Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

anawa napisał(a):
wiq, upomnę się, spokojna Twoja głowa, jak tylko uruchomimy wpłaty. :)
Na razie zbieramy deklaracje i czekamy na decyzję w sprawie hotelu, bo od tego zależy, jakiej kwoty będziemy potrzebować (350 lub 450 zł) . Najprawdopodobniej będziemy potrzebować rachunki z hotelu. Jamor wydaje, nie wiem, jak z tym zaproponowanym hotelem - jutro wszystko będziemy wiedzieć.....

Na Zośkę z Kielc (która tam była ze 2 miesiące) były wystawiane w tym hoteliku faktury. Więc na pewno dają. (Zośka to była moja dziewczyna - miałam ją miesiąc na tymczasie)

• Replies 2.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

agata51 napisał(a):
No i jak pięknie dzieje sie u Welsha!

Akrum, wyróżnisz alegratkę? Mogę wysłać kod?

oczywiście :) czekam z niecierpliwością :)
będzie większa szansa że ktoś Welsha wypatrzy :)

Posted

Szarotka napisał(a):
Nie moglam biedaka znalezc :(:(

Czyżbyś, Szarlotka, nie miała subskrypcji???:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Dostałam dziś wiadomość od Pasji, że.................. jeszcze nie ma wiadomości z gminy. Cały czas myślą........

Posted

anawa napisał(a):
Czyżbyś, Szarlotka, nie miała subskrypcji???:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Dostałam dziś wiadomość od Pasji, że.................. jeszcze nie ma wiadomości z gminy. Cały czas myślą........

to niech lepiej szybko się zastanowią, żeby nam miejsce nie uciekło w tak cudownym hoteliku :)

Posted

IVV napisał(a):
ja moge dorzucic te 140zl jak na razie tylko jednorazowo,

Wielkie dzięki, IVV :multi:

Monika z Katowic napisał(a):
Panie z hoteliku pytają, czy trzymać to miejsce?

Ojej, ja sama nie wiem, co robić...... Odpowiedzi z gminy nie ma :placz:, decyzji opiekunki nie ma...... Dziś będziemy sie kontaktować z hotelem telefonicznie..... Mam nadzieje, że coś uda się ustalić......

Akrum napisał(a):
to niech lepiej szybko się zastanowią, żeby nam miejsce nie uciekło w tak cudownym hoteliku :)

Gdyby to ode mnie zależało.......... :shake:

Posted

Jeszcze trochę spróbuję przytrzymać to miejsce w hoteliku, ale tam jest kolejka...

Co to znaczy, że gmina ma się zgodzić? Nie możesz go formalnie adoptować?
I jaka zgoda Jego opiekunki? Przecież On jest w schronie...

Ja dla hotelowanego Topika (pieska ze schronu) podpisałam umowę adopcyjną, bo taka jest procedura.

Posted

Szarotka napisał(a):
Mozna dostac kota:(

A ja w sprawie psa!Jak planujecie transport?Bo moze mogłabym Wam pomóc!Z Łowicza do Kotlisk jest niedaleko a z Łowicza do Żabiej Woli tez!Co wy na to?

Posted

Już odpowiadam na pytania i wątpliwości. Zacznę od tego, że z Dogo znów coś pokombinowali i znów trzeba od początku sie uczyć, jak to ugryźć.
Jesteśmy już w kontakcie telefonicznym z hotelem. Pasja rozmawiała z Panią i wyjaśniła, na czym polega problem (brak pełnej sumy deklaracji i stanowiska gminy oraz sprawy logistyczne). Miejsce w hotelu ma być przez jakis czas trzymane dla Welsha.
Gmina chce nam pomóc ale muszą znaleźć prawne możliwości. To pierwsza gmina, o jakiej słyszę, że chce pomóc psu...... To niesamowite.
Dlatego też adopcja ze schronu nie jest taką zwyczajną sprawą.
Romka, niestety, na Żabiej Woli się nie kończy...... Hotel jest koło Wieliczki i to z tym odcinkiem może być najwięcej problemu.....
Ja wiem, że na pierwszy miesiac juz mamy pełna sumę ale on minie szybko i trzeba będzie płacić za następny..... Przykro mi ale ja nie mogę w tej chwili wziąć na siebie zobowiązania, że pokryje brakującą kwotę....
I jest jeszcze jedna sprawa, która nie daje mi spać. Załatwiałam już miejsce z Jamorem. Znam go, mam 100% zaufania, mój Kumpel-Kojot przez ponad trzy miesiące był jego podopiecznym ale najważniejszą dla nas sprawą jest, że w Warce Welsh byłby w zasięgu ręki: moglibyśmy go odwiedzać i mieć większy wpływ na jego dalsze losy..... Transport nie stanowiłby problemu, bo wzięłabym to na swoje barki i koszt. Problemem jest kwestia ceny: u Jamora to 450 zł.
Czy mam prawo "wyciągać" od ciotek kolejna stówkę?
Stawiam sprawę uczciwie: chcielibyśmy, żeby Welsh był bliżej i mam pewność, że Jamor błyskawicznie go "wyprostuje". A teraz proszę Was o zdanie w tej sprawie.

Posted

Poza tym do Jamora mozesz podjechac i psa odwiedzic a pod Wielczke, to raczej sie nie wybierzesz, czyli zostaje sprawa kto bedzie nam dawal informacje na temat psa. Wieliczka tansza, ale dochodza koszty transportu.

Posted

anawa napisał(a):
.......
Stawiam sprawę uczciwie: chcielibyśmy, żeby Welsh był bliżej i mam pewność, że Jamor błyskawicznie go "wyprostuje". A teraz proszę Was o zdanie w tej sprawie.

podzielam to zdanie...znam z Jamora z rożnych wątków, a szczególnie Jego zamiłowanie i znajmośc Onków...poza tym, wiem jak mocno anawa zaangażowała się w Welsha, wiec u JAmora ma możliwość Go odwiedzać...no i odpada kwestiia transportu...pierwszy miesiac ma zapewniony wiec w tym czasie mozna dalej zbierac deklaracje, poza tym Welsh to piękny i młody psiak, wiec pewnie długo tam nie posiedzi

Posted

hm... z jednej strony racja, do Jamora bliżej i znany jest z szybkich adopcji :)
Ale z drugiej w tym hoteliku, o którym pisała Monika z Katowic - tam Panie też robią cuda, co można zauważyć chociazby w przypadku Topika i taniej... ale znów dochodzi kwestia transportu...
sama nie wiem co lepsze... do Pań z hoteliku może jechać od zaraz, do Jamora musi czekać...

Oj dylemat jest...

Posted

Mnie sie wydaje, ze Ani chodzi o to, ze zawsze moze pojechac i wziac psa na spacer itp. Robila to przedtem jak byl tam Kojot i Atos itp.
Do Wieliczki wiadomo, ze nie pojedzie .