Jump to content
Dogomania

Malutki terierek walijski - stary, ślepy i głuchy... Już we własnym domu!!! :-DDD

Recommended Posts

• Replies 153
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

APSA napisał(a):
Może. Spytam Migdalenę :)

przede wszystkim potrzebne są kciuki na dzisiaj!

Kciuki trzymam i czekam na Ciebie tak jak sie umowilysmy:)

Posted

Dotarłam do domu 0 17.30:razz:,ale jestem zadowolona:multi:.Psiak jechał dość spokojnie w klateczce,tzn.albo przysypiał,albo zawzięcie starał się wykopać koce na zewnatrz.W końcu skapitulował.
Do AlinyS dotarliśmy bez błądzenia(czasami mi się udaje).
Foksio dostał na wyłączność kuchnię i na przywitanie pełną miseczkę ryżu z mięskiem.Zjadł do czysta,nie było widać stresu.Teraz oczekuje na wizytę weta,który ustali co jest potrzebą nr.1.Na pewno pies ma problemy z sercem (był na konsultacji zewnętrznej),zatem to leczenie pozostanie.Co będzie dodatkowo,powie nam już AlinaS.Najważniejsze,że jest już w domu:lol:Pozdrawiamy

Posted

Dzisiaj psiak powędrował pozwiedzał i zapoznał się z nowym dla niego otoczeniem. Jest dość energiczny jak na takiego schorowanego i niewidomego staruszka więcej napisze jutro

Posted

Jeśli chodzi o temperament to z racji wieku i chorób jest to spokojny psiak. Nie widzi, nie czuje ( powonienie też chyba szwankuje), bardzo słabiutko słyszy. Nie wiem jak on to robi ale jak krzątam się po kuchni to jeśli akurat nie śpi to chodzi krok w krok za mną. Uwzględniając upośledzone zmysły to bez mała fenomen. apetyt dopisuje. Jutro będzie p. dr a więc wstępnie ustalimy co dalej

Posted

carolinascotties napisał(a):
Dziekujemy za wiesci :) to niesamowite, ze on tak z Tobą krok w krok... :) NAjwazniejsze, ze ma apetyt i spokoj... i cieplo... :)

pozdrawiamy!

Zakładając że akurat nie śpi bo wtedy to i bomba go nie rusza ale jak nie śpi to chodzi koło nóg krok w krok też się dziwię bo nie słyszy , nie widzi , nie czuje więc skąd wie że tu a nie gdzie indziej jestem??? Chyba że skutecznie symuluję więcej niż mu dolega:lol:.

Posted

:) hahaha - ciekawe... ale dobre pytanie...skoro nie widzi, nie czuje..to jak lokalizuje Alinę? chociaz tak sobie myslę, że teriery chyba nie mogą w 100% stracić węchu ;) nos prowadzi ich przez życie..nie ma co... może nawet wieksza część tego nosa jest ukryta w innnym miejscu ;)

Alino - ostatni banerek nadal nie działa...

Posted

A jak z jego potrzebami fizjologicznymi?Czy bardzo znaczy?Mam nadzieję,że już więcej lodówki nie obsikał...
Wczoraj dostałam dla Foksika karmę -od Apsy i jej koleżanki.Zawiozę na pewno!!
Rozliczenia,oczywiście zrobiłam,ale wszystko zapisałam na terierkowie,poprawię się.Jak chcecie zobaczyć ,to chwilowo tam zapraszam,a wieczorem wstawię na dogo.

Posted

Dzielny chłopaczek:loveu:moj poprzedni piesek 15-letni terier walijski,tez juz nie słyszał,nie widział,ale jak otworzyłam milky waya to zaraz przyczłapał:razz:

Posted

A oto rozliczenia,które Apsa umieści tam gdzie trzeba i jak trzeba;)
Z forum terierkowego,ogółem wpłynęło 300zł:multi:
W tym są 2 wpłaty jednorazowe(2x50 zł) .
Dwie osoby opłaciły z wyprzedzeniem na kolejne miesiące.
Przyszła też wpłata od Ketuni z dogo,200zł.i od mojej koleżanki Kasi 50zł
Zatem na koncie Foksika pojawiło się 550zł:lol:
Opłaciłam z tego miesięczny pobyt-250zł i zostawiłam zaliczkę na poczet lekarstw i diagnozy-100zł

Może jeszcze dodam,że miesięczne deklaracje wynoszą 120 zł.