Posted April 16, 2010 Author Posted April 16, 2010 Na pewno pomyslimy o innych pieskach ale na razie za wcześnie o tym mówic. Rozmawiałam z Pasją i ona zwróciła mi uwagę na jedna sprawę, o której ja nie pomyslałam. Koko ma dzieci, nie wiem w jakim wieku a my nic nie potrafimy powiedzieć o stosunku Welsha do dzieci i nie mamy jak tego sprawdzić..... Wprawdzie pies nie wykazuje agresji w stosunku do psów i ludzi ale dzieci to inny rodzaj ludzi ;) To trzeba w szczególnosci przedyskutować.... Quote
Cantadorra Posted April 16, 2010 Posted April 16, 2010 Anawa, masz racje, ze trzeba przemyslec, bo dzieci. Ja jednak tez mam dwojke dzieci, 4 i 6 lat i wzielam sunie identyczna jak Welsh. Sunia byla tak przestraszona, ze nie reagowala na nic. Wszystko ja stresowalo, ale nigdy nie okazala agresji do nikogo. Uciekala w lęk i poddanczosc. Zajelo mi to rok, ze moge powiedziec, ze jest wszystko ok. Chodzi po calym domu, dzieci sie nie boi, na nowych sciezkach nie panikuje. Nie ma cienia agresji w niej. Takze glowa do gory. Powinno byc ok, ale wiadomo, lepiej chuchac na zimne. Quote
anawa Posted April 16, 2010 Author Posted April 16, 2010 13 kwietnia Welsh był w Metrze. http://emetro.newspaperdirect.com/epaper/viewer.aspx Myślę, że to sprawka Akrum :) Domyślam się, że nikt nie dzwonił :( Quote
dota&koka Posted April 16, 2010 Posted April 16, 2010 cioteczki,jesli chodzi o moje dzieci:najstarsza córa ma 7 lat,syn 4,najmłodsza córcia 3.wiem,że ciężko tak na słowo uwierzyć,ale z ręką na sercu powiem Wam,że moje dzieci nie należą do grupy targających psa za co się da itp.moje dzieciaki wiedzą jak należy obchodzić się z żywymi istotami.zabawy i pieszczoty tylko wtedy,kiedy pies chce,nic na siłę.nie są natrętne,zwierzę w domu to dla nich żadna sensacja,otaczają nas od zawsze.3 letnia córa jest subtelnym,dellikatnym stworzonkiem,wiele,naprawdę wiele rozumiejącym. bardzo chciałabym żebyście miały okazję nas poznać. są na dogo cioteczki które nas poznały,więc tacy do końca anonimowi nie jesteśmy :-) ze względu na niewielkie mieszkanie,decydowaliśmy się na małe pieski.ale welsh mnie oczarował,a serducho mówi mi,że nieważne ile metrów ma mieszkanie,ważne dla niego będzie to,że po brzegi wypełnione jest tym,czego on potrzebuje najbardziej Quote
anawa Posted April 16, 2010 Author Posted April 16, 2010 Dota&koka - masz rację, małe mieszkanie nie ma znaczenia. Rozumiem też, że dzieciaki zachowują się normalnie w stosunku do zwierząt ale to nie o to chodzi. Co będzie, jak się okaże, że Welsh ma jakiś problem z dziećmi? Ja wiem, że to bardzo czarny scenariusz ale powinniśmy z góry przewidywać potencjalne problemy...... Quote
Recommended Posts