Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 571
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Miałam telefon o Filonka (wypatrzony został na Szerloku), ale dzwoniło dziecko i trochę zmartwiło się wiekiem Filonka. Ale może inny psiak znajdzie domek, bo dziecko poprosiło o info, gdzie można zobaczyć inne nasze pieski i ma nas odnależć na dogo i porozmawiać z rodzicami.

I jeszcze jakaś Pani do mnie SMSuje z Rawicza, zobaczymy co z tego będzie.

Posted

Murka napisał(a):
Niestety w obu przypadkach kontakt sie urwal po informacji, ze to starszy piesek i wymaga podawania leków.

No niestety,taka wiadomośc.

Posted

matrioszka2 napisał(a):
A ja pomogę obu ciociom.;)

Bardzo dziękuję w imieniu Filonka :p
Nie jestem zbyt dobra w podnoszeniu wątków, nawet swoich piesków :shake:

Posted

u Filonka wszystko dobrze, ale w sprawie adopcji cisza jak w eterze :(

Miał ostatnio przez jeden dzień biegunkę, ale było to na szczęście przejściowe, dałam witaminki na niestrawność i przeszło. On zjada jakieś rózne rzeczy (ostatnio przyłapałam go na objadaniu kawałka zbutwiałego drewna :roll:), więc pewnie coś pożarł co mu nie posłużyło.

Z czystością jest w sumie dobrze, nawet z sikaniem, nie ma już kałuż, które trzeba zgarniać kilka razy mopem, ale i wody Filonek pije tyle co normalny pies. Tylko problem jest z nieustannym podsikiwaniem (podsikuje wszystko i często). Nie wiem więc czy nadaje się do mieszkania w bloku, bo w domu też nie ma zahamowań, nie tylko w ogrodzie. Bezpieczniej byłoby mu szukać domu z ogrodem. Nie wyobrażam go sobie co prawda w budce (on się strasznie garnie do ludzi i do domu), ale kto będzie tolerował ciągłe znaczenie mieszkania? No chyba, że jak nie będzie miał innych psów w zasięgu wzroku to mu to przejdzie :roll:

Dobra wiadomość taka, że poooowooooli zaczyna mu porastać ta łatka na karku.
No i już zupełnie nie telepie się ;)

Posted

Murka napisał(a):
u Filonka wszystko dobrze, ale w sprawie adopcji cisza jak w eterze :(

Miał ostatnio przez jeden dzień biegunkę, ale było to na szczęście przejściowe, dałam witaminki na niestrawność i przeszło. On zjada jakieś rózne rzeczy (ostatnio przyłapałam go na objadaniu kawałka zbutwiałego drewna :roll:), więc pewnie coś pożarł co mu nie posłużyło.

Z czystością jest w sumie dobrze, nawet z sikaniem, nie ma już kałuż, które trzeba zgarniać kilka razy mopem, ale i wody Filonek pije tyle co normalny pies. Tylko problem jest z nieustannym podsikiwaniem (podsikuje wszystko i często). Nie wiem więc czy nadaje się do mieszkania w bloku, bo w domu też nie ma zahamowań, nie tylko w ogrodzie. Bezpieczniej byłoby mu szukać domu z ogrodem. Nie wyobrażam go sobie co prawda w budce, ale kto będzie tolerował ciągłe znaczenie mieszkania? No chyba, że jak nie będzie miał innych psów w zasięgu wzroku to mu to przejdzie :roll:

Dobra wiadomość taka, że poooowooooli zaczyna mu porastać ta łatka na karku.

Często bywa tak,że samiec poczatkowo tylko znaczy teren w pomieszczeniu zamkniętym a potem juz tego nie robi.

Posted

Raczej mu z tym znaczeniem terenu nie przejdzie.
Filon musi jednak mieć silny instynkt psa myśliwskiego. Jeden z moich piesków - jamnik szorstkowłosy Goliat, chociaż w życiu na polowaniu nie był, od szczeniaczka znaczy swój teren. Próbujemy różnych sposobów, ale widocznie to jest silniejsze od niego, nawet kastracja nie pomogła.

Posted

A co tam " znaczy" ...! :shake:
Stresuje się obawą utraty piłki (Latika:diabloti: ).Za to jego piłkarskie dokonania przynoszą Wam sławę i budzą powszechny aplauz:B-fly:, więc proszę jakiś inny przykład, bo ten nie był trafiony:obrazic:.No.

Filonek w końcu trafi na dobry domek, a dobrych domków się nie znaczy (za mocno:evil_lol:)