sonia71 Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 u Filonka coś cichutko,deszczyk pada wciąż drobniutko,mały wreszcie będzie prosić -...spadaj wodo !...mam już dosyć :)buziaki Quote
Murka Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 Filonek bierze od półtora tygodnia Vetoryl o mniejszej dawce i jest ok. Za parę dni zwiększamy dawkę, mam nadzieję, że nie będzie żadnych sensacji :roll: Niedługo znów dajemy krewkę do badania. Poza tym nic nowego, wesołek z Filonka i pieszczoch. Poza tym czczekacz i upierdliwiec :cool3: Quote
agada Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 Murka napisał(a):Filonek bierze od półtora tygodnia Vetoryl o mniejszej dawce i jest ok. Za parę dni zwiększamy dawkę, mam nadzieję, że nie będzie żadnych sensacji :roll: Niedługo znów dajemy krewkę do badania. Poza tym nic nowego, wesołek z Filonka i pieszczoch. Poza tym czczekacz i upierdliwiec :cool3: :mad::mad:Jak możesz kofana tak o Filonku? Toć to takie niepozorne i chuchrawe stworzonko :diabloti::evil_lol: jest Quote
agusiazet Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 Filonku maszeruj na pierwszą, niektórzy poszukują szczekaczy, dzięki tej cesze dom znalazła moja tymczasowa Gina z Zamościa:) Quote
sonia71 Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 szczekacz i upierdliwiec - no w tym wieku można mieć swoje fochy -nie :),Filonku buziaki i mizainko :) Quote
Tola Posted May 25, 2010 Author Posted May 25, 2010 Czy jest jakies zainteresowanie Filonkiem? Chocby minimalne? Quote
sonia71 Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 no właśnie jakoś cichutko z domkiem u Filonka,ale wiemy że musi on sprostac wymaganiom związamym z podawaniem leków,jak dla mnie np.to nie jest problem,miseczka z tabsami zawsze stoi koło karmy mojej Soni ,więc nie zdarza sie zapomnieć a potem wchodzi podawanie w krew i robi się to odruchowo-nowy domku szybko się nauczysz :) Quote
agada Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 Tak, tylko na odpowiedzialny domek trzeba pewnie poczekać...., ale jesteśmy pełni nadziei... Quote
agada Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 ciężko z tymi domami jakoś ostatnio, chyba trzeba go bardziej poogłaszać, czy ktoś ma jakieś konkretne ogłoszenie- treść, tzn. takie żeby na dzień dobry nie odstraszyło? Quote
karolciasz28 Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 A czy Filonek w ogóle ma jakieś aktualne ogłoszenia? Ja mu zrobię trochę, tylko tekst. Quote
agada Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 Mój z pierwszych ogłoszeń to pewnie trochę nieaktualny, bo nie ma tam mowy o problemach zdrowotnych, o ile wogule je od razu wymieniać? Różnie bywa, czasami zły stan zdrowia psa jest zachętą dla dobrych ludzi..... Quote
Murka Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 Nikt się niestety Filonkiem nie interesuje :( Był jakiś telefon ok. dwóch tygodni temu, ale po informacji o stanie zdrowia i potrzebach finansowych zrezygnowano z adopcji. Może w końcu będzie chwilka wolniejsza to porobimy Filonkowi nowe zdjęcia. Quote
sonia71 Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 nikt nie pyta o Filonka -nic na to nie poradzimy,super że ma ogłosznia i wszyskie ciotki które do niego zagladaja i pytają o zdrowko,buziakują i maziankują :) Quote
karolciasz28 Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 To kto coś skrobnie, to już nawet tekst nie musi być, tylko opis, taki to nawet ja potrafię, ;-) tylko czy pisać że jest chory? Quote
zeberka4 Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 do góry!!!!!! boże taki mały i bez domu! moze zrobic mu allegro wyroznione? powywieszac ogloszenia na miescie i plakaty? Quote
agada Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 zeberka4 napisał(a):do góry!!!!!! boże taki mały i bez domu! moze zrobic mu allegro wyroznione? powywieszac ogloszenia na miescie i plakaty? Wszystko co chcesz, możesz zrobić, byleby tylko znalazł swego ludzia!!!:modla::painting: Quote
bianka0 Posted May 31, 2010 Posted May 31, 2010 zeberka4 napisał(a):do góry!!!!!! boże taki mały i bez domu! moze zrobic mu allegro wyroznione? powywieszac ogloszenia na miescie i plakaty? Jeżeli możesz, to zrób Filonkowi allegro wyróżnione, zwrócę ci pieniądze za nie i będę Ci bardzo wdzięczna:loveu: Już teraz, kiedy wiemy jak Filonek reaguje na leki, trzeba zaznaczyć w ogłoszeniach, że piesek będzie wymagał podawania leków do końca życia, z powodu niedoczynności tarczycy i nadczynności kory nadnerczy. Myślę, że lepiej nie używać słowa ,,chory '', bo to odstrasza potencjalnych chętnych. Filonek, tak jak wiele starszych osób wymaga tylko regulowania swojego zdrowia lekami. Koszty nie są takie duże jak się na początku wydawało. Dawka Vetorylu 15 mg/ dobę musi na razie pozostać, ponieważ jest maksymalną, którą toleruje organizm Filonka. Euthyrox - 100 tabletek kosztuje nawet na receptę weterynatyjną ok. 20 zł.i starczy na półtora miesiąca. Czyli 60 mg Vetorylu po 30 tabletek to koszt 240 zł, który zabezpiecza Filoka na 4 miesiące. Koszt miesięczny leczenia Filonka to ok. 70 zł. Badania raz na 2 potem 3 miesiące, ok 50 zł. Może ktoś się w Filonku zakocha, dla kogo 70 zł miesięcznie nie będzie przeszkodą ? Quote
Tola Posted May 31, 2010 Author Posted May 31, 2010 Moze jeszcze postarac sie o ogloszenie w jakims psim miesięczniku... Tam jednak zaglada sporo ludzi i szanse mają własnie takie pieski nie w pełni zdrowe lub po wielkich przejsciach... Tak znalazl dom nasz trzyłapek Tabs i Aza - sunia z lasu... Quote
karolciasz28 Posted May 31, 2010 Posted May 31, 2010 To kto coś skrobnie? Ja bym mogła "załatwić" metro, tylko najpierw Łatek, tez od murki, a i też nie wiem czy szybko bo się pośredniczka nie odzywa.. Quote
Tola Posted May 31, 2010 Author Posted May 31, 2010 Moge spróbowac, ale po niedzieli..:cool3:. Podeslę Ci na PV:lol: Quote
karolciasz28 Posted June 1, 2010 Posted June 1, 2010 Mam tekst od Soni, ale Ty Tolu też jak chcesz napisz to poczekamy i wybierzemy lepszy :) Quote
Recommended Posts