Bjuta Posted April 12, 2010 Posted April 12, 2010 anawa napisał(a):wiq, upomnę się, spokojna Twoja głowa, jak tylko uruchomimy wpłaty. :) Na razie zbieramy deklaracje i czekamy na decyzję w sprawie hotelu, bo od tego zależy, jakiej kwoty będziemy potrzebować (350 lub 450 zł) . Najprawdopodobniej będziemy potrzebować rachunki z hotelu. Jamor wydaje, nie wiem, jak z tym zaproponowanym hotelem - jutro wszystko będziemy wiedzieć..... Na Zośkę z Kielc (która tam była ze 2 miesiące) były wystawiane w tym hoteliku faktury. Więc na pewno dają. (Zośka to była moja dziewczyna - miałam ją miesiąc na tymczasie) Quote
agata51 Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 No i jak pięknie dzieje sie u Welsha! Akrum, wyróżnisz alegratkę? Mogę wysłać kod? Quote
Akrum Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 agata51 napisał(a):No i jak pięknie dzieje sie u Welsha! Akrum, wyróżnisz alegratkę? Mogę wysłać kod? oczywiście :) czekam z niecierpliwością :) będzie większa szansa że ktoś Welsha wypatrzy :) Quote
anawa Posted April 13, 2010 Author Posted April 13, 2010 U mnie Welsh ma cały czas wyróżnioną gratkę: http://ale.gratka.pl/ogloszenie/4445441_niewidoczny_pies.html tyle, że ze starym tekstem...... Quote
Akrum Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 przepraszam za offa, ale cioteczki, pilnie potrzebna jakaś pomoc, pomysły...inaczej śliczny ONek dostanie tylko morbital... :( http://www.dogomania.pl/threads/183624-GASPAR-pies-pod-igA-AE-pomA-A-cie-nam?p=14480095#post14480095 Quote
anawa Posted April 13, 2010 Author Posted April 13, 2010 Szarotka napisał(a):Nie moglam biedaka znalezc :(:( Czyżbyś, Szarlotka, nie miała subskrypcji???:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Dostałam dziś wiadomość od Pasji, że.................. jeszcze nie ma wiadomości z gminy. Cały czas myślą........ Quote
IVV Posted April 14, 2010 Posted April 14, 2010 ja moge dorzucic te 140zl jak na razie tylko jednorazowo, Quote
Monika z Katowic Posted April 14, 2010 Posted April 14, 2010 Panie z hoteliku pytają, czy trzymać to miejsce? Quote
Akrum Posted April 14, 2010 Posted April 14, 2010 anawa napisał(a):Czyżbyś, Szarlotka, nie miała subskrypcji???:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Dostałam dziś wiadomość od Pasji, że.................. jeszcze nie ma wiadomości z gminy. Cały czas myślą........ to niech lepiej szybko się zastanowią, żeby nam miejsce nie uciekło w tak cudownym hoteliku :) Quote
Bjuta Posted April 14, 2010 Posted April 14, 2010 IVV napisał(a):ja moge dorzucic te 140zl jak na razie tylko jednorazowo, Dziękujemy!!!! Quote
anawa Posted April 14, 2010 Author Posted April 14, 2010 IVV napisał(a):ja moge dorzucic te 140zl jak na razie tylko jednorazowo, Wielkie dzięki, IVV :multi: Monika z Katowic napisał(a):Panie z hoteliku pytają, czy trzymać to miejsce? Ojej, ja sama nie wiem, co robić...... Odpowiedzi z gminy nie ma :placz:, decyzji opiekunki nie ma...... Dziś będziemy sie kontaktować z hotelem telefonicznie..... Mam nadzieje, że coś uda się ustalić...... Akrum napisał(a):to niech lepiej szybko się zastanowią, żeby nam miejsce nie uciekło w tak cudownym hoteliku :) Gdyby to ode mnie zależało.......... :shake: Quote
Monika z Katowic Posted April 14, 2010 Posted April 14, 2010 Jeszcze trochę spróbuję przytrzymać to miejsce w hoteliku, ale tam jest kolejka... Co to znaczy, że gmina ma się zgodzić? Nie możesz go formalnie adoptować? I jaka zgoda Jego opiekunki? Przecież On jest w schronie... Ja dla hotelowanego Topika (pieska ze schronu) podpisałam umowę adopcyjną, bo taka jest procedura. Quote
IVV Posted April 14, 2010 Posted April 14, 2010 trzymaj ,trzymaj kasa jest to tylko kwestja czasu !!! Quote
Szarotka Posted April 14, 2010 Posted April 14, 2010 Czy u was tez dogomania wyglada bardzo dziwnie ???????????/ Quote
Lu_Gosiak Posted April 14, 2010 Posted April 14, 2010 Szarotka napisał(a):Czy u was tez dogomania wyglada bardzo dziwnie ???????????/ niestety......znowu cos majstrują:) Quote
Szarotka Posted April 14, 2010 Posted April 14, 2010 Lu_Gosiak napisał(a):niestety......znowu cos majstrują:) Mozna dostac kota:( Quote
Romka Posted April 14, 2010 Posted April 14, 2010 Szarotka napisał(a):Mozna dostac kota:( A ja w sprawie psa!Jak planujecie transport?Bo moze mogłabym Wam pomóc!Z Łowicza do Kotlisk jest niedaleko a z Łowicza do Żabiej Woli tez!Co wy na to? Quote
anawa Posted April 14, 2010 Author Posted April 14, 2010 Już odpowiadam na pytania i wątpliwości. Zacznę od tego, że z Dogo znów coś pokombinowali i znów trzeba od początku sie uczyć, jak to ugryźć. Jesteśmy już w kontakcie telefonicznym z hotelem. Pasja rozmawiała z Panią i wyjaśniła, na czym polega problem (brak pełnej sumy deklaracji i stanowiska gminy oraz sprawy logistyczne). Miejsce w hotelu ma być przez jakis czas trzymane dla Welsha. Gmina chce nam pomóc ale muszą znaleźć prawne możliwości. To pierwsza gmina, o jakiej słyszę, że chce pomóc psu...... To niesamowite. Dlatego też adopcja ze schronu nie jest taką zwyczajną sprawą. Romka, niestety, na Żabiej Woli się nie kończy...... Hotel jest koło Wieliczki i to z tym odcinkiem może być najwięcej problemu..... Ja wiem, że na pierwszy miesiac juz mamy pełna sumę ale on minie szybko i trzeba będzie płacić za następny..... Przykro mi ale ja nie mogę w tej chwili wziąć na siebie zobowiązania, że pokryje brakującą kwotę.... I jest jeszcze jedna sprawa, która nie daje mi spać. Załatwiałam już miejsce z Jamorem. Znam go, mam 100% zaufania, mój Kumpel-Kojot przez ponad trzy miesiące był jego podopiecznym ale najważniejszą dla nas sprawą jest, że w Warce Welsh byłby w zasięgu ręki: moglibyśmy go odwiedzać i mieć większy wpływ na jego dalsze losy..... Transport nie stanowiłby problemu, bo wzięłabym to na swoje barki i koszt. Problemem jest kwestia ceny: u Jamora to 450 zł. Czy mam prawo "wyciągać" od ciotek kolejna stówkę? Stawiam sprawę uczciwie: chcielibyśmy, żeby Welsh był bliżej i mam pewność, że Jamor błyskawicznie go "wyprostuje". A teraz proszę Was o zdanie w tej sprawie. Quote
Szarotka Posted April 14, 2010 Posted April 14, 2010 Poza tym do Jamora mozesz podjechac i psa odwiedzic a pod Wielczke, to raczej sie nie wybierzesz, czyli zostaje sprawa kto bedzie nam dawal informacje na temat psa. Wieliczka tansza, ale dochodza koszty transportu. Quote
Lu_Gosiak Posted April 14, 2010 Posted April 14, 2010 anawa napisał(a):....... Stawiam sprawę uczciwie: chcielibyśmy, żeby Welsh był bliżej i mam pewność, że Jamor błyskawicznie go "wyprostuje". A teraz proszę Was o zdanie w tej sprawie. podzielam to zdanie...znam z Jamora z rożnych wątków, a szczególnie Jego zamiłowanie i znajmośc Onków...poza tym, wiem jak mocno anawa zaangażowała się w Welsha, wiec u JAmora ma możliwość Go odwiedzać...no i odpada kwestiia transportu...pierwszy miesiac ma zapewniony wiec w tym czasie mozna dalej zbierac deklaracje, poza tym Welsh to piękny i młody psiak, wiec pewnie długo tam nie posiedzi Quote
Akrum Posted April 14, 2010 Posted April 14, 2010 hm... z jednej strony racja, do Jamora bliżej i znany jest z szybkich adopcji :) Ale z drugiej w tym hoteliku, o którym pisała Monika z Katowic - tam Panie też robią cuda, co można zauważyć chociazby w przypadku Topika i taniej... ale znów dochodzi kwestia transportu... sama nie wiem co lepsze... do Pań z hoteliku może jechać od zaraz, do Jamora musi czekać... Oj dylemat jest... Quote
Szarotka Posted April 14, 2010 Posted April 14, 2010 Mnie sie wydaje, ze Ani chodzi o to, ze zawsze moze pojechac i wziac psa na spacer itp. Robila to przedtem jak byl tam Kojot i Atos itp. Do Wieliczki wiadomo, ze nie pojedzie . Quote
Recommended Posts