Tola Posted March 7, 2010 Author Posted March 7, 2010 [quote name='Rodzice Maciusia :)']Zrobiłam mu ogłoszenia na: 1. adopcje.org (czeka na akceptację) 2. alegratka http://ale.gratka.pl/ogloszenie/4156727_malenki_opuszczony_piesek.html 3.eoferty http://www.eoferty.com.pl/daj_mi_prosze_szanse_173354.html Dzięki:loveu:, juz wrzucam na 1 stronę Quote
Tola Posted March 7, 2010 Author Posted March 7, 2010 [quote name='TERESA BORCZ']Zapisuje ale moge pomysleć dopiero po powrocie z północy, we wtorek !!!!![/QUOTE] To czekamy:lol: Zmienilam tytul na mix yorka, zobaczymy co się zadzieje... Quote
Sylwia M. Posted March 7, 2010 Posted March 7, 2010 Witam, zaprosiła mnie agada :) Widać, że do Yorka bardz podobny, gdyby obciąć, wymyć, zaraz by kogoś znalazł. Ja mogę do fryzjera dołożyć, będę tu wpadać :) Quote
agada Posted March 7, 2010 Posted March 7, 2010 dzięki Sylwia za przybycie:loveu:, jak widać każda pomoc na wagę złota:roll: Quote
Jaaga Posted March 7, 2010 Posted March 7, 2010 Pani szukającej kudłaczka wysłałam zdjęcia Filonka i suni z Warszawy. Wybrała jednak suczkę. Jeszcze raz prosze o zdjęcie na maila, bo stąd nie potrafię przenieść. Dam chłopaka na stronę. Napiszcie w ogłoszeniach mix yorka, to wejść bedzie bardzo duzo. Tylko wtedy wykastrować trzeba by go przed wydaniem. Quote
funia Posted March 7, 2010 Posted March 7, 2010 Jak byłam w niedzielę i pytałam o niego Pan W . dziwnie patrzac powiedział ,ze zimno mu i dlatego zamknęli go w szpitaliku .Mozna domniemywać ,ze jest juz chory tylko nie wiemy jak bardzo .Oby to nie była jego ostatnia choroba . Jak byłaś Marta ostatnio to widziałaś ,ze się żle czuje podczas spaceru ? CZy względnie było ? Na ile dni trzeba by było go przechować ? Quote
Tola Posted March 7, 2010 Author Posted March 7, 2010 Wlasnie to jest problem nas odwiedzajacych schron - kazdy pracownik mowi co innego... Mnie p.I powiedzial, ze Filonek nie dawal sobie rady w boksie dalego go tam zamknęli, podejrzewam, ze dostaje cos na uspokojenie... A asystent krotko oswiadczyl, ze bedzie tam dopoki zajdzie taka potrzeba czyli do decyzji weta... W czasie tych paru min. spędzonych z Filonkiem nie zauwazylam jakiegos wyraznego pogorszenia - trząsł się bardzo do momentu zapięcia mu smyczy, a potem spokojnie obwachwał wszystko dookoła. Filonek na razie nie ma propozycji DT, ciagle szukamy.. Jaaga - juz wysylam zdjecia Quote
Poker Posted March 7, 2010 Posted March 7, 2010 co tu poradzić, biedactwo.Hotelik jakiś tylko skąd kasę brać? Quote
Tola Posted March 7, 2010 Author Posted March 7, 2010 Filonek jest bardzo zaniedbany, w strasznej kondycji psychicznej:-( Quote
Tola Posted March 7, 2010 Author Posted March 7, 2010 [quote name='Jaaga']Jaki jest w stosunku do innych psów?[/QUOTE] W boksie byl przerazony, podchodzil do siatki do ludzi, a potem uciekal do budy. Quote
Jaaga Posted March 7, 2010 Posted March 7, 2010 Chodzi mi o to, czy reaguje zębami na psy? Pytam, bo mój tymczasowicz Niko ma zaklepany dom i na dniach jedzie, Mitzi czeka na sterylkę i też jest na nią chętna osoba. Tylko, że chorego psa i tak nie mogłabym do siebie zabrać. Żal mi takiego zestresowanego malutka. Quote
