jovanna Posted March 10, 2006 Posted March 10, 2006 Mam kłopot.Moja sunia beagla ma pofarbowane futerko na szyi na kolor różowy od skórzanej obróżki i nie wiem jak się pozbyć tego kolorku...Prosiłabym o radę czym to można usunąć nie robiąc psu krzywdy.Z góry dziekuję. Quote
Klaudia:-) Posted March 12, 2006 Posted March 12, 2006 Wykąpać psa w dobrym szamponie,a obroże wyprać kilkakrotnie,żeby przestała farbować Quote
ruda_asia Posted March 12, 2006 Posted March 12, 2006 Miałam ten sam problem!! Psa wykąpałam, a obróżke zmieniłam na taką w naturalnym kolorze, bo nawet po kilkukrotnym wypraniu nadal farbowała!! Quote
Cathedral Posted March 12, 2006 Posted March 12, 2006 Mieliśmy ten sam problem, ale u goldena - niestety po kąpieli nie udało się całkowicie pozbyć przebarwienia - ale dosyć szybko po prostu wyrosło nowe futro. Można przecierać te miejsca wodą utlenioną - wybarwia włos. Tylko nie wiem, czy efekt będzie wart zachodu. Quote
jovanna Posted March 13, 2006 Author Posted March 13, 2006 dziekuję za rady, skorzystam i powiem czy pomogło ;)....Nie martwiła bym się tym różowym krawacikiem, ale na początku maja chce ją wystawić i boję się żeby jej tak nie zostało ;)... Quote
YBOT Posted March 16, 2006 Posted March 16, 2006 a nasza Bordie BC ma lapki i brzuszek lekko brazowawy po schronie i miesiecznej ucieczce z planowanego domu w Poznaniu....po 2 kapielach nie minelo...co zrobic....kryze ma snieznobiala? Quote
enia Posted March 17, 2006 Posted March 17, 2006 zdaje sie ze sa jakies fachowe szampony do wybielania, poczerniania itp. psich włosków.....ja widziałam do białej sierści szamponik to pewnie wybiela....;) trzeba pytac dziewczyn co wystawiają...:lol: Quote
Klaudia:-) Posted March 18, 2006 Posted March 18, 2006 Ybot sunia ma pewni przebarwianą sierść pod przebywaniu w schronisku i po błąkani, nie jest tak łatwo pozbyć się takich przebarwień i myśle,że nawet najlepsze szampony do białej sierści tego tak do końca nie usuną. Najprostszym sposobem będzie poczekanie aż sunia zmieni sierśc,staranne wyczesywanie jej oraz mycie "podwozia" po spacerkach w niekorzystną pogode. Quote
Recommended Posts