Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 571
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Filonek bierze od półtora tygodnia Vetoryl o mniejszej dawce i jest ok. Za parę dni zwiększamy dawkę, mam nadzieję, że nie będzie żadnych sensacji :roll:

Niedługo znów dajemy krewkę do badania.

Poza tym nic nowego, wesołek z Filonka i pieszczoch. Poza tym czczekacz i upierdliwiec :cool3:

Posted

Murka napisał(a):
Filonek bierze od półtora tygodnia Vetoryl o mniejszej dawce i jest ok. Za parę dni zwiększamy dawkę, mam nadzieję, że nie będzie żadnych sensacji :roll:

Niedługo znów dajemy krewkę do badania.

Poza tym nic nowego, wesołek z Filonka i pieszczoch. Poza tym czczekacz i upierdliwiec :cool3:

:mad::mad:Jak możesz kofana tak o Filonku? Toć to takie niepozorne i chuchrawe stworzonko :diabloti::evil_lol: jest

Posted

no właśnie jakoś cichutko z domkiem u Filonka,ale wiemy że musi on sprostac wymaganiom związamym z podawaniem leków,jak dla mnie np.to nie jest problem,miseczka z tabsami zawsze stoi koło karmy mojej Soni ,więc nie zdarza sie zapomnieć a potem wchodzi podawanie w krew i robi się to odruchowo-nowy domku szybko się nauczysz :)

Posted

ciężko z tymi domami jakoś ostatnio, chyba trzeba go bardziej poogłaszać, czy ktoś ma jakieś konkretne ogłoszenie- treść, tzn. takie żeby na dzień dobry nie odstraszyło?

Posted

Mój z pierwszych ogłoszeń to pewnie trochę nieaktualny, bo nie ma tam mowy o problemach zdrowotnych, o ile wogule je od razu wymieniać? Różnie bywa, czasami zły stan zdrowia psa jest zachętą dla dobrych ludzi.....

Posted

Nikt się niestety Filonkiem nie interesuje :(
Był jakiś telefon ok. dwóch tygodni temu, ale po informacji o stanie zdrowia i potrzebach finansowych zrezygnowano z adopcji.

Może w końcu będzie chwilka wolniejsza to porobimy Filonkowi nowe zdjęcia.

Posted

nikt nie pyta o Filonka -nic na to nie poradzimy,super że ma ogłosznia i wszyskie ciotki które do niego zagladaja i pytają o zdrowko,buziakują i maziankują :)

Posted

zeberka4 napisał(a):
do góry!!!!!!

boże taki mały i bez domu! moze zrobic mu allegro wyroznione? powywieszac ogloszenia na miescie i plakaty?

Wszystko co chcesz, możesz zrobić, byleby tylko znalazł swego ludzia!!!:modla::painting:

Posted

zeberka4 napisał(a):
do góry!!!!!!

boże taki mały i bez domu! moze zrobic mu allegro wyroznione? powywieszac ogloszenia na miescie i plakaty?

Jeżeli możesz, to zrób Filonkowi allegro wyróżnione, zwrócę ci pieniądze za nie i będę Ci bardzo wdzięczna:loveu:
Już teraz, kiedy wiemy jak Filonek reaguje na leki, trzeba zaznaczyć w ogłoszeniach, że piesek będzie wymagał podawania leków do końca życia, z powodu niedoczynności tarczycy i nadczynności kory nadnerczy. Myślę, że lepiej nie używać słowa ,,chory '', bo to odstrasza potencjalnych chętnych.
Filonek, tak jak wiele starszych osób wymaga tylko regulowania swojego zdrowia lekami.
Koszty nie są takie duże jak się na początku wydawało. Dawka Vetorylu 15 mg/ dobę musi na razie pozostać, ponieważ jest maksymalną, którą toleruje organizm Filonka. Euthyrox - 100 tabletek kosztuje nawet na receptę weterynatyjną ok. 20 zł.i starczy na półtora miesiąca.
Czyli 60 mg Vetorylu po 30 tabletek to koszt 240 zł, który zabezpiecza Filoka na 4 miesiące.
Koszt miesięczny leczenia Filonka to ok. 70 zł. Badania raz na 2 potem 3 miesiące, ok 50 zł.
Może ktoś się w Filonku zakocha, dla kogo 70 zł miesięcznie nie będzie przeszkodą ?

Posted

Moze jeszcze postarac sie o ogloszenie w jakims psim miesięczniku...
Tam jednak zaglada sporo ludzi i szanse mają własnie takie pieski nie w pełni zdrowe lub po wielkich przejsciach...
Tak znalazl dom nasz trzyłapek Tabs i Aza - sunia z lasu...