Tola Posted March 7, 2010 Author Posted March 7, 2010 [quote name='Jaaga']Chodzi mi o to, czy reaguje zębami na psy? Pytam, bo mój tymczasowicz Niko ma zaklepany dom i na dniach jedzie, Mitzi czeka na sterylkę i też jest na nią chętna osoba. Tylko, że chorego psa i tak nie mogłabym do siebie zabrać. Żal mi takiego zestresowanego malutka.[/QUOTE] Na wybiegu na pewno nie gryzł innych psów, wydawalo się, ze zupelnie ich nie zauwaza, tylko garnie do ludzi... Quote
Kisiaraf Posted March 7, 2010 Posted March 7, 2010 Jestem na zaproszenie Agada na tą chwilkę trudno coś wymyślić. Uważam jednak, że nie ma na co czekać trzeba go zabierać do DT lub hoteliku. Od października do lutego pilotowałam psiaka wyciągnęłyśmy przerażonego ze schronu,a teraz co pewnien czas dostaje telefony od nowych właścicieli jakie czyni postępy. Warto i da się!!! Zbierajmy deklaracje-proponuje zmiane tytułu wątku i wysyłanie PW już z konkretną prośbą o deklaracje Quote
__Lara Posted March 7, 2010 Posted March 7, 2010 Takie przerażone maleństwo :( trzeba mu pomóc :( może u Jaagi się uda? Quote
Rodzice Maciusia :) Posted March 7, 2010 Posted March 7, 2010 Super byłoby gdyby się udało u Jaagi, bo z deklaracjami jest bardzo ciężko, wszędzie ich potrzeba a zebrać je coraz trudniej = kolejne 300 zł jest chyba mało wykonalne :( Quote
Jaaga Posted March 7, 2010 Posted March 7, 2010 Niestety, nie mogę wziąć psa prosto ze schroniska. Musiałby gdzieś mieć kwarantannę. Mam teraz szczenięta i dwie tymczasowiczki, które jeszcze nie mają szczepień. Jakby ktoś dał mu krótki tymczas, to wtedy dałoby się. Tez mysle, że przede wszystkim trzeba go zabezpieczyć finansowo. Zawsze łatwiej znajdzie się jakiś DT, jeśli bedą pieniądze na utrzymanie psa. Quote
Tola Posted March 7, 2010 Author Posted March 7, 2010 Wpisuję w tytuł prosbę o deklaracje; jak Filonek znajdzie Dt pojedzie z karmą na jakis czas... Quote
Tola Posted March 7, 2010 Author Posted March 7, 2010 [quote name='Jaaga']Niestety, nie mogę wziąć psa prosto ze schroniska. Musiałby gdzieś mieć kwarantannę. Mam teraz szczenięta i dwie tymczasowiczki, które jeszcze nie mają szczepień. Jakby ktoś dał mu krótki tymczas, to wtedy dałoby się. Tez mysle, że przede wszystkim trzeba go zabezpieczyć finansowo. Zawsze łatwiej znajdzie się jakiś DT, jeśli bedą pieniądze na utrzymanie psa.[/QUOTE] U nas sytuacja tragiczna z DT - od wczoraj zadra ma roczną sunie - cięzarna, ze zlamana miednicą, a 16 wraca Lady ze sterylki z Lublina... Ale będę szukac, musi się udac. Jest jeszcze inne wyjscie - mamy miejsce u Murki, za 10 dni jedzie tam nasz Meliska, przez te 10 dni miejsce jest wolne... Ale musialbym miec pewnosc, ze po 10 dnaich Filonek będzie zabrany... Quote
Madallena Posted March 7, 2010 Posted March 7, 2010 rany! maly! masz szanse! Trzymam kciuki! mocno mocno! Quote
Recommended Posts