Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ej nie róbmy zawodów który lepszy ,niech mój będzie tylko w razie braku czegokolwiek,ja jestem całkowitą amotorką ,może ten tekst nadaje się tylko do przerobki i zróbcie to :)

• Replies 571
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

sonia71 napisał(a):
ej nie róbmy zawodów który lepszy ,niech mój będzie tylko w razie braku czegokolwiek,ja jestem całkowitą amotorką ,może ten tekst nadaje się tylko do przerobki i zróbcie to :)

Ok, to ja dodam coś o charakterze i o chorobie i będzie. ;-)

Posted

karolciasz28 napisał(a):
Mam tekst od Soni, ale Ty Tolu też jak chcesz napisz to poczekamy i wybierzemy lepszy :)

Sonia71 na pewno zrobila to super:loveu:
Widzialam popakowane od niej rzeczy dla powodzian; profesjonaliska:loveu:
Z tekstem na pewno jest podobnie:loveu:

Posted

Filonek dobrze toleruje dawkę 15 mg Vetorylu. Pije już zdecydowanie mniej wody, nadal sika dużo, ale już nie tak strasznie jak wcześniej. Sierść dzięki witaminkom zrobila się gęstsza, łysa łatka na karczku jest jeszcze, ale wetka mówiła, że przy podawaniu leków po 3-4 miesięcach na pewno zarośnie.

Zdjęcia robiliśmy wykorzystując fakt, że przestało padać (wczoraj wieczorem), ale jak się utrzyma słoneczko to porobimy jeszcze po weekendzie.

W przyszłym tygodniu prawdopodobnie podjedziemy z Filonkiem na badanie krwi i jak się uda to przy okazji nieco mu poprawimy fryz.

Posted

Ale wyładniał Filonek, nie poznałabym tej przerażonej, chudziutkiej, trzęsącej się wyłysiałej galaretki jaka spotkałam w schronisku w Zamościu.
Pech straszny z tą chorobą.
Oby znalazł się dom, który zdecyduje się go adoptować mimo choroby ...

Posted

karolciasz28 napisał(a):
A i dziewczyny do tekstu muszę dodać konkrety o Filkonku, zachowanie, stosunek do ludzi, psów,itp. Gdzie to jest?:oops::oops:

Zaraz zadzwonie do Murki i uzupełnię

Posted

karolciasz28 napisał(a):
A i dziewczyny do tekstu muszę dodać konkrety o Filkonku, zachowanie, stosunek do ludzi, psów,itp. Gdzie to jest?:oops::oops:

Mam o Murki takie coś:
Krótkie info o Filonku:
Filonek jest starszym psiakiem, ale ma dużo energii, jest wesoły i lubi towarzystwo człowieka. Jest bardzo przyjaźnie nastawiony zarówno wobec zwierząt (psów obu płci i kotów) jak i ludzi. Jest trochę szczekliwy jak na terrierka przystało, ale poza tym to bardzo kochany psiak, który nic nie niszczy.
Musi niestety brać leki hormonalne do końca życia (ma tzw. zespół Cushinga - choraba nadnerczy oraz niedoczynność tarczycy), miesięcznie koszt tych leków wynosi ok. 70 zł czyli nie są to jakieś straszne koszty, ale trzeba tez doliczyć koszty badań okresowych.
Psiak bardzo dużo sika, więc wymaga częstego wychodzenia z domu, może nawet zamieszkać w budce w ogrodzie bo nie sygnalizuje póki co, że chce mu sie siku. Z czasem leki zaczną działać i Filonek przestanie tak nadmiernie sikac, juz sika i pije dużo mniej niż na początku.

Posted

Filonek był dzisiaj na badaniu krwi w Stalowej Woli, zobaczymy czy leki działają odpowiednio, czy dawki są odpowiednie. Poza tym został troszkę podstrzyżony, poniżej fotki z poniedziałku, gdy jeszcze brykał w pełnym futrze :)

[video=youtube;my6x3dUnKpQ]http://www.youtube.com/watch?v=my6x3dUnKpQ[/video]

[video=youtube;Zy9I5zuqAJA]http://www.youtube.com/watch?v=Zy9I5zuqAJA[/video]

Posted

Komu się podoba nowa fryzurka Filonka?

Leki zaczynają działać, Filonek już pije niemal normalnie. I już nie sika tak strasznie! Jeszcze mu się zdarzy nasikać w boksie, ale już nie ma takich strumieni płynących jak wcześniej :)

Posted

Golony, czy strzyżony :razz:, jak mu się ten podszerstek zimowy wyczesze i włoski odrosną nieco to będzie :loveu::loveu: cud, miód i orzeszki :lol